Betka 11.12.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Mam trochę kamienia w salonie z piaskowca i jeszcze obudowany z niego kominek. Nie moge zdecydować się na płytki. Mają być na całej powierzchni czyli salon, jadalnia i kuchnia w sumie około 70m2. Dobierając płytki do kamienia spodobał mi się Naxos z opoczna. Kolor brąz i biały, który wygląda jak piaskowiec tylko jest o ton jaśniejszy. Moje pytanie czy to będzie pasować, a może ktoś mi pomoże i podsunie lepsze rozwiązanie. Trudna decyzja, bo nie wiem czy lepiej jak będzie gładka powierzchnia, chropowata. Wiem natomiast, że płytka musi mieć jednolitą barwę, bo kamień jest jakby posypany pomarańczową kaszką. Spróbuje wkleić zdjęcie, ale wchodzi strasznie duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 11.12.2005 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Wstawiam linka, bo za duże się pojawia http://img225.imageshack.us/my.php?image=img2775a8gi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 11.12.2005 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jeszcze chciałam dodać, że planuję wnętrze ciepłe, dużo bocznego światła. Jasne rattanowe kanapy i ciemne komódki. Okna są w kolorze teak. Podłoga wokół w salonie ciemna tam gdzie kanapy jasna. Chciałam wkleić jak wyglądają płytki, ale opoczno coś mi nie wchodzi, tj. http://www.opocznosa.com.pl[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 12.12.2005 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 płytki opoczno naxos http://www.opocznosa.com.pl/products/1176.jpg http://www.opocznosa.com.pl/products/1175.jpg nie umiem pomniejszać tych zdjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Znam te płytki.Bardzo ładne.I faktycznie w typie piaskowca.Do tego sa chyba 2 rodzaje kostek-mozaiek ozdobnych.Nie wiem tylko czy nie będzie za dużo tego piaskowca-na ścianach i na podłodze.Dlatego poszłabym w kontrast,np. szare,ale te sa dość ciemne chyba.Ewentualnie z tego zestawu zrobić jakieś łączenia. W podobnej kolorystyce jest jeden z domow modelowych Muratora-są chyba jeszcze zdjęcia.Tam tez był piaskowiec na kominku i podobna kolorystyka na podłodze-płytki były Marazzi i takie meble o jakich piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 13.12.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Hallo, czy te plytki sa gladkie, czy maja takie nierownosci ( zdjecie moze mylic), bo jezeli nie sa gladkie, to nigdy bym ich nie chciala. Kolor bardzo ladny, ale w tych nierownosciach wlasnie zbiera sie duzo brudu i nie przetrzesz ich tylko szmata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 13.12.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Ja mam szare - wyglądają jak łupany kamień. Daj nr GG albo maila, to wyslę zdjęcie - niestety nie umiem wklejać tu zdjęć. Pozdr' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 13.12.2005 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Te płytki mają takie nierówności i są chropowate, pewnie i brud będzie się wbijał, bo mam podobne w domu. Zastanawiałam się nad gresem w kolorach szarości, a nawet grafitu pomieszanego z kremem, ale z polskich producentów takiego nie znalazłam.Oglądałam dzisiaj piękny gres płytki 60x60 przeceniony ze 190zł na 125, ale na moje 70m2 i tak cena za wysoka.Może ktoś zna płytki w jednolitym kolorze w dwóch odcieniach grafit i krem?opalspróbuje znaleźć ten domek modelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 http://www.wydawnictwo.murator.com.pl/modelowe.html Chodzi o dom z wykuszami. Tam nawet jedna ściana jest w tonacji piaskowca. Jeśli chodzi o te płytki,to faktycznie one są "pofalowane",ale myślę,że to lepiej niż gdyby miały dziurki. Ja mam z kolei bardzo gładkie matowe płytki i to jest dramat do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2005 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 opal widziałam domek i wnętrze dla mnie bomba. Wszystko mi pasuje. Stół i kanapy czadowe. Styl kolonialny taki jaki będzie u mnie. Byłam też w sklepie i widziałam te płytki marazzi. Płytki śliczne, ale cena już niekoniecznie. Po wszystkich rabatach zapłaciłabym około 110zł/m2 30x30, ale interesowały mnie płyteczki z serii polis. Te co są w domku modelowym za bardzo się świecą, i są w jasnych odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Być może trochę połysku mają. Ale pamiętam,że długo byłam pod wpływem ich uroku po wizycie w domu modelowym. Swoją drogą,mam płytki marazzi z lekkim połyskiem,pofalowane,szare-beton do łazienki-rewelacja po prostu.Cały czas wyglądają tak samo,nie widać żadnych zacieków itd. a lekkie iskrzenie daje piękny efekt. A jakie to są polis?Coś mi kołacze po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 14.12.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Betka, zdjecia wysłane. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2005 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Chyba jeszcze raz podjade i zobacze tą Antice. Ja widziałam takie bardzo świecące, które u mnie być nie mogą. Była też seria Polis od kremu po brąz. Śliczna. Poszukam zdjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2005 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Betka, zdjecia wysłane. Pozdr, Widziałam. Płytki piękne. Ciekawa jestem producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2005 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Polishttp://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/POLIS/MFKZ.jpg http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/POLIS/MFK3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2005 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 African slatehttp://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/AfricanSlate/U00Q.jpg http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/AfricanSlate/U00T.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.12.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Betka wydaje mi sie ze podloge musisz wybrac na zasadzie, co chcesz podkreslic. Jezeli sciane i kominek z piaskowca, to ciemne zeby podkreslic sciane ... jezeli wystroj wnetrza czyli ciemne komodki itp to jasne. Te z drugiej serii sa piekne, tylko czy nie bedzie za duzo struktury w tym pomieszczeniu Na scianie fale na podlodze fale i do tego plecione rattanowe meble, przemysl to dobrze Jak dla mnie to te pierwsze proste byly by odpowiednie, sa proste a jednak w kamiennym stylu i nie narzucajace sie swoja indywidualnoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2005 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Te pierwsze, ale chodzi Ci o płytki Marazzi? Też tak mi się wydaje. Płytki muszą być stonowane, nie powinny wprowadzać zamieszania. Tylko tak trudno takie w dobrej cenie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.12.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Chodzi mi o Polis tz pierwsze z Twojego ostatniego wstawiania fotek One sa takie proste i nieprzeszkadzajace, ale maja tez swoja nikla kamienna strukture. Jezeli dasz jasne, to pokoj bedzie stonowany i bardziej to co sie w nim znajduje bedzie widoczne. Jak dasz ciemne, robiac kontrast do sciany z piaskowca to bedzie sie sciana rzucala bardziej w oczy, ale meble i wystroj troche tym przycmisz. Teraz musisz wybrac, co chcesz tym osiagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 14.12.2005 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Przede wszystkim chciałabym aby było ciepło i przytulnie. Boje się dać na całej powierzchni pokoju jasne płytki, bo pomieszczenie może zrobic się chłodne. Nie potrzebuje pokazywać i uwidaczniać ściany i kominka. Chce dobrze czuć się w tym wnętrzu. Widze sprzeczności w tym co napisałam. Najprawdopodobnej dam troche ciemnej podłogi tam gdzie będą kanapy, a reszte pomieszczenia zostanie jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts