Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Spróbować jak najbardziej możesz, mi odrzucili. Natomiast worka kleju, cementu czy tubki silikonu napewno nie odrzucą i to jest moim zdaniem pewniejszy zakup.

Dzięki za rady!

czyli jeżeli dobrze rozumiem, zakup jakiegokolwiek worka cementu z marketu tudzież np gipsu czy tam styropianu lub wełny na pewno nie zostanie odrzucony?

Pytanie czy jeżeli odrzucą mi wszystko co złoże na wniosku to czy wtedy będzie się on mimo wszystko liczył jako złożony i dający prawo do późniejszych odliczeń.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za rady!

czyli jeżeli dobrze rozumiem, zakup jakiegokolwiek worka cementu z marketu tudzież np gipsu czy tam styropianu lub wełny na pewno nie zostanie odrzucony?

Pytanie czy jeżeli odrzucą mi wszystko co złoże na wniosku to czy wtedy będzie się on mimo wszystko liczył jako złożony i dający prawo do późniejszych odliczeń.

może nie jestem zbyt dobrze zorientowany, ale odliczać możesz zakupy do 2018 roku dokonane najpóźniej 31.12.2013r

Mam następujący problem:

Na fakturach z 2005 roku nie mam wyszczególnionej kwoty VAT dla poszczególnych pozycji (mam tylko: ilość - cena brutto - wartość brutto). Wartość VAT obliczona jest tylko na dole faktury dla wszystkich zakupionych pozycji.

Czy mogę ręcznie obliczyć kwotę VAT i wpisać do druku VZM? Czy US zaakceptuje moje obliczenia?

Witam,

czy ktoś odliczał panele scienne 3d ( gipsowe wzmocnione włoknem szklanym). Nigdzie nie moge znależć odpowiedniego PKWiU.

W takiej sytuacji ja napisał bym do producenta / importera, kody PKWiU służą do wielu czynności administracyjnych i zapewne będą mieli takie info od ręki. Na czuja - ja bym odliczył ale urząd może odrzucić i poprosić o ewentualną opinie od producenta własnie (miałem podobnie z klejem do parkietu).

a jest jakiś termin w którym mogę chcieć wystawienia faktury vat ? mam zaliczkowa i jakos wcześniej nie spojrzalam ze to taka i myślałam ze zwykla ...teraz przy zbieraniu dokumentów zobaczylam ze to zaliczkowa.

do faktury zaliczkowej powinni dosłać Ci fakturę końcową... jeśli nie zrobili tego, to ich ciśnij...