Adriano Komputero 15.05.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Najwięcej pretensji powinnaś mieć do sprzedawcy, który sam dobrze wie, że powinien zamówić towar z jednej partii i powinien to sprawdzić . Adrianko, mi też się tak wydaje, że to wina hurtowni. Myślę, że ktoś nieźle dał ciała i wcisnął nam zlepek resztek (niestety ten pan, z którym załatwialiśmy dachówkę już w tej hurtowni nie pracuje ). Piszesz, że sprzedawca powinien zamówić towar z jednej partii. Ale czy ma taki obowiązek? Producent twierdzi, że nie zuczku, niby sprzedawca nie ma takiego obowiązku, ale przecież zdaje sobie sprawę, że dachówki zamawiane przez klienta są zwykle układane na jednym dachu i różnice w jego kolorystyce mogą być widoczne jeśli dachówki będą z różnych partii. Powinien to przewidzieć, a skoro tego nie zrobił to bardzo źle o nim świadczy. Niedobrze, że ten sprzedawca już w tej hurtowni nie pracuje, ale zawsze możecie się tym właśnie bronić - że sprzedał Wam taki towar od "sasa do lasa" i naraził Was na dodatkowe koszty i kłopoty . Każda szanująca się hurtownia nie powinna zostawić Was z tym problemem. Powinna pomóc ! Idź do kierownika i jeszcze raz pogadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.05.2007 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 U szkoda, ze jeszcze jedna przeprowadzka po drodze. Ale tak to juz jest- opoznien sie nie da uniknac na budowie niestety Ano niestety . W zasadzie to przeprowadzimy się ze wszystkim do nowego domku, z tym, że w nim jeszcze nie zamieszkamy . Z jedną małą walizeczką będziemy się (póki co) tułać po świecie . Może ktoś się zlituje i nas przygarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Rzeczywiście, podłogi nadają domu inny wymiar.. Już jest tak przytulnie i elegancko.. No po prostu ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Wow jakie piekne podlogi calkiem inaczej juz wszystko wyglada, tak przytulnie i po domowemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 20.05.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Adrianko, chyba się pakujesz i dlatego nie masz czasu tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 no zginela nam jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.05.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Kochani, ano zginęłam i nie mogłam się wydostać spod ogromnej ilości paczek, worków, kartonów i masy innych rzeczy, które tak pieczołowicie zbierałam przez te wszystkie lata mieszkania w bloku . Jesssso ile człowiek tego nagromadził . Sama się dziwię jak pojemne było moje mieszkanko , że te wszystkie "skarby" pomieściło Myślę, że teraz się już nie zgubię Pozdrawiam wszystkich serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 25.05.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 No Kochana Ty nam tego nie rób i więcej nie znikaj, bo my się o Ciebie martwić Na całe szczęście jakoś się wydostałaś i jesteś już wśród nas Hip, Hip, Hura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.05.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Adrianko a ja jade jutro dzieki tobie zakupic farbe Detokso-plast - na peno do wiatrolapu. A jak cena mnie nie zabije to i okolice kominka ja pomaluje Bez twoich wyczerpujacych opisow nigdy nie dowiadzialabym sie o istnieniu tej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 25.05.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Adrianko a ja jade jutro dzieki tobie zakupic farbe Detokso-plast - na peno do wiatrolapu. A jak cena mnie nie zabije to i okolice kominka ja pomaluje Bez twoich wyczerpujacych opisow nigdy nie dowiadzialabym sie o istnieniu tej farby Jedź Iguś, jedź. Nie będziesz niczego żałowała, no może oprócz tego, że są drogie. Ale warte swej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 25.05.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Adrianko, czyli opuściłaś już swoje dotychczasowe gniazdko. A ja miałam nadzieję, że uda Wam się przedłużyć pobyt w domku jeszcze chociaż o 1 miesiąc. Jednak nie ma się co dziwić nowym nabywcom. Skoro kupili to chcą móc już się nim cieszyć. Jestem baaardzo ciekawa Waszych wnętrz Ściskam Cię bardzo gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 25.05.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 No jesteś nareszcie!!! Chciałabym Ci teraz napisać, że fajnie, że odpoczniesz, ale to nie prawda cały czas masz dużo pracy, prawda? Mam chociaż taką nadzieję, że wszystko co się teraz dzieje w domku cieszy serce Twoje. Czy trudno było Ci rozstać się z mieszkaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 25.05.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Czy trudno było Ci rozstać się z mieszkaniem? Renatko, myślę, że pewnie zakręciła się Jej łezka w oku. Tyle lat tam spędzonych, tyle wspaniałych chwil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.05.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Adrianno niecierpliwie czekam na nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.05.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Basiu, dzięki za tak miłe i ciepłe powitanie . Postaram się być tu z Wami ciałem i duszą , choć wciąż czekam na dostęp do Internetu i nie mogę korzystać z kompa tyle ile bym chciała . Niestety przedłużyć pobytu w naszym "starym" mieszkanku już nie mogliśmy, a to ze w/g na sprawy losowe nowych lokatorów. Cieszymy się jednak, że mieliśmy już "zaklepane" nasze obecne lokum, że mogliśmy się już teraz tam przenieść i w ten sposób pomóc naszym "następcom". Po kilku dniach mieszkania na nowym miejscu stwierdzam, że czuję się jak na wakacjach . Wszystko nowe, atrakcyjne, ciekawe ... . Szkoda tylko, że na budowę daleko Iga, jednym słowem będę miała swój udział w wykończeniu Twojego wiatrołapu . Mam nadzieję, że nie będziesz żałować , a tym samym będziesz mnie dobrze wspominać Ja dekso-plast będę miała w takich newralgicznych miejscach jak kominek, kuchnia, łazienka, klatka schodowa, wiatrołap. Już mam wszystko pomalowane. Wygląda fajnie i myślę, że na dobrych kilkanaście lat mam spokój z malowaniem Renatko, "najgorsze" już za mną . Myślę, że teraz - czas jaki pozostał do właściwej przeprowadzki - spożytkuję na uporządkowywaniu domku. Mam dość dużo czasu, więc pewnie troszkę sobie odsapnę i spokojnie zdążę wszystko zrobić. Masz rację, że to co się dzieje teraz w domku cieszy moje serce . A to dlatego, że już są namacalne efekty i już widać koniec . Z mieszkaniem rozstałam się "bezłzowo". Chyba najbardziej przeżyłam sam moment sprzedaży, gdy uzmysłowiłam sobie, że moje mieszkanko oddałam innym ludziom. Teraz było mi już łatwiej, tym bardziej, że miałam sporo czasu, by to w sobie "przetrawić". Jednak na pożegnanie posłałam MU całuska i pomachałam ... Zelijko, mam nadzieję, że za parę dni będę mogła korzystać z własnego koma i będę miała dostęp do netu. Fotek wtedy nie zabraknie Gorąco pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.05.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Na pewno znajdziesz dobrych ludzi i .. nie bedziesz traciła kontaktu z forum.. Współczuję przeprowadzki.. Ja to mam przed sobą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.05.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Od jakiegos czasu podczytuje Twój dziennik i bardzo mi sie tu podoba-współczuje alergii-mam to samo,wiec wyobrazam sobie jak trudno przetrwać te tumany kurzu. Super pomysł z przeczekaniem robót-nas usilnie wszyscy namawiają do przeprowadzki,ale nie dajemy się-przejdziemy jak już będzie czyściutko. czekam na dalsze zdjęcia Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.05.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Na pewno znajdziesz dobrych ludzi i .. nie bedziesz traciła kontaktu z forum.. Współczuję przeprowadzki.. Ja to mam przed sobą.. kze, Dobrzy Ludzie pomogli , ale mam już "własny" dostęp do netu więc będę na bieżąco W sprawie przeprowadzki to wszystko przed Tobą i teraz ja Ci nie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.05.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Od jakiegos czasu podczytuje Twój dziennik i bardzo mi sie tu podoba-współczuje alergii-mam to samo,wiec wyobrazam sobie jak trudno przetrwać te tumany kurzu. Super pomysł z przeczekaniem robót-nas usilnie wszyscy namawiają do przeprowadzki,ale nie dajemy się-przejdziemy jak już będzie czyściutko. czekam na dalsze zdjęcia Pozdrawiam cieplutko Witaj Moniko . Bardzo mi miło Cię gościć , dziękuję za cieplutkie pozdrowienia . Witaj bratnia duszo - alergiczko . Dobrze wiesz jak ta przypadłość dokucza, więc mnie rozumiesz. Widzę, że u Ciebie też "końcówka" . Jak to znosisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 O kurcze, ale piękna ta łazienka! Podobają mi się te kafle, i przestrzeń, i pomysł z szybą do kabiny. Wszystko bardzo ładnie się prezentuje. Czekam na dalsze foty Super, że masz internet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts