aniamar 24.11.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Witam, Czy można odliczyć krzyżyki do płytek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 24.11.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 czy da się odliczyć taśmę klejącą srebrną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.11.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Nie i nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 24.11.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Witam, mam pytanieChcąc odzyskać vat za remont domu potrzebuję aktu własności tegoż domu. Wie może ktoś, czy akt własności a właściwie jego odpis ma jakiś termin ważności. Bo mam wypis z ksiąg wieczystych z przed 2 lat i nie wiem czy nie jest czasem już zbyt stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.11.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Chyba nie ma to terminu jakiegoś. Żeby sprawdzić księgi wieczyste wystarczy w necie wejsc i sprawdzić czy jest ok , a US potrzebuje kopię i tak dołączoną do VZM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 24.11.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Dzięki za odpowiedź A czy da się odliczyć piankę ochronną i litery plastikowe na dom, bo nie mogę nigdzie znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.11.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Co do pianki i liter to nie wiem( chyba nie) , ale dla pewności z tym aktem własności doradzałabym tel do US . A może ktoś z forumowiczów tak się rozliczał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.11.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 a czy ktoś odliczył "Rura karbowana AROT DVR dwuścienna niebieska 25m" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.11.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 a czy ktoś odliczył "Rura karbowana AROT DVR dwuścienna niebieska 25m" ? A do czego ta rura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.11.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Do kabli elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.11.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Do kabli elektrycznych. Peszel tzw. ? Ja odliczałem i przeszło bez problemu w moim US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manolis 24.11.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Orientujecie się czy można odliczyć VAT za doświetlacze piwniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.11.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Dzięki za odpowiedź A czy da się odliczyć piankę ochronną i litery plastikowe na dom, bo nie mogę nigdzie znaleźć? a co to za pianka ochronna do czego? literki plastikowe chcesz odliczać? taką pierdułkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Lidia 25.11.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi, czy wkład kominkowy do zabudowy z dystrybucją gorącego powietrza można dopisać do odliczenia Vat? Czy ktokolwiek zna jakąś jedynie słuszną interpretację ustawy w tym temacie? Edytowane 25 Listopada 2013 przez Artur i Lidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.11.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi, czy wkład kominkowy do zabudowy z dystrybucją gorącego powietrza można dopisać do odliczenia Vat? Czy ktokolwiek zna jakąś jedynie słuszną interpretację ustawy w tym temacie? Kominek jak najbardziej odliczałem. Różnego rodzaju rury metalowe do systemu wentylacji również. Nie wiem jak masz to rozpisane na fakturze ale ja bym jak najbardziej próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 26.11.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Doczytałam gdzieś w internecie, że zwracają vatt za umywalkę ale z baterię podtynkową już nie?Czyli za deszczownice i baterie do wanny też nie m odliczeń?Bardzo proszę o podpowiedź ponieważ nie wiem co mam na szybko kupić żeby odliczyć vatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.11.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Kominek jak najbardziej odliczałem. Różnego rodzaju rury metalowe do systemu wentylacji również. Nie wiem jak masz to rozpisane na fakturze ale ja bym jak najbardziej próbował. odliczyłeś wkład kominkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 26.11.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Witajcie Mam do Was pytanie odnośnie programu Mdm - Mieszkanie dla Młodych. Z tego co przeczytałem w ustawie od stycznia 2014 jest możliwość zwrotu różnicy w VAT na niektóre materiały budowlane ale przy spełnieniu kilku warunków: 1. dom powierzchnia użytkowa 70 - 100m2 2. wiek do 36 lat 3. pozwolenie na budowę wydane po 1 stycznia 2014 Obecnie nie zacząłem jeszcze budowy ale niestety mam już pozwolenie na budowę wydane w 2012. Nie spełniam więc tyko pkt 3. Co sądzicie o ponownym wydaniu pozwolenia na budowę tylko po to aby data wydania była 2014r? Problem w tym że musiałbym wnieść jakieś "istotne zmiany w projekcie" aby wnioskować o pozwolenie na budowę. Małe zmiany skutkują jedynie zmianą pozwolenia na budowę tak więc data wydania pozostaje 2012. Czy gra jest warta świeczki? Znowu się trzeba bujać z pozwoleniem na budowę, zapłacić architektowi za zmiany w projekcie, oczekiwanie na pozwolenie itp. Ile tak mniej więcej można odzyskać na VAT przy budowie domu za 400 tyś zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.11.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 odliczyłeś wkład kominkowy? Tak, pozycja 132 z załącznika do obwieszczenia MTiB 29.72.12-70.10 Piece stałopalne, gdzie indziej niewymienione http://www.kratki.pl/pl/strona/faq-pytania-i-odpowiedzi (na samym dole pozycja 25) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetyBlue 27.11.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Kominek jak najbardziej odliczałem. Różnego rodzaju rury metalowe do systemu wentylacji również. Nie wiem jak masz to rozpisane na fakturze ale ja bym jak najbardziej próbował. A czy można odliczyć zasilacz awaryjny MSZ-02 i sterownik z przepustnicą (czy to może być ex 26.51.70.0 ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts