Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adriano Komputero(wa) i dziennik

Recommended Posts

Witajcie moi Kochani ! :D :p

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego czas tak szybko leci ? Nie chce mi się wierzyć, ale w swoim domku mieszkamy już PÓŁ ROKU :o :D . Nawet nie wiem kiedy to zleciało :roll:

Co tu dużo mówić - budować warto, bo nigdzie nam nie będzie tak dobrze, jak we własnym domu (wiem już coś o tym) :wink:

Niemal wszystkie zimowe wieczory (zamiast w ramionach ukochanego mężusia) spędziłam przy ... maszynie, podczas szycia firanek i zasłon o niebotycznej wprost długości . Oczywiście nie wspomnę już o tym , że najpierw musiałam się sporo nabiegać w poszukliwaniu odpowiednich wzorów i kolorów .

Firany w oknach już wiszą , a ja po przeszyciu tylu kilometrów taśm, gipiury, woalu i czego tam jeszcze - doszłam do takiej wprawy, że mogę to robić zawodowo :wink: :lol:

Zima tego roku, choć nie była sroga, to tutaj bardzo malownicza . Szczególnie , gdy napadał świeży, puszysty śnieg. Wtedy nawet przez okna było miło popatrzeć , a i z psiakiem gdzie pospacerować :wink: .

Pozdrawiam wszystkich ! :D

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Adriano Komputero

163

Zaglądacie czasem do okien domów, które mijacie :roll: ? Ja bardzo często 8) :oops: :wink:

Jednak teraz, gdy sama mam okna z bezpośrednim widokiem na drogę , a co za tym idzie dobrze widocznym wnętrzem domu z drogi - postanowiłam przysłonić nieco widoki 8)

Generalnie nie lubię firanek , wolę gołe okna z jakimś fantazyjnym podpięciem . Niestety w obecnej chwili jestem zmuszona do powieszenia czegoś, bo powiem szczerze krępuje mnie wzrok przechodniów :oops:

Mam nadzieję, że jak urosną drzewka i zamontujemy płot (chyba jesteśmy skazani na pełny :roll: ) to będę mogła zdjąć firany :wink:

Chyba nie ma projektu domu , w którym nie byłoby pomieszczenia gospodarczego :roll: . Już mądrzejsi ode mnie wiedzieli, że takie pomieszczenie być musi :wink:

Teraz już wiem, że bez niego nie mogłabym żyć 8) :roll: . Mam tu pralnię, drugą kuchnię i osobną kotłownię . Kotłownia jest niewielka, ale skutecznie można w niej ukryć mopy, szczotki , porcję drewna do kominka oraz brudne buty 8) . A co najważniejsze można zamknąć jej drzwi i niczego nie widać :wink: :lol:

Najbardziej jednak jestem zadowolona z drugiej kuchni . To tutaj smażę ryby, mięso , gotuję kapustę . Pod ręką mam wszystkie środki czystości, pralkę i zlew służący mi również do prania ręcznego. A i zsyp z koszem na brudną bieliznę się zmieścił :wink:

Dla mnie , przez tyle lat mieszkania w bloku, takie miejsce to odkrycie . Nigdy bym nie przypuszczała jak wspaniałe może być pomieszczenie gospodarcze :wink: