Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej! Ja mam innego rodzaju pytanie. Jeśli złożyłam wniosek 31.12.2013 to kiedy mogę się spodziewać jakiejś reakcji US - czyli wezwania do poprawienia błędów lub jeśli ich nie ma zwrotu. Bo zaczynam się martwić, że nie ma żadnej odpowiedzi z US.

w ciągu 4 m-cy od złożenia wniosku, jeśli nie ma żadnych korekt, to powinnaś otrzymać zwrot.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

u mnie się troche przeciągło wniosek złożylam 31.12.14 a Pan z US dzwonił do mnie 04.04.14 w celu wyjaśnienia błędów ;( folia kubełkowa nie do odliczenia,folia czarna rolka 100m też się nie odlicza,

znalazłam sama jeszcze troche materiałów które księgowa odliczyła a nie powinna :(

np.

IZOLACJA POZIOMA

Płyty OSB

ale odliczyła to co nie powinna

np.membrane,

spinki robentaśme do obróbki komina

uszczelkę do kosza

jeśli się mylę to proszę o info

w poniedziałek mam się zjawić w US z dowodami wpłaty,projektem i nawet zdjęcie domu :D

bo Pan powiedział że z faktury nie wynika czy to rolety zewnętrzne no i co to jest brama segmentowa więc mu mówię, że to garażowa no ale on chce zobaczyć projekt.

Ogólnie to Pan bardzo miły:D

ja 3 dni temu dostałem zwrot.. wniosek złożony 31.12.2013.. jakieś 3 tygodnie temu zadzwoniła pani z US że czegoś tam nie da się i żeby podjechać skorygować, nawet nie wiem co było nie tak bo łącznie ucieli chyba 70zł więc się nie wgłębiałem za bardzo (pamietam że jakieś śruby czy nakrętki).. podpisałem korekty i kasa już jest.. żadnych projektów czy wyjaśnień nie chcieli..

Mam 52 lata, zaczalem budowe w 2008 roku, zakonczylem 2012 mam wszystkie faktury itp. Dom powyzej 150m2 czy moge odliczyc roznice vat. Z tego co czytam to do konca 2014 ? dzieki za odpowiedz, pozdrawiam

Ktoś wprowadzał w błąd mówiąc że do końca roku 2014 trzeba się rozliczyć jeśli ktoś rozliczał się pierwszy raz, wczoraj powiedziałam Pan w US że się spieszyłam i nie wszystko odliczyłam ,ze względu na ograniczony czas a powiedział że to bujda .I że mamy na to 5 lat

• 5 weeks później...
Witajcie,

Czy

jeśli pierwszy raz złożyłem wniosek o zwrot VAT we wrześniu 2013

i zwrot otrzymałem w styczniu 2014,

a mam 44 lata,

to nie dostanę już nigdy w życiu więcej żadnego zwrotu VAT w kolejnych latach? Angry

dostaniesz tylko za wydatki poniesione (a nie rozliczone ) do końca 2013 roku

Czyli jak coś sie kupi w tym roku na fakture to już zwrotu nie będzie ? :(

Witam,

US zakwestionował mi kilka pozycji, w tym ważniejsze to tak nazwane w fakturze:

1. Pakiet kocioł kondensacyjny 20kW z wymiennikiem BIAWAR 125

2. Układ mieszający do rozdzielaczy

Poz. 1 - problemem jest "pakiet", bo w nim może być wiele rzeczy. W rzeczywistości był kocioł i wymiennik.

Poz. 2 - brak PKWiU. Pani poinformowała mnie, że w moim interesie jest zdobyć ten numer. Ale jak, skoro nawet w sklepie mi go nie ustalili po kontakcie z producentem?

W jaki sposób ewentualnie podejmować czynności z US? Wyjaśnienia na piśmie i wskazanie np. PKWiU kotła i zasobnika wystarczą? Czy trzeba w to angażować sprzedawcę?

• 3 weeks później...

Witam

A ja mam takie pytanie...otóz pozwolenie na budowe jest na mnie...jednak faktury itd. sa na moją mamę bo to ona jest faktycznym inwestorem z racjii uprawnien do działki itd. w urzedzie gminy przy wydawaniu pozwolenia pani poradziła bym wzioł na siebie pozwolenie bo wtedy łatwiej logistycznei bedzie mi wszystko załatwiac a nei ciągać mamę z kazda pierdołą...a przepisanie pozwolenia to moment...i teraz pytanie czy jesli chce złożyc te papiery o zwrot vatu to mamy przepisać te pozwolenie na mame czy nei jest to konieczne,nie przyczepią sie w urzedzie skarbowym?

pozdrawiam