A.G.A 11.05.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Wita i ja mam pytanie, czy złączke i zasilacz halostart można odliczyć i pod jakie pkwiu podiągnąć? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.G.A 11.05.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 i jeszcze jedno, chyba gdzies podziałam fakturę na drzwi :/ jest szansa na jakąś kopię i czy takowa ewentualnie będzie uznana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogas25 11.05.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam, Można odliczyć okap kominowy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 11.05.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Czy mozna odliczyc wkład kominkowy?Jeżeli tak to jaki ma PKWiU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.G.A 11.05.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 jeszcze jedno pytanko, prosze o pomoc bo nie iem co z tym zrobić mam dwie faktury na jeden przedmiot, tzn. jedna jest zaliczkowa, jak to rozpisać w rozliczeniu? W fakturze końcowej są 3 pozycje w tym pierwsza to zaliczka, uwzględnić pozycję nr 1 w której wymieniona jest zaliczka czy rozpisać dwi faktury, jedną na materiały a druga na zaliczkę. POmóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 i jeszcze jedno, chyba gdzies podziałam fakturę na drzwi :/ jest szansa na jakąś kopię i czy takowa ewentualnie będzie uznana? Wystap o duplikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.05.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Przejrzałem kilka stron wstecz i nic o tym nie było. Wniosek złożony w zeszłym roku. Kasy jeszcze nie dostałem, ale w tym roku zwróciłem część materiałów, bo mi zostały. Otrzymałem fakturę korygującą. I CO TERAZ? Przy kolejnym rozliczeniu mogę to jakoś wyprostować? Czy trzeba od razu lecieć do US, żeby nie ukarali... A tak w ogóle podczepiłem się pod wątek by go obserwować na bieżąco Jezeli bedziesz w tym roku wystepowal jeszcze raz o zwrot,to wtedy powinienes ja rozliczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogas25 11.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam, Czy mogę odliczyć:- okap kominowy,- kurek 1/2x3/8,- kurek 1/2x1/2,- unifon tk-6(zwykły domofon)- narożniki, zakończenia listw , łączniki, zapinki do mocowania listw przypodłogowych. dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 i jeszcze jedno, chyba gdzies podziałam fakturę na drzwi :/ jest szansa na jakąś kopię i czy takowa ewentualnie będzie uznana? kopie ma zawsze sprzedawca Tobie bedzie potrzebny duplikat i masz obowiazek go otrzymac i jest to pelnoprawny dokument wiec musi byc uznany przez US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 12.05.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Przejrzałem kilka stron wstecz i nic o tym nie było. Wniosek złożony w zeszłym roku. Kasy jeszcze nie dostałem, ale w tym roku zwróciłem część materiałów, bo mi zostały. Otrzymałem fakturę korygującą. I CO TERAZ? Przy kolejnym rozliczeniu mogę to jakoś wyprostować? Czy trzeba od razu lecieć do US, żeby nie ukarali... A tak w ogóle podczepiłem się pod wątek by go obserwować na bieżąco Najprościej byłoby skontaktować się z US i dokonać poprawek wynikających z korekty na pierwotnym wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 12.05.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 jeszcze jedno pytanko, prosze o pomoc bo nie iem co z tym zrobić mam dwie faktury na jeden przedmiot, tzn. jedna jest zaliczkowa, jak to rozpisać w rozliczeniu? W fakturze końcowej są 3 pozycje w tym pierwsza to zaliczka, uwzględnić pozycję nr 1 w której wymieniona jest zaliczka czy rozpisać dwi faktury, jedną na materiały a druga na zaliczkę. POmóżcie proszę Zepnij faktury razem, wpisz faktyczny wydatek bruto za zakupiony towar podając dane faktury końcowej (o ile wystawca nie namieszał za bardzo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 12.05.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam, Czy mogę odliczyć: - okap kominowy, - kurek 1/2x3/8, - kurek 1/2x1/2, - unifon tk-6(zwykły domofon) - narożniki, zakończenia listw , łączniki, zapinki do mocowania listw przypodłogowych. dzięki za pomoc Czy mozna odliczyc wkład kominkowy?Jeżeli tak to jaki ma PKWiU? http://forum.muratordom.pl/post2464753.htm#2464753 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.G.A 12.05.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dzięki ZUZek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 12.05.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam. Właśnie zaczynam wpisywać faktury do formularza pobranego ze strony podatki.pl. Formularz ten sam sumuje vat. czy suma to kwota o której zwrot mogę się staraź?, czy mogę się starać o 68% sumy na dole formularza. Mam nadzieję że ktoś zrozumiał coś z mojego zawiłego pytania i pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 12.05.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam. Właśnie zaczynam wpisywać faktury do formularza pobranego ze strony podatki.pl. Formularz ten sam sumuje vat. czy suma to kwota o której zwrot mogę się staraź?, czy mogę się starać o 68% sumy na dole formularza. Mam nadzieję że ktoś zrozumiał coś z mojego zawiłego pytania i pomoże Jeżeli masz program to od razu na wniosku sam Ci wylicza, natomiast jeżeli tylko załącznik VZM-1/A to tak jak piszesz suma VAT pomnożona przez współczynnik 68,18%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 13.05.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Z pewnością takie pytanie juz były i sorki, że mogę się powtarzać, ale jakoś nie znalazłamCzy mozna odliczyc:1. wkład kominkowy 2. marmur i jakie jest dla tych materiałów PKWiU (bo na fakturze nie ma) Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 13.05.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Z pewnością takie pytanie juz były i sorki, że mogę się powtarzać, ale jakoś nie znalazłam Czy mozna odliczyc: 1. wkład kominkowy 2. marmur i jakie jest dla tych materiałów PKWiU (bo na fakturze nie ma) Z góry dziekuję Wkłady z reguły są kwalifikowane pod pozycją 132 wykazy, a więc Piece stałopalne czyli można odliczyć. Co do marmuru to sprawa ma się tak: 14.11.11 Marmur i pozostałe wapienne kamienie ozdobne lub budowlane 14.11.11-33.00 Marmur i trawertyn, surowy lub wstępnie obrobiony 14.11.11-35.00 Marmur i trawertyn, pocięty na prostokątne lub kwadratowe bloki lub płyty o grubości ? 25 cm 14.11.11-37.00 Marmur i trawertyn pocięty na prostokątne lub kwadratowe bloki lub płyty o grubości > 25 cm czyli nie można odliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 13.05.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dziękuję Byszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogas25 13.05.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam, Czy mogę odliczyć: - okap kominowy, - kurek 1/2x3/8, - kurek 1/2x1/2, - unifon tk-6(zwykły domofon) - narożniki, zakończenia listw , łączniki, zapinki do mocowania listw przypodłogowych. dzięki za pomoc Czy mozna odliczyc wkład kominkowy?Jeżeli tak to jaki ma PKWiU? http://forum.muratordom.pl/post2464753.htm#2464753 Dzięki Natomiast tam nie jest napisane czy można odliczyć: - okap kominowy, - unifon tk-6(zwykły domofon) - narożniki, zakończenia listw , łączniki, zapinki do mocowania listw przypodłogowych. bo rozumiem, że kurki można odpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdkacz 13.05.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Okapu nie można na 100% Co do domofonu to na liście prac jest też wykonanie instalacji przyzywowych (domofony) ale jakie elementy tej instalacji można odliczyć - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts