dominikams 28.04.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 No bardzo mi sie podoba ta twoja kuchnia. I tak jak u Igi - dużo miejsca i wygodnie. Myślę, że nie masz sie co stresować jakością, w końcu właśnie te okucia i prowadnice to bolączka przy tanich kuchniach. A widzę że urządzanie ogrodu zaczęłaś od zupełnie innej strony Szkoda, że lampy muszą tyle czekać w piwnicy Powiedz Adrianko, jak tam widzi ci się ta przeprowadzka majowa? Wyrobicie się w miarę? U nas będzie wersja hardcore ( no może w wersji trochę sofciarskiej ) Zaraz napiszę o tym w dzienniku Moblizacja... hmmm... nie mam laptopa, dopiero jutro wieczorkiem będę pewnie wrzucać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.04.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Kuchnia rozplanowana ze hej ale masz miejsca co do samej firmy to nie wiem jakie meble robia, ale mysle ze jak sie o meble dba to nie bedzie problemu. Pisalam juz pare razy ze mam kuchnie z IKEA-i od paru lat i jestem bardzo zadowolona, zreszta duzo IKE-owskich mebli mam w chalupie i nic sie z nimi nie dzieje a wszyscy mowia ze badziewne Oczywiscie mam tez w goscinnym mebloscianke Hülsta i nie powiem bo jakosc jest super, podswietlane witryny, lampki na zewnatrz i inne duperele.. ale cena tez byla super tak ze w ogole nie mozna tych rzeczy porownywac ze soba. Oswietlenie ogrodu bedziesz miala bardzo klimatyczne Ja odmiennie jak zwykle od Ciebie, zakupilam trzy takie lampy ogrodowe Wyzsza bedzie oswietlac sciezke, nizsza rosliny obok sciezki. http://img338.imageshack.us/img338/6857/leadlux9005100006ls2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.04.2007 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Dominiko, kuchnia którą wybrałam nie należy do najtańszych, między innymi z powodu dobrych okuć. Firma BRW posiada w swojej ofercie zarówno tańsze jak i droższe wersje więc myślę, że złe opinie dotyczą jedynie tych pierwszych Co do majowej przeprowadzki : z końcem miesiąca musimy opuścić obecne mieszkanie . Zobaczymy jak będzie, staram się nie panikować ale majstrów zachęcam do zwiększenia tempa Mohag, świetne te Twoje lampki. Ciekawe rozwiązanie obu funkcji . Przyznam, że bardzo oryginalne Obecną swoją kuchnię bardzo lubię ze w/g na to, że jest duża i swobodnie mieści się w niej stół z czterema krzesłami. Zadowolona więc jestem, że w mojej nowej kuchni również znajdzie się na to wszystko miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 No wlasnie- moj maz mowi, ze nie wszytko musimy robic pod praktyczna strone uzytkowania Bo w naszym przypadku bylaby to rezygnacja z tego, co nam sie najbardziej podoba Zreszta z powodu nowych wyzwan w pracy i tak przeprowadzka, sprzatanie inne takie tam- beda na jego glowie. Tylko on bedzie mogl wziac urlop. A co do moich zakupowych wypadow- mysle, ze z koncem od lipca - jak juz bede miala wolne weekendy- to pewnie wybiore sie i do miasta Dominki i Adrianki- wiec jak nie bedziecie na wakacjach to moze sie spotkamy Choc Warszawa jest zdecydowanie nr 1 w wypadach, bo Domoteka mnie wzywa Ja też z Warszawki... I oczywiście zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Kuchnia bardzo ładnie skomponowana i widać, że wszystko ma swoje miejsce. Kolorek frontów bardzo podoba mi sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.04.2007 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Dzięki kze, miły jesteś ! Z kolorem było troszeczkę zamieszania (na początku miał być inny), ale myślę, że ten będzie ok . Cieszę się, że Ci się podoba Ciekawa jestem jak dużą masz kuchnię i jakich wymiarów jest Twoja zabudowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Kuchnia ma 10mkw 3m na 3.5m i kawałek kuchni jest wejście do spiżarni. Jakby co to zapraszam po zdjęcia do mojego dziennika lub moge tutaj wkleić. Jak wolisz... Tylko teraz to juz idę spać.. jakiś taki senny zrobiłem sie. Będę miał podobnie do Ciebie. Ew-ka też ma podobnie. Z lewej jakieś szafki (tylko przed szafkami wejście do spiżarni), potem kuchenka i okap, potem ściana z oknem i zacznę zabudowywać trzecią ściane.. Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 30.04.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Zachęcaj tych swoich majstrów, zachęcaj, ale patrząc na efekty i to, co zostało już u ciebie zrobione to ja jestem dobrej myśli Tylko kuchnia bedzie poźniej tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.04.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Adrianko - prosze prosze - lampy juz masz. Tez musze o tym pomyslec Kuchnia jest piekna- widac, ze dopieszczona w kazym szczegole. A co do ceny- coz u mnie samozamykacze, szuflady i szafki na nalepszym syetemi Buma zzarly pare tysiecy. Ale na tym nie chcialam oszczedzac. kze jak przyjade do Warszawy to zrobimy jakies grupowe spotkanie w Domotece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.04.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Myślę że z kuchni będziesz zadowolona Zakupy ogordowe też bardzo fajne, w końcu od czegos trzeba zacząc Trzymam kciuki za ten maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.04.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 kze, moja kuchniia jest ciut większa. Też była spiżarka, ale z niej zrezygnowałam, na rzecz wysokiej szafki cargo (ta pierwsza z lewej str.) i lodówki Side-by- Side. Mam nadzieję, że moja piwniczka będzie poniekąd pełniła rolę spiżarni . W kuchni przy "trzeciej" ścianie chcę postawić nieduży stół śniadaniowy z trzema krzesłami Dominiko, kuchnia będzie później , podobnie jak gaz i tym samym ciepła woda . Mam nadzieję, że do jesieni to zrobią , a póki co warunki spartańskie. Można się będzie zahartować Iga, dzięki za miłe słowa odnośnie kuchni ! Już nie raz przekonałam się, że jak kupię coś dobrego to cieszę się tym bardzo długo. Również nie chciałam oszczędzać na jakości okuć i osprzętu wychodząc z założenia, że powinny mi one służyć bezawaryjnie bardzo długo. Miejmy nadzieję, że wraz z ceną będzie szła jakość Chciałabym by moje przemyślenia odnośnie usytuowania sprzętów , rodzaju i wielkości szafek sprawdzą się w użytkowaniu Aga, tak, to prawda, od czegoś trzeba zacząć urządzać swój ogród . Mam nadzieję, że będzie to dobry początek Kciukasy trzymaj, bo są bardzo potrzebne ! Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 30.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Czyli trochę jak na obozie Podoba mi się Nie myślałaś o tymczasowym rozwiązaniu w formie butli z gazem? Jak będziecie podgrzewać wodę użytkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.04.2007 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 No myślałam, myślałam ... . Do czasu kiedy nie założą nam sieci gazowej wkopiemy zbiornik na propan - butan. Nie mogę się tylko zdecydować na dostawcę i dzierżawcę zbiornika. Myślę o Orlenie lub Shellu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.04.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Przyczlapalam do Ciebie pogadac o firankach Nie wiem jakie masz te okna ... czy sa z calosci z lukiem, czy czesc okragla jest odobno i otwierana tez osobno `? Powiem szczerze ze karnisze w luk i firany nie za bardzo mi sie jakos podobaja o takie jakos mi nie za bardzo... http://www.ridex.com.pl/gal/27m.jpg Ale bardzo mi sie podoba jak firanka jest powieszona na prosto, tz w miejscu kiedy luk przechodzi juz w proste mocowana jest sztanga i na niej cos wisi... o cos takiego mi chodzi. http://a602.g.akamai.net/7/602/175/2005040510/cache3.jcpenney.com/images/regular/0900631b80a5ad28R.jpg Jak okna masz otwierane w calosci, to mozna naokolo upiac tak jak tu jakis material, a firanke dac na sztandze przyklejonej na framudze zeby mozna bylo razem z oknem otworzyc... ja mam tak zrobione (przy prostych oknach)... poszukam photosa moze gdzies wygrzebie to pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.04.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Mohag, jak się cieszę, że przyczłapałaś ! . Jesteś niezastąpiona ! Okna mam "z całości" w łuku czyli skrzydło ma łukowe wykończenie ale z poprzecznym szprosem konstrukcyjnym . U mnie firanka i karnisz powinien być raczej nie na ramie lecz na przylegającej ścianie . Fotka nr2 ma bardzo ciekawe rozwiązanie i przyznam, że mi się podoba . Może coś jecszcze znajdziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.04.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 To jeszcze raz hihi czyli jak z calosci otwiera Ci sie okno, to sztangi nie mozesz do sciany przymocowac bo go nie otworzysz.. czy sie myle? Czy moze masz takie okna jak Zonka Artka w swojej LIWi ? Zobacz w dziennikach w Ich topiku, na drugiej stronie sa okna. ogolnie to sie lukowanymi oknami nie interesowalam, ale jak wpadnie mi cos w oko to bede pamietac o Tobie.... ostatnio gdzies przechodzilam kolo jakiegos domu w ktorym mieli takie wielkie lukowate okno na cala sciane, od samej gory do samego dolu. Takie jak u Ciebie bedzie i wlasnie tam mieli dluuuga rurke umocowana w bocznych scianach, na wysokosci przejscia luku w proste i na tym powieszone biale zaslony z zorzety. A to cos dla potrzebujacych przestrzeni i oddechu http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/170bb9784f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.05.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Mohag, jest dokładnie tak jak piszesz. Poziomej "sztangi" przymocować nie mogę, bo okno mi się nie otworzy Żona Artka ma inne okna jak ja. Jej okna są łukowe, ale sam łuk oddzielony jest ramą i gdy otwiera się skrzydło łuk pozostaje na swoim miejscu (jest stały). Sama rama okna , którą się otwiera jest więc prosta . Ten "oddech" i przestrzeń na fotce - extra. Tylko jak myć takie okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.05.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 No wlasnie dlatego mowie, ze ta sztange musisz przymocowac na ramie zeby Ci sie okno otwieralo Oczywiscie mozesz powiesic cos od sufitu ale wteczas zaslonisz okno i nie bedzie takiego uroku Myslisz ze ktos kto ma taki dom sam myje okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.05.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Pewnie ma do pomocy Alpinistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.05.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 kze, moja kuchniia jest ciut większa. Też była spiżarka, ale z niej zrezygnowałam, na rzecz wysokiej szafki cargo (ta pierwsza z lewej str.) i lodówki Side-by- Side. Mam nadzieję, że moja piwniczka będzie poniekąd pełniła rolę spiżarni . W kuchni przy "trzeciej" ścianie chcę postawić nieduży stół śniadaniowy z trzema krzesłami .... Nie mam piwnicy. więc spiżarka musi być ciut większa (po podłodze ma 3mkw, a efektywnego to może ok 1,5-2mkw, bo jest pod schodami). Lodówkę tez chcę mieć taka. Jak szaleć to szaleć i wybrałem taką z kostkarką. W końcu trzeba realizować swoje marzenia, nie? Ostatnio bardzo staniały Whirpool kupiłem za 3700zł.. A Ty jaką bedziesz miała? U mnie przy trzeciej ścianie będą jakieś szafki i lodówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts