mari180790 19.10.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Czytam uważnie i chciałam się zapytać o coś...Mianowicie jak zacznę rozliczanie się z budowy w tym roku to czy przez następne 5 lat będę się mogła rozliczyć z materiałów kupionych w następnym roku(2014)??Jak to jest...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.10.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziarz 21.10.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Mam pytanie bo juz caly zielony jestem w tym temacieDopiero mam PnB i zaczynam zalatwiac kredyt z tego co zrozumialem zeby odlcizac Vat w przyszlych latach musze w tym roku zlozyc wniosek ( znaczy jaki) czy zeby odliczyc w przyszlych latach VAT musze w tym roku kupic cokolwiek z materialów ? i o co chodzi z tym wiekiem bo w przyszlym roku koncze 36 to znaczy ze do ukonczenia wieku moge odliczyc potem juz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.10.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 W tym roku MUSISZ KUPIĆ materiały żeby móc je odliczyć.. a odlczyć je możesz wtedy jak je zabudujesz..przykład - styropian na elewacje - kupujesz w tym roku, w przyszłym ruszasz z budową a zakładasz go w 2015 - i wtedy możesz złożyć do odliczenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.10.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Skąd Ty masz te informacje o zabudowaniu kupionych materiałów..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziarz 21.10.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 W tym roku MUSISZ KUPIĆ materiały żeby móc je odliczyć.. a odlczyć je możesz wtedy jak je zabudujesz.. przykład - styropian na elewacje - kupujesz w tym roku, w przyszłym ruszasz z budową a zakładasz go w 2015 - i wtedy możesz złożyć do odliczenia.. ale musze kupic na caly dom material czy moge w czesciach i w nastepnych latach odliczac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.10.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 (edytowane) ale musze kupic na caly dom material czy moge w czesciach i w nastepnych latach odliczac ? Możesz w częściach ale w tym roku. Skąd Ty masz te informacje o zabudowaniu kupionych materiałów..? O to samo miałem spytać Edytowane 21 Października 2013 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziarz 21.10.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.10.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 z Urzędu skarbowego i opisu znajomych którzy przeżyli liczenie dachówek i cegieł (i to niestety nie jest żart).argumentem było że przecież na pewno kupił więcej, różnicę wziął a resztę sprzedał na lewo..oczywiście nie musicie trafic na kontrolę ale jak traficie i coś będzie nie zamontowane to was rozjadą jak walcem.. argument będzie prosty - skąd mamy wiedzieć że te płytki pójdą tu a nie do sąsiada czy ojca, albo każą robić obmiary z tego co widzą że zamontowane..Oczywiście w momencie zakupu nie musi to być zamontowane (do końca tego roku ale składając wniosek materiały które odliczamy powinny być już zużyte..kolejny argument t taki że w wikszości hurtowni można zwracac towar jak coś nie pójdzie.. i teraz ten przykładowy styropian odliczycie, a potem trocę zostanie to parę paczek oddajecie, do hurtowni wpada kontrola na zwykłą krzyżówkę i przy okazji zerka na korekty faktur, wtedy im pięknie wychodzi że odliczaliście taką fakturę i jesteście w czarnej d... ale zrobicie oczywiście jak chcecie.. ja tam wolę odliczyć jak już będę miał to co trzeba pomontowane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.10.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 ciekaw jestem jak rozliczysz w ten sposób styropian pod posadzką, albo ten na elewacji, który przykrywa tynk - tam wcale nie musi być tego styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.10.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 złapałeś mnie - dlatgo nie dam styropianu pod posadzkę.. to nie moje wymysły.. w tym chorym kraju gdzie rządzą urzędasy wszytko jest możliwe i dlatego wcale takie pomysły mnie nie dziwią.. i tak powiedzieli mi w urzędzie jak zadzwoniłem się zapytać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.10.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 kolejny argument t taki że w wikszości hurtowni można zwracac towar jak coś nie pójdzie.. i teraz ten przykładowy styropian odliczycie, a potem trocę zostanie to parę paczek oddajecie, do hurtowni wpada kontrola na zwykłą krzyżówkę i przy okazji zerka na korekty faktur, wtedy im pięknie wychodzi że odliczaliście taką fakturę i jesteście w czarnej d... Jak ktoś kretyn i odliczy FV a potem nie uwzględni FK to jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 21.10.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 co do styro to trzeba też wziąć poprawkę na straty przy docinkach... jak są małe ilości w różnicy to można się wymigaćno albo tynk... jak policzą, wg tabelki ? heh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 złapałeś mnie - dlatgo nie dam styropianu pod posadzkę.. to nie moje wymysły.. w tym chorym kraju gdzie rządzą urzędasy wszytko jest możliwe i dlatego wcale takie pomysły mnie nie dziwią.. i tak powiedzieli mi w urzędzie jak zadzwoniłem się zapytać..to co chcesz dać pod posadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 czy cement mogę odliczać? kupowałem do robienia wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.10.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 to co chcesz dać pod posadzkę? nic, wylewka idzie na beton.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.10.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 to dla spokoju duszy, nie ubiegaj się o zwrot vatu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.10.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 ale ja nie mam fundamentów tylko mam płytę fundamentową.. jak by wnikali to wręczę łopatę i niech kopią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.10.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 czy cement mogę odliczać? kupowałem do robienia wylewek. piasek, który użyłeś do wylewek również możesz odliczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts