Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do bajkowego domu w Światełku

anSi

Recommended Posts

Adrianko Pan NiesamowiteOczy jest panem po 50 (gdzieś...), a oczy ma..... Przy nieco posiwiałych skroniach : oprawa nieeessssamowicie czarna, jakby kreski czarną grubą kredką zrobione, a w środku lazurowe...błękitne...przezroczyste... no nie wiem...czyste niebieskie oko. Mówię Ci wzroku oderwać nie mogłam.Zawsze patrzę ludziom prosto w oczy, ale w niego aż wpijałam się wzrokiem, aż mu się chyba głupio zrobiło... :roll: :oops:

No to rzeczywiście trafnie GO nazwałaś :D .

To muszą być NIESAMOWITE oczy :o :o :o :D

• Odpowiedzi 272
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz co??? Ty się ciesz że tak daleko już jesteś!!! Gdy robiliśmy końcowe rozliczenie z naszym majstrem, ten nam rzekl: Ludzie z roboty uciekają ,"za ocean" wyjeżdżają.... Roboty nagrane, umowy podpisane a z 12 stałych pracowników -7 zostało!!! Pracują od piątej rano do 23......i wyrobić się nie mogą!! Wszyscy podwyżki dostali...i i tak nic...Kto może za granicę jedzie...I nikt temu się nie dziwi zanadto!!! Każdy ma rodzinę , opłaty, marzenia..Każdy chce godnie żyć....

Oj źle się dzieje w naszym Kraju, oj źle....... :wink: :wink:

Tym bardziej się cieszę że ekipa znaleziona i prace posuwają się do przodu..

Tylko dlaczego ja Twoich nowych zdjątek nie widzę??????

Alfredo będę się cieszyć, jak już uniezależnię się od ekip :p :p A z robotnikami naprawdę zaczynają się schody.Ekipa od miksokreta zleceń ma co niemiara, począwszy od domków na halach skończywszy i padają na pysk, bo od pół roku nie moga znaleźć piątego do pomocy... I nie chodzi przeciez o jakieś wyjątkowe, cenne umiejętności, chodzi po prostu o parę rąk :o To samo mówią nasze Romki - problem z pomocnikiem , który do betoniarki ma wrzucać to co trzeba... A my przecież w desperacji w Urzędzie Pracy ogłoszenie powiesiliśmy, że poszukujemy pomocnika na budowie za 1100 zł m-c ( moja pensja jest niewiele wyższa :cry: ) i co? Nie ma chyba bezrobotnych w tym kraju.....

Biorąc pod uwagę posunięcia naszych rządzących na dodatek, nasze domki powstały naprawdę w momencie, kiedy w miarę normalnie można było je wybudować... Nawet nie chce mi się myśleć, co byłoby, gdyby kiedyś nie przyszedł mi ten pomysł do głowy. (z budową)

P.S. U mnie wszystkie zdjęcia są... Może to chwilowy brak połączenia z tepsą? Jakby cóś, walnij w rynnę, będziemy poprawiać :p

no i stało sie - przysiadłam i przeczytałam dziennik od deski do deski .....dopiero :oops:

a ile tam wydarzeń było..... :roll: w sumie w krótkim czasie ....ale najważniejsze że posadzki i ściany wyszły na proste, a i Ty wracasz do formy

pozdrawiam bardzo cieplutko :-)

PS.

Światełek - super nazwa!

PS2.

Chyba działasz jakoś mobilizująco na mnie - złożyłam dziś złożyłam podanie o taras ;-)

adaman,

proszę więcej o tym piaskowcu 8)

Tak, "końcówka" jest nawarstwieniem się wszelakich spraw "nagłych". Ustalenie priorytetów i ich kolejności to zbawienny plan, by nie wziąść zbyt wiele naraz :wink:

... Czekam na szczegóły planu 8) :D

Adrianko, plany są takie:

z tego piaskowca ułożymy obrzeża jako murki oporowe dla podsypki pod podjazd i chodniczek .Wszędzie widziałam betonowe obrzeża, ewentualnie granitowe. Ponieważ w środku chcę puścić tylko takie "ślady" dla opon z kostki nostalit rustical w kolorze czerwonym szerokości 50cm , resztę wypełnić białym żwirkiem, myślę, że obrzeża z czerwonego piaskowca będą ok. Chodniczek też będzie " niepełny", tzn. ułożony z płyt 80x80 (płytka tarasowa nostalit rustical czerwony 40x40 obłożona dookoła prostokątną kostką w tym samym kolorze, całość obsypana żwirkiem)

Między chodniczkiem, a domem chcę zrobić rabaty, które będą wyżej, niż poziom chodnika, więc z piaskowca zrobię dla nich murek oporowy...

Wydaje mi się, że powinno to wyglądać :roll:

Jeśli wszystko pójdzie jak należy, może niedługo wkleję zdjęcia z realizacj?... Tz. nie wcześniej niż za trzy tygodnie, bo musimy czekać na realizację zamówienia w Bruk-becie...

Witam,

Mam pytanie- gdzie jest dokładniej ta Dabrówka z kamieniami?

Pozdrawiam

MonikaKa

Hej Moniczko :p :p Cieszę się, że Ty też z bliska :p :p

Zakład Obróbki Kamienia "Dąbrówka" jest w Tumlinie -Dąbrówce.Jadąc od Kielc w stronę Giełdy w Miedzianej Górze , skręcasz w prawo w drogę na Tumlin. Jedziesz cały czas prosto (ok 2km). Zaraz za górką taką charakterystyczną: z przystankiem i przejściem dla pieszych, po prawej stronie zobaczysz mur z piaskowca, za tym murem samolot (nie da się nie zauważyć).To właśnie tam...

Ale wstrzymaj się, bo znaleźliśmy w okolicach Chęcin chyba jeszcze coś tańszego.... W tym tygodniu nie damy rady pojechać, ale jak tylko się coś dowiem, dam znać....

Ewuś Ficoń bardzo się cieszę, że się poznaliśmy :p :p Mam nadzieję, że niedługo na własne ślepka zobaczę Wasze Włości :p Sorki, nie gniewaj się, że w sobotę nie mogliśmy wpaść na grila, ale mieliśmy brygadę do odstawienia do Kielc :cry: Jeszcze niejeden wieczó przed nami.... W końcu musimy ustalić, kto tym radnym ma zostać, nie :wink:

Nefer miło mi gościć Cię na mojej ziemi pod moim księżycem :p :p Może kiedyś razem z leżaczka poobserwujemy , że czas nie istnieje?....

Podziwiam Was :) Podźwignęliście się po katastrofie budowlanej i dzięki Wam zrobiłam odwierty na działce. Wiem, że Wasz dom będzie piękny - a leżaczki ... czemu nie ? Ale to już w Twoim pięknym ogródku (mogę kopać :):))