Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

No bardzo mi sie podoba ta twoja kuchnia. I tak jak u Igi - dużo miejsca i wygodnie. Myślę, że nie masz sie co stresować jakością, w końcu właśnie te okucia i prowadnice to bolączka przy tanich kuchniach.

A widzę że urządzanie ogrodu zaczęłaś od zupełnie innej strony :wink: Szkoda, że lampy muszą tyle czekać w piwnicy :(

Powiedz Adrianko, jak tam widzi ci się ta przeprowadzka majowa? Wyrobicie się w miarę?

U nas będzie wersja hardcore :wink: ( no może w wersji trochę sofciarskiej :roll: ) Zaraz napiszę o tym w dzienniku

Moblizacja... hmmm... nie mam laptopa, dopiero jutro wieczorkiem będę pewnie wrzucać zdjęcia.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kuchnia rozplanowana ze hej 8) :lol: ale masz miejsca :o co do samej firmy to nie wiem jakie meble robia, ale mysle ze jak sie o meble dba to nie bedzie problemu. Pisalam juz pare razy ze mam kuchnie z IKEA-i od paru lat i jestem bardzo zadowolona, zreszta duzo IKE-owskich mebli mam w chalupie i nic sie z nimi nie dzieje a wszyscy mowia ze badziewne :wink:

Oczywiscie mam tez w goscinnym mebloscianke Hülsta i nie powiem bo jakosc jest super, podswietlane witryny, lampki na zewnatrz i inne duperele.. ale cena tez byla super :wink: tak ze w ogole nie mozna tych rzeczy porownywac ze soba.

Oswietlenie ogrodu bedziesz miala bardzo klimatyczne 8)

Ja odmiennie jak zwykle od Ciebie, zakupilam trzy takie lampy ogrodowe :wink: Wyzsza bedzie oswietlac sciezke, nizsza rosliny obok sciezki.

http://img338.imageshack.us/img338/6857/leadlux9005100006ls2.jpg

Dominiko,

kuchnia którą wybrałam nie należy do najtańszych, między innymi z powodu dobrych okuć. Firma BRW posiada w swojej ofercie zarówno tańsze jak i droższe wersje więc myślę, że złe opinie dotyczą jedynie tych pierwszych :wink:

Co do majowej przeprowadzki : z końcem miesiąca musimy opuścić obecne mieszkanie . Zobaczymy jak będzie, staram się nie panikować ale majstrów zachęcam do zwiększenia tempa :wink:

Mohag,

świetne te Twoje lampki. Ciekawe rozwiązanie obu funkcji . Przyznam, że bardzo oryginalne :wink:

Obecną swoją kuchnię bardzo lubię ze w/g na to, że jest duża i swobodnie mieści się w niej stół z czterema krzesłami. Zadowolona więc jestem, że w mojej nowej kuchni również znajdzie się na to wszystko miejsce :wink:

No wlasnie- moj maz mowi, ze nie wszytko musimy robic pod praktyczna strone uzytkowania :wink: Bo w naszym przypadku bylaby to rezygnacja z tego, co nam sie najbardziej podoba :wink: Zreszta z powodu nowych wyzwan w pracy i tak przeprowadzka, sprzatanie inne takie tam- beda na jego glowie. Tylko on bedzie mogl wziac urlop. :wink:

A co do moich zakupowych wypadow- mysle, ze z koncem od lipca - jak juz bede miala wolne weekendy- to pewnie wybiore sie i do miasta Dominki i Adrianki- wiec jak nie bedziecie na wakacjach to moze sie spotkamy :wink: Choc Warszawa jest zdecydowanie nr 1 w wypadach, bo Domoteka mnie wzywa :wink:

Ja też z Warszawki... :oops: I oczywiście zapraszam! 8)

Kuchnia ma 10mkw 3m na 3.5m i kawałek kuchni jest wejście do spiżarni. Jakby co to zapraszam po zdjęcia do mojego dziennika lub moge tutaj wkleić. Jak wolisz... Tylko teraz to juz idę spać.. :oops: jakiś taki senny zrobiłem sie.

Będę miał podobnie do Ciebie. Ew-ka też ma podobnie. Z lewej jakieś szafki (tylko przed szafkami wejście do spiżarni), potem kuchenka i okap, potem ściana z oknem i zacznę zabudowywać trzecią ściane.. :roll: Zobaczymy jak wyjdzie.

Adrianko - prosze prosze - lampy juz masz. Tez musze o tym pomyslec :wink:

Kuchnia jest piekna- widac, ze dopieszczona w kazym szczegole. A co do ceny- coz u mnie samozamykacze, szuflady i szafki na nalepszym syetemi Buma zzarly pare tysiecy. Ale na tym nie chcialam oszczedzac. :wink:

kze jak przyjade do Warszawy to zrobimy jakies grupowe spotkanie w Domotece :wink:

kze,

moja kuchniia jest ciut większa. Też była spiżarka, ale z niej zrezygnowałam, na rzecz wysokiej szafki cargo (ta pierwsza z lewej str.) i lodówki Side-by- Side. Mam nadzieję, że moja piwniczka będzie poniekąd pełniła rolę spiżarni :wink: .

W kuchni przy "trzeciej" ścianie chcę postawić nieduży stół śniadaniowy z trzema krzesłami :wink:

Dominiko,

kuchnia będzie później , podobnie jak gaz i tym samym ciepła woda 8) :-? .

Mam nadzieję, że do jesieni to zrobią :roll: , a póki co warunki spartańskie. Można się będzie zahartować :wink:

Iga,

dzięki za miłe słowa odnośnie kuchni ! :D

Już nie raz przekonałam się, że jak kupię coś dobrego to cieszę się tym bardzo długo. Również nie chciałam oszczędzać na jakości okuć i osprzętu wychodząc z założenia, że powinny mi one służyć bezawaryjnie bardzo długo.

Miejmy nadzieję, że wraz z ceną będzie szła jakość 8) :wink:

Chciałabym by moje przemyślenia odnośnie usytuowania sprzętów , rodzaju i wielkości szafek sprawdzą się w użytkowaniu :roll:

Aga,

tak, to prawda, od czegoś trzeba zacząć urządzać swój ogród :wink: :lol: . Mam nadzieję, że będzie to dobry początek :wink:

Kciukasy trzymaj, bo są bardzo potrzebne ! :D

Pozdróweczka ! :D

Przyczlapalam do Ciebie pogadac o firankach :lol:

Nie wiem jakie masz te okna ... czy sa z calosci z lukiem, czy czesc okragla jest odobno i otwierana tez osobno `?

Powiem szczerze ze karnisze w luk i firany nie za bardzo mi sie jakos podobaja :roll: o takie jakos mi nie za bardzo...

http://www.ridex.com.pl/gal/27m.jpg

Ale bardzo mi sie podoba jak firanka jest powieszona na prosto, tz w miejscu kiedy luk przechodzi juz w proste mocowana jest sztanga i na niej cos wisi... o cos takiego mi chodzi.

http://a602.g.akamai.net/7/602/175/2005040510/cache3.jcpenney.com/images/regular/0900631b80a5ad28R.jpg

Jak okna masz otwierane w calosci, to mozna naokolo upiac tak jak tu jakis material, a firanke dac na sztandze przyklejonej na framudze zeby mozna bylo razem z oknem otworzyc... ja mam tak zrobione (przy prostych oknach)... poszukam photosa moze gdzies wygrzebie to pokaze.

Mohag, jak się cieszę, że przyczłapałaś ! :D :lol: . Jesteś niezastąpiona !

Okna mam "z całości" w łuku czyli skrzydło ma łukowe wykończenie ale z poprzecznym szprosem konstrukcyjnym . U mnie firanka i karnisz powinien być raczej nie na ramie lecz na przylegającej ścianie .

Fotka nr2 ma bardzo ciekawe rozwiązanie i przyznam, że mi się podoba :wink: :D .

Może coś jecszcze znajdziesz ? 8) :wink:

To jeszcze raz hihi czyli jak z calosci otwiera Ci sie okno, to sztangi nie mozesz do sciany przymocowac bo go nie otworzysz.. czy sie myle?

Czy moze masz takie okna jak Zonka Artka w swojej LIWi ? Zobacz w dziennikach w Ich topiku, na drugiej stronie sa okna.

ogolnie to sie lukowanymi oknami nie interesowalam, ale jak wpadnie mi cos w oko to bede pamietac o Tobie.... ostatnio gdzies przechodzilam kolo jakiegos domu w ktorym mieli takie wielkie lukowate okno na cala sciane, od samej gory do samego dolu. Takie jak u Ciebie bedzie i wlasnie tam mieli dluuuga rurke umocowana w bocznych scianach, na wysokosci przejscia luku w proste i na tym powieszone biale zaslony z zorzety.

A to cos dla potrzebujacych przestrzeni i oddechu 8)

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/170bb9784f.jpg

Mohag, jest dokładnie tak jak piszesz. Poziomej "sztangi" przymocować nie mogę, bo okno mi się nie otworzy :wink:

Żona Artka ma inne okna jak ja. Jej okna są łukowe, ale sam łuk oddzielony jest ramą i gdy otwiera się skrzydło łuk pozostaje na swoim miejscu (jest stały). Sama rama okna , którą się otwiera jest więc prosta .

Ten "oddech" i przestrzeń na fotce - extra. Tylko jak myć takie okna ? :roll: :wink:

kze,

moja kuchniia jest ciut większa. Też była spiżarka, ale z niej zrezygnowałam, na rzecz wysokiej szafki cargo (ta pierwsza z lewej str.) i lodówki Side-by- Side. Mam nadzieję, że moja piwniczka będzie poniekąd pełniła rolę spiżarni :wink: .

W kuchni przy "trzeciej" ścianie chcę postawić nieduży stół śniadaniowy z trzema krzesłami :wink:

....

Nie mam piwnicy. więc spiżarka musi być ciut większa (po podłodze ma 3mkw, a efektywnego to może ok 1,5-2mkw, bo jest pod schodami).

Lodówkę tez chcę mieć taka. Jak szaleć to szaleć i wybrałem taką z kostkarką. W końcu trzeba realizować swoje marzenia, nie? :wink: Ostatnio bardzo staniały Whirpool kupiłem za 3700zł.. :oops: :roll: A Ty jaką bedziesz miała?

U mnie przy trzeciej ścianie będą jakieś szafki i lodówka...