belladonna 20.07.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 26.70 kamień naturalny i wyroby z niego, czego w wykazie nie ma i tym samym stawka VAT 22% była zawsze. A druga sprawa, że blat kuchenny będzie traktowany jako wyposażenie, a nie materiał budowlany, więc odliczyć nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernova 20.07.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam, potrzebuję kogoś, kto wypełni mi deklarację zwrotu vatu w miarę szybko.Jestem z Warszawy, gmina Wawer.Pozdrawiam,Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.07.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam, potrzebuję kogoś, kto wypełni mi deklarację zwrotu vatu w miarę szybko. Jestem z Warszawy, gmina Wawer. Pozdrawiam, Kaśka ja szukałam w całej Warszawie - w każdym biurze do którego dzwoniłam - gdy usłyszeli, że chodzi o różnicę VAT - obśmiali mnie Koniec końców - dwie noce zarwane - i deklaracja wypełniona. Gdyby nie to, że dziadostwo pracochłonne - da się przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernova 20.07.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 do Glowac: Witaj Sąsiadko, dzięki za odpowiedź. Mam akalkulię i chyba mnie to przerośnie, chociaż kto wie.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 21.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Właśnie wypełniam swój wniosek o zwrot vat-u i mam dylemat, czy płyty MDF i płyty wiórowe można odliczać? A starobruk (czyli kostkę betonową) mogę też odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psadko 21.07.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dzięki Bella za podpowiedż ( skąd Ty bierzesz tyle czasu, żeby sie na tylu forach udzielać ) i za pozdrowienia . Zuzek smoka tez pozdrowie od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pit_er 21.07.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 do Glowac: Witaj Sąsiadko, dzięki za odpowiedź. Mam akalkulię i chyba mnie to przerośnie, chociaż kto wie.... Pozdrawiam Wspólczuję z powodu akalkulii. Ale skorzystaj z tego programu Formularze VZM-1 do wniosku o zwrot VAT Tu nie trzeba wykonywać żadnych działań matematycznych. Tu się WSZYSTKO LICZY SAMO. ____________________________________________ Alfabetyczny wykaz materiałów budowlanych Aktualna cena 1 m2 powierzchni użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 22.07.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Właśnie wypełniam swój wniosek o zwrot vat-u i mam dylemat, czy płyty MDF i płyty wiórowe można odliczać? A starobruk (czyli kostkę betonową) mogę też odliczyć? Panele podłogowe na bazie płyt MDF, czy wiórowych wchodzą. Jeśli jednak to są same płyty, z których np można zrobić szafę wnękową lub meble, to wylecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 22.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzięki Bella za podpowiedż ( skąd Ty bierzesz tyle czasu, żeby sie na tylu forach udzielać ) i za pozdrowienia . Zuzek smoka tez pozdrowie od Ciebie Hm... czytanie suchych ustaw to nie dla mnie, bo zasypiam nie skończywszy 1 strony... a na forach podatkowych zawsze można połączyć przyjemne z pożytecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 22.07.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Właśnie wypełniam swój wniosek o zwrot vat-u i mam dylemat, czy płyty MDF i płyty wiórowe można odliczać? A starobruk (czyli kostkę betonową) mogę też odliczyć? Kostka - 26.61.11-50.21 (płyty chodnikowe z betonu) lub: 26.61.11-50.29 (płyty chodnikowe i podobne wyroby z betonu, pozostałe). Jedyna uwaga dot. miejsca ułożenia kostki. Można odliczyć jeśli funkcjonalnie jest przy budynku (taras, opaska). Chodniki, podjazdy są kwestionowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 22.07.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Hm... czytanie suchych ustaw to nie dla mnie, bo zasypiam nie skończywszy 1 strony... a na forach podatkowych zawsze można połączyć przyjemne z pożytecznym Bo suchych się nie da. Mam wrażenie, że powstają po zażyciu jakichś płynów, więc sama rozumiesz... I radzę czytać od końca - być może ma dłuuuuuuugie vacatio legis i nie warto się nią przejmować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 23.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Bo suchych się nie da. Mam wrażenie, że powstają po zażyciu jakichś płynów, więc sama rozumiesz... I radzę czytać od końca - być może ma dłuuuuuuugie vacatio legis i nie warto się nią przejmować.... Przynajmniej nie potrzebuję tabletek nasennych jak nie mogę zasnąć, bo wystarczy przeczytać 1 stronę jakiejś ustawy i zasypiam jak niemowlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psadko 24.07.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 witam. czyli podsumowujac gwozdzie i inne wkrety do plyt gipsowych i blachy nie wchodzą ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.07.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Właśnie wypełniam swój wniosek o zwrot vat-u i mam dylemat, czy płyty MDF i płyty wiórowe można odliczać? A starobruk (czyli kostkę betonową) mogę też odliczyć? Panele podłogowe na bazie płyt MDF, czy wiórowych wchodzą. Jeśli jednak to są same płyty, z których np można zrobić szafę wnękową lub meble, to wylecą tak myślałam zadzwoniłam do producenta i on z kolei powiedział, że takie wyroby zawsze były na 22% ale kostke betonowa wpisałam - liczę na cud, że przejdzie... albo mnie urząd wezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 24.07.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 witam. czyli podsumowujac gwozdzie i inne wkrety do plyt gipsowych i blachy nie wchodzą ??? Nie, jedynie wchodzą w grę kołki do styropianu z tworzyw sztucznych, a metalowe śruby, wkręty, czy kołki wylatują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrasza 25.07.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witam, proszę o informację, czy jeśli w poprzednim roku składałam wniosek wraz z mężem, to w tym roku on też musi widnieć na formularzu, czy niekoniecznie. Jest opcja dla "osoby fizycznej pozostającej w związku małż. - wniosek indywidualny". Czy mogę z niego skorzystać, czy musi być niejako 'kontynuacja' wniosku poprzedniego. dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrasza 25.07.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ach i jeszcze jedno! do tej pory nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie odnośnie piecy akumulacyjnych, regulatorów do nich , a także grzejników typu drabinka -elektrycznych oraz termostatów do nich (w żadnym nie mam pkwiu) pliiiiis, niech ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pit_er 26.07.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ach i jeszcze jedno! do tej pory nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie odnośnie piecy akumulacyjnych, regulatorów do nich , a także grzejników typu drabinka -elektrycznych oraz termostatów do nich (w żadnym nie mam pkwiu) pliiiiis, niech ktoś pomoże Niestety żaden z powyższych materiałów nie był na 7 % VAT. Mam ich symbole PKWiU ale w tej sytuacji ich cytowanie jest chyba zbędne. ____________________________________________ Alfabetyczny wykaz materiałów budowlanych Aktualna cena 1 m2 powierzchni użytkowej Formularze VZM-1 do wniosku o zwrot VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrasza 26.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ach i jeszcze jedno! do tej pory nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie odnośnie piecy akumulacyjnych, regulatorów do nich , a także grzejników typu drabinka -elektrycznych oraz termostatów do nich (w żadnym nie mam pkwiu) pliiiiis, niech ktoś pomoże Niestety żaden z powyższych materiałów nie był na 7 % VAT. Mam ich symbole PKWiU ale w tej sytuacji ich cytowanie jest chyba zbędne. ____________________________________________ Alfabetyczny wykaz materiałów budowlanych Aktualna cena 1 m2 powierzchni użytkowej Formularze VZM-1 do wniosku o zwrot VAT Buuuuuuu Dzięki Pit_er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 01.08.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Witam, proszę o informację, czy jeśli w poprzednim roku składałam wniosek wraz z mężem, to w tym roku on też musi widnieć na formularzu, czy niekoniecznie. Jest opcja dla "osoby fizycznej pozostającej w związku małż. - wniosek indywidualny". Czy mogę z niego skorzystać, czy musi być niejako 'kontynuacja' wniosku poprzedniego. dziękuję z góry Jako małżonkowie macie jeden limit bez względu na wnioski (indywidualne, czy wspólne). A przy indywidualnym i tak dane małżonka i jego podpis być muszą (wyjątek z podpisem, separacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts