pdw88 11.12.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 czy pompę ciepła oraz piec na ekogroszek odliczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 11.12.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Kiedy składacie wniosek o zwrot? Ostatnio złożyłem 27.12 Chyba będę miał to samo ale 2013. Wcześniej nie dam rady bo nasz kochany ubezpieczyciel skierował mnie na przymusowe bezsensowne wczasy. Prawdę mówiąc lepszą rehabilitację mam w domu. Edytowane 11 Grudnia 2013 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.12.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 wypełniacie toto ręcznie czy jest jakiś program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 wypełniacie toto ręcznie czy jest jakiś program? możesz ręcznie, możesz wykupić program - http://pit.republika.pl/vzm.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.12.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Autorus , jestem jeszcze lepsza !Składałam ostatnio w Sylewstra! W tej chwili musze czekać na materiały i faktury, więc pewnie też pod koniec mca. łał. i o to chodzi. Nie można odpuszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 12.12.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 HA ha prawda? A co się będę szczypać !! Ja sama sobie rozliczałam i tylko plastyfikator niepotrzebnie dałam i była korekta Zaniosłam w Sylwestra, a dopiero w lutym sprawdzili czy jest dobrze wypełnione?! I od korekty od nowa leci termin! Ale byłam wściekła! Teraz już sobie przypilnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.12.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Od korekty ? Ja to pamietam inaczej. Korekte zrobilem w us , pani podala ze to i to niestety nie i musialem podpisac. Terminu zwrotu to nie wydluzylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekpl 12.12.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Witam!1-Czy szykuje sie zmiana w 2014 vatu na montaż z 8% na 23%?2-Czy można odliczyć AGD do zabudowy(piekarnik i płyta gazowa)?3-Czy mogę w tym roku zrobić zakupy np na 90 000 i rozliczać je po 30000 przez trzy lata?w US pani urzędniczka nie przekonała mnie swoja odpowiedzią-chyba coś pokręciła..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 12.12.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Od korekty ? Ja to pamietam inaczej. Korekte zrobilem w us , pani podala ze to i to niestety nie i musialem podpisac. Terminu zwrotu to nie wydluzylo. Coś Ty? W moim US musiałam odczekać4 m ce od daty korekty! Wezwali mnie i na miejscu poprawiłam, podpisałam i automatycznie termin leciał od nowa . Dostałam kase po pół roku od złożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 12.12.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pytanko czy można odliczyć następujące materiały i jeśli ktoś byłby tak miły i podał nr pkwiu, nie mam ich na fakturze:1.Planofix zaprawa cienkowarstwowa2. Pustak wentylacyjny3. Pręt gładki 64.Pręt żebrowany 12 5. DysperbitI pytanie techniczne, czy każdy materiał który na fakturze ma pkwiu można smiało odliczyć, bez sprawdzania? Czy to taki pic na wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 12.12.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Kiedy składacie wniosek o zwrot? Ostatnio złożyłem 27.12 Ja jeszcze zakupy robię.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.12.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Witam! 1-Czy szykuje sie zmiana w 2014 vatu na montaż z 8% na 23%? 2-Czy można odliczyć AGD do zabudowy(piekarnik i płyta gazowa)? 3-Czy mogę w tym roku zrobić zakupy np na 90 000 i rozliczać je po 30000 przez trzy lata?w US pani urzędniczka nie przekonała mnie swoja odpowiedzią-chyba coś pokręciła.. Pozdrawiam 2 - nie pamiętam dokładnie ale na 99.99% tak 3 - no teoretycznie tak, ale po co tak robić, to totalnie nie logiczne ... Ja wolałbym rozliczyć całość od razu i kasę mieć u siebie w portfelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.12.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pytanko czy można odliczyć następujące materiały i jeśli ktoś byłby tak miły i podał nr pkwiu, nie mam ich na fakturze: 1.Planofix zaprawa cienkowarstwowa 2. Pustak wentylacyjny 3. Pręt gładki 6 4.Pręt żebrowany 12 5. Dysperbit I pytanie techniczne, czy każdy materiał który na fakturze ma pkwiu można smiało odliczyć, bez sprawdzania? Czy to taki pic na wodę... 1-5 - wszystko do odliczenia. Nie, umieszczenie kodu PKWiU na fakturze z VAT 23% to wyłącznie dobra wola sprzedawcy, więc absolutnie nie ma tutaj jakiejkolwiek reguły. Poza tym w roku bodajże 2008 katalog kodów PKWiU zmienił się i nigdy nie wiesz jaki jest na fakturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 12.12.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akumulator 12.12.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Witam! 1-Czy szykuje sie zmiana w 2014 vatu na montaż z 8% na 23%? Pozdrawiam TO mnie zaniepokoiło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoHardcore 12.12.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Witam Państwa.Szykuje się u mnie remont ze szkód górniczych i chcę zakupić materiały potrzebne do jego realizacji. Niestety kopalnia ma czas na kosztorys do 14 stycznia, więc postanowiłem kupić "pewniaki" które będą potrzebne do wykonania remontu wg. kosztorysu jak i moje "widzimisie": Tak więc chcę zakupic:1. cement2. siatka podtynkowa3. gładź gipsowa4. płyty k/g5. profile UD/CD/UW6. wieszaki obrotowe7. pręt do wieszaka8. fizelina9. taśma przekładkowa Które z tych można odliczyć? Póki co nie przychodzi mi do głowy nic więcej co mogłoby się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.12.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 wszystko poza poz. 8 i 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
varsovia011 12.12.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Mam ogromną prośbę - może ktoś był w podobnej sytuacji - jaki jest limit odliczeń, jeśli w 2013 robiło się jednocześnie remont i domu i mieszkania? który ze wskaźników ma zastosowanie? Dodam, że składamy z mężem rozliczenia indywidualne, czyli jedno rozliczenie będzie dotyczyło tylko domu, drugie tylko mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
born2july 13.12.2013 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 WitamMam prośbę. Chciałbym się jeszcze załapać na zwrot VATu. Będę składał to po raz pierwszy. Działke mam od 2 lat, ale od wrześnie dopiero posiadam pozwolenie na budowe. W przyszłym roku się nie łapie bo mam za duży metraż.Otóż czy żeby rozliczyć się w ciągu 5 lat za materiały zakupione do 31.12.13 to czy musze już rozliczyć się w tym roku pierwszy raz, za materiały które już posiadam? Mam zrobione fundamenty- bloczki, stal, beton, cement, dysperbit, plastyfikator itp. Materiał na sciany, stal do stropu, dachówke, rynny, kominy, okna na poddasz chce kupic do 31.12.13 i rozliczyć się w ciągu 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.12.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Z tego co wiem , to w tym roku pierwszy raz trzeba jeszcze zdążyć. A plastyfikatory nie wchodzą w odliczenie!Ps Ja też czekam jeszcze na materiały:) Więc też w ostatniej chciwli będę zanosiła wniosek. Zjeżdzają mi powoli płytki , drzwi , panele itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts