Piter_ 17.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 rafus12 trzeba wykonać 1 telefon do sprzedawcy czy ten system aby nie należy do wyrobów krzemionkowych. Napiszą na fakturze jak im wygodnie a ty człeku łam sobie potem głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.12.2012 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Kochani pewnei milion razy zadawane bylo to pytanie , ale ...... Na poczatku sierpnia zlozylam w skarbowce rozliczenie podatku VAT zwrot za materialy budowlane , pod koniec pazdziernika skarbowka zrobila korekte ... na moje pytanie kiedy od momentu korekty otrzymam zwrot pieniedzy otrzymalam odpowiedz , ze za 4 miesiace ..... bo takie sa przepisy . Czy jest to prawda ? czy faktycznie musze czekac 4 miesiace ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 18.12.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 witajcie posiadam kilka faktur z data dzisiejsza ale one sa sporzadzone na podstawie paragonow z 2010 roku. urzad to zaakceptuje czy ma prawo odrzucic? dziekuje z gory za odpowiedz pozdrawiambejmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.12.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Edytko,po korekcie to czytałam w przepisach że 25 dni mają na wypłatę. Niech ktoś jeszcze potwierdzi że to aktualne. Ciekawostka-do każdej faktury dostawałam kopię tejże faktury,żebym miała do US. US odmówiło przyjęcia tego,kazali zrobić.....................ksero faktur. Ksero przyjęte ed Edytko,25 dni od decyzji określającej kwotę zwrotu,masz to już? Edytowane 18 Grudnia 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter_ 18.12.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 witajcie posiadam kilka faktur z data dzisiejsza ale one sa sporzadzone na podstawie paragonow z 2010 roku. urzad to zaakceptuje czy ma prawo odrzucic? Urząd musi to zaakceptować i nie ma prawa odrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.12.2012 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Edytko,po korekcie to czytałam w przepisach że 25 dni mają na wypłatę. Niech ktoś jeszcze potwierdzi że to aktualne. Ciekawostka-do każdej faktury dostawałam kopię tejże faktury,żebym miała do US. US odmówiło przyjęcia tego,kazali zrobić.....................ksero faktur. Ksero przyjęte ed Edytko,25 dni od decyzji określającej kwotę zwrotu,masz to już? Marynatko nie ma mnie w Polsce i NIESTETY ... zmuszona jestem do tego , zeby zdac sie na pomoc innych ... tak tez bylo w przypadku rozliczenia zwrotu VAT za materialy budowlane ..... podpytalam moja Pania Pelnomocnik i ..... okazuje sie , ze korekta to nie taka calkiem korekta ... gosc ze skarbowki nie naniosl poprawek na wniosku , ale kazal przepisac go od nowa i zlozyc ..... wnioskuje z tego iz datownik zaczal nowe odliczanie iiiiiiiii od 24 pazdziernika ..... bede czekala do 24 lutego 2013 .... ..... a liczac od momentu zlozenia wniosku na poczatku sierpnia to bedzie 6 miesiecy z haczkiem . W zeszlym roku mialam taka przygode , poproszono mnie ( skarbowka ) o potwierdzenie przelewu do faktury tej ktorej nawet nie zlozylam do rozliczenia ....to dopiero paranoja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 19.12.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Wygląda na to,że robią to specjalnie żeby opózniac wypłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 19.12.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 jak widać zależy to od podejścia w danym US, jedni każą składać wniosek / korektę - wtedy licznik czasu kasuje się, a u innych nanosi się poprawki na wniosku - i wtedy licznik czasu nie kasuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.12.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Wygląda na to,że robią to specjalnie żeby opózniac wypłaty Tak tez mysle .... Zwlaszcza , ze jest to moje juz ostatnie odliczenie - trzecie ..... ( wykorzystalam caly limit zwrotu ) ..... a gdzie tam jeszcze do konca budowy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.12.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Wiecie może jakie PKiW mają płyty OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter_ 19.12.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Wiecie może jakie PKiW mają płyty OSB? Płyty OSB pkwiu mają paskudne. Nie da rady nic odliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter_ 19.12.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Tak tez mysle .... Zwlaszcza , ze jest to moje juz ostatnie odliczenie - trzecie ..... ( wykorzystalam caly limit zwrotu ) ..... a gdzie tam jeszcze do konca budowy ...... Edyta keep smiling Nie wykorzystałaś jeszcze całego limitu i to nie jest ostatnie Twoje rozliczenie. Poczekaj tylko troszkę na zwyżkę ceny 1 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 19.12.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Tak tez mysle .... Zwlaszcza , ze jest to moje juz ostatnie odliczenie - trzecie ..... ( wykorzystalam caly limit zwrotu ) ..... a gdzie tam jeszcze do konca budowy ...... Z tego co można podejrzewać przetrzymują specjalnie pieniądze które maja być wypłacane w końcówce roku,żeby Rostowski miał większy plus w papirach do rozliczenia roku podatkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Płyty OSB pkwiu mają paskudne. Nie da rady nic odliczyć. Co prawda szkoda ale mówi się trudno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.12.2012 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Edyta keep smiling Nie wykorzystałaś jeszcze całego limitu i to nie jest ostatnie Twoje rozliczenie. Poczekaj tylko troszkę na zwyżkę ceny 1 m2. Faktury nadal skrzetnie zbieram dzieki Piter_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 20.12.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Nie wiem czy na zwyżkę ceny metra się doczekasz. Na razie spada z kwartału na kwartał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 20.12.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Witajcie Czy rury PE 32 i PE 90 użyte przy budowie sieci wodociągowej i przyłącza wodnego do domu oraz studnię wodomierzową można odliczyć? Będę wdzięczna za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piter_ 20.12.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Witajcie Czy rury PE 32 i PE 90 użyte przy budowie sieci wodociągowej i przyłącza wodnego do domu oraz studnię wodomierzową można odliczyć? Będę wdzięczna za odpowiedź! Rury na budowę sieci wodociągowej to raczej nie ale samo przyłącze wodne ze studnią wodomierzową położone na terenie posesji to tak. Jolivete Ty jak ten smerf pesymista "To się nie uda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1 20.12.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Faktury nadal skrzetnie zbieram dzieki Piter_ A czy mozna zrobic odbiór budynku i po odbiorze odliczać VAT od materiałów budowlanych uzywanych do remontu (czyli wykończenia wewn) domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 20.12.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 tak, można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts