aniamar 10.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Bardzo prosze o pomoc, czy mozna odliczyc nastepuja rzeczy 1. Wapno w plynie 2. Dystans FI20 zbrojenia zatr (taki opis na fakturze) 3. Siatka podtynkowa 4. Rura PE100 SDR 17 czarna 5. Rura kanalizacyjna wewnetrzna 6. KOlano kanalizacji wew. 7. Rura PVC 1000 mm i 2000 mm 8. Redukcja HT 9. Korek PVC 10. Korek zamykajacy 11. Rura kanalizacyjna 12. Trojnik kanalizacyjny 13. Kolano kanalizacyjne 14. Zaprawa klejowa do styropianu 15. Zaprawa klejowa do siatki 16.Styropian FS 20 EPS podloga Z gory dziekuje 1,2,3, to nie wiem ale reszta pozycji jest do odliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 10.01.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 sueno 1,3 nie a 2 to coś takiego?: http://www.tomplast.info.pl/produkty.php Jak to coś z betonu to wciągaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaiac 10.01.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witajcie, Rozpoczynam właśnie walkę z VZM-1 po wykańczaniu mieszkania.Znalazłem na forum bardzo wiele cennych informacji, gdybyście mogli pomóc mi jeszcze w kilku sprawach byłbym bardzo wdzięczny. 1. Lampa - na fakturze ma nr 31.50.25 - na rozpisce materiałów, które można odliczyć jest napisane "ex 31.50.25-11" - czy to można więc odliczyć?3. Panel szklany (w kuchni zamiast płytek na ścianę). Na fakturze nie mam PKWIU4. Adesilex - Elastyczna zaprawa klejąca5. Kleje do płytek gresowych6. Kerabond - cementowa zaprawa klejąca7. Bloczki YTONG8. Profile przyścienne9. Posadzka cementowa10. Wkręty do płyty G/K11. Zaprawa tynkarska Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedew 10.01.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 witam,a ja mam takie pytanie, czy mogę odliczyć te materiały: 1.siatka do styropianu2.styropian3.opłata za przyłącze do sieci ENEA4.beton B20,B105.płytki gres 6. stalowe kotwy do zamocowania murłaty. ??? pozdrawiam,tdw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 11.01.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 4. Adesilex - Elastyczna zaprawa klejąca - TAK 5. Kleje do płytek gresowych TAK 6. Kerabond - cementowa zaprawa klejąca TAK 7. Bloczki YTONG TAK 8. Profile przyścienne TAK 9. Posadzka cementowa TAK 10. Wkręty do płyty G/K NIE 11. Zaprawa tynkarska TAK Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 11.01.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 witam, a ja mam takie pytanie, czy mogę odliczyć te materiały: 1.siatka do styropianu TAK 2.styropian TAK 3.opłata za przyłącze do sieci ENEA -NIE 4.beton B20,B10 TAK 5.płytki gres TAK 6. stalowe kotwy do zamocowania murłaty. wg mnie TAK ??? pozdrawiam, tdw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaiac 11.01.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Dzięki listek! A wiecie może jak z: 1. Lampa - na fakturze ma nr 31.50.25 - na rozpisce materiałów, które można odliczyć jest napisane "ex 31.50.25-11" - czy to można więc odliczyć?2. Panel szklany (w kuchni zamiast płytek na ścianę). Na fakturze nie mam PKWIU3. silikon4. akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedew 11.01.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 witam, a mam takie szybkie pytanie,czy beton B20 różni się od B10 numerem PKWiU ?? czy to jeden i ten sam ??Jaki jest te numer bo w spisach, które znalazłem brak. a czy okna połaciowe także można odliczyć ?? pozdr,tdw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 11.01.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Proszę o wyjaśnienie, czy poniższe podlegają zwrocie vatu: - armatura (krany, wylewki prysznicowe itp.) - przyłącze kątowe (do węża natryskowego) - żywica poliestrowa. Mam też inne pytanie, czy limit zwrotu obliczamy tylko raz podczas składania pierwszego wniosku? Czy też wyliczamy go w każdym kolejnym wniosku? (Chcę złożyć drugi wniosek a cena za 1mkw jest inna niż w poprzednim kwartale i wysokość limitu wyjdzie inna.) Może jakiś link do stony, gdzie jest to "wyłożone jak chłopu na miedzy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 11.01.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 1.siatka do styropianu TAK ja uważam, że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 11.01.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Dzięki listek! A wiecie może jak z: 1. Lampa - na fakturze ma nr 31.50.25 - na rozpisce materiałów, które można odliczyć jest napisane "ex 31.50.25-11" - czy to można więc odliczyć? 2. Panel szklany (w kuchni zamiast płytek na ścianę). Na fakturze nie mam PKWIU 3. silikon 4. akryl Dobrze, że zaiacowi odpowiada listek, a nie lisek ( no i ze nie jest zającem) 1 - czeski film, bo większość US - ów kwalifikuje "lampa" jako niewchodzące (wyposażenie). 2. Wciągnij.... szkło budowlane wchodzi, więc... 3. Raczej tak, wciągnij 4. a konkretnie co to jest? (za ogólne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 11.01.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Proszę o wyjaśnienie, czy poniższe podlegają zwrocie vatu: - armatura (krany, wylewki prysznicowe itp.) - przyłącze kątowe (do węża natryskowego) - żywica poliestrowa. Mam też inne pytanie, czy limit zwrotu obliczamy tylko raz podczas składania pierwszego wniosku? Czy też wyliczamy go w każdym kolejnym wniosku? (Chcę złożyć drugi wniosek a cena za 1mkw jest inna niż w poprzednim kwartale i wysokość limitu wyjdzie inna.) Może jakiś link do stony, gdzie jest to "wyłożone jak chłopu na miedzy"? Limity sa zmienne, wiec wpisujesz cenę obowiązującą w momencie składania wniosku. 1,2 wciągnij.... co do ostatniego jestem raczej na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaiac 11.01.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 4. akryl Dobrze, że zaiacowi odpowiada listek, a nie lisek ( no i ze nie jest zającem) 1 - czeski film, bo większość US - ów kwalifikuje "lampa" jako niewchodzące (wyposażenie). 2. Wciągnij.... szkło budowlane wchodzi, więc... 3. Raczej tak, wciągnij 4. a konkretnie co to jest? (za ogólne) w zoo trzeba sobie pomagać akryl - taki w tubce jak klej czy silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 11.01.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 W ubiegłym roku ślęczałem nad rozliczeniem kilka tygdoni. nie mogłem się zabrać, za dużo faktur, mnóstwo wątpliowości - co odliczyć a co nie. Jakiś czas po złożeniu zeznania dostałem wezwanie i już w US miła pani kazała mi poskreślać tu i ówdzie - wszystko bez konsekwencji. W tym roku wszystkie "wątpliwe" tematy wpisuję w tabelki. Skoro i tak maja mnie wzywać - idę po bandzie, co się nie należy to mi skreślą i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 11.01.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 1.siatka do styropianu TAK ja uważam, że nie upss masz racje, pomylało mi sie z siatką do wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 11.01.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 zaiacAKRYL W TUBIE PKWiU 24.30.22-53.20 co wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaiac 11.01.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jaka jest obowiązująca cena 1m2 przyjmowana na obliczenie premii grawarncyjnej ..... (pozycja 45 we wniosku VZM-1/A)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belladonna 12.01.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 styczeń - marzec 2010 do VZM - 3.783 zł Tutaj: http://www.rp.pl/temat/86044.html zawsze znajdziesz z odpowiednim wyprzedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedew 12.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 witam,jak to jest z tymi numerami PKWiU ??Na fakturze z Castoramy mam na Cement numer 26.51.12 a w wyszukiwarkach PKWiU dostępnych w necie 23.51 (faktura jest z tego roku) Z czego korzystać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 12.01.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Z PKWiU jest zamieszanie. GUS zmieniał kody już kilkakrotnie w ciągu ostatnich 13 lat, ale do celów podatkowych nadal stosuje się te z 1997 r. W efekcie, sprzedawca nie zawsze wie jaki kod podać na fakturze, tym bardziej że nie ma obowiązku w ogóle podawania jakiegokolwiek kodu Dlatego zawsze watro upewnić się, że chodzi o kod właściwy podatkowo, czyli z 97 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts