Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

52. kuchnie gazowe, gazowo-elektryczne

czy również płyta gazowa do zabudowy i piekarnik elektryczny do zabudowy???

Płyta gazowa - TAK, piekarnik - NIE.

a jeśli ta płyta gazowa /do zabudowy/ jest w kupowana w zestawie z piekarnikiem elektrycznym /do zabudowy/ i na FV będzie napisana jedna pozycja np Mastercook M5X + 2MIE-4GLS i będzie jedna kwota za obydwie rzeczy-?

hmm to w takim przypadku w sumie nie wiadomo ile jest vat'u w płycie g. a ile w piekarniku.

PS

w jednym z postów z przed roku jedna osoba pisała, że dostała oświadczenie od sklepu, że ta pozycja /w moim przykładzie Mastercook M5X + 2MIE-4GLS / to jest "kuchenka gazowa" i US wypłacił różnicę - jak rozumiem od całej wartości..a przecież od piekarnika elektrycznego ne można...

nie kumam tego.

[w moim przykładzie Mastercook M5X + 2MIE-4GLS / to jest "kuchenka gazowa" i US wypłacił różnicę - jak rozumiem od całej wartości..a przecież od piekarnika elektrycznego ne można...

nie kumam tego.

Jeśli to jest zestaw to jest to traktowane jako jeden element (kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym do zabudowy) , jeśli na fakturze byłyby dwa elementy to tylko płyta gazowa podlega odliczeniom.

[w moim przykładzie Mastercook M5X + 2MIE-4GLS / to jest "kuchenka gazowa" i US wypłacił różnicę - jak rozumiem od całej wartości..a przecież od piekarnika elektrycznego ne można...

nie kumam tego.

Jeśli to jest zestaw to jest to traktowane jako jeden element (kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym do zabudowy) , jeśli na fakturze byłyby dwa elementy to tylko płyta gazowa podlega odliczeniom.

na FV najparwodpodobniej będzie napisane w ten sposób:

http://img216.imageshack.us/img216/7385/plytahy1.jpg

gdzie M5X to piekarnik a 2MIE-4GLS to płyta.

dobra,piszę, skoro nie biją.

Dzięki za szybką odpowiedź. Przestudiowałam ustawę i mowa jest tylko o "kopii" ale Pani w US wymyśliła potwierdzenia. A tego jest 250szt. :x

U mnie podczas składania sprawdzane były oryginały z kopiami i na oryginałach przybijano pieczątke "wykorzystano w postępowaniu o zwrot vat", a na kopiach przybijana pieczątka za zgodnośc

Dzięki za szybką odpowiedź. Przestudiowałam ustawę i mowa jest tylko o "kopii" ale Pani w US wymyśliła potwierdzenia. A tego jest 250szt. :x

U mnie podczas składania sprawdzane były oryginały z kopiami i na oryginałach przybijano pieczątke "wykorzystano w postępowaniu o zwrot vat", a na kopiach przybijana pieczątka za zgodnośc

U mnie wzięli tylko kopie faktur i nic więcej....

Poproś o podstawę prawną :wink: A jak dalej sie bedzie upierała to niech sama potwierdza :lol:

A ja mam takie pytanie: wniosek złożony i jeśli dostanę wezwanie do US aby coś poprawiac, uzupełniac, korygowac czy US liczy mi od daty skorygowania wniosku ponowny 6 miesięczny okres czy liczy się on od daty złożenia pierwszego wniosku? :-?

Jeśli wzywa cię US to 6 miesięcy liczy sie od daty złożenia wniosku. Jeśli ty składasz korekte wniosku ( jest taka możliwośc) 6 miesięcy liczy się od daty złożenia korekty

Pod warunkiem że korekta jest zwiększająca, bo w przeciwnym wypadku liczy się data złożenia wniosku.

Witam.

Na fakturze mam szafke razem z umywalka w jednej pozycji (sprzedawane jako komplet). Czy mozna to odliczyc? Sorry, jesli podobne pytanie juz gdzies sie pojawilo... szukaj nic mi nie zwrocilo.

pozdr

heh, mam tę samą zagwozdkę... ale niestety wydaje mi się, że gdzieś doczytałem, ze tej szafki nie odliczy się.. :-?

A propos: a czy można zrobić jakąs garderobę i odliczyć jakieś wbudowane szafy, czy drzwi przesuwne...???

Witam,

Jednak nie udało się wszystkiego sklasyfikować tylko czytając i musze zadać pytanie :) Co z rurami termoflex (takimi do DGP)? Na jednej f-rze mam rurę termoflex (bez izolacji z wełny szklanej) z PKWiU 25.23.15-50.92 czyli "na tak". Na tej samej f-rze jest również rura termoflex z izlolacją, tylko że przy tej pozycji nie ma numeru PKWiU. Więc można odliczyć termoflexa "ocieplanego" podciągając go pod nr tego zwykłego?