Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyszedł czas i na mnie. Mam trochę materiałów do odliczenia za zeszły rok. Proszę pomóżcie mi trochę.

Najwięcej wątpliwości mam:

- szalunek tracony 18/18 jakie PKWiU oraz czy można odpisać

- komin uni fu z wentylacją - czy 23.32.12.0 jest OK ? można odliczyć ?

- bloczek betonowy na fundament czy 23.61.11.1 OK i do odliczenia?

- belka stropowa 23.61.12.1

- pręt żebrowany fi12

- pręt prosty 6

Mam jeszcze:

- wełna izolacyjna 22mm

- rura ceramiczna 18/18 50cm nie glazurowana

Te dwie pozycje wydaje mi się że nie można odpisać.

Proszę o weryfikację i dziękuję

Czy każdy numer PKWiU jest poprawny ? Zauważyłem że jest klasyfikacja 2008 i 1997 i niestety są różnice. Jak potraktuje mnie urząd jeśli będę miał pomieszane te numery?

możesz odliczyć wszystko co podałaś... numerami nie zaprzątaj sobie głowy... ;)

No ale jakieś numery trzeba wpisać. Napiszcie prosze choć jaką wersję klasyfikacji PKWiU należy stosować

mam wątpliwości do szalunku traconego

I też mam takie wątpliwości. Może ktoś już to przerabiał ?

Byłam odebrać w biurze rachunkowym dziś wniosek i złożyłam jedną fakture z 2014 roku a reszte z 2013 roku. Myślałam na 100%że ta faktura z 2014 r nie przejdzie do rozliczenia...ale jednak pani ja rozliczyła;/ czy to oznacza że będę musiała zrobić poprawkę? bo niestety już złożyłam w US wniosek!

na tej fakturze były rzeczy z hydrauliki kupione w 2014 ale miałam też faktury z hydrauliki z 2013r ....Czy może któś wie czemu ona rozliczyła też ta fakturę '14?

Nie nie odrzucili...jedynie coś co się nie zgadzało-co nie można odliczyć jakiegoś materiału to wtedy odżucają. Zapłaciłam za całość zrobionej pracy-35 zł

zreszta nie pierwszy raz się rozliczałam w tym biurze i zawsze było wszystko dobrze tlyko tym razem pani się pomyliła...ale to tak jak w poprzednim poscie ktoś pisał że bede mieć wezwanie i będę się musiała pod poprawką podpisać....

Moi rodizce też mieli raz wezwanie z remontu i też się musieli tylko podpisać pod poprawką.