Adriano Komputero 07.05.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 A to się bardzo często zdaża . U ludzi też niestety Ale wiem, że kota na pewno mieć nie będę. Moi synowie uczuleni są na ich sierść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 07.05.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 I dlatego pewna jestem, że pójdzie Wam wszystko tak dobrze jak nam, a nawet lepiej tak szybko raczej nie. Brakuje nam dopingu w postaci konieczności przeprowadzki. Chociaż nigdy nic nie wiadomo. Planowaliśmy przeprowadzkę za dwa lata. Ale kto to wie Na razie poszukuję kształtek Ytong U-18, bo mój wykonawca twierdzi, że muszą być takie, a nie inne Aguś czy Ty używałaś do Silki kleju czy zaprawy? Gdzie kupowałaś stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.05.2007 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Basiu, Ty buduj się szybko i szybko się przeprowadzaj, bo od kogo ja sól będę pożyczać ? Silkę mam na zaprawie klejowej na cieńkie spoiny. Stemple masz obok siebie - w Prestolu O kształtki zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 07.05.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Adrianko kochana, i tym solnym argumentem mnie przekonałaś No teraz to już muszę zakasać rękawy i siłą ściągnąć ekipę, aby szybko mury szły do góry W Prestolu kształtek nie mają i nawet nie chcą sprowadzić. Podzwoniłam dzisiaj tak wstępnie po hurtowniach i się zdziwiłam, że nie handlują tym. Dziwne. Muszę jakąś hurtownię przekonać, aby dla mnie je sprowadziła z Xelli. Jeśli chodiz o stemple, to wiem , że Prestol ma, ale jak kupowałam kilkanascie sztuk na początek budowy to mój wykonawca starsznie się na nie denerwował. Ponoć były kiepskie Fakt, że ja mam baaardzo wymagającego wykonawcę. Jemu najbardziej odpowiadają takie przemysłowe, bo są idealnie proste i jednakowej długości. I mam ci los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.05.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 ... i tym solnym argumentem mnie przekonałaś No teraz to już muszę zakasać rękawy i siłą ściągnąć ekipę, aby szybko mury szły do góry No widzisz od razu energii przybyło i milej się zrobiło (ale rymowanka ) ... Skoro Twój wykonawca jest taki wymagający, to niech sam załatwi (kupi lub wypożyczy) stalowe stemple . Pewnie, że drewniane nie zawsze są proste, ale to jest właśnie zadanie wykonawcy, by dał troszkę "z siebie" i przystosował te kiepskie do stanu używalności. Ja miałam drewniane i mój wykonawca nie narzekał . Poprzycinał tu i tam , i doskonale spełniły swoje zadanie . Co do kształtek, to zapytaj w Raab Karcher (dawne Saint- Gobain) na Pólnocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 08.05.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dziekuję za ten namiar. Zadzwonię tam, bo kurcze dzisiaj przyłożyłam się porządnie do tematu i nic . Mówią, że Xella nie przyjmuje zamówień. Rozumiem, że nie przyjmuje na cegły, ale na kształtki? Przecież nie schodzi ich az tyle, co cegieł. Dziwne czasy nastały. Ja potrzbuję dopiero za miesiąc i nikt nie chce ze mną nawet rozmawiać. To są cyrki. Dzisiaj przyjechał pierwszy transport Silki, ale jedna paleta się panu trochę "skosiła" i parę sztuk zapewne jest uszkodzonych . Nie robilam z tego paniki, gdyż pewnie i one się przydadzą w miejsca docięć. Jak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 08.05.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzwoniłam do Raab Karcher. Pani powiedziała, że się zorientuje i jutro oddzwoni. Nazwa firmy jest mi znana, ale nie wiedziałam, że mają aż tak różnorodny asortyment. Chyba częściej będę korzystała z ich usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.05.2007 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Basiu, nam też "obsunęła" się jedna paleta z Silką . Jak widać zdarza się Nic się nie martw. Majstry wszystko potrafią wykorzystać . W Raab Karcher jest bardzo profesjonalna obsługa. Zamawiałam tam wiele różnych rzeczy (między innymi kafle i sanitariaty ) Będę trzymać kciuki za te kształtki. Oby udało Ci się je zamówić i sprowadzić na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 08.05.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Rzeczywiście obsługa wydała mi się bardzo OK w porównaniu do tych innych, licznych hurtowni, którym dzisiaj próbowałam dać zarobić Podjadę sobie i obejrzę ich asortyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.05.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Basiu, życzę powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 08.05.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzięki Napisz proszę czy wiadomo coś jak czuje się ten poszkodowany majster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.05.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Majster jest już w domu na rekonwalescencji. Jak był w szpitalu wykonano mu niezbędne badania , poddano obserwacji i założono szwy. Ma się oszczędzać, nie pracować, odpoczywać . Na najbliższy miesiąc ma zwolnienie lekarskie. Za kilka tygodni rana powinna się zabliźnić. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze , a majster szybko odzyska siły. Basiu, a może zaczęłabyś pisać Dziennik ? Byłabym pierwsza w kolejce do Komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 09.05.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Basiu, a może zaczęłabyś pisać Dziennik ? Byłabym pierwsza w kolejce do Komentarzy Myślałam nad tym, ale z sumiennością u mnie może być kiepsko . A najbardziej mnie denerwują takie dzienniki, które czytam, czytam i nagle się urywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.05.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 To fakt, że bywają niedokończone historie, że autorzy Dzienników z różnych powodów nie kontynuują swoich zapisków, ale mimo wszystko zachęcam Cię do pisania. Miło jest się podzielić z innymi radością budowania, wysłuchać opinii, uwag, komentarzy. No i ilu wspaniałych Forumowiczów można poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mohag sasiedzi maja hodowle psow - i to duzych. Oprocz doroslej parki zawsze biega kilka "malych" w roznym wieku. A pieski sa tej wielkosci, ze z latwoscia pokonalyby plot- co podobno juz raz zrobily do sasiada po drugiej stronie ja tam zaraz po przeprowadzce kupuje swinke morska- rodzina bez zwierzaka jest dla mnie rodzina wymarla Ale moje zyly zawsze 4-5 lat. I wiadomo, ze po smierci jest rozpacz. A akurat w dlugi weekend ratowalismy z zapasci swinke rodzicow- jak wlecialam do lekrza to biedaczek mial juz drgawki- mowie wam strasznie bylo. Ale cala opowies zakonczyla sie pomyslnie- wzieli go szybko na 1 dzien do szpitala, teraz dostaje leki juz w domu, ale od razu byla poprawa. teraz jest juz zdrowiusienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 13.05.2007 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Basiu, a może zaczęłabyś pisać Dziennik ? Adrianko, zaczęłam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.05.2007 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Iga, do nowego domu - nowy lokator . A może lepiej dwóch - i świnka morska i ... Ktoś jeszcze ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.05.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Basiu, a może zaczęłabyś pisać Dziennik ? Aguś, zaczęłam i zapraszam Zrobiłaś mi tym ogromną niespodziankę ! . Już tam u Ciebie byłam , szkoda tylko, że Iga mnie wyprzedziła z pierwszym wpisem Tak się przyglądam godzinie Twojego postu ... ... czyżbyś cierpiała na bezsenność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.05.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Tez patrzylam na ta godzine Adrianko - nie moglam sie opanowac- musialam pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.05.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Tez patrzylam na ta godzine Adrianko - nie moglam sie opanowac- musialam pisac .... ależ ogromna jest siła tego Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts