Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie DVD z divix-em

Joy1

Recommended Posts

jest też WIWA 138, mniejsza gabarytowo i tańsza, a równie dobra

wiem, bo rodzinie kupowałam

od 238 różni sie tylko brakiem jakiegos wejścia analogowego, nie pamiętam jakiego, bo jest nieistotne

jeszcze niedawno kosztowała poniżej 200 zł, ale widzę że drożeje

ja mam 238, kupowałam na Allegro, bo najtaniej było, od jakiegoś supersprzedawcy

w normalnych sklepach jest sporo drożej

To ja zachwalę Bellwooda.

Najfajniejsze że można sobie samemu pobrać z internetu najnowsze softy i mieć najbardziej aktualną ( najnowoczesniejszą ) wersję.

W przypadku słabej orientacji informatycznej istnieje fanclub Bellwoda i tam krok po kroku jak ( sory ) krowie na rowie wytłumaczą co jak i dlaczego.

WIWA ok 200 zł na Allegro

nowa z gwarancją

nie kupowałam markowego sprzetu za 2 x tyle, bo technika tak szybko idzie do przodu, że w tym przypadku nie warto tyle kasy wyrzucac

DVD WIWA ma wszystko czego potrzebuję, a jak je szlag trafi, to bez żalu i poczucia straty kupię sobie nowe

W 200% się podpisuję pod tym.

Kiedyś kupiłem DVD Panasonica i teraz stoi. Wyrzucić żal, kupić nikt nie chce, a normalnie używam Wiwy kupionej za 25 % ceny sprzętu markowego.

Idąc dalej teraz kupiłem nagrywarkę DVD Liteona za 500 i też jest OK.

:D

Od przeszło roku używam BELWOODA i jak każdy i ten ma wiele wad ale ogólnie jestem zadowolony. Cena za jaką ten sprzęt się kupuje rekompensuje drobne niedogodności takie jak np.;

-nieczytanie kodeków Qpel i GMC w divx i xvid (takich filmów w sieci jest mało)

-nieczytanie plików z rozdzielczościa pow. 720

-problemy z bitratem pow 2000kb/s

-drobne problemy z interleavingiem (synchronizacja dżwięku z obrazem) w niektórych filmach

Powyższe niedogodności to może 2% filmów dostępnych w sieci i tworzonych tylko przez niektóre grupy riperskie. W przypadku korzystania np z programu GSpot całkowicie wyklucza prawdopodobieństwo zgrania takich filmów na płytę. Poza tym nawet takie pliki jak już ktoś koniecznie chce oglądnąć naprawi program DrDivx czy Aschampo.