limancjusz 05.12.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Spróbować jak najbardziej możesz, mi odrzucili. Natomiast worka kleju, cementu czy tubki silikonu napewno nie odrzucą i to jest moim zdaniem pewniejszy zakup. Dzięki za rady! czyli jeżeli dobrze rozumiem, zakup jakiegokolwiek worka cementu z marketu tudzież np gipsu czy tam styropianu lub wełny na pewno nie zostanie odrzucony? Pytanie czy jeżeli odrzucą mi wszystko co złoże na wniosku to czy wtedy będzie się on mimo wszystko liczył jako złożony i dający prawo do późniejszych odliczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.12.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Dzięki za rady! czyli jeżeli dobrze rozumiem, zakup jakiegokolwiek worka cementu z marketu tudzież np gipsu czy tam styropianu lub wełny na pewno nie zostanie odrzucony? Pytanie czy jeżeli odrzucą mi wszystko co złoże na wniosku to czy wtedy będzie się on mimo wszystko liczył jako złożony i dający prawo do późniejszych odliczeń. może nie jestem zbyt dobrze zorientowany, ale odliczać możesz zakupy do 2018 roku dokonane najpóźniej 31.12.2013r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.12.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jesteś dobrze zorientowany jednak pierwszy wniosek musisz złożyć do 31 grudnia tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marteski 07.12.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Mam następujący problem: Na fakturach z 2005 roku nie mam wyszczególnionej kwoty VAT dla poszczególnych pozycji (mam tylko: ilość - cena brutto - wartość brutto). Wartość VAT obliczona jest tylko na dole faktury dla wszystkich zakupionych pozycji. Czy mogę ręcznie obliczyć kwotę VAT i wpisać do druku VZM? Czy US zaakceptuje moje obliczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.12.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 oczywiście, że możesz nawet musisz...(kwota brutto * 0,23)/1,23=vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marteski 07.12.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Esiak - dzięki za informacje i za wzór na wyliczenie VAT. Ja mam na FV 22% więc muszę go trochę zmodyfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 08.12.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 czy zaprawę uniflott można odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lajla80 08.12.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Witam, czy ktoś odliczał panele scienne 3d ( gipsowe wzmocnione włoknem szklanym). Nigdzie nie moge znależć odpowiedniego PKWiU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.12.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Witam, czy ktoś odliczał panele scienne 3d ( gipsowe wzmocnione włoknem szklanym). Nigdzie nie moge znależć odpowiedniego PKWiU. W takiej sytuacji ja napisał bym do producenta / importera, kody PKWiU służą do wielu czynności administracyjnych i zapewne będą mieli takie info od ręki. Na czuja - ja bym odliczył ale urząd może odrzucić i poprosić o ewentualną opinie od producenta własnie (miałem podobnie z klejem do parkietu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.12.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 czy zaprawę uniflott można odliczyć? Gips więc jak najbardziej IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.12.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 mam pytanie czy faktura zaliczkowa zaplacona moze byc do odliczenia ? czy ktoś odliczal z taką faktura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.12.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 mam pytanie czy faktura zaliczkowa zaplacona moze byc do odliczenia ? czy ktoś odliczal z taką faktura ? Nie, nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 mam pytanie czy faktura zaliczkowa zaplacona moze byc do odliczenia ? czy ktoś odliczal z taką faktura ? zaplac 100% zaliczki i weź normalna fakturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.12.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 a jest jakiś termin w którym mogę chcieć wystawienia faktury vat ? mam zaliczkowa i jakos wcześniej nie spojrzalam ze to taka i myślałam ze zwykla ...teraz przy zbieraniu dokumentów zobaczylam ze to zaliczkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 firma ma obowiązek wystawić Ci fakture w ciągu 7 dni od otzymania kasy. Chyba, ze masz paragon fiskalny to wtedy każd firma ma inne terminy.a towar z faktury masz w 100% zapłacony iodebrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.12.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 tak mam zaplacony i odebrany. przyszedł z taka fakturą i dopiero teraz zobaczylam że jest zaliczkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) skontaktuj się z firmą i popros o rozliczenie zaliczki w formie faktury lub noty korygujacej.Taki sposób rozliczania zakupionego towaru stosuje m.in. CERMAG Edytowane 8 Grudnia 2013 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.12.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 a jest jakiś termin w którym mogę chcieć wystawienia faktury vat ? mam zaliczkowa i jakos wcześniej nie spojrzalam ze to taka i myślałam ze zwykla ...teraz przy zbieraniu dokumentów zobaczylam ze to zaliczkowa. do faktury zaliczkowej powinni dosłać Ci fakturę końcową... jeśli nie zrobili tego, to ich ciśnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.12.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 hm, że tak powiem te nasze zakupy nieźle bujną gospodarkę Sam się zastanawiam czy nie przesadzam, kupuje rzeczy które będę montował za rok. A może jeszcze później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 09.12.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Witam, orientujecie sie moze czy mozna odliczyc rekuperator i elementy wentylacji mechanicznej? sam bede montowal wentylacje wiec nie wchodzi w gre usluga montazowa. dzwonilem do US ale Pani nie byla pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts