Newfie 29.06.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Kolejne pytanie - czy osprzęt alarmowy podlega odliczeniu? Nie mam na fakturze PKWiU, i nie wiem czy się kwalifikuje Niestety nie No to wielka szkoda, bo trochę VATu w tym siedzi Bardzo dziękuje za odpowiedź, więcej wątpliwości nie mam, mogę biec do US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.06.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Kolejne pytanie - czy osprzęt alarmowy podlega odliczeniu? Nie mam na fakturze PKWiU, i nie wiem czy się kwalifikuje Niestety nie No to wielka szkoda, bo trochę VATu w tym siedzi Bardzo dziękuje za odpowiedź, więcej wątpliwości nie mam, mogę biec do US A nie lepiej bylo pomyslec o tym wczesniej i dogadac sie z instalatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 01.07.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Czy baterie umywalkowe i prysznicowe podlegają odliczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 01.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 wITAJCIEZakupiłam własnie oczyszczalnie biolog. Nie ma na fv PKWIU. Czy ją też mozna umiescic we wniosku?EWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 01.07.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Czy baterie umywalkowe i prysznicowe podlegają odliczeniu? Tak podlegają. wITAJCIE Zakupiłam własnie oczyszczalnie biolog. Nie ma na fv PKWIU. Czy ją też mozna umiescic we wniosku? EWA Nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 01.07.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Ano trudno....bo fakturka taka pokaźna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 03.07.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 a szambo można odliczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardok 03.07.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam wszystkichMam pewną wątpliwosc, w wypadku gdy na fakturze nazwa produktu nie jest czytelna mam dopisać obok o co dokładnie chodzi gdy Ja wiem co to za produkt czy zostawić jak jest ?? Wykaz faktur ma znajdować się w druku VZM 1A czy B ?? (odliczam budowę nowego domu) I ostatnie czy płyty osb można odliczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 03.07.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 a szambo można odliczyć?? Zależy co rozumiesz pod pojęciem szambo Witam wszystkich Mam pewną wątpliwosc, w wypadku gdy na fakturze nazwa produktu nie jest czytelna mam dopisać obok o co dokładnie chodzi gdy Ja wiem co to za produkt czy zostawić jak jest ?? Wykaz faktur ma znajdować się w druku VZM 1A czy B ?? (odliczam budowę nowego domu) I ostatnie czy płyty osb można odliczyć ?? Nieczytelna jest kopia czy oryginał ? Jeżeli korzystałeś z ulgi budowlanej to VZM1/B a jeżeli nie miałeś ulgi to A. Płyt OSB nie odlicza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardok 03.07.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Orginał faktury jest nieczytelny jeżeli chodzi o nazwe która jest baaardzo wielkimi skrótami pisana a nie zawsze obok podany jest PKWiU. Ja się łapie o co tam chodzi, ale pracownik US może mieć problemy a latać sie spowiadać nie mam ochoty później dlatego zastanawiam sie nad dopisaniem ołówkiem pełnej nazwy. Mam pytanie jeszcze co do:Listwy aluminiowej do wykończenia panelii podłog.Listwy podtynkowejCegły zwykłej pełnejOścieżnicy i drzwi metalowych Podkładu pod panele ekologicznegoListwy przypodłogowe do paneli VOX PCV (było już pytanie o to ale jednoznaczna odpowiedź nie padła)Grunt do tynku elewacyjnego (wiem że zwykły grunt nie wchodzi, jak myślicie taki mieszany pod kolor uda się wcisnać ?) Dzięki za wszytkie odpowiedzi i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 03.07.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 SZAMBO - czyli zbiornik bezodpływowy betonowy na nieczystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardok 04.07.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Jeżeli mam fakturę na kocioł gazowy z 09-2004 z vatem 22% moge to odliczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 04.07.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 WitamNie wiem czy już to pytanie było, ale ile się czeka na zwrot, bo ja złożyłem wszystkie dokumenty 3 miesiące temu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardok 04.07.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Mają 6 miesięcy na odpowiedź i bodaj 25dni na wypłatę zwrotu. Ja też sie zapytam o szczegół, jak na fakturze nie było dopisanego PKWIU to pisaliście go ręcznie przy każdej pozycji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 06.07.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Czy można odliczyć wyłączniki i gniazdka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.07.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Przyszła moja kolej... 25 lutego złożyłam wniosek. Dziś zostałam poproszona o przyniesienie oryginałów faktur. Szczególnie jedna budzi wątpliwości - pamiętam że też miałam z nią kłopot. Generalnie bliżej niż dalej do zwrotu kaski. A właśnie ktoś pytał, kiedy może się spodziewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 07.07.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ponawiam pytanie - czy szambo betonowe można odliczyć? czy można je podciągnąć po ex26.6 wyroby z betonu? może ktoś odliczał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacakm 08.07.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Ponawiam pytanie - czy szambo betonowe można odliczyć? czy można je podciągnąć po ex26.6 wyroby z betonu? może ktoś odliczał? Można!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacakm 08.07.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Czy można odliczyć wyłączniki i gniazdka? Nie można. Odliczeniu podlegają tylko niektóre przewody http://michalp2005.republika.pl/budowlane/kable/thumb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rjasiek 08.07.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 cześc własnie zakończyłam wpisywanie faktur do pierwszej części wniosku bardzo prosze o upewnienie mnie jaka kwote mam wpisac jako obowiązująca za "1m2 powierzchni użytkowej budynku mieszkalnego, przyjmowana na potrzeby obliczenia " Jesli mi odpowiecie chciałabym złozyc wniosek juz w tym tygodniu , z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts