wojgoc 07.03.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 ani ogrodzenia,ani kostki brukowej nie odliczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.03.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Hej! Ja mam innego rodzaju pytanie. Jeśli złożyłam wniosek 31.12.2013 to kiedy mogę się spodziewać jakiejś reakcji US - czyli wezwania do poprawienia błędów lub jeśli ich nie ma zwrotu. Bo zaczynam się martwić, że nie ma żadnej odpowiedzi z US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.03.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 zlożyłem tak samo, wczoraj dzwonili żeby poprawic jedną fakturę (zły odbiorca) i jakieś pierdoły wywalili.. w każdym razie zamiast lekko ponad 9000 będzie 8900 więc chyba nieźle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.03.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Hej! Ja mam innego rodzaju pytanie. Jeśli złożyłam wniosek 31.12.2013 to kiedy mogę się spodziewać jakiejś reakcji US - czyli wezwania do poprawienia błędów lub jeśli ich nie ma zwrotu. Bo zaczynam się martwić, że nie ma żadnej odpowiedzi z US. w ciągu 4 m-cy od złożenia wniosku, jeśli nie ma żadnych korekt, to powinnaś otrzymać zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.03.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 w ciągu 4 m-cy od złożenia wniosku, jeśli nie ma żadnych korekt, to powinnaś otrzymać zwrot. Dzięki za odpowiedź. 13.03 Pani z US zadzwoniła, mam kilka drobnych poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.03.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 widzę ze panie maja podobny czas reakcji zlozylam jakies 2-3 dni przed toba a 10 pani zadzwoniła zebym przyszła po drobne poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 05.04.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam, u mnie się troche przeciągło wniosek złożylam 31.12.14 a Pan z US dzwonił do mnie 04.04.14 w celu wyjaśnienia błędów ;( folia kubełkowa nie do odliczenia,folia czarna rolka 100m też się nie odlicza, znalazłam sama jeszcze troche materiałów które księgowa odliczyła a nie powinna np. IZOLACJA POZIOMA Płyty OSB ale odliczyła to co nie powinna np.membrane, spinki robentaśme do obróbki komina uszczelkę do kosza jeśli się mylę to proszę o info w poniedziałek mam się zjawić w US z dowodami wpłaty,projektem i nawet zdjęcie domu bo Pan powiedział że z faktury nie wynika czy to rolety zewnętrzne no i co to jest brama segmentowa więc mu mówię, że to garażowa no ale on chce zobaczyć projekt. Ogólnie to Pan bardzo miły:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 05.04.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 ja 3 dni temu dostałem zwrot.. wniosek złożony 31.12.2013.. jakieś 3 tygodnie temu zadzwoniła pani z US że czegoś tam nie da się i żeby podjechać skorygować, nawet nie wiem co było nie tak bo łącznie ucieli chyba 70zł więc się nie wgłębiałem za bardzo (pamietam że jakieś śruby czy nakrętki).. podpisałem korekty i kasa już jest.. żadnych projektów czy wyjaśnień nie chcieli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witajcie,Czyjeśli pierwszy raz złożyłem wniosek o zwrot VAT we wrześniu 2013 i zwrot otrzymałem w styczniu 2014,a mam 44 lata,to nie dostanę już nigdy w życiu więcej żadnego zwrotu VAT w kolejnych latach? Angry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 05.04.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 dostaniesz tylko za wydatki poniesione (a nie rozliczone ) do końca 2013 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 06.04.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 a ja mam pytanie czy orientuje sie ktos jakie pkwiu ma przydomowa przepompownia scieków i czy mozna to odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelns 08.04.2014 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Mam 52 lata, zaczalem budowe w 2008 roku, zakonczylem 2012 mam wszystkie faktury itp. Dom powyzej 150m2 czy moge odliczyc roznice vat. Z tego co czytam to do konca 2014 ? dzieki za odpowiedz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.04.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Mam 52 lata, zaczalem budowe w 2008 roku, zakonczylem 2012 mam wszystkie faktury itp. Dom powyzej 150m2 czy moge odliczyc roznice vat. Z tego co czytam to do konca 2014 ? dzieki za odpowiedz, pozdrawiama gdzie tak wyczytałeś? I co wiek ma wspólnego ze zwrotem róznicy w Vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 08.04.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 teraz ma, wcześniej nie miał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 09.04.2014 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Mam 52 lata, zaczalem budowe w 2008 roku, zakonczylem 2012 mam wszystkie faktury itp. Dom powyzej 150m2 czy moge odliczyc roznice vat. Z tego co czytam to do konca 2014 ? dzieki za odpowiedz, pozdrawiam Ktoś wprowadzał w błąd mówiąc że do końca roku 2014 trzeba się rozliczyć jeśli ktoś rozliczał się pierwszy raz, wczoraj powiedziałam Pan w US że się spieszyłam i nie wszystko odliczyłam ,ze względu na ograniczony czas a powiedział że to bujda .I że mamy na to 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lordwoj 08.05.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Witajcie, Czy jeśli pierwszy raz złożyłem wniosek o zwrot VAT we wrześniu 2013 i zwrot otrzymałem w styczniu 2014, a mam 44 lata, to nie dostanę już nigdy w życiu więcej żadnego zwrotu VAT w kolejnych latach? Angry dostaniesz tylko za wydatki poniesione (a nie rozliczone ) do końca 2013 roku Czyli jak coś sie kupi w tym roku na fakture to już zwrotu nie będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.05.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Czyli jak coś sie kupi w tym roku na fakture to już zwrotu nie będzie ? ano nie nie bedzie zwrotu:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yokozuna 09.05.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witam,US zakwestionował mi kilka pozycji, w tym ważniejsze to tak nazwane w fakturze:1. Pakiet kocioł kondensacyjny 20kW z wymiennikiem BIAWAR 1252. Układ mieszający do rozdzielaczy Poz. 1 - problemem jest "pakiet", bo w nim może być wiele rzeczy. W rzeczywistości był kocioł i wymiennik.Poz. 2 - brak PKWiU. Pani poinformowała mnie, że w moim interesie jest zdobyć ten numer. Ale jak, skoro nawet w sklepie mi go nie ustalili po kontakcie z producentem? W jaki sposób ewentualnie podejmować czynności z US? Wyjaśnienia na piśmie i wskazanie np. PKWiU kotła i zasobnika wystarczą? Czy trzeba w to angażować sprzedawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 28.05.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 WitamA ja mam takie pytanie...otóz pozwolenie na budowe jest na mnie...jednak faktury itd. sa na moją mamę bo to ona jest faktycznym inwestorem z racjii uprawnien do działki itd. w urzedzie gminy przy wydawaniu pozwolenia pani poradziła bym wzioł na siebie pozwolenie bo wtedy łatwiej logistycznei bedzie mi wszystko załatwiac a nei ciągać mamę z kazda pierdołą...a przepisanie pozwolenia to moment...i teraz pytanie czy jesli chce złożyc te papiery o zwrot vatu to mamy przepisać te pozwolenie na mame czy nei jest to konieczne,nie przyczepią sie w urzedzie skarbowym?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 28.05.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 wg mnie to nie masz żadnych szans na odliczenie vatu w takim układzie.. kto jest właścicielem działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts