Majka 12.12.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 powieszą, czy nie powieszą, powieszą.................. a ława przysięgłych będzie? To wszystko nie jest tak proste, admin ma prawie niewyczerpalne pokłady cierpliwości. Trzeba nieźle sie napracować, aby go wqrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 12.12.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 hmm.....kolejny raz nie wiem o so chodzi ps. choc od polityki i religi 3mam sie z daleka ....to naprawde na zdrowie wychodzi ps. za co zescie tą biedną Tole (ktora wychyli raz na rok nosa z klubu ) tak skarcili ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.12.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 hmm.....kolejny raz nie wiem o so chodzi ps. choc od polityki i religi 3mam sie z daleka ....to naprawde na zdrowie wychodzi ps. za co zescie tą biedną Tole (ktora wychyli raz na rok nosa z klubu ) tak skarcili ??? Komuś obraziła uczucia "Ramówka Radia Maryja". Do znalezienia na JoeMonster.org, jeśli Ci jeszcze w maila nie wpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.12.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Mam wrażenie, że zdecydowana większość wypowiedzi jest raczej w obronie Toli. "Nowa ramówka RM" prześmieszna, a mnie - jako byłego katolika* - bardziej obraża wyciąganie katechizmu i cytatów z Pisma Świętego przez osobę mającą na bakier ze zdrowym rozsądkiem i ogólnymi zasadami dyskusji, niż swobodnie krążący w Sieci wesoły efekt pracy wielu osób powieszą, czy nie powieszą, powieszą.................. a ława przysięgłych będzie? Kto sieje wiatr, zbiera burzę... nie zawsze oklasków * Byłego, bo obecnie Kościół - nie mogący sobie poradzić z łamiącym podstawowe zasady tego kościoła, napędzanym niechęcią do wszystkiego co inne medium - nie jest dla mnie instytucją godną zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.12.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 PS: Dziękuję za zamknięcie kontrowersyjnego wątku - za zamknięcie zamiast usuwania, nie to że w ogóle. Bo tak w ogóle to szkoda, że trzeba używać władzy, by poskramiać takie zachowania, szkoda, że ta malutka demokracja Forumowa nie jest na tyle mocna, by sama z siebie zaprowadzać porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 12.12.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 http://www.joemonster.org/article.php?sid=5360&mode=thread&order=0 To chodzi o ten post ??? jest to podane na tacy w formie zartobliwej (a co autor miał na mysli to jego sprawa ).....Każdy ma prawo do swobody wypowiedzi i krytyki czy pochwały, a jeżeli jest dużo zdań różnych, to daje do myślenia. Argumenty TAK ! Epitety... NIE! Jako Katolik nie obraze sie ze ktos mi powie ze ten cały cyrk z O.R.....jest o dupe rozbić jak i rowniez ze ktos go bedzie pod niebiosa wychwalał Wazne zebysmy mieli swoje zdanie i sie nie bali go głosic ps. coz kochani fakty, przedstawiajmy fakty nie obrażajmy się za to, że ktoś ma inne zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.12.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 a ciekawa jestem kto jest taki wrazliwy , że prześmieszny post Toli tak go obraziłjestem osobą wierząca , praktykująca i nawet bardzo się starałam znaleźc tam obraźliwe teksty ( no może po za skojarzeniem z Rózową landrynką) ale jakoś nie wyszłosam Papież był osobą bardzo dowcipną i miał ogromne poczucie humoru ta dyskusja jest bezsensowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 12.12.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Byłaby to ogromna szkoda dla jakości i sensu tego Forum. Kilku niedorosłych emocjonalnie osobników nie może odbierać całej dorosłej reszcie możliwości wypowiedzi na jeden z ważniejszych życiowych tematów. Drogę do uspokojenia sytuacji [tylko czasami zbyt nieznośnej] widzę w uspokajaniu zbyt zapalczywych dyskutantów, a nie kasowaniu wątków. Dokladnie tak . Zeby nie wzbudzac zlych emocji - napisze o sobie . Doszedlem do wniosku ze bog nie istnieje . Religia jest wiec oszustwem polegajacym na wykorzystywaniu wiernych przez waska grupe kaplanow danej wiary . Dopuszcam jednak mozliwosc ze sie myle . Ze nie mam racji . I dlatego uwazam za wazne rozmowy o wierze , religii , bogu . I dlatego wnosze o nieusuwanie tematow traktujacych o religii . Zgadzam sie oczywiscie z upominaniem zbyt zapalczywych , nienawistnych . Nie bede w tym miejscu podawal imion , ale wiadomo ze chodzi o wiadoma osobe . Ponury - ciesze sie ze wrociles . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 12.12.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Zaczne od wyjasnienia . Urodzilem sie , wychowalem , dorastalem , uczylem , zylem w rodzinie katolickiej - polskiej , chodzacej b. regularnie do kosciola katolickiego , utrzymujacej scisle kontakty z kilkunastoma ksiezmi i zostalem poddany wszystkim sakramentom za wyjatkiem ostatniego namaszczenia . Katolik wiec ze mnie bez dwoch zdan . Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego . . luc Twoje wyjasnienia są zawsze spójne i zgodne ze sobą, dodam także że to byc może od zbyt dużej ilości księzy w rodzinie i zbyt często przyjmowanych sakramentów... choć jak sam ogłosiłes brakuje ci do kolekcji ostatniego namaszczenia..... ważne że zaliczyłeś kapłański.... myślę że powiiniście stworzyc taka super obiektywną radę forumową, ty Luc sie nadajesz do odczytywania kiedy są obrażane uczucia religijne, przecież jestes katolikiem co tak czesto podkreślasz, świetnym uzupełnieniem będzie majka jako gorliwy badacz przeszłości forumowiczów, majka także jako jedyna wie kto ma jaką antenę na dachu co może byc kryterium dopuszczalności do uczestnictwa w forum, ponury np oceniałby dojrzałość emocjonalną forumowiczów.. dzięki tej radzie, na forum zapadła by demokracja i forumowicze którzy by się ostali byliby tymi własciwymi forumowiczami i wypowiadaliby tylko zgodne z rady postanowieniami treści....... na początku przyznajcie super order patty za wlasciwe epitetowanie mojej osoby, przyznaje kwas mnie zżarł... menda jestem... oj mam po prostu niezgodne z 99% forumowiczów opinie czyli popieram Kaczynskiego, popieram Naturalne metody regulowania poczęć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 12.12.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Zaczne od wyjasnienia . Urodzilem sie , wychowalem , dorastalem , uczylem , zylem w rodzinie katolickiej - polskiej , chodzacej b. regularnie do kosciola katolickiego , utrzymujacej scisle kontakty z kilkunastoma ksiezmi i zostalem poddany wszystkim sakramentom za wyjatkiem ostatniego namaszczenia . Katolik wiec ze mnie bez dwoch zdan . Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego . . luc Twoje wyjasnienia są zawsze spójne i zgodne ze sobą, dodam także że to byc może od zbyt dużej ilości księzy w rodzinie i zbyt często przyjmowanych sakramentów... choć jak sam ogłosiłes brakuje ci do kolekcji ostatniego namaszczenia..... ważne że zaliczyłeś kapłański.... myślę że powiiniście stworzyc taka super obiektywną radę forumową, ty Luc sie nadajesz do odczytywania kiedy są obrażane uczucia religijne, przecież jestes katolikiem co tak czesto podkreślasz, świetnym uzupełnieniem będzie majka jako gorliwy badacz przeszłości forumowiczów, majka także jako jedyna wie kto ma jaką antenę na dachu co może byc kryterium dopuszczalności do uczestnictwa w forum, ponury np oceniałby dojrzałość emocjonalną forumowiczów.. dzięki tej radzie, na forum zapadła by demokracja i forumowicze którzy by się ostali byliby tymi własciwymi forumowiczami i wypowiadaliby tylko zgodne z rady postanowieniami treści....... na początku przyznajcie super order patty za wlasciwe epitetowanie mojej osoby, przyznaje kwas mnie zżarł... menda jestem... oj mam po prostu niezgodne z 99% forumowiczów opinie czyli popieram Kaczynskiego, popieram Naturalne metody regulowania poczęć.... Ja chyba nie rozumiem o czym ty piszesz . Moim zdaniem , to belkot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 12.12.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 masz racje bełkoczę LUc napisał: Z powodu jednak patrzenia na swiat wlasnymi oczyma i z powodu uzywania mozgu - zostalem ateista . Pozwala mi to wypowiadac sie bez skrepowania w temacie wiary . LUc napisałKatolik wiec ze mnie bez dwoch zdan . Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego . . POZOSTAWIAM BEZ KOMENTARZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 12.12.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 masz racje bełkoczę LUc napisał: Z powodu jednak patrzenia na swiat wlasnymi oczyma i z powodu uzywania mozgu - zostalem ateista . Pozwala mi to wypowiadac sie bez skrepowania w temacie wiary . LUc napisał Katolik wiec ze mnie bez dwoch zdan . Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego . . POZOSTAWIAM BEZ KOMENTARZA Ja w dalszym ciagu nie rozumiem . Probujesz cos udowodnic ? Pisz jasniej - jezeli potrafisz . Wyjasnilem moje stanowisko odnosnie religii i wiary , boga . Uzywajac sformulowan prostych , ustawilem poprzeczke na wysokosci pozwalajacej uczniowi szkoly sredniej , dowolnego profilu - zrozumiec co napisalem . Chyba jednak dla ciebie za wysoko . Moja rada - idz na jakies studia , niech cie doucza . Bo ja nie jestem w stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.12.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Ale Luc, gregmena ma skończone studia prawnicze, ale Luc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.12.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Ale Luc, gregmena ma skończone studia prawnicze, ale Luc. Nie tylko, nie tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.12.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 tymi gergmena żadnych orderów nie przypinaj od tego jest inny organ........ pojawiłeś się na tym forum od niedawna w każdym wątku do którego zagladasz po wyczerpaniu swoich argumentów czepiasz się jakiegoś tematu i nawijasz o nim bez przerwy , nie dociarają do ciebie żadne argumenty , albo dyskutujesz o wierze , albo o polityce zawsze z tym samym skutkiem dużo i nie na temat skoro tak jak piszesz jesteś prawnikiem to to lanie wody jest jak najbardziej wytłumaczalne, na różne tematy masz swoje zdanie , nie zawsze zgodne z innymi forumowiczami, to normalne ja też nie ze wszystkimi się zgadzam , w niektórych sprawach myślę tak samo jak ty, ale dyskusja jednak powinna odbywać się na pewnym poziomie inteligencji a tobie jednak tego poziomu brakuje.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 13.12.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Zaczne od wyjasnienia . Urodzilem sie , wychowalem , dorastalem , uczylem , zylem w rodzinie katolickiej - polskiej , chodzacej b. regularnie do kosciola katolickiego , utrzymujacej scisle kontakty z kilkunastoma ksiezmi i zostalem poddany wszystkim sakramentom za wyjatkiem ostatniego namaszczenia . Katolik wiec ze mnie bez dwoch zdan . Daje mi to niezbywalne prawo do wypowiedzi na temat wiary katolickiej czy kosciola katolickiego . luc tylko jeszcze jedno pytanie, jak ci się udało wszystkie sakramenty przyjąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.12.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 jak wiekszosc wypowiadajacych sie juz twierdze ze likwidacja czy tez zakaz watkow poruszajacych wazne dla nas sprawy jest niedopuszczalna. Nawet wypowiedzi Gregusia pozostawilbym i nie banowal Go, gdyz stal sie powoli naszym ciekawym adwersazem. Ma sporo sliny wiec niech sobie dalej pluje na wszystkich i wszystko. Sadze natomiast, iz wdawanie sie z nim w polemike nie ma sensu. Najlepsza metodoa uspokojenia kogos jest ignorowanie osobnika. Niech sobie pisze a jesli cos ciekawego wniesie do dyskusji - to i dobrze (szkoda tylko ze tak rzadko sie to zdarza) Ma chlopak swoj styl co prawda niezbyt wyszukany ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 13.12.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 jareko daleko mi do twojego stylu i jeszcze nie mam Twojej odwagi napisac że kobiety to k....., ale widzę że kobieca część Cie bardziej polubiła od tamtej pory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.12.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 slowo to wyrwane z kontekstu calej wypowiedzi faktycznie jest obrazliwe - za co juz przeprosilem w przeciwienstwie do Ciebie gdzie slowo "przepraszam" nie miesci sie w Twoim zasobie slow a obraziles tu niejedna osobe. Reszte polemiki z Toba pomine milczeniem gdyz naprawde slowo pisane wymaga odrobiny zaangazowania szarych komorek by zrozumiec jaka tresc pod literkami sie kryje i co autor cvhcial nam tymi slowy przekazac, a TY niestety masz z tym klopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.12.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Jareko, tu mamy do czynienia z podwójną moralnością. Dodam jeszcze od siebie, że jest to także doskonały przykład fundamentalizmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts