Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Uhu, tez mysle ze bedzie to najlepsze rozwiazanie. Ciemna podloga i jasne kanapy, a tam gdzie ciemne meble jasna podloga :wink:

Betka a ten jasniejszy Polis jaki ma naprawde kolor, bo na tym zdjeciu to bardziej rozowawy wyglada.

Ja wstawie tam gdzie bedzie do siedzienia jakies drewno, a reszte kafle.

Te płyteczki są w różnych kolorach. Najjaśniejszy wpada w biel następny w krem i potem beż poprzez czerwonawy brąz i brązowy. Ja znalazłam jeszcze takie fajne płyteczki, bodajże Mosa. Jak zrobie zdjątko to umieszcze. Ładny mają brązik bo dosłownie czekolade. W mojej pierwszej wersji tam gdzie kanapa, miał być parkiet przemysłowy. Nawet mam już projekt. Zaczęłam się zastanawiać czy dobrze robię, bo to miało być 10m2. :roll: Dzisiaj widziałam płytki imitujące parkiet. Może to zamiast ciemniejszych płytek. Sama nie wiem. Grunt jak się ma wizje bez niej ani rusz. :roll:

Betka, nie nie.... daj sobie spokoj z tymi plytkami drewno podobnymi :lol: Chyba ze polozysz na calosc, ale jako czesc to juz bedziesz miala taki kisz masz ze hej :wink:

Wez sobie dwa kolory, jasne do sciany i ciemne do rattanu.

Mówisz- masz. :lol:

Zastanawiam się nad tymi podłogami. Kupowałam materiały na cały dom i nie miałam żadnych problemów z wyborem. Wiedziałam, że jak przyjdą takie rzeczy jak płytki, kolory, schody, drzwi to zacznie się problem.

Musze powiedzieć, ża Architekt w ogóle mi nie pomaga. Nie moge przyjąć czegoś co mi się nie podoba, a na ugody pójść nie mogę. Z każdą rzeczą tak było, że zobaczyłam i mi dech zaparło, więc dokładnie wiedziałam, że to musze mieć. Płytki podłogowe na pewno do takich nie należą. :roll:

Polis jest świetny.

Tylko...zastanawiam się,czy przy dość wyrazistych elementach jak jednak ta ściana z piaskowca,mebelki ciemne,to nie będzie za mocny akcent i Ci się nie opatrzy.

Bo sam zamysł jest świetny,tylko w razie znudzenia,nie pozbędziesz się tego za łatwo.Z meblami już lepiej w razie czego. ;)

Chodzi mi o to,czy nie lepsze by były jakieś takie "niewidoczne" płytki.

Własciwie te jasne spełniają ten warunek.

Ale tej czekolady szkoda....

trudny wybór. :cry:

Drewienka oczywiście odpadają. ;)

Właśnie szukam takich co nie rzucają się w oczy a są ładne. Ciężki wybór. Wszystki nakrapiane, żyłkowate, pokarbowane i z dziurkami odpadają. Musi to być jasna płytka, matowa. Dlaczego uważasz, że czekalada będzie przytłaczać :roll: Wydaje mi się, że jak dam ją pod kanapami to będzie ok. Na lato gdy nie będzie grzać podłoga moge rzucić dywanik (będzie miło w stopki). Chyba, że dam dwa kolory w podobnej barwie, ale w innym odcieniu. Porobie zdjątka płytek, które mi się podobają i wkleje.

No nie wiem dlaczego właśnie tak mi przyszło do głowy.Może dlatego,że nakłada mi się kontrast na kontrast.A takie wyraziste rzeczy szybko się nudzą.Bardziej bezpieczne są płytki niewidoczne,ale piszę to z pozycji cykora,ja tam wolę bepieczeństwo szczególnie w podłogach. ;)

Ale może Ty akurat inaczej masz poukładane to wszystko.

Same płytki są piękne,a piękno jest ponadczasowe więc....

Jeśli chodzi o płytki matowe i jasne,neutralne to mam takie na podłodze-seria Venis-dalej nie pamiętam nazwy,są w różnych odcieniach i kombinacjach,bardzo spokojne i zwyczajne.

Co z tego,jak są trudne do mycia-widać zacieki,smugi i chyba trzeba je polerować,żeby było ok albo może wciąż nie znalazłam sposobu na ich umycie.

Zrobiłam zdjątka marazziego polis

http://img477.imageshack.us/img477/1971/img34546bt.th.jpg

Są piękne i wcale nie wyglądają jak na wcześniejszych zdjęciach. Do poniedziałku muszę podjąć decyzję czy je wezmę. Przede wszystkim chcę tą jasną jako podstawową i trochę tej o ton ciemniejszej.

Wstawiam też płyteczki które mi się podobały, ale te Marazzi są nie do przebicia :lol:

http://img461.imageshack.us/img461/3392/img34532lo.jpg

Jutro jeszcze zobacze płyteczki z caesara. Zrobię zdjątka to wkleje.

Te drugie to bodajże z ceramiki mosa. Na zdjęciu mają chyba 33,3x 33,3. Mogę mieć 45x45 po 60zł. Marazzi ten jasny po 83zł. Ciężka sprawa. Jade jeszcze jutro pooglądać płyteczki z Caesara. Nie moge znaleźć na ich stronie Marcanda Bianca.

Betka, z polis to te dolne - trzecie- pasuja do tego kamienia.... przynajmniej mnie. Ale spojrz na te dolne, droga i trzecia na gorze, przeciez te plytki idealnie pasuja do siebie i wolaja do tego kamienia ktory tam lezy wez mnie, wez mnie :wink: To jest ten zestaw ktory najlepiej mi sie podoba, przeciez to jest rewelacja 8) :lol:

i zmien plissss te foty na linki, bo sie topik rozjechal :lol: