Adriano Komputero 26.06.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 adaman, jakie dobre wieści ! . Już karton - gipsy wchodzą - a więc końcówka !!! . Super ! Cieszę się razem z Tobą ! Jakie to miłe, że i babcia nie będzie się czuła "wyobcowana" i będzie miała towarzystwo. To bardzo ważne. I Ty będziesz czuła ulgę jak zobaczysz jej uśmiech i zadowolenie. Rozważania n/t przyszłego ogrodu chyba owocne były przy takim smakowitym grilu z kiełbaskami ? Jak wytrzymujesz te upały w swoim "kołnierzu" ? Musi być Ci okropnie gorąco... może jakiś wiatrak noś ze sobą lub dmuchawę z zimnym powietrzem . Ja tu ledwo żyję, a co dopiero Ty ? Moja bidulko ... Bardzo żałuję, ale nie widzę "TORTA" ! . Obyłam się jedynie myślą (bez widoków ) Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 26.06.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Adrianko gips karton za jakieś dwa tygodnie , na razie cieszymy się świeżutkimi jastrychami Wprawdzie jeszcze nie widziałam, ale wierzę Adasiowi na słowo, że śliczne! Tort u mnie siedzi na miejscu , może burzy spodobał się i spróbowała kawałek? Na pewno odda .... A jak nie zobaczysz na zdjęciu, to nic nie stoi na przeszkodzie pooglądać na żywo Wszyscy twierdzili, że pyszny.... Adrianko moja natura jest przewrotna: twierdzę uparcie, że nie jest mi gorąco i nie jest Mogłam siedzieć owinięta gipsem od czoła poprzez ramiona po mostek... Pod gipsem wata... próbuj w takich warunkach podrapać się w tył głowy Cieszę się , że to tylko kołnierz A rozważania ogrodowe z rozpędu sięgnęły krowy , żydowskim targiem zgodziłam się na kozę , a jak będzie, czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 adaman, ja już wybiegam za te dwa tygodnie . Jak będzie sucha zabudowa, to już czyściutko będzie, już gładziutko . Oczywiście cieszę się razem z Tobą tymi "nowościami" i świeżutkimi JASTRYCHAMI ! . Skoro Adaś mówi, że są śliczne to SĄ ! GRATULACJE !!! Masz wspaniały sposób na upał ! P.S. Czy możesz zdradzić rąbek tajemnicy tego "żydowskiego targu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 26.06.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Ano siedziałyśmy z Babcią i ona się rozmarzała, a ja słuchałam (działka ma 1000 m2 z czego ponad 100 zajmuje sam dom : tutaj gruszka, tutaj dwie śliwki, tu czereśnia, tam wiśnia, oczywiście maliny, porzeczki , agrest i truskawki;marchewka tam, pory i cebula, parę grządek ziemniaczków, do fasoli tyczek się natnie, kapustkę się posadzi... - A kurek Babciu nie będzie?bo takie jajeczka swojskie zdrowe... - A jakby Adaś zagrodził z tyłu kawałek, to czemu nie?... - To może krówkę, Babciu, bo mleczko swoje to nie to, co ze sklepu?... - EEEE, na krówkę miejsca nie ma... Ale kozę jakby było gdzie na zimę na przechowanie oddać....Wiesz jakie zdrowe kozie mleko? Cieszę się , że tak się jej plany snują, sama na początku miałam wielkie Tylko jak wrysowałam to na papierze milimetrowym, to się okazało, że do gruszki trzeba by było po mostach linowych się przedostawać Ale nie będę zabierać jej radości z planowania, jak przyjdzie co do czego, sama zweryfikuje swoje zamierzenia. Na razie się cieszy i niech tak zostanie... Dodam tylko, ze te plany snuje mając ukończone 80 wiosen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Niesamowita ta Twoja babcia ! Tylko pozazdrościć takiej "ikry" i animuszu . To piękny wiek ! A skoro snuje takie plany to faktycznie lepiej ich na razie nie studzić. Niech poplanuje, nacieszy się myślami, a jak przyjdzie czas na realizację, to sama się zastanowi jeszcze co z nich zostawić . A plany naprawdę ambitne . Zazdroszczę Ci takiej babci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 26.06.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Patrzę na Nią i cieszę się, że noszę w sobie jej geny Wyobrażam sobie, że w Jej wieku będę taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Fajnie masz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.06.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 adaman, no wiesz ! ekipa umawiała się i "sobie poszła" ... Qrcze ! Tego najbardziej nie lubię, jak ktoś się umawia i nie przychodzi. I teraz macie kłopot . Lepiej jest wziąść kogoś z polecenia, choć jak zawsze nie jest to regułą . Z pewnością dopisze Wam szczęście i traficie na dobrych fachowców. Kolorowych (i dobrych) snów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 28.06.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Adrianko też nie znoszę takich sytuacji Ale cóż - widać nie do końca poważni ci fachowcy Rozumiem, że trafia im się lepsza robota, ale w takiej sytuacji chociaz zastępczego wykonawcę się proponuje .... Ale dobrze, że kogoś już tam mamy... Chyba jednak zostanie Pan Drogi Jeszcze Stander z Grupy Świętokrzyskiej zapyta swoich budowlańców, może akurat.... Kochana jesteś Adrianko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.06.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ... może akurat ... trzeba być DOBREJ myśli ! Kochana jesteś Adrianko Myślę o Was i TRZYMAM KCIUKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 29.06.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Adamanko mam nadzieje ze dobrze spalas i podejmiesz dobra dla Was decyzje.Trzymam kciuki jak zawsze i pozdrawiam cala wspaniala rodzinke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Ja też trzymma kciukasy Oczywiście spóźnione ale szczere zyczenia dla Basi Duzo dużo zdrówka i niech dziewczyna rośnie na pocieche swoim rodzicom Fajne plany i babcia z ikrą tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.06.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 jak przeczytałem o twoim poddaszu, to przypomnialo mi sie jak u mnie było z dachem, a było podobnie. Ekipa była umówiona od przynajmniej pol roku, jak nie wiecej, a na dwa tygodnie przed dowiaduje sie, że wlasnie wyjeżdzają na saksy do norwegii. Na szczęscie dobrze sie skonczylo, znalazłem kogoś, kto zrobił mi dach bardzo porządnie i taniej niż poprzednia ekipa chciała. Wierze że i Tobie zmiana wyjdzie na dobre, w końcu z jakiś powodów takie rzeczy sie dzieją.trzymam kciuki i pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 02.07.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 UUUU coś mi szwankują powiadomienia.... Kasiu sen dobry na wszystko Przyśniło mi się, żeby nie łapać co popadnie i pojawiły się nowe ekipy Aga Basia dziękuje za życzenia, rodzice jeszcze bardziej.. Kciukasy jak zwykle pomagają Maksiu bo to pewnie tak jest: ma robić ten, a nie inny wykonawca, a wszystko dawno zaplanowane, tylko nam się wydaje, że źle idzie Co ma być, to będzie : nie ma gwarancji, że ten tańszy zrobi lepiej od droższego, ale drożej nie zawsze musi być lepiej A jak będzie, pewnie dowiemy się za trzy tygodnie - tak określił termin wykonania Pan Piękne Oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 02.07.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 te poddasza to jakieś niefartowne są... , mam kochani Adamani ten sam problem. Od 1 lipca Moja Moja miała spędzać wakacje w naszym domku, a tu nici z planów... , 30.06 był I terminem końca naszych tegorocznych prac... Potem robota miała być gotowa na 7-go, ale tydzień temu majster przyjeżdża na budowę i mówi że mu ludzie odeszli i zacznie od tego poniedziałku co będzie jutro... No i dzisiaj wracam ze wsi i o 21:00 rozmawiam z nim co i jak , a on mi mówi, że w przyszłym tygodniu to z roboty nici, bo będzie.....za gorąco....!@# na robotę na poddaszu.... .... a w maju to sam za mną chodził i prosił o tą pracę... Ale ... przeżyliśmy najazd szwedzki, przeżyjemy i budowę naszych poddaszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 02.07.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Wilcza jak ja Cię dawno nie widziałam Gdzies tam wytropiłam mały biały domek, bo w dzienniku już dawno nic nie piszesz Pewnie, że przeżyjemy.... Niechby już jednak było gdzie tę trzęsącą inwestorską głowę złożyć, coby odpoczęła A najlepiej na własnym poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Będzie dobrze Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.07.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 adaman, JASTRYCHY PIĘKNE !!! . Basia też się z nich cieszy ! Ma śliczny uśmiech . Miło, że będziecie mieli serdecznych sąsiadów. To bardzo ważne . Niesamowicie nazwałaś Pana NiesamowiteOczy . Czyżby jego oczy były tak urokliwe ??? Wełna czeka, z wentylacją już się uporaliście i nawet wstępna koncepcja wjazdowo - ogrodowa wymyślona . SUPER ! Czyli znów krok do przodu . Szkoda tylko, że tak długo czekacie na żwir . Jak wykonacie drenaż i zasypiecie dziury, to dopiero będzie wydarzenie ! ...Miejsca z dziurami bez dziur ... ... trudno się będzie do tego przyzwyczaić P.S. Widać po Adasiu, że wcale nie chce wracać do miasta, że mu tutaj dobrze ... Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 03.07.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Wiesz co??? Ty się ciesz że tak daleko już jesteś!!! Gdy robiliśmy końcowe rozliczenie z naszym majstrem, ten nam rzekl: Ludzie z roboty uciekają ,"za ocean" wyjeżdżają.... Roboty nagrane, umowy podpisane a z 12 stałych pracowników -7 zostało!!! Pracują od piątej rano do 23......i wyrobić się nie mogą!! Wszyscy podwyżki dostali...i i tak nic...Kto może za granicę jedzie...I nikt temu się nie dziwi zanadto!!! Każdy ma rodzinę , opłaty, marzenia..Każdy chce godnie żyć.... Oj źle się dzieje w naszym Kraju, oj źle....... Tym bardziej się cieszę że ekipa znaleziona i prace posuwają się do przodu.. Tylko dlaczego ja Twoich nowych zdjątek nie widzę?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 03.07.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 adaman, JASTRYCHY PIĘKNE !!! . Basia też się z nich cieszy ! Ma śliczny uśmiech . Miło, że będziecie mieli serdecznych sąsiadów. To bardzo ważne . Niesamowicie nazwałaś Pana NiesamowiteOczy . Czyżby jego oczy były tak urokliwe ??? Wełna czeka, z wentylacją już się uporaliście i nawet wstępna koncepcja wjazdowo - ogrodowa wymyślona . SUPER ! Czyli znów krok do przodu . Szkoda tylko, że tak długo czekacie na żwir . Jak wykonacie drenaż i zasypiecie dziury, to dopiero będzie wydarzenie ! ...Miejsca z dziurami bez dziur ... ... trudno się będzie do tego przyzwyczaić P.S. Widać po Adasiu, że wcale nie chce wracać do miasta, że mu tutaj dobrze ... Pozdrówka ! Adrianko Pan NiesamowiteOczy jest panem po 50 (gdzieś...), a oczy ma..... Przy nieco posiwiałych skroniach : oprawa nieeessssamowicie czarna, jakby kreski czarną grubą kredką zrobione, a w środku lazurowe...błękitne...przezroczyste... no nie wiem...czyste niebieskie oko. Mówię Ci wzroku oderwać nie mogłam.Zawsze patrzę ludziom prosto w oczy, ale w niego aż wpijałam się wzrokiem, aż mu się chyba głupio zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts