Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wolność słowa a uczucia religijne

rrmi

Recommended Posts

pozostawie naszego wrażliwego teologa bez zbędnego komentarza i udam sie na spoczynek, może ostatni w własnym łóżku, przecież koledzy whisper, luc już pedzą do na prokuratora, nie wybacza mi stręczycielstwa własnymi kobietami...

Coś Ci się pomerdało, to Luc zgłosi Cię na prokuraturę, ja nie mogę bo przecież masz na mnie haka i możesz go użyć na forum. Więc się boję i siedzę cichutko.

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

Apel do GTW (Luca Skywalkera, Rrmi, Toli, Tomka1950, jareko, Zeljka , jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam).Wbrew tytułowi wątku, post Toli był bardzo luźno związany z Radiem Maryja. W zasadzie wiązał się tylko tytułem i paroma pozycjami. Zdecydowana większość to to, co pisałem w poprzednim akapicie, czyli wyśmiewanie wiary katolickiej. Dlaczego, pisząc tyle o tolerancji dla homoseksualistów, nie jesteście w stanie zdobyc się na odrobinę tolerancji dla katolików i przynajmniej publicznie ich nie poniżać (obśmiewanie czyjejś wiary jest poniżaniem), co przecież doskonale możecie robić za pomocą prywatnej korespondencji. Współczuję tylko ukrytym katolikom w Waszym gronie. Uszanujcie prawo mniejszości do godności, bo katolicy na tym forum są jak widać zdecydowaną mniejszością. Albo już na tyle ich zaszczuliscie podobnymi wypowiedziami, że boją się cokolwiek tutaj napisać.

przeciez tolerancja w tym forum polega na tym że albo masz takie samo zdanie jak wiekszośc, albo Cie zniszczą, wystarczy whispera czy luca poczytac

Apel do GTW (Luca Skywalkera, Rrmi, Toli, Tomka1950, jareko, Zeljka , jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam).Wbrew tytułowi wątku, post Toli był bardzo luźno związany z Radiem Maryja. W zasadzie wiązał się tylko tytułem i paroma pozycjami. Zdecydowana większość to to, co pisałem w poprzednim akapicie, czyli wyśmiewanie wiary katolickiej. Dlaczego, pisząc tyle o tolerancji dla homoseksualistów, nie jesteście w stanie zdobyc się na odrobinę tolerancji dla katolików i przynajmniej publicznie ich nie poniżać (obśmiewanie czyjejś wiary jest poniżaniem), co przecież doskonale możecie robić za pomocą prywatnej korespondencji. Współczuję tylko ukrytym katolikom w Waszym gronie. Uszanujcie prawo mniejszości do godności, bo katolicy na tym forum są jak widać zdecydowaną mniejszością. Albo już na tyle ich zaszczuliscie podobnymi wypowiedziami, że boją się cokolwiek tutaj napisać.

przeciez tolerancja w tym forum polega na tym że albo masz takie samo zdanie jak wiekszośc, albo Cie zniszczą, wystarczy whispera czy luca poczytac

Przeciez to ty sam Gregmena sie niszczysz .

Gość gregmena

Zaczne od wyjasnienia .

Urodzilem sie , wychowalem , dorastalem , uczylem , zylem w rodzinie katolickiej - polskiej , chodzacej b. regularnie do kosciola katolickiego , utrzymujacej scisle kontakty z kilkunastoma ksiezmi i zostalem poddany wszystkim sakramentom za wyjatkiem ostatniego namaszczenia .

Katolik wiec ze mnie bez dwoch zdan .

Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego . .

luc masz racje zniszczyłem się

luc pozostaje w pokłonach jestes kimś, a odkąd ogłosiłeś że jest 5 (słownie PIĘĆ) sakramentów, wiem że jesteś "katolikiem bez dwóch zdan"

Zaczne od wyjasnienia .

Urodzilem sie , wychowalem , dorastalem , uczylem , zylem w rodzinie katolickiej - polskiej , chodzacej b. regularnie do kosciola katolickiego , utrzymujacej scisle kontakty z kilkunastoma ksiezmi i zostalem poddany wszystkim sakramentom za wyjatkiem ostatniego namaszczenia .

Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego . .

luc masz racje zniszczyłem się

luc pozostaje w pokłonach jestes kimś, a odkąd ogłosiłeś że jest 5 (słownie PIĘĆ) sakramentów, wiem że jesteś "katolikiem bez dwóch zdan"

Dla mnie sakramentow moze byc nieskonczenie wiele .Nie robi mi to zadnej roznicy .

Katolikiem jestem w wyniku urodzenia i wychowania , ochrzczenia itd .

I nic tego nie zmieni .

Z powodu jednak patrzenia na swiat wlasnymi oczyma i z powodu uzywania mozgu - zostalem ateista .

Pozwala mi to wypowiadac sie bez skrepowania w temacie wiary .

Gość gregmena

LUc:

piszesz raz

Z powodu jednak patrzenia na swiat wlasnymi oczyma i z powodu uzywania mozgu - zostalem ateista . Pozwala mi to wypowiadac sie bez skrepowania w temacie wiary .

a piszesz drugi raz

POZOSTAWIAM BEZ KOMENTARZA

LUc:

piszesz raz

Z powodu jednak patrzenia na swiat wlasnymi oczyma i z powodu uzywania mozgu - zostalem ateista . Pozwala mi to wypowiadac sie bez skrepowania w temacie wiary .

a piszesz drugi raz

POZOSTAWIAM BEZ KOMENTARZA

Gregmena

Ty masz powazne problemy z przyswajaniem informacji .

Urodzilem sie w katolickiej rodzinie , itd - jestem katolik .

Gdybym sie urodzil w zydowskiej - bylbym zydem , w muzulmanskiej - muzulmaninem , itd .

Bedac wiec katolikiem z powodow ode mnie niezaleznych - zostalem ateista .

Jak ktos mowi na mnie Polak - katolik , to ja sie nie obrazam . Czesto nawet nie chce mi sie tlumaczyc jaka jest roznica pomiedzy wiara wrodzona a wyznawana .

Jezeli jeszcze masz jakies pytania - dawaj . Postaram sie odpowiedziec .

jako nalezacy do Grupy Trzymajacej Waaaaadze ;) wnosze o usuniecie mnie z Forum - na zawsze

W innym wypadku zaczne bluznic i obrazac jednego odwiecznego uczestnika wszelakich dysput ciagle ferment siejacego i czepiajacego sie nas tj. GTW :) Jego nieumiejetnosc czytania i pojmowania tekstu jest................#$%#&!)&*&%&$$#

jako nalezacy do Grupy Trzymajacej Waaaaadze ;) wnosze o usuniecie mnie z Forum - na zawsze

Ty nie wnos , bo kto mnie bedzie komplementowal na Forum jak Ciebie nie bedzie :D

I nie klnij , bo ten uczestnik(wiadomy) i tak nie sprawia wrazenia kogos kto rozumie :roll:

A teraz pokaże o co chodziło mi w moim poście.

Oto ten post –

Maksiu, a ta druga strona, nie wiedziała, że Tobie potem będzie tez ni jak. Bo zostawić.., nie możesz.., a jak usuniesz.., to inny zaczną się buntować... no i tyle Ci ten ktoś Sprawiedliwi narobił. A nie mógł po prostu tego sam napisać.., a nie załatwiać sprawę przez „tatusia”...

Kawę na lawę i już...

Mam nadzieje, że teraz ma choć trochę wyrzuty sumienia za to, że Cię w to wpakował...

Apeluje tutaj do ludzi.., miejcie ludzie serca... Maksiu choć mówi, ze tu tylko sprząta, tez ma jakieś prawa i uczucia... Załatwiajmy sprawy kulturalnie i jak dorosły, a jak ktoś chce prosić o usuniecie czyjegoś postu, to niech poprosi tutaj aby każdy mógł Maksia bardziej zrozumieć...

A oto część odpowiedzi jaka mnie potem z racji tego postu spotkała...

I teraz proszę tutaj Moderatora Forum o to aby odpowiedział na moje pytanie, czy przyzna mi prawo do prośby o usuniecie postu Pana „ckwadrat” z Forum, jako, że ten post obraza moje uczucia religijne, moje poczucie sprawiedliwości, a jako, że autor tego postu mówił w nim nie prawdę o mnie, to uznaje tez, że złamał regulamin.., bo atakuje osobę a nie poglądy...

Atakuje poglądy które nie są moje, a mi ich przypisuje, ja nigdzie takich poglądów nie wygłaszałam i nie popierałam, wiec tak na prawdę mówiąc o mnie nie prawdę, atakuje mnie.., czyli – osobę.

Mam wiec pytanie, czy jeśli poproszę tutaj o usuniecie tego postu z powyżej wyjaśnionych powodów, to dostane odpowiedz pozytywna, czyli takie usuniecie nastąpi?

Oto chodziło mi w moim poście. aby ktoś kto poczuł się urażonym z jakiegokolwiek powodu postem innego forumowicza, zgłaszał swoją opinie na temat tego postu i swoja ewentualna prośbę o jego usuniecie, tutaj na Forum a nie na pryw. Do moderatora.

I znów uzasadnię moja opinie.

Pryw., To jak sama nazwa wskazuje jest wiadomość prywatna, a wiec wiadomość dotycząca tylko mnie i osoby do której ją wysyłam. W przypadku o którym mowa, nie jest tak, bo dotyczy to również osoby która pisała post, który mnie uraził (z jakiegokolwiek powodu), a o czyje się usuniecie staram u Moderatora. Choć mogę ta osobę, autora postu, nie darzyć żadnym szacunkiem, to w moim odczuciu, ma ona prawo i powinna wiedzieć o „sprawie która się w przeciwko niej toczy” Takie prawo, w moim odczuciu, maja tez wszyscy forumowicze „zamieszany’ w dyskusje do której ten post się odnosił.

Zgłaszanie prośby o usuniecie postu publicznie na Forum jest, w moim, odczuciu, tez bardziej sprawiedliwe wobec samego Moderatora, bo stawia się go wtedy w mniej niezręcznej sytuacji. Jest także bardziej kulturalne i z większym szacunkiem wobec osoby moderatora jak również wszystkich forumowiczow.

Takie jest moje zdanie i stad wziął się mój post.

Sami oceńcie...

Gość gregmena

Luc Skywalker napisał:

Zaczne od wyjasnienia .

Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego .

luc to ateista który jest katolikiem bez dwóch zdań, i tylko on może usuwać posty o urażaniu uczuć katolickich, jest przecież po wszystkich saktramentach oprócz namaszczanie (ciekawe czym sie chciał namszczać???) ciekawe w której kolejności przyjął sakrament kapłaństwa

ciekawy nick "LUC skylwaker"... osoba miotająca się w 2 osobowościach, walka dobra ze złem, która osobowośc wygra w lucu??? Mr Hyde czy Dr Jekyll???

Gość gregmena

Zaczne od wyjasnienia .

Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego .

luc ja twój wierny fan przepraszam Cię, jestem menda niegodna twego brudu pod paznokciami, KAŻDY z powyższego podniesie wniosek żeś ateista.... wiele osób mi z GTW napisało że przecież widzą w tym cytacie dowody i krzyk ateizmu.... a poźniejsze teksty o księżach w rodzinie, o braniu sakramentów wszystkich oprócz namaszczenia.... to wasnie udowadniają, więc księże (nie wiem jak się zwracać?? ekscelencjo, księże, ojcze) lucu podnoszę że tylko ty masz prawo do oceny które posty są obrazą a które nie uczuć religijnmych, myślę że wszyscy są za....

ludzi tak odważnie epatujących innych swoimi uczuciami religijnymi jest mało, gratuluje odwagi by wszystkim tak wyjechac swoją wiarą... luc jesteś WIELKI

Gość M@riusz_Radom
tola: prosilbym abyś na przyszłość zastanowiła się czy taki post jaki napisałaś powyzej nie obraża uczuć religijnych innych uczestników forum, dostałem taki sygnał i dlatego musiałem usunąc Twój post, a Tobie daje ostrzeżenie

Maksiu - Twoje działanie obraziło moje uczucia religijne. Moja religia zabrania kasowania postów innych ludzi.

Jak widzisz "jeszcze sie taki nie urodził coby dogodził każdemu" a forum powinno być zarówno apolityczne jak i areligijne ;))

No chyba, że wychodzisz z założenia, że każdy Polak to ślepy katolik, wtedy zwracam honor bo jak na razie to naruszyłeś konstytucyjną wolność wypowiedzi Toli ;)

PS: Nie dopatrzyłem się w poście Toli niczego co by naruszyło moje uczucia religijne. A podobno jestem katolikiem.

Gość M@riusz_Radom

Usuniecie tego postu obraza moje uczucia religijne .

Prosze natychmiast cos z tym zrobic .

Szacunek dla wszystkich . L S.

Przepraszam Luc - nie doczytałem do Twojego posta tylko odpisałem po tym co przeczytałem w poście Maksia. Stąd podobieństwo naszych postów.