Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2 ko?a, 1 ?lad i muchy w z?bach...

oorbus

Recommended Posts

Ryszardzie!

widzę, że drzemie w tobie Lwie Serce :wink:

nic tylko kupic jakowąś bestyjkę ( nie musi być to od razu sprzęt za pół stówy)

ot małe 500cc, na początek wystarczy.

A radości co nie miara.szczególnie latem!

tyle plusów, że aż minusów nie widać.

Niech Moc będzie z Tobą

oorbus

• Odpowiedzi 386
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

ja mam NSU 201 OSL z 1936r. , ale niestety rozkręcony na kawałki czeka w skrzyni na lepsze czasy, czyli wolną gotówkę na remont, w garażu będzie miał kiedyś swoje honorowe miejsce i może zacznę go samemu powoli składać do "kupy", oj żle to zabrzmiało :smile: , a narazie po prostu oglądam sie za wszystkim co ma 2 kółka i silnik, pozdrawiam wszystkich na jednośladach i tych w katamaranach też

Tomek

• 1 month później...
  • 2 months później...

Hej

No to napiszę coś - motocyklista weteraniarz. Właśnie skończyłem mój domek, niedługo się wprowadzam. Na prawie 30m2 garażu robię warsztat, będzie też tam stał samochodzik żony i moje 2 motury (lub wiecej). Odrobiona Jawa 250 z 1958 oraz moje Junaki - na razie w stanie zaawansowanego remontu, przyhamowanego przez budowę. W sumie to z 5 Junaków w kartonach :)

z motocyklowym pozdrowieniem!

Kisiel

Ja mam w garażysku zakurzonego junaka-tylko, że brakuje mu sporo części. Właściwoie całego przodu. Poprzedni właściciel chciał zrobić z niego ścigacza :evil: . Obok stoi sobie zundap bella taki skuterek z 1955 roku - poj 200cm. Niestety też ma problemy techniczne. Jak na razie udało mi się uruchomic tylko WFMkę ale okazało się, że jest problem z odtworzeniem jej dokumentów. No więc stoi to wszystko już z pięć lat i czeka na lepsze czasy-to znaczy aż będę miał więcej czasu i miejsca w garażu.

• 3 months później...

A ja mam zamiar kupić sobie "coś"

Nieduże. Może skuter, może jakiś mały motorek - coś dwuosobowego, jak najbardziej w celach użytkowych - do pracy, póki nie ma ostrej zimy, dojechać można, gdzieś po drobne zakupy - po co ciągać wszędzie ze sobą paliwożerną kupę żelastwa jaką jest samochód?

Doradźcie, co z takiego sprzętu, gdzie i za ile można by kupić?

• 2 months później...