Adriano Komputero 03.07.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Adrianko Pan NiesamowiteOczy jest panem po 50 (gdzieś...), a oczy ma..... Przy nieco posiwiałych skroniach : oprawa nieeessssamowicie czarna, jakby kreski czarną grubą kredką zrobione, a w środku lazurowe...błękitne...przezroczyste... no nie wiem...czyste niebieskie oko. Mówię Ci wzroku oderwać nie mogłam.Zawsze patrzę ludziom prosto w oczy, ale w niego aż wpijałam się wzrokiem, aż mu się chyba głupio zrobiło... No to rzeczywiście trafnie GO nazwałaś . To muszą być NIESAMOWITE oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 03.07.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Wiesz co??? Ty się ciesz że tak daleko już jesteś!!! Gdy robiliśmy końcowe rozliczenie z naszym majstrem, ten nam rzekl: Ludzie z roboty uciekają ,"za ocean" wyjeżdżają.... Roboty nagrane, umowy podpisane a z 12 stałych pracowników -7 zostało!!! Pracują od piątej rano do 23......i wyrobić się nie mogą!! Wszyscy podwyżki dostali...i i tak nic...Kto może za granicę jedzie...I nikt temu się nie dziwi zanadto!!! Każdy ma rodzinę , opłaty, marzenia..Każdy chce godnie żyć.... Oj źle się dzieje w naszym Kraju, oj źle....... Tym bardziej się cieszę że ekipa znaleziona i prace posuwają się do przodu.. Tylko dlaczego ja Twoich nowych zdjątek nie widzę?????? Alfredo będę się cieszyć, jak już uniezależnię się od ekip A z robotnikami naprawdę zaczynają się schody.Ekipa od miksokreta zleceń ma co niemiara, począwszy od domków na halach skończywszy i padają na pysk, bo od pół roku nie moga znaleźć piątego do pomocy... I nie chodzi przeciez o jakieś wyjątkowe, cenne umiejętności, chodzi po prostu o parę rąk To samo mówią nasze Romki - problem z pomocnikiem , który do betoniarki ma wrzucać to co trzeba... A my przecież w desperacji w Urzędzie Pracy ogłoszenie powiesiliśmy, że poszukujemy pomocnika na budowie za 1100 zł m-c ( moja pensja jest niewiele wyższa ) i co? Nie ma chyba bezrobotnych w tym kraju..... Biorąc pod uwagę posunięcia naszych rządzących na dodatek, nasze domki powstały naprawdę w momencie, kiedy w miarę normalnie można było je wybudować... Nawet nie chce mi się myśleć, co byłoby, gdyby kiedyś nie przyszedł mi ten pomysł do głowy. (z budową) P.S. U mnie wszystkie zdjęcia są... Może to chwilowy brak połączenia z tepsą? Jakby cóś, walnij w rynnę, będziemy poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.07.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Bezrobotnych to u nas nie ma są tylko Ci co narzekają i robić im się nie chce - taka jest niestety smutna prawda takiej pensji to ja nie mam i pracuje Czekam na nową koncepcję podjazdową bo zapowiada się bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 06.07.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Agusia już piaskowiec stoi z boczku i czeka Tylko ten drenaż nas trzyma A w ogóle to się teraz porobiło tysiąc rzeczy do zrobienia na raz i trzeba będzie wziąć głęboki oddech i ustalić jakieś priorytety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.07.2006 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 adaman, proszę więcej o tym piaskowcu Tak, "końcówka" jest nawarstwieniem się wszelakich spraw "nagłych". Ustalenie priorytetów i ich kolejności to zbawienny plan, by nie wziąść zbyt wiele naraz ... Czekam na szczegóły planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.07.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 no i stało sie - przysiadłam i przeczytałam dziennik od deski do deski .....dopiero a ile tam wydarzeń było..... w sumie w krótkim czasie ....ale najważniejsze że posadzki i ściany wyszły na proste, a i Ty wracasz do formy pozdrawiam bardzo cieplutko PS. Światełek - super nazwa! PS2. Chyba działasz jakoś mobilizująco na mnie - złożyłam dziś złożyłam podanie o taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.07.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Lista jest dobra tylko zawsze życie ja lekko weryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 08.07.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Mnie też bardzo podoba się piaskowiec. Wygląda bardzo naturalnie, ekologicznie?Czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 10.07.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam, przepiekne macie- i widoki i domek, bedę zaglądała do Waszego dziennika bo miło sie go czyta a i informacje ciekawe,tym bardziej że ja tez z grupy świętokrzyskiej . Mam pytanie- gdzie jest dokładniej ta Dabrówka z kamieniami? Pozdrawiam MonikaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 10.07.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Pozdrawiam serdecznie Anie i rodzinke, domek widziałam, okolica naprawde urzeka, domek bedzie sliczny i cieplutki.. bo własciciele szczególni !!!!Bardzo sie ciesze ze tacy ludzie niedaleko mnie mieszkac bedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.07.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Mnie się też podoba i Okolica i Domek coraz bardziej Domowy tylko Że Tak Daleko to mi się wcale nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.07.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mnie się też podoba i Okolica i Domek coraz bardziej Domowy tylko Że Tak Daleko to mi się wcale nie podoba To tak jak mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 16.07.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 PS2. Chyba działasz jakoś mobilizująco na mnie - złożyłam dziś złożyłam podanie o taras Cieszę się, że mobilizująco A może i troszkę szczęścia przyniosę? Ze mnie w końcu farciara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.07.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Piękny księżyc nad piękną ziemią, gdzie stoi piękny dom Tyle serca i ciepła nie może się rozejść w przestrzeni kosmocznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 16.07.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 adaman, proszę więcej o tym piaskowcu Tak, "końcówka" jest nawarstwieniem się wszelakich spraw "nagłych". Ustalenie priorytetów i ich kolejności to zbawienny plan, by nie wziąść zbyt wiele naraz ... Czekam na szczegóły planu Adrianko, plany są takie: z tego piaskowca ułożymy obrzeża jako murki oporowe dla podsypki pod podjazd i chodniczek .Wszędzie widziałam betonowe obrzeża, ewentualnie granitowe. Ponieważ w środku chcę puścić tylko takie "ślady" dla opon z kostki nostalit rustical w kolorze czerwonym szerokości 50cm , resztę wypełnić białym żwirkiem, myślę, że obrzeża z czerwonego piaskowca będą ok. Chodniczek też będzie " niepełny", tzn. ułożony z płyt 80x80 (płytka tarasowa nostalit rustical czerwony 40x40 obłożona dookoła prostokątną kostką w tym samym kolorze, całość obsypana żwirkiem) Między chodniczkiem, a domem chcę zrobić rabaty, które będą wyżej, niż poziom chodnika, więc z piaskowca zrobię dla nich murek oporowy... Wydaje mi się, że powinno to wyglądać Jeśli wszystko pójdzie jak należy, może niedługo wkleję zdjęcia z realizacj?... Tz. nie wcześniej niż za trzy tygodnie, bo musimy czekać na realizację zamówienia w Bruk-becie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 16.07.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Witam, Mam pytanie- gdzie jest dokładniej ta Dabrówka z kamieniami? Pozdrawiam MonikaKa Hej Moniczko Cieszę się, że Ty też z bliska Zakład Obróbki Kamienia "Dąbrówka" jest w Tumlinie -Dąbrówce.Jadąc od Kielc w stronę Giełdy w Miedzianej Górze , skręcasz w prawo w drogę na Tumlin. Jedziesz cały czas prosto (ok 2km). Zaraz za górką taką charakterystyczną: z przystankiem i przejściem dla pieszych, po prawej stronie zobaczysz mur z piaskowca, za tym murem samolot (nie da się nie zauważyć).To właśnie tam... Ale wstrzymaj się, bo znaleźliśmy w okolicach Chęcin chyba jeszcze coś tańszego.... W tym tygodniu nie damy rady pojechać, ale jak tylko się coś dowiem, dam znać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 16.07.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Ewuś Ficoń bardzo się cieszę, że się poznaliśmy Mam nadzieję, że niedługo na własne ślepka zobaczę Wasze Włości Sorki, nie gniewaj się, że w sobotę nie mogliśmy wpaść na grila, ale mieliśmy brygadę do odstawienia do Kielc Jeszcze niejeden wieczó przed nami.... W końcu musimy ustalić, kto tym radnym ma zostać, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 16.07.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Kasiu, Agusiu jakie tam daleko? Poczekajcie tylko, aż mi dochtory szlabany komunikacyjne zdejmą.... A potem nie ma mocnych Małe Góry będą miejscem dekompresyjnym przy zmianie z płaskiego na wysokie i z wysokiego na płaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 16.07.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Nefer miło mi gościć Cię na mojej ziemi pod moim księżycem Może kiedyś razem z leżaczka poobserwujemy , że czas nie istnieje?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.07.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Nefer miło mi gościć Cię na mojej ziemi pod moim księżycem Może kiedyś razem z leżaczka poobserwujemy , że czas nie istnieje?.... Podziwiam Was Podźwignęliście się po katastrofie budowlanej i dzięki Wam zrobiłam odwierty na działce. Wiem, że Wasz dom będzie piękny - a leżaczki ... czemu nie ? Ale to już w Twoim pięknym ogródku (mogę kopać :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts