aglig 28.01.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam, pomocy, czy mogę odliczyć: wakaflex (do obróbki komina) 25.24.22.-70.00 nie belki i pustaki stropowe tak plastyfikator 24.66.47.-50.13 nie bloczek silikatowy 26.62.11.-30.26, 26.61.11.-30.26 tak stelaz do wc? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 28.01.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 aglig wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 28.01.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 52. kuchnie gazowe, gazowo-elektryczne czy również płyta gazowa do zabudowy i piekarnik elektryczny do zabudowy??? Płyta gazowa - TAK, piekarnik - NIE. a jeśli ta płyta gazowa /do zabudowy/ jest w kupowana w zestawie z piekarnikiem elektrycznym /do zabudowy/ i na FV będzie napisana jedna pozycja np Mastercook M5X + 2MIE-4GLS i będzie jedna kwota za obydwie rzeczy-? hmm to w takim przypadku w sumie nie wiadomo ile jest vat'u w płycie g. a ile w piekarniku. PS w jednym z postów z przed roku jedna osoba pisała, że dostała oświadczenie od sklepu, że ta pozycja /w moim przykładzie Mastercook M5X + 2MIE-4GLS / to jest "kuchenka gazowa" i US wypłacił różnicę - jak rozumiem od całej wartości..a przecież od piekarnika elektrycznego ne można... nie kumam tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 28.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Mozna spróbowac podciągnąc pod PKWiU 29.72.11-13.19do 23 i wtedy na tak (Kuchnie gazowe z piekarnikiem pozostałe: dwu-,trzy-, czteropalnikowe) może się uda. Przypominam US nie karze za takie błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 28.01.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 [w moim przykładzie Mastercook M5X + 2MIE-4GLS / to jest "kuchenka gazowa" i US wypłacił różnicę - jak rozumiem od całej wartości..a przecież od piekarnika elektrycznego ne można... nie kumam tego. Jeśli to jest zestaw to jest to traktowane jako jeden element (kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym do zabudowy) , jeśli na fakturze byłyby dwa elementy to tylko płyta gazowa podlega odliczeniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 28.01.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 [w moim przykładzie Mastercook M5X + 2MIE-4GLS / to jest "kuchenka gazowa" i US wypłacił różnicę - jak rozumiem od całej wartości..a przecież od piekarnika elektrycznego ne można... nie kumam tego. Jeśli to jest zestaw to jest to traktowane jako jeden element (kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym do zabudowy) , jeśli na fakturze byłyby dwa elementy to tylko płyta gazowa podlega odliczeniom. na FV najparwodpodobniej będzie napisane w ten sposób: http://img216.imageshack.us/img216/7385/plytahy1.jpg gdzie M5X to piekarnik a 2MIE-4GLS to płyta. dobra,piszę, skoro nie biją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julzuz 29.01.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam!Mam pytanko do osób,które już składały wniosek. Czy kopie faktur i aktu notarialnego muszą być potwierdzone za zgodność z oryginałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 29.01.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam! Mam pytanko do osób,które już składały wniosek. Czy kopie faktur i aktu notarialnego muszą być potwierdzone za zgodność z oryginałem? U mnie tego nie wymagano. Faktury sa do wglądu, a akt możesz wziąśc ze soba na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julzuz 29.01.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. Przestudiowałam ustawę i mowa jest tylko o "kopii" ale Pani w US wymyśliła potwierdzenia. A tego jest 250szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 29.01.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. Przestudiowałam ustawę i mowa jest tylko o "kopii" ale Pani w US wymyśliła potwierdzenia. A tego jest 250szt. U mnie podczas składania sprawdzane były oryginały z kopiami i na oryginałach przybijano pieczątke "wykorzystano w postępowaniu o zwrot vat", a na kopiach przybijana pieczątka za zgodnośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 29.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. Przestudiowałam ustawę i mowa jest tylko o "kopii" ale Pani w US wymyśliła potwierdzenia. A tego jest 250szt. U mnie podczas składania sprawdzane były oryginały z kopiami i na oryginałach przybijano pieczątke "wykorzystano w postępowaniu o zwrot vat", a na kopiach przybijana pieczątka za zgodnośc U mnie wzięli tylko kopie faktur i nic więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 29.01.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. Przestudiowałam ustawę i mowa jest tylko o "kopii" ale Pani w US wymyśliła potwierdzenia. A tego jest 250szt. Poproś o podstawę prawną A jak dalej sie bedzie upierała to niech sama potwierdza A ja mam takie pytanie: wniosek złożony i jeśli dostanę wezwanie do US aby coś poprawiac, uzupełniac, korygowac czy US liczy mi od daty skorygowania wniosku ponowny 6 miesięczny okres czy liczy się on od daty złożenia pierwszego wniosku? Jeśli wzywa cię US to 6 miesięcy liczy sie od daty złożenia wniosku. Jeśli ty składasz korekte wniosku ( jest taka możliwośc) 6 miesięcy liczy się od daty złożenia korekty Pod warunkiem że korekta jest zwiększająca, bo w przeciwnym wypadku liczy się data złożenia wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 30.01.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam.Na fakturze mam szafke razem z umywalka w jednej pozycji (sprzedawane jako komplet). Czy mozna to odliczyc? Sorry, jesli podobne pytanie juz gdzies sie pojawilo... szukaj nic mi nie zwrocilo. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Ania 31.01.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 czesc. Pytanie laika tylko bez śmiechów prosze. US zwraca za materialy 15% ale liczone od ceny brutto czy netto? Np. mam kupione stal za 2630zl brutto to ile z tego bede mial zwrotu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 31.01.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 czesc. Pytanie laika tylko bez śmiechów prosze. US zwraca za materialy 15% ale liczone od ceny brutto czy netto? Np. mam kupione stal za 2630zl brutto to ile z tego bede mial zwrotu? Pozdrawiam Od ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Ania 31.01.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 czesc. Pytanie laika tylko bez śmiechów prosze. US zwraca za materialy 15% ale liczone od ceny brutto czy netto? Np. mam kupione stal za 2630zl brutto to ile z tego bede mial zwrotu? Pozdrawiam Od ceny netto. To ile tego zwrotu dostane za 2630zl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 31.01.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 323 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Ania 31.01.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 323 zł dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 01.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam. Na fakturze mam szafke razem z umywalka w jednej pozycji (sprzedawane jako komplet). Czy mozna to odliczyc? Sorry, jesli podobne pytanie juz gdzies sie pojawilo... szukaj nic mi nie zwrocilo. pozdr heh, mam tę samą zagwozdkę... ale niestety wydaje mi się, że gdzieś doczytałem, ze tej szafki nie odliczy się.. A propos: a czy można zrobić jakąs garderobę i odliczyć jakieś wbudowane szafy, czy drzwi przesuwne...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 01.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam, Jednak nie udało się wszystkiego sklasyfikować tylko czytając i musze zadać pytanie Co z rurami termoflex (takimi do DGP)? Na jednej f-rze mam rurę termoflex (bez izolacji z wełny szklanej) z PKWiU 25.23.15-50.92 czyli "na tak". Na tej samej f-rze jest również rura termoflex z izlolacją, tylko że przy tej pozycji nie ma numeru PKWiU. Więc można odliczyć termoflexa "ocieplanego" podciągając go pod nr tego zwykłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts