ZUZEK 07.01.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nie widzę przeciwskazań: poz. 91 ex 28.73.13-30 Kraty, siatki i ogrodzenia, spawane na przecięciach, z drutu stalowego, pozostałe - z wyłączeniem ogrodzeń i siatek z drutu Choć tu producent podaje 28.11.23-62.72 (poz. 64 - też na TAK) http://www.staldrut.pl/start.php?ID=aprobaty&id1=&id2=9&pm=9# (drugi z prawej) Elementy konstrukcyjne zbrojeń żelbetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 07.01.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Moim zdaniem wchodzi z poz. 91 załacznika. Jeśli nie jest to siatka ogrodzeniowa, nie jest powlekana tworzywem sztucznym, to łapie się na odliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.01.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dzięki, bo już dumam nad tą fakturą i nic nie szło do przodu.W takim razie odliczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 07.01.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Siatka do dociepleń (włókno szklane) - można też spotkać: 26.14.12-10.10 (maty z włókna szklanego) na TAK (ale tu nie ma reguły ). A ja się czepnę, ze siatka to tkanina, która jest wyłączeniem z tej grupy i nie wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 07.01.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Generalnie grupa 28.74.11 (Elementy złączne ze stali gwintowane, gdzie indziej niesklasyfikowane – wyłącznie okucia budowlane łączące) budzi najwięcej sporów. Więc śruby, wkręty i kołki wylatują, bo też nie są okuciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.01.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Po przerwie wracam z powrotem do faktur.Na fakturze mam dwie pozycje, jedna jest z PKWiU a druga jej nie ma 1.drut goły miękki 1,4 – PKWiU jest -27.34.11-11.222.drut goły miękki 0,8- PKWiU brak co z tą fakturą zrobić? Według drzewa nie znalazłam takiego symbolu, co jest na fakturze. Czy mogę odliczyć pozycję pierwszą?Czy mogę pozycję 2 podporządkować do symbolu drutu-27.34.11-30.22. Ten drut z pozycji 1i 2 wydaje mi się drutem wiązałkowym tylko różnią się grubością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 07.01.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Jak goły, to trzeba sprawić mu ubranko, bo zima w końcu 27.34 nie ma ex-a, więc.... czy ktoś będzie przekopywał drzewo kodów? Wciągnij te druty i dumaj nad dalszą częścią I tak poprawność wniosku to znikomy sukces.... jak nawet gra wszystko w materiałach, to w opisie za mało.... błąd rachunkowy lub z tyt. prawnymi na bakier... Tutaj o pomyłkę po prostu nie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Jak goły, to trzeba sprawić mu ubranko, bo zima w końcu 27.34 nie ma ex-a, więc.... czy ktoś będzie przekopywał drzewo kodów? Wciągnij te druty i dumaj nad dalszą częścią I tak poprawność wniosku to znikomy sukces.... jak nawet gra wszystko w materiałach, to w opisie za mało.... błąd rachunkowy lub z tyt. prawnymi na bakier... Tutaj o pomyłkę po prostu nie trudno To fakt nie ma tego ex-a, ja już ze zmęczenia nawet nie zauważyłam tego. Dobiegam pomału do końca faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.01.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ja z nowym problemem mam PKWiU-boxer piana pistoletowa- 25.23.15 czy można to odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 07.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 aniamar -boxer piana pistoletowa- 25.23.15 można, ma jedynie nieprawidłowe PKWiU, bo piany są w grupie poz. 46 wykazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 08.01.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Generalnie grupa 28.74.11 (Elementy złączne ze stali gwintowane, gdzie indziej niesklasyfikowane – wyłącznie okucia budowlane łączące) budzi najwięcej sporów. Więc śruby, wkręty i kołki wylatują, bo też nie są okuciami Tyle tylko, że US nic nie przyjmie z tej grupy - nie znają żadnych okuć budowlanych gwintowanych Cała grupa 28.74.11 to (po kolei): - wkręty - śruby - znowu wkręty - szyniaki - znowu śruby - znowu wkręty - znowu śruby - znowu wkręty - haki - jeszcze raz wkręty - nakrętki - i na końcu - wyroby gwintowane, ze stali, gdzie indziej nie wymienione Wg US nic z powyższego nie jest okuciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szurja 08.01.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Czy mozna odliczyć kratkę drogową 60x40x8 (podjazd do garażu zrobiłem z niej) nr sww/ku 26.61.12-40.11 i czy przystosowanie poddasza do zamieszkania w budynku mieszkalnym jest remontem budynku mieszkalnego (3 opcja w VZM 1) czy moze przebudową pomieszczenia niemieszkalnego na cele mieszkalne (opcja 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 08.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 szurja tylko opaska wokół budynku mieszkalnego... chociaż z tego co słyszę to też nie w każdym województwie można... czyli chodniki i podjazdy przy budynku mieszkalnym nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik_30 09.01.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 witam, a klej do płytek (glazury łazienkowej) w opakowaniach po 25 kg? zaliczamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 09.01.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Glazurnik wchodzi... najlepsza jest nazwa.... ale kleje do płytek wchodzą. kasik_30 ostatnio jak Ci odpowiadałam przyszła moja połowa wygonić mnie z neta (bo sam chciał pobuszować) i pyta "a co to za dziecko? (zdjątko pod Twoim nickiem) Odpowiedziałam "no nie nasze" :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik_30 09.01.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 belladonnadziecko zdecydowanie nasze, dzięki raz jeszcze za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik_30 09.01.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 I jeszcze mam problem z tymi ostatnimi już fakturami:- kolektor słoneczny- odpowietrznik automatyczny do solarów- "łapa" montażowa do kolektorów do dachu skośnego- programator czasowy do światła zewnętrznego- przycisk do wc- zestaw do montażu wc- zbiornik na wodę deszczową, podziemny, 3500 litrów- pokrywa z tworzywa sztucznego do zbiornika- blok rozsączający AquaBlok 300 litrów dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 09.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 - kolektor słoneczny ... hm.... u mnie wchodzi, ale wiem, że w innych niekoniecznie... czyli trzeba powalczyć o to, jeśli są na nie w Poznaniu. - odpowietrznik automatyczny do solarów - skoro do CO wchodzi, to ten też powinien (no ale ciągle pytanie jak traktują solary) - przycisk do wc - tutaj bym powiedziała wciągnij - zestaw do montażu wc - nie - "łapa" montażowa do kolektorów do dachu skośnego - nie wiem co to jest co do reszty jestem raczej na nie.... ale może ktoś coś wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik_30 09.01.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 - "łapa" montażowa do kolektorów do dachu skośnego - to stelaż który sie montuje na dachu i w niego wkłada poszczególne rury do kolektora, taki statyw dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sueno 10.01.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Bardzo prosze o pomoc, czy mozna odliczyc nastepuja rzeczy 1. Wapno w plynie2. Dystans FI20 zbrojenia zatr (taki opis na fakturze)3. Siatka podtynkowa4. Rura PE100 SDR 17 czarna5. Rura kanalizacyjna wewnetrzna6. KOlano kanalizacji wew.7. Rura PVC 1000 mm i 2000 mm8. Redukcja HT9. Korek PVC10. Korek zamykajacy 11. Rura kanalizacyjna 12. Trojnik kanalizacyjny13. Kolano kanalizacyjne14. Zaprawa klejowa do styropianu15. Zaprawa klejowa do siatki16.Styropian FS 20 EPS podloga Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts