martar 05.04.2006 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Z uporem maniaka czy można odliczyć blache miedzianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 05.04.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 poz.58 - blachy grube, blachy cienkie i taśma z aluminium - można pod to podciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 05.04.2006 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 tylko pozycja 58 dotyczy tylko wyrobów aluminiowych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
James Bond 06.04.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Mam pytanie dot zwrotu Vat. Zakonczylismy budowe w czerwcu 2005. Rozliczymy sie jak na pozwolenie na budowe. A czy jesli musze wyremontowac kilka rzeczy w tym roku 2006 to czy bedzie mozna rozliczyc zakup materialów w roku 2006? I wtedy kiedy skladac taki wniosek. Bo za materialy kupione do 06.2005 musze zlozyc wniosek najpozniej do 6.2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek33 06.04.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 najprosciej chyba , co i jak bylo opodatkowane7 czy 22 przed wejscie do unii, popytac znajomych jakie kwoty maja na wczesniejszych fakturach i porównac z fakturami po 1 maja , jak cos bylo 7 a jest 22 to odpisujemy . To chyba jakies w miare sensowne rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 07.04.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 UWAGA - pytanie z innej beczki.Czy jeśli zacząłem budowę ubiegłej jesieni, kontunuuję ją w tym roku, to czy mogę odliczać faktury za ubiegły rok? Budynek planuje oddać do użytku w tym roku? Jesteście może w takiej samej sytuacji jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 07.04.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 UWAGA - pytanie z innej beczki. Czy jeśli zacząłem budowę ubiegłej jesieni, kontunuuję ją w tym roku, to czy mogę odliczać faktury za ubiegły rok? Budynek planuje oddać do użytku w tym roku? Jesteście może w takiej samej sytuacji jak ja? Oczywiście, że możesz. Wszystkie faktury wystawione po 1 maja 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 12.04.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
total_sw 13.04.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 mozecie mi pomoc?co np z odliczeniem vatu od np.- pomp CWU i CO- bojlera 140l z ociepleniem i grzalka- prety gwintowane (do mocowan dachu do murlaty)do czego to podpiac?szukalem.... zastanawialem sie i nic wymyslec nie moge! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 16.04.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 siatka z włókna szklanego i drewnochron nie, wykładzina podłogowa tak, wszelkie baterie łazienkowe tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Era 20.04.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 czy tynkolit można podciągnąć pod 28.75.27-55.2 Okładziny elewacyjne budowlane, aluminiowe (takie nie są, ale nie wiem czy określenie aluminiowe jest integralną częścią czy dodatkiem) tynk sisi tez bym tam chciała widzieć, diabelna hurtownia do końca 2004 r. jeszcze pisała PKWiU na fakturach, a w 2005 już nie;( Pomocy, duzo mi wyszło za ten Tynkolit i tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.04.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jakiś czas temu pytałąm się na forum, czy komuś zwrócili już VAT i sama się doczekałam Bez problema zwrócili mi kaskę - co prawda na razie część - faktury rozliczna na mojego tatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.04.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Gierga, a Ty skończyłaś już budowę czy jesteś w trakcie? I czy na wszystkich fakturach miałąś te nieszczęśliwe oznaczenia PKWiA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.04.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Gierga, a Ty skończyłaś już budowę czy jesteś w trakcie? I czy na wszystkich fakturach miałąś te nieszczęśliwe oznaczenia PKWiA? Jestem w trakcie, na fakturach na których nie miałąm PKWiU podopisywałam i zaparafowałam, ze uzgodnione z firmą wktórej nabywałam towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 28.09.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 To ja odświeżę trochu temat małym pytankiem Czy okna PCW na profilu Deceunicka to mogę odliczyć? Na rachunku nie mam PKWiU tylko jakieś SWW/KU i wynosi to coś 1365. Szkoda mi bo trochu kasy wydałem. W spisie znalazłem tylko 15 20.30.11 Okna i drzwi, ościeżnice i progi drewniane. To określenie "drewniane" dotyczy tylko progów czy wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekj 29.09.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Nie mam spisu pod ręką ale okna PCV na 100% można odliczyć. Ja co prawda nie odliczałem bo miałem w ramach usługi na 7% natomiast na 100% odliczał ojciec, był na kontroli i nie było to kwestionowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.09.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Nie będę ściemniać: nie przeczytałam całego wątku, a mam pytanie i nie wiem czy mi ktoś pomoże! Zamówiłam drewno na strop drewniany i więźbę dachową. Dużo tego. Mam pytanie: czy wziąć fakturę Vatowską i potem sobie odliczyć czy dać spokój. A jak jest z impregnacją tego drewna? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekj 29.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Powiem krótko - jak się da to lepiej nie brać faktury i mieć od razu zwrot całego Vatu a nie po roku jego części Co do impregnacji to coś mi się wydaje ze impregnat (Boramon) był chyba na 3%, a nawet jak się mylę i było to 22% to też się nie łapał do odliczenia podobnież jak wszystkie inne drewnochrony, farby itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 29.09.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Powiem krótko - jak się da to lepiej nie brać faktury i mieć od razu zwrot całego Vatu a nie po roku jego części Co do impregnacji to coś mi się wydaje ze impregnat (Boramon) był chyba na 3%, a nawet jak się mylę i było to 22% to też się nie łapał do odliczenia podobnież jak wszystkie inne drewnochrony, farby itd. Dokładnie tak, impregnaty typu drewnochron i inne nie podlegają zwrotowi VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 29.09.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Nie mam spisu pod ręką ale okna PCV na 100% można odliczyć. Ja co prawda nie odliczałem bo miałem w ramach usługi na 7% natomiast na 100% odliczał ojciec, był na kontroli i nie było to kwestionowane. No to super bo parę kpln na to poszło. Tylko jaki okna PCV ten numer PKWiU mają? No bo jedyne co znalazłem pasujące to 25.23 "Wyroby z tworzyw sztucznych dla budownictwa...". ale to chyba nie bradzo no bo i szyba i okucia... I jeszcze jedno małe pytanko: Jak nie ma wpisanego tego PKWiU to trzeba sobie samemu dopisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts