Adriano Komputero 01.05.2007 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 kze, moja kuchniia jest ciut większa. Też była spiżarka, ale z niej zrezygnowałam, na rzecz wysokiej szafki cargo (ta pierwsza z lewej str.) i lodówki Side-by- Side. Mam nadzieję, że moja piwniczka będzie poniekąd pełniła rolę spiżarni . W kuchni przy "trzeciej" ścianie chcę postawić nieduży stół śniadaniowy z trzema krzesłami .... Nie mam piwnicy. więc spiżarka musi być ciut większa (po podłodze ma 3mkw, a efektywnego to może ok 1,5-2mkw, bo jest pod schodami). Lodówkę tez chcę mieć taka. Jak szaleć to szaleć i wybrałem taką z kostkarką. W końcu trzeba realizować swoje marzenia, nie? Ostatnio bardzo staniały Whirpool kupiłem za 3700zł.. A Ty jaką bedziesz miała? U mnie przy trzeciej ścianie będą jakieś szafki i lodówka... kze, gdybym nie miała piwniczki, to nad usunięciem spiżarki długo bym się zastanawiała. Przecież trzeba gdzieś trzymać zapas wody mineralnej , prawda? Cały sprzęt AGD chciałabym mieć jednej firmy . Wybrałam Boscha , bo obecnie mam zmywarkę i świetnie mi się sprawuje . Podoba mi się też ich lodówka Side-by-Side i piekarnik z wózkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.05.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 A Twoja lodówka Bosch to ile mniej więcej stoi? Podobne też ceny spadły. Tylko tez niestety słyszałem, że części do Boscha są drogie.. Dobrych masz majstrów, że pracuja 1 maja.. Moi nie mogą dotrzeć na budowę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.05.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 kze, powiem Ci, że majstry już dawno zapowiedzieli, że Święto Pracy czczą pracą . Byłam więc na ich dzisiejszą obecność na budowie przygotowana Niestety sprzęt Boscha tani nie jest i tylko modele "starsze" są nieraz przeceniane. A mnie nęcą te "nowości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.05.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Za nowości w rtv, agd trzeba zawsze sporo zapłacić. Dla mnie za drogie są nowości z zazwyczaj kupuje max model 1 niżej niż topowy. Tak np. składam sobie zawsze komputer (a jestem z zawodu tez informatykiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Z agd to jest niestety tak, ze wiele firm - np. Electrolux - wprowadzajac nowosci wycofuje z produkcji starsze modele. Jak chcesz kupic tanio- a wiec zazwyczaj w sklepie internetowym - to musisz kupic model nowszy. takie sklepy nie maja magazynow i sprowadzaja towar bezposrednio od producenta. Ja musilam sie pozegnac z wymarzona zmywarka i wziac nowszy model, ktory ma te same funcje, ale jest te 300 drozszy. Ale gdybym szukala tej sterszej zmywarki po magazynach to tez dalabym za nia taka sama cene, wiec w takim wypadku juz lepiej wziac nowszy model. Mohag wklejane przez ciebie fotki sa super. Bardzo mi sie podoba rozwiazanie nr 2. Adriano Komputero u mnie ekipy tez pracuja- ale tylko w dni pracujace. Z ta robota 1 maja to masz duze szczescie - tylko pogratulowac ekipy A z podlogi na pewno bedziesz zadowolona - co masz nie byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 02.05.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Adrianko Ale idziesz do przodu jak burza, prawie już będziesz mieszkała, ale fajnie a pamiętam jak zaczynałaś budowę tak niedawno. Adriano czekam z niecierpliwością na wyniki prac Twoich ekip i cieszę się ,ze nie masz problemu ze znalezieniem ludzi do pracy. Pozdrawiam gorąco i_ska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 02.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Adrianko, w temacie giętych karniszy kiedyś znalazłam coś takiego. Nie pasuje to zapewne do salonu, ale może do sypialni http://images20.fotosik.pl/292/0dab75128feaf57fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 02.05.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Śliczny ten marmur czesany. Słyszałam o nim od koleżanki (ona planuje obłożyc nim kominek), ale nigdy nie miałam okazji go zobaczyc.Kuchnia też bardzo mi się podoba. Muszę przyznac, że wolę kuchnie w kolorze drewna. Białe czy bardzo jasne wydają mi się takie chłodne i laboratoryjne. A BRW mają ostatnio sporą ofertę ciekawych frontów. Sama zastanawiam się, czy nie zamówic kuchni z ich frontami. No i gratuluję zakupów ogrodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.05.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 U nas też chłopaki pracowali wczoraj (i dekarze, i pan S. z kolegą). Zgarnęłam ich do domu dopiero późnym popołudniem, jak tam pojechałam, ok. 18.00, bo było strasznie zimno, a oni walczyli z podbitką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 02.05.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Dominiko, Adrianko, Tylko pozazdrościć Wam ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.05.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 kze, to fakt, że nowości mają zazwyczaj wyższe ceny , ale i lepsze technologie . Ja swój komp kupowałam w zeszłym roku za dość wysoką cenę, a w tym kupiłabym go na pewno w dużo korzystniejszej cenie, bo na rynku pojawiły się "wyższe" modele iga, podpowiedziałaś mi dobre rozwiązanie - zanim zamówię sprzęt AGD w sklepie sprawdzę jeszcze ceny w necie. Przynajmniej będę wiedziała o jaki ewentualnie rabat mam walczyć . Swojego czasu, jak szukałam umywalek porównywałam ceny i wyszło na to, że Pan sprzedawca w Hurtowni dał mi niższą cenę niż była w necie . Ale może dlatego, że nie tylko umywalkę kupowałam Niezmiernie się cieszę, że trafiła mi się taka ekipa. Przy dzisiejszym braku rąk do pracy, to prawdziwe szczęście. Doceniam to i_ska, jak miło Cię znów gościć ! Widzisz, ja idę Twoim śladem, tylko, że Ty możesz oglądać postępy mojej budowy, a ja od dłuższego już czasu Twojej niestety nie . A obiecałaś, że się postarasz ! Efekty prac glazurnika być może niebawem się pojawią . Też jestem ogromnie ciekawa jak to wszystko wyjdzie . Basiu, jakie "klimatyczne" to zdjęcie ! Do sypialni bardzo nastrojowe. Niezmiernie mi się podoba . Dzięki za inspirację. Może coś jeszcze znajdziesz ? Ja Trzymam kciuki za Twoją ekipę i Twój domek ! Tabaluga, serdeczne dzięki za miłe słowa ! Marmur czesany robi wrażenie starej, antycznej powierzchni. Żyłki są jakby na wierzchu, jakby ktoś gęstą farbą je namalował i pozostawił smugi. Zdjęcie nie pokazuje tej faktury, ale zapewniam, że jest ona bardzo interesująca . Fronty szafek kuchni BRW są doprawdy bardzo ładne. Myślę, że jak będą dobre okucia , zawiasy i wkłady to spełnią najwyższe normy Dominiko, widziałam, widziałam Twoją podbitkę. Super jest. Jak widać obie mamy szczęście do ekip . Z tym, że moi sami herbatkę sobie parzą Wszystkich serdecznie i gorąco pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.05.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Adrianko ja do tej pory w znajomych sklepach na miejscu mialam tez zawsze lepsze ceny. Obowaiam sie, ze z agd juz tak nie bedzie. Pozbieralam najpierw wyceny z kilku sklepow interentowych i wybralam najlepszy. Okazalo sie, ze tych kulku modeli juz nie. DOstalam tez wycene z salonu kuchennego- ale tam w stosunku do interentowych ceny byly wyzsze o 300-400 zł na sztuce. Ostaeczne wyceny poslalam w tym tyg. do sklepow internetowych i 2 znajomych hurtownikow. Sama jestem ciekawa jak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.05.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Adrianno, a czy ten piekanik Bosch-owski z wozkiem ma "automatyczne pieczenie" ? jak znajdziesz takiego z taka funkcja a bedziesz mogla sobie pozwolic finansowo, to polecam bardzo jest to jedno z lepszych rozwiazan jakie ktos wymyslil w urzadzeniu domowym, lepsza jest tylko zmywara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.05.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Adrianko, czekam z niecierpliwościa na te podłogi Na pewno będzie ładnie, nie martw się! Co do schodów to ja też planuję takie rozwiazanie. Wolę co jakiś czas umyć podstopnice niż mieć je czymś obite. Takie schody wyglądaja bardzo lekko i są śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 02.05.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 kze, jakie "klimatyczne" to zdjęcie ! Do sypialni bardzo nastrojowe. A klimatyczne, klimatyczne Bo może nie widać, ale ja z tych romantycznych jezdem Jeśli chodzi o karnisze gięte, to nie mam chyba żadnych innych zdjęć. założylam sobie taki katalog "Ostateczne wybory", gdyż miałam już tyle zdjęć pościąganych, że gubilam się w tym co mi się podoba, a co nie Teraz powybierałam te najlepsze z najlepszych i tych wyborów będę się trzymała. Przynajmniej na razie, pewnie do czasu wykończeniówki, bo wtedy to wszystko zweryfikuje czas i pieniądz W zeszłym roku jeszcze mówiliśmy, że wprowadzamy się dopiero do wykończonego domu, ale teraz jak jedziemy na budowę to do domu już nam się niec chce wracać. Wprowadzimy się pewnie jak tylko zrobią dach, a okna zawsze można zabić deskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.05.2007 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 iga, jak będziesz już znała te ceny - daj sygnał. Ja od teraz też zaczynam szperać . Będę się chwalić Mohag, automatyczne pieczenie .... hmmm . Że niby wkładam gęś do pieca i wychodzę np. do pracy, a jak wracam - gęś na stole ? To byłoby niezłe. Masz coś takiego ? Więcej info proszę ! Dominiko, mnie też podobają się takie schody i takie właśnie chcę, ale wszyscy się dziwią, że tych podstopnic nie będzie. Straszą, że ciągle ze ścierą będę chodzić A jakim tynkiem chcesz swoje podstopnice wykończyć - jakimś zdobnym, czy zwykłym gładkim ? Basiu, dobrze wiem, że Ty z tych romantycznych - widać to po oczach Jak zbudujecie swój domek to i te deski w oknach nie będą przeszkadzać by w nim zamieszkać . Również szperam i wynajduję rzeczy , które mi się podobają, ale zazwyczaj nie mogę ich do siebie przenieść bez korekt i zmian. Ale przynajmniej inspirują i wskazują kierunek działania . A o to przecież chodzi Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 No z tym stolem to juz nie przesadzaj ale ges wlozyc mozna, podaje sie wage i ze to jest drob, nastawia sie na ktora ma byc gotowe i ges woala gotowa do przeniesienia na stol Taka kuchenke z piekarnikiem z taka funkcja mam juz z pietnascie czy szesnascie lat tz do dwoch lat mam nowa, ale prawie identyczna i nie zamienie juz na zadna inna Jest jeden problem tylko... po pewnym czasie czlowiek nie wie juz jak co sie piecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.05.2007 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Myślę, że takie udogodnienia są świetnym rozwiązaniem i jak widać wcale nie takim nowym W swoim piekarniku nie mam takiej funkcji , a też zmieniałam kuchenkę dwa lata temu. Dzięki za podpowiedź P.S. A może mam, tylko o tym nie wiem ? . Sprawdzę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 02.05.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Aguś, własnie przeczytałam w dzienniku a propos Twojego majstra. Straszna sprawa!!! Dobrze, że tak się skończyło i oby szybko wrócił do zdrowia. U Ciebie to już praktycznie wersal Łazieneczka zapowiada się bajecznie. Już nie mogę doczekać się efektu końcowego Tempo zawrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 03.05.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Oby majster szybko doszedl do zdrowia- historia brzmi na prawde strasznie Ale za to domek wyglada bajecznie - jestem pod duzym wrazeniem tych twoich sufitow - te listwy, bonie - naprawde maja bardzo palacowy charakter I czekam na dalsze foty, bo lazienki zdecydowanie za malo pokazalas A schody tylko ze stopnicami od zawsze najbardziej mi sie podobaly i dlatego zalowalam, ze musialam zrezygnowac z wylewanych. A ciemne stopnice z malowanymi na jasno podstopnicami to prawdziwa bajka Nie dawalabym jakiejs struktury- np. mozaikowego tynku- bo nie domyjesz, chyba, ze planujesz ciemny kolor. Juz lepiej isc w kierunku dobrej i mocnej zmywalnej farby- nawet nad emulsyjna warto sie zastanowic- byle dala sie szorowac. Albo tynk woskowany. Sa takie ozdobne- jeszcze nie zglebialam tematu Ale bede szukac, bo taki tynk moze byc jasny a wosk pozwala go myc- ja tego szukam na sciane w wiatrolapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts