alfreda 13.05.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 No dobra, będzie długoo...... Jak przeczytałam pierwszy Twój post , po przerwie, ciary poleciały wzdłuż kręgosłupa....Tyle na raz się zwaliło.... Gdy słyszę o takich zdażeniach, paraliżuje mnie dokumentnie!!! Jakiś defekt mam czy co?? Nie potrafię reagować na prztyczki losu???Nie mogę NIGDY, ALE TO NIGDY!! pogodzić się z tym że życie nie składa się tylko z radości, powodzenia, zdrowia...Chociaż sama od dzieciństwa borykam się z chorobą ( wrodzona wada serca) Jakoś tak dziwnie uwaliłam sobie we łbie że nieszczęścia spotykają innych...Nie tykają znajomych, rodziny, sąsiadów..A Ty prawie moja koleżanka....Toć to prawda nie mogła być?? Kilka dni zbierałam się z odpisaniem, dopiero Twój post( zresztą BARDZO, BARZO MIŁY) w moich komentarzach zdopingował mnie i zmobilizowal...do odpisania... Cieszę się bardzo że wracasz do braci budowlanej ( wyściskaj męża za taką opiekuńczość, dobre serducho ) Cieszę się że idziecie do przodu, chociaż zdaję sobie sprawę z poniesinych dodatkowych kosztów, których nikt nie lubi i napewno nie przewiduje w swoim bdżecie budowlanym Na pocieszenie dodam (apropos uwag, rad na łamach forum) że spotkałam się w jednej z hurtowni budowlanej z takim to napisem: Czytelników muratora nie obsługujemy!!! Nie pytałam o fakt , który spowodował powstanie takiej klauzuli,ale wyobraziłam sobie oczytanego oszołoma, który postanowił się dokształcić i zagiąć pracowników owej hurtowni!!! Jajko mądzrejsze od kury!? Dawaj znać kobieto o sobie i o swojej budowie!! Wasze miejsce na ziemi jest tak urokliwe, bajeczne że TAM, NA TYM GRUNCIE WYDOBRZEJESZ INO MYK..MYK... Czego Ci z calego serducha życzę!!!!I bardzo, ale to naprawdę bardzo, bardzo się cieszę że idziecie do przodu!!! Pozdrowionka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 14.05.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Ej , koleżanko, bajek się w dzieciństwie nie czytało.... W bajkach zawsze na początku jest szczęśliwa królewna, potem coś się dzieje, że nie jest szczęśliwa, a potem wszystko dobrze się kończy ! Napisałam na początku mojego dziennika, że zaczyna się jak bajka? - Napisałam! No to teraz jest to "trochę nieszczęśliwa" bajka, ale książę i książątka pilnują, żeby zakończenie było bajkowe A tak poważnie Alfredziu : NIGDY NIE JEST TAK ŻLE, ŻEBY NIE MOGŁO BYĆ GORZEJ !!! Strasznie to wszystko wyglądało, ale każdy dzień przynosi zmianę na lepsze. I podnosimy się z ruiny i ja ,i mój domek Dzięki Alfredziu za dobre słowo, tak potrzebne, żeby nie tracić wiary, że jednak BĘDZIE DOBRZE ! i za Twój dziennik, który przeglądam codziennie, żeby cieszyć się razem z Tobą z postępów, jednocześnie zaśmiewając się ciągle od nowa. Bo to jest duża sztuka patrzeć na otaczający świat i tam, gdzie inni dostrzegają zwyczajną szarość widzieć tyle kolorów ... I tak trzymać! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 14.05.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 No to Ci powiem....PŁOT MAM OBRZYDLIWY!!!! FU!!!! Ten z przodu , co to piękny miał być!!Normalnie linia frontu.... Ale jak piszesz -będzie lepiej!!!-Mam taką nadzieję.... A bajka, jak piszesz wyczerpała w treści wszysko BE, a teraz będzie samo miodzio!! Limit wyczerpany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.05.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 No dziewczyny i takie nastawienie mi się bardzo podoba Trzymam za Was mocno kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.05.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 adaman,.... .... wzruszyłam się ... Twoja bajka jest piękna !... ...nie wiem od czego zacząć.... Twoja historia zrobiła na mnie ogromne wrażenie ! ... Bardzo się cieszę, że wyszłaś z TEGO obronną ręką, że mimo urazów , bólu i niezliczonej ilości myśli kotłujących się w Twojej głowie - nie poddałaś się. Że byłaś silna, dałaś radę, że ... jesteś ! ... Twoje światełko ŚWIECI. I świeci ogromną mocą , pięknym blaskiem ! ...Działeczka, okolica jest doprawdy bajkowa. Czuje się w niej jakąś siłę przyciągania, ciepło. A Światełek ma klimat. Klimat i aurę. Czerp z tego światełka tyle energii, abyś jak najszybciej mogła w pełni cieszyć się swoim domkiem . Nabieraj sił ! Zdrowiej ! Jestem pełna podziwu dla Twojej rodzinki, dla męża. Gratuluję Wam ! BĘDZIE DOBRZE !!! Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 18.05.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Adriano Komputero dzięki za serdeczne słowa Cieszę się, że podoba Ci się moje wymarzone miejsce na ziemi Rzeczywiście dla mnie jest bajkowe, zresztą wszystkie nasze działki takie sa Mając w perspektywie zamieszkanie w towarzystwie "gadających jodeł", jak mogłoby mnie cokolwiek złamać? Jak napisała nasza wspólna koleżanka Alfreda, wystarczy, że zacznę w końcu jeździć na działkę , a na Światełku "ino cmyk-cmyk" i już dojdę do siebie A jak już dojdę do siebie, tooooooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.05.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Zobaczysz adaman, , jak będzie cudnie, jak będzie pięknie, jak bajkowo, wspaniale ! Tylko myk, myk i już ! Trzymaj się cieplutko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 19.05.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Adaman no i zawędrowałam do Waszego bajecznego domku.Jestem pełna podziwu dla Waszej budowy.Napełniliście moją wystraszoną duszę nadzieją na sukces.Wzruszyła mnie Wasza historia i musiałam się z tym przespać aby wpisać się do Waszych komentarzy.Z całego serducha i tej wystraszonej duszy Życzę samych radosnych chwil w nowym domu i szybkiego powrotu do zdrówka. Pozdrawiam.http://img366.imageshack.us/img366/6397/andelesruzema5ju3vl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Budują tylko silne kobitki i nic nas nie złamie bo may swoje marzenia Już nie jeden się o tym przekonał Trzymajcie się zdrowo i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 19.05.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Zwracam się do wystraszonej duszy Kasi64 : KAŚKA NIE BOJAJ SIĘ NIC !!! To tak jak z ptakiem : rozkładasz ramiona i lecisz...... a marzenia niosą Cię i w końcu lądujesz bezpiecznie. Dziewczyno, w człowieku tkwi taka niesamowita moc, że sama nie wiesz jaka Ważne, żeby decyzja wypływała ze środka, nie z kaprysu, ale z głębokiej potrzeby.Wtedy NIE MOŻE SIĘ NIE UDAĆ!!!!!! Zatkaj uszy przed wszystkimi, którzy mówią, że nie dasz rady! Nie przejmuj się ani zawistnymi, ani złośliwymi! Patrz w swoje marzenia , a zobaczysz je w materialnym świecie! Kasia, pierwszym takim momentem jest pierwszy strumień betonu, który bezkształtny jak Twoje marzenia, przybiera postać fundamentu - pierwszy zarys Twojego domu... A potem wszystko po kolei - raz szybciej, raz wolniej , ważne, że do przodu!!!!! Zyczę, Ci z całego serca, aby wreszcie zaczął materializować się Twój domek, wtedy przejdą wszystkie lęki i zostanie tylko BUDOWA!!!! ( a potem rozterki wykończeniówki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 19.05.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Agusia , a Ty pamiętaj, że na tych, co wybudowali ,spoczywa ciężar wspierania takich, jak my ,mizeraków, co to drepczą w kółko niepewni niczego I proszę mnie tu nie znikać z forum jak efemeryda, jak już posadzisz wszystkie krzaczki, pnącza i inne tam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 19.05.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Adamanko jaka siła bije z Twoich słów, dzięki Ci za nie, Dzielna Kobietko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 20.05.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Słuchaj adaman z tymi twoimi majstrami, co to tynki na poddaszu uskuteczniają, ale za zbrylowany, skuty chudziak, ani rusz!!To jak z moim kafelkarzem..... Za grube, za chude... za wiotkie...za male ..za duże.... Za krzywe...za proste...No kurczaki jedne On faceta do celow znajomych wybiera???Czy robotę ma uskuteczniać!! Nigdy dobrze!! Zawsze źle...no jak nie przymierzając stara panna na wygnaniu..... Ma być zrobione, do tego dobrze!!! bez zbędnych ozdobników i uniesień....No nie ..o uniesienia to właśnie chodzi... Ale reasumując! -Nieważne jakimi środkami, nakładem pracy i wysiłku...O EFEKT CHODZI!!! Dobrze gadam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 20.05.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Bardzo dobrze gadasz Alfredo, bardzo dobrze!!! Za to Twoje gadanie mam nadzieję wódki Ci dać Dlatego czekamy jeszcze dwa dni aż skończą naszą sypialnię - ostatni kawałek, który im na górze został i paszoł won!A ja już zapowiedziałam Adasiowi, że ostatnie rozliczenie ze mną będą mieli Może i kaleka cherlawa ze mnie, ale szczęki mi nie wywichnęło Miesiąc czasu zmarnowali nam cholerniki jedne, drugiego nie dam!!!!Adaś ich broni, bo faktycznie idealnie równo to im wychodzi, ale nie słyszałam jeszcze, żeby na prostej ścianie ktoś krzywo tynki położył A ściany do tynkowania po naszych Romkach-murarzach-artystach mieli, więc co za sztuka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Agusia , a Ty pamiętaj, że na tych, co wybudowali ,spoczywa ciężar wspierania takich, jak my ,mizeraków, co to drepczą w kółko niepewni niczego I proszę mnie tu nie znikać z forum jak efemeryda, jak już posadzisz wszystkie krzaczki, pnącza i inne tam.... Ja tam znikać nie zamierzam jak to wszystko już zrobię to zacznę sobie drugi dom budować Wspieram wspieram i zawsze piszę że WARTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 20.05.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Aga Ty mnie nie strasz , myślisz że po wybudowaniu domu człowiek musi na odwyk budowlany trafić, żeby mu się na normalne życie odwróciło? A skąd ja Ci wezmę drugą działkę na Światełku????? Na tej się drugi dom nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Ja nie wiem czy każdy tak ma ale mi sie starsznie to budowanie spodobało i na pewno na tym jednym domku nie poprzestanę Może ja jaki wariat czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 20.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Taaaaaaaa , już uwierzę, że swój domek mogłabyś komuś sprzedać Bo inaczej jak to zrobic? Po ósmym zaczęłyby się problemy z ustawieniem "grafiku pomieszkiwania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Sprzedam sprzedam doszliśmy do wniosku że tutaj to jednak nie jest nasze miejsce na ziemi I nie ma to nic wspólnego z samym domem czy działką ogólnie nie ta okolica Ale plany są jeszcze odległe, jak dla nas najważniejsze że są widocznie my nie potrafimy na miejscu usiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 20.05.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Aga, jeśli dobrze kojarzę, to mieszkacie w Karkonoszach??? Góry Ci się nie podobają, czy po prostu tak z natury wiercipięty z Was? A jeśli zmiana, to co bierzesz pod uwagę? Czy domek marzy Ci się większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts