Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wolność słowa a uczucia religijne

rrmi

Recommended Posts

Zaczne od wyjasnienia .

Urodzilem sie , wychowalem , dorastalem , uczylem , zylem w rodzinie katolickiej - polskiej , chodzacej b. regularnie do kosciola katolickiego , utrzymujacej scisle kontakty z kilkunastoma ksiezmi i zostalem poddany wszystkim sakramentom za wyjatkiem ostatniego namaszczenia .

Katolik wiec ze mnie bez dwoch zdan .

Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego ..

Luc mój idolu, a jak ci sie udało zdobyc wszystkie sakramenty juz oprócz ostatniego namaszczenie,.... jak pogodziłeś sakrament malzenstwa z sakramentem kapłaństwa....

Brawo, brawo, niektórzy tu prosili o opinie księdza, a tu mamy sakramentalnego duchownego...., no to już niemusisz zasłaniać się żemasz księdza w rodzinie, skoro sam nim jesteś, a przepraszam jesteśksiędzem, czy zakonnym, bo nie wiem czy z szacunku mam sie zwracać, ekscelencjo, ojcze czy księże???

czy duchowny LUC pisząc że "rodzina" występuje w NIE chodzi tu o luca na forum prezentowanie zgodne z nauką kościoła katolickiego treści o homoseksualistach????

czy sakramenty brałes w odstępie czasu, czy jakoś hurtowo??

O czym ty bredzisz ?

- chrzest

- komunia

- bierzmowanie

- slub

- ostatnie namaszczenie

To sa sakramenty , ktore pamietam .

Nie zaliczylem , jak do tej pory tego ostatniego .

I chyba nie zalicze , bo wstapilem na droge zwatpienia w religie i niewiary .

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena
Markus komedii z papieżem w Polsce normalnie leca i w kinach i w telewizji i gdziekolwiek i nikt nie robi z tego rwetesu, patrz np "naga broń"....

Tak ,ale nie są to polskie produkcje...

Zreszta popatrz na próbe wyświetlenia filmu np "Ksiądz"...tłumy moherków przed kinami gotowe zlinczować każdego kto wejdzie i film obejrzy...choć żadna z nich nie widziała filmu.

Mały i Markus wy chyba w kinie nie bywacie czy telewizji nie oglądacie...

media, sa pełne nabijania się i z papieża, i z księży i z katolickości... ale są to żarty z reguły tak niskiego lotu, że chyba szkoda gadac, ... przykłady choćby Świat wg kiepskich, różne Gulczasy, nie zawsze pozytywnie a często negatywnie takie starsze filmy jak "Krzyż walecznych", "Zaduszki", nowszy Kolskiego Cudowne miejsce i jejku dziesiątki innych czy filmów, nie mówiąc o teledyskach, książkach, sam byłem na "księdzu" w kinie i żadny moherowych beretów pod kinem nie było i nikt mnie nie linczował, w jakis dziwny sposób fantazjujecie..... z drugiej strony popatrzcie ktoś wystawia prawdziwe zdjęcia dziecka po aborcji a cała Europa chce ich zlinczować...

wbrew pozorom to wolny kraj, no zawsze znajdą się tacy jak LUC który tutaj co druga wypowiedz by wykasował bo obraża jego uczucia religijne, no ale sami widzicie on jest katolikiem, nie każdy jest taki wrażliwy jak on, jest nawet tak wrażliwy że z gorliwością sprawdza każdego z kim rozmawia pewnie do 2 pokolen wstecz i tylko czekać jak naśle prokurature za obrażanie jego uczuć religijnych, a na mnie za wszystkie moje grzechy od urodzenia (urodziłem sie w grzechu pierworodnym)

gdy kilka dni temu poruszyłem że wiadomości TVP przekazały wielu milionom polaków fałszywą informację że na obchodach urodzin RM nie ma hierarchów kościelnych, jakoś nikt nie miał ochoty bronic RM przed tak idiotycznymi kłamstwami, bo wystarczyło kliknać w czasie wiadomości na Trwam i zobaczyc arcybiskupa i biskupów...

gdy kilka dni temu poruszyłem że wiadomości TVP przekazały wielu milionom polaków fałszywą informację że na obchodach urodzin RM nie ma hierarchów kościelnych, jakoś nikt nie miał ochoty bronic RM przed tak idiotycznymi kłamstwami, bo wystarczyło kliknać w czasie wiadomości na Trwam i zobaczyc arcybiskupa i biskupów...

A dlaczego mielibyśmy klikać na Trwam i oglądać biskupów?

Gregmena, napisz w końcu skargę do TVP a nie każesz nam Trwam oglądać.

Gość gregmena

Zaczne od wyjasnienia .

Urodzilem sie , wychowalem , dorastalem , uczylem , zylem w rodzinie katolickiej - polskiej , chodzacej b. regularnie do kosciola katolickiego , utrzymujacej scisle kontakty z kilkunastoma ksiezmi i zostalem poddany wszystkim sakramentom za wyjatkiem ostatniego namaszczenia .

Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego ..

Luc mój idolu, a jak ci sie udało zdobyc wszystkie sakramenty juz oprócz ostatniego namaszczenie,.... jak pogodziłeś sakrament malzenstwa z sakramentem kapłaństwa....

Brawo, brawo, niektórzy tu prosili o opinie księdza, a tu mamy sakramentalnego duchownego...., no to już niemusisz zasłaniać się żemasz księdza w rodzinie, skoro sam nim jesteś, a przepraszam jesteśksiędzem, czy zakonnym, bo nie wiem czy z szacunku mam sie zwracać, ekscelencjo, ojcze czy księże???

czy duchowny LUC pisząc że "rodzina" występuje w NIE chodzi tu o luca na forum prezentowanie zgodne z nauką kościoła katolickiego treści o homoseksualistach????

O czym ty bredzisz ?

- chrzest

- komunia

- bierzmowanie

- slub

- ostatnie namaszczenie

luc, twierdzisz że Urodzileś sie , wychowaleś , dorastaleś , uczyleś , zyleś w rodzinie katolickiej - polskiej

i znasz takie sakramenty???

Luc napisał

O czym ty bredzisz ?

- chrzest

- komunia

- bierzmowanie

- slub

- ostatnie namaszczenie

a powiedz ile jest sakramentów????

a może ktos podpowie???? a może teraz widzimy z kim mamy do czynienia???? a może luc zadzwoni do księdz z rodziny i podpyta

luc, chyba za dużo przeoczyłeś, a twierdziłeś że wszystkie sakramenty oprócz namaszczenia masz za sobą,

luc ty "katolik bez dwóch zdań"....

lucccccc

ckwadrat

jak to jest , ze Ty mozesz napisac co myslisz , mozesz o tym mowic , mozna Ci odszczekac :wink: , nie po Twojej mysli i jest to tzw.rozmowa czy dyskusja , moze przepychanka :D

Jesli ktos tak nie potrafi , to co Ty mu poradzisz ,

niech moze popatrzy chociazby na Ciebie , ze sie da obronic swoje zdanie .

No kto i co komu winny jest , ze ten nie potrafi swojego zdania bronic lub przyznac sie do bledu?

I tylko reke w gore i plose pana , a ta Tola to tego

Rrmi, no dobra, ale właśnie po to wymyślono tę, no.. jak jej tam.. tolerancję :lol: żeby takie dyskusje nie musiały mieć w ogóle miejsca. Żeby o pewne rzeczy, czy wartości nie trzeba było walczyć. Żeby katolik nie musiał walczyć o poszanowanie swoich świętych symboli na ten przykład.

Apel do GTW (Luca Skywalkera, Rrmi, Toli, Tomka1950, jareko, Zeljka , jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam).Wbrew tytułowi wątku, post Toli był bardzo luźno związany z Radiem Maryja. W zasadzie wiązał się tylko tytułem i paroma pozycjami. Zdecydowana większość to to, co pisałem w poprzednim akapicie, czyli wyśmiewanie wiary katolickiej. Dlaczego, pisząc tyle o tolerancji dla homoseksualistów, nie jesteście w stanie zdobyc się na odrobinę tolerancji dla katolików i przynajmniej publicznie ich nie poniżać (obśmiewanie czyjejś wiary jest poniżaniem), co przecież doskonale możecie robić za pomocą prywatnej korespondencji. Współczuję tylko ukrytym katolikom w Waszym gronie. Uszanujcie prawo mniejszości do godności, bo katolicy na tym forum są jak widać zdecydowaną mniejszością. Albo już na tyle ich zaszczuliscie podobnymi wypowiedziami, że boją się cokolwiek tutaj napisać.

Oto za co Pan powinien mnie przeprosic. Proszę wskazac czym ja to urazilam katolikow w swoim poscie i gdzie i kiedy pokazalam, że nie mam dla nich tolerancji, gdzie ich publicznie ponizam...

Prosze sobie przeczytac swoje slowa. prosze takze przeczytac moj post i jesli dalej Pan nie może zrozumiec, to ja juz wszystko zrozumialam i do pana juz sie nie odezwe...

wbrew pozorom to wolny kraj, no zawsze znajdą się tacy jak LUC który tutaj co druga wypowiedz by wykasował bo obraża jego uczucia religijne, no ale sami widzicie on jest katolikiem, nie każdy jest taki wrażliwy jak on, jest nawet tak wrażliwy że z gorliwością sprawdza każdego z kim rozmawia pewnie do 2 pokolen wstecz i tylko czekać jak naśle prokurature za obrażanie jego uczuć religijnych, a na mnie za wszystkie moje grzechy od urodzenia (urodziłem sie w grzechu pierworodnym)

Wszystko co do tej pory napisalem w tym ( ze wzgledu na ciebie napisze ) we watku , stanowilo protest przeciwko uczuciu obrazania uczuc religijnych , jakiego doznal anonimowy forumowicz po przeczytaniu skasowanego juz postu Toli .

Widze ze tego nie zrozumiales .

Naliczylem ze zacytowales ten sam fragment mojej wypowiedzi 5 razy .

To juz zahacza o obsesje .

Ciagle tez zwracasz uwage na tropienie twojej przeszlosci .

Nie ja to robilem . Pamietam jednak , ze ofiarowales sie podjac za wynagrodzeniem napisania pracy magisterskiej .

Jak chcesz , to poszukam tego watka i umieszcze link lub cytat tutaj .

Gość gregmena

whisper, a http://www.onet.pl, http://www.wp.pl a http://www.interia.pl czytujesz, tam wszedzie pisali idawali fotki z hierarchami...

a tak tylko podpytam whispera, dlaczego twoim zdaniem TVP wiadomości kłamia o RM??

abstarchując od RM i mojej osoby??

whisper skoro można dużo złego pisac o RM, to chyba wolno napisac o jednym małym kłamstwie wiadomości.... oczywiście masz racje gregmena i RM są bee i kłamią dziennie 1000 razy, uprzedzając twoje teksty

Oj... ckwadrat, myślałem że polityczniej z tego wybrniesz... :roll: :(

Niedoczekanie Twoje, żadnej poprawności politycznej u mnie nie będzie :p

Bardziej mi o uprzejme zachowanie chodziło.

Będzie baaardzo uprzejmie - o co Ci w zasadzie chodzi?

O to że napisałeś "nie jesteście w stanie zdobyc się na odrobinę tolerancji dla katolików i przynajmniej publicznie ich nie poniżać" pisząc to między innymi do Zeljki. Ona wyraźnie powiedziała, że nic takiego nie napisała i dlatego moim zdaniem mogłeś zdobyć się na to, żeby powiedzieć "Przepraszam, to nie było do Ciebie".

Gość gregmena

luc, twierdzisz że Urodzileś sie , wychowaleś , dorastaleś , uczyleś , zyleś w rodzinie katolickiej - polskiej

i znasz takie sakramenty???

Luc napisał

O czym ty bredzisz ?

- chrzest

- komunia

- bierzmowanie

- slub

- ostatnie namaszczenie

a powiedz ile jest sakramentów????

luc zamów (http://magister.com.pl/) to napisze ci opracowanie ile mamy w kosciele katolickim sakramentów, przypomnij jeszcze że handluje własną żoną, na pewno będe sprzedał własne córki na godziny, Ty jesteś taki tolerancyjnym taki katolicki, taki człowieczy..... napisałes już do prokuratora, jak obiecywałeś???

masz racje jesteś "katolikiem bez dwóch zdań"

Rrmi, no dobra, ale właśnie po to wymyślono tę, no.. jak jej tam.. tolerancję :lol: żeby takie dyskusje nie musiały mieć w ogóle miejsca. Żeby o pewne rzeczy, czy wartości nie trzeba było walczyć. Żeby katolik nie musiał walczyć o poszanowanie swoich świętych symboli na ten przykład.

Wiesz co ckwadracie , mozemy wyjsc na podworko i dac po razie , a jak . :D

Na klaty :lol:

Ale nie gadaj tu , ze ktos jest tak tu sponiewierany , bo nie jest .

I , ze musi walczyc o obrone swoich uczuc .

Wystarczy zwrocic uwage .

Oczywiscie nie tak jak robi to gregmena .

Ten sam z siebie robi ..hmmm

Sadze , ze do normalnych ludzi docieraja normalne argumenty

O to że napisałeś "nie jesteście w stanie zdobyc się na odrobinę tolerancji dla katolików i przynajmniej publicznie ich nie poniżać" pisząc to między innymi do Zeljki. Ona wyraźnie powiedziała, że nic takiego nie napisała i dlatego moim zdaniem mogłeś zdobyć się na to, żeby powiedzieć "Przepraszam, to nie było do Ciebie".

Pani Zeljko, nie przeproszę Pani gdyż, powtórzę się, chciała Pani żeby ktoś się publicznie przyznawał, że ranione są jego uczucia religijne. A religia to prywatna sprawa i nie każdy może mieć odwagę czy ochotę publicznie się do tego przyznawać czy dyskutować o świętych dla niego rzeczach. Dobranoc.

luc zamów (http://magister.com.pl/) to napisze ci opracowanie ile mamy w kosciele katolickim sakramentów

Luc, od razu możesz się z tego habilitować... Gregmena napisze ci wszystko, wprowadzi poprawki promotora i rzecz jasna będzie to zgodne z prawem i moralne jak RM.

... przypomnij jeszcze że handluje własną żoną, na pewno będe sprzedał własne córki na godziny, Ty jesteś taki tolerancyjnym taki katolicki, taki człowieczy..... napisałes już do prokuratora, jak obiecywałeś???

Prosze podac namiar na siebie , bo czerpanie korzysci z cudzego nierzadu , podlega karze ...

Jestem tym samym zmuszony , tak jak kazdy normalny czlowiek , zawiadomic organa . I dlatego twoj adres jest niezbedny .

luc zamów (http://magister.com.pl/) to napisze ci opracowanie ile mamy w kosciele katolickim sakramentów

Luc, od razu możesz się z tego habilitować... Gregmena napisze ci wszystko, wprowadzi poprawki promotora i rzecz jasna będzie to zgodne z prawem i moralne jak RM.

Pomysle o habilitacji , wszak kolega we watek nie ma chyba zbyt wygorowanych cen .

Pomysle o habilitacji , wszak kolega we watek nie ma chyba zbyt wygorowanych cen .

2 i pół tysiąca za magisterkę. Nie wiem ile weźmie za habilitację, ale jakbyś brał więcej to może zniżkę jakąś da.

Pani Zeljko, nie przeproszę Pani gdyż, powtórzę się, chciała Pani żeby ktoś się publicznie przyznawał, że ranione są jego uczucia religijne. A religia to prywatna sprawa i nie każdy może mieć odwagę czy ochotę publicznie się do tego przyznawać czy dyskutować o świętych dla niego rzeczach. Dobranoc.

Nie skomentuje tego, bo musialabym zlamac regulamin tego forum, a do tego to nawet Pan mnie nie zmusi. Zycze Panu wszystkiego dobrego i pozdrawiam...

Gość gregmena

Zaczne od wyjasnienia .

O czym ty bredzisz ?

- chrzest

- komunia

- bierzmowanie

- slub

- ostatnie namaszczenie

pozostawie naszego wrażliwego teologa bez zbędnego komentarza i udam sie na spoczynek, może ostatni w własnym łóżku, przecież koledzy whisper, luc już pedzą do na prokuratora, nie wybacza mi stręczycielstwa własnymi kobietami...

jako pierwsza gratisowa lekcja dla naszego katolika bez dwóch zdań, luca teologa

w Kościele katolickim mamy

chrzest,

bierzmowanie,

Euchrystia,

pokuty,

namaszczenia chorych.

kapłaństwo,

małżeństwo,

podaje tylko dlatego że nikt nie chciał lucowi, napisac

cieszy fakt tak głębokiego sakramentalnego życia luca który zaliczył już wszystkie sakramenty, oj dobrze że nie zaliczył namaszczenia bo bym nie poznał tak wspaniałego człowieka...

ale prosze mi powiedzieć drogi lucu, jakmam się zwracać??? ekscelencjo?? ojcze???? ksieze?? czy inaczej??