Żelka 19.04.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dawno nie zagladalam do dziennikow i dzis sie zdziwilam, ze juz tyle masz zrobione. A co do wyborow jakie dokonalas, to normalnie szok. Ja tu musze zagladac aby widziec ten efekt koncowy. Zapowiada sie przepieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 To fakt- zapowiadaja sie piekne wnetrza. Bardzo jestem ciekawa tego cimnego drewna na podloze i na scianie. A iroko faktycznie zbyt ciemne nie jest- za to ma piekny cieply kolor i nie sprawi trudnosci w urzymaniu. Ceramika przypomina Ego- ktorego jak wiecie jestem wierna fanka wiec tez bardzo mi sie podoba NIech sie wszyscy u cibie spiesza, zybysmy mieli co ogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 uhu iroko jest bardzo cieple i przyjemne a co do kinkietow, to poczekaj jeszcze troche oj to czekanie hihi ale jak zrobia juz chociaz czesc lazienki to zobaczysz w jaka strone mozesz sie posunac. Czy mozesz isc na szeokosc, czy musisz w pionie itp Z tego co pamietam to masz srebrno-zlota baterie, moze w zloty pojdziesz ? Tylko ostatnio przy zlotym jest problem z dodatkami, tz wieszakami, uchwytami na papier itd... ale moze cos gdzies wypatrzysz, tez w polaczeniu srebro-zloto. Mohag, też myślę,aby wstrzymać się jeszcze z zakupem i konkretnym wyborem kinkietów , choć przyznam, że rozglądałam się już za nimi. Nawet wpadły mi w oko takie delikatne z kryształków, ale niestety mają srebrne dodatki . Jednak tak sobie myślę, że to chyba nie szkodziłoby gdyby były tylko srebrzyste (bez dodatku złota), bo przecież barerie mają właśnie przewagę chromu, a złoto jest tylko malutkim elementem A wieszaczki to sobie już upatrzyłam - są właśnie srebrno złote, więc pasowałyby do mojej łazienki . Mohag, jeśli "trafisz" na jakieś kinkieciki, które pasowałyby do mojej łazienki - to pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Adrianko Nadrobiłam Twój dziennik i jestem w szoku ile Ty już masz zrobione !!! ale jak ładnie masz bardzo mi się podoba, bardzo ładne kolory wybierasz do pokoi, Adrianko co jest z tymi Twoimi drzwiami !!! co jest źle pokaż zdjęcia może nie jest tak źle jak piszesz, nie załamuj się pewnie jak ocieplą i pomalują domek to będzie ślicznie. i_ska, miło Cię znów gościć . Dzięki za miłe słowa . Drzwi są obecnie przykryte czarną folią, więc ich nie widzę - i tak jest dobrze . Gorzej będzie jak będę musiała tę folię zdjąć Domek mam już ocieplony . U mnie jest ściana 3W. Na ten klej z zatopioną siatką przyjdzie już tylko tynk cieńkowarstwowy. Wtedy ,mam nadzieję, domek wypięknieje, bo póki co jest "szarą myszką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ostatnio widziałam u znajomych podłogę z marbau- właśnie deskę barlinecką. Wygląda super. W ogóle podobają mi się ciemne podłogi, tylko trochę mniej sprzątanie ich. Mam w przedpokoju jatobę i jest suuuuper. Czasami, kiedy potraktuję ją Pronto, nabiera pięknego satynowego połysku i nie mogę się na nią napatrzec. Ale już po kilku godzinach widac pyłki kurzu. Znajoma natomiast mówi, że na jej desce marbau niewiele widac i bardzo ją sobie chwali. Zazdroszczę Ci tych już podjętych decyzji, dokonanych zakupów. Ja jakoś straciłam werwę i nic mi się nie chce Tabaluga - to przesilenie wiosenne. Ja także opadłam z sił , ale dopinguje mnie ten moment przeprowadzki, który jest tuż, tuż . Tabaluga, uszy do góry, zakasaj rękawy - i do dzieła ! Koniec użalania, bo ten brak werwy tak Ci zostanie A tak nawiasem mówiąc to najgorzej jest właśnie z podejmowaniem decyzji. Przecież one mają dla nas później decydujące znaczenie (wygoda, funkcjonalność, sprawność, solidność ...). Jak przejdziemy przez ten etap, to będzie luzik Co do deski barlinieckiej, to myślę, że iroko, które ma kolor miodowy będzie łaskawy i kurzu nie będzie widać . Deski merbau są tylko do WC , więc powierzchnia do sprzątania będzie niewielka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ale iroko nie jest bardzo ciemne, więc może nie będzie tak źle Adrianko, kinkieciki już mam, kupiłam jak pan miał robić tę stronę z lustrem, żeby wiedziać gdzie wypuścić te kabelki. Zrobię im zdjęcie i wkleję w dzienniku. One sa niewielkie, mają jaką prostokątną czy kwadratową podstawkę (kolor stalowy, taki półmat), i kwadratowy biały matowy klosz, wymiar z 10 na 10 cm, może trochę większy. Myślę, że do mojej kanciastej łazienki będa pasować - bo wszystko ma właśnie formę prostokątno-kwadratową (nawet umywalka), halogen do prysznica też ma kwadratową oprawę. Dominiko, ja też myślę, że z tym iroko nie będzie źle. Inaczej do pokoi synów trzeba będzie wchodzić w ciemnych okularach, by kurzu nie było widać (sami sprzątają i to baaardzo rzadko ) W/g Twojego opisu - kinkieciki , które zakupiłaś są idealne dla Twojej łazienki. Już je widzę ... Myślę , że jak będę na takim etapie łazienki jak Ty , to też już będę mogła czegoś poszukać . Ach ! Jak ja bym już chciała je wybierać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dawno nie zagladalam do dziennikow i dzis sie zdziwilam, ze juz tyle masz zrobione. A co do wyborow jakie dokonalas, to normalnie szok. Ja tu musze zagladac aby widziec ten efekt koncowy. Zapowiada sie przepieknie. Zelijko, no wiesz, czuję się zawstydzona . Miło słyszeć takie słowa, ale tak naprawdę, to nie wiadomo jak to wszystko wyjdzie. Nieraz jest tak, że nieźle się zapowiada, a efekt jest mizerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 To fakt- zapowiadaja sie piekne wnetrza. Bardzo jestem ciekawa tego cimnego drewna na podloze i na scianie. A iroko faktycznie zbyt ciemne nie jest- za to ma piekny cieply kolor i nie sprawi trudnosci w urzymaniu. Ceramika przypomina Ego- ktorego jak wiecie jestem wierna fanka wiec tez bardzo mi sie podoba NIech sie wszyscy u cibie spiesza, zybysmy mieli co ogladac Iga, Ty sobie nie rób wielkich nadziei co do wyglądu moich wnętrz , bo możesz się rozczarować . Ciemne drewno będzie na podłodze w WC (merbau). Ściana, a w zasadzie tylko jej fragment też miał być, ale od wczoraj plan jest inny, bo oczywiście zrodziła się następna wizja Ceramika Aveo jest trochę podobna do Ego ( również była moim faworytem) , ale bardziej opływowa. W zasadzie to ma kształ przeciętego na pół jajka . Najbardziej podoba mi się dość spory kibelek tej serii - taki "posiasny" dla grubasków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Opowiadaj, opowiadaj o tej nowej wizji ps. wyjdzie bardzo dobrze, bo z taka starannoscia dobierasz wszystko ze nie moze sie nie udac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 OK Mohag, zaraz zacznę opowiadać w Dzienniku, bo sama jestem bardzo tą nową wizją podekscytowana .... ps. wyjdzie bardzo dobrze, bo z taka starannoscia dobierasz wszystko ze nie moze sie nie udac ... jestem cała w nerwach . Mnie się najbardziej udaje jak się w ogóle nie staram . A jak chcę aby dobrze wyszło, jak mi na czymś zależy, to jak na złość - kicha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja juz wole kazdy pomysl skonfrontowac z wami, rodzinka, nawet wykonawcami, bo juz mi sie zdarzylo przegiac Ale opowiedz koniecznie co wymyslilas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Iga, właśnie tego "przegięcia" też najbardziej się obawiam. Ale nuda i "brak wyrazu" we wnętrzu też ciekawa nie jest Lecę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.04.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Kamien jest rzeczywiscie piekny. Pierwszy raz widze cos takiego- te kolory i niepowtarzale zylki. Z czyms takiem twoje wc na pewno zyska na orginalnosci! Nie wiem jaki bedziesz miala odcien trawertynu wiec juz sama musisz wiedziec, czy ci sie wszystko zgra kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Cos czuje ze to wc bedzie stale zajete. Skad Ty bierzesz te wszystkie pomysly kobito? To jakis talent wrodzony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 20.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Aguś kochana, bardzo pięknie jest u Ciebie P.S. dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie. Wczoraj zalaliśmy fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 No jak Cie tak zlapal za serce ten kamien, to nie mozesz go sobie odpuscic Dla mnie on jest troche za "zywy" tz na moje potrzeby wizualne ale u kogos bardzo mi sie podoba.... tak ze kupuj Adrianno i kladz a bedzie piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 20.04.2007 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Iga, jak zobaczyłam ten kamień pierwszy raz nie mogłam wyjść z podziwu , że sama natura może stworzyć coś tak wyjątkowego. Mój trawertyn będzie kremowo-beżowy, a podłoga drewniana . Ponieważ w kamieniu można dostrzec te kolory, to sądzę, że będzie pasował Zelijko, wolałabym, by moi goście raczej ze mną przebywali niż spędzali czas w odosobnieniu . Iga, kiedyś zapowiedziała, że przyjedzie do mnie specjalnie po to, by posiedzieć na kibelku . Niestety koncepcja na wybór sanitariatów się zmieniła i zrezygnowałam z jej ulubionego kibelka . No, ale może przyjedzie, by popatrzeć sobie na żyłki w kamieniu Zelijko, pomysły czerpię z Forum , między innymi z Twojego wątku Basiu, serdeczne dzięki za miłe słowa . MOJE WIELKIE GRATULACJE !!! Teraz to dopiero mury zaczną się piąć w górę ! Trzymam kciuki i kibicuję ! Mohag, to prawda, że kamień żywy. Ale przynajmniej nieco życia wprowadzi W każdym razie decyzja zapadła i go bierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.04.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Twoj nowy kibelek tez mi sie podoba I nie kus, bo ja bardzo lubie twoje rejony i moge przyjechac na zakupy po drodze wpadajac pogapic sie na twoj dom A na powaznie to w pracy rozpoczynam nowy etap zycia. I prawdopodobnie od maja nie bede miala na nic czasu i ogranicze tez bardzo moja bytnosc na forum i w necie. Mam nadzieje, ze o nie nie zapomnicie. Praca od 9-19 standard a zazwyczaj jeszcze dluzej. Niestety kredyt splacac trzeba Tak wiec z bolem zrezygnuje z wszystkich zaplanowanych wycieczek no i z przyjazdu na zlot forum 19 maja rowniez niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Adrianko - myślę, że ciekawie będzie, tylko żeby wzory się nie gryzły ale jestem pewna, że jest ok, i bardzo ciekawi mnie efekt końcowy Przyznam, że nie spotkałam jeszcze takiego wynalazku , a szkoda.... (no, ale jeszcze górna łazienka jest do zrobienia więc bedę pilnie śledzić te poczynania łazienkowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Iga - A tak się nastawiałam na wspólny wypad do Domoteki , no i pogaduchy na styropianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts