Adriano Komputero 10.07.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Ojejku, jaka ja jestem głodna To kiedy ta imprezka? Ja też zgłodniałam . Szczególnie, gdy tu wszyscy takie pyszności serwują Imprezka się dopiero rozkręca, trzeba ją "dopracować" Patrz co tu Nefer szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.07.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Tylko uważaj, bo są różne rodzaje : niektre są w soli a inne w zalewie. Te w zalewie są prawie neutrealne. W soli - trzeba przepłukać. Są też różnice smakowe: zielony jest delikatny, biały jeszcze delikatniejszy. Czerwony ostrzejszy. Ale śmietana zabija częściowo ostrość. Ja ostatnio testuję taki "pieprz młotkowy" w plastikowych okrągłych słoiczkach: do stekówi sosów - bajka :)Zresztą inne z tej serii to też cudowna sprawa: czosnek, pomidory suszone z bazylią i suszona, czerwona papryka. Można kupić oddzielnie. Dla mnie to skład obowiązkowy w kuchni ... http://www.przyprawa.com.pl/pliki_upload/produkty/original/mix%20specialite.jpg Jutro kupuję pieprz młotkowy i robię steki ! Jakie ładne opakowanie tego zestawu . Na początek wezmę ten w zalewie Dzięki Nefer ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Rozłożyłyście mnie dziewczyny na łopatki. Ciśnie mnie w dołku. Ja myślałam, że to już.... Idę do kuchni, sama. Dzięki Nefer, jutro do sklepu. I oczywiście cierpliwie czekam na niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.07.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Wymiękłem, leżę obok Amtla albo Amtli dobrze że jestem po kolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.07.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 ojej, się porobiło ..... to Wam dorzucę najprostszy na świecie przepis na najlepszą na świecie polędwicę z grila. Gości zabijecie. Kilka polędwic wieprzowych ( w całości) zalewamy niezbyt wyszukanym winem czerwonym wytrawnym ( takim max. za 12 pln z hipermarketu - najlepiej francuskim bo to kis :)) I zostawiamy na noc w lodówce. Można posypac trochę pieprzem po wierzchu. Cała polędwica musi być zatopiona. Jak nie macie wina może być piwo ( byle podłe) Polędwica gotowa. Wrzucić na gril - dobrze rozgrzany - musi syczeć. Najpierw z jednej strony 1 minuta (musi być jasne mięso) a potem szybko na druga stronęi podnieść ruszt. Dopiekać - jak kto lubi ( ja lubie medium) Mówię Wam - gości macie na tacy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Nefer - może szukasz gości do tacy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Nefer - może szukasz gości do tacy;) jak masz tacę to i goście się znajdą. A potem się nie opędzisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.07.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ale tu sie pysznie zrobiło wszystkie pomysły już spisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.07.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Aga - najbardziej podobalo mi sie sformuowanie "aż zamruga" Nefer - a jaka ta smietana ma być? chodzi mi o %? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 11.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 to wszystko brzmi superowo, nie pozostaje mi nic innego jak podesłać mężulkowi link do Twoich komentarzy Adriano Po przeczytaniu przepisu na polędwicę, który podała Nefer proponuję przenieść sie z imprezą na zewnątrz i robić grilla przynajmniej wszyscy się pomieścimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.07.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Chwilę mnie nie było, a tu takie smakołyki... Adrianko jadę na wakacje troszkę w Twoją stronę tzn. troszkę bo jadę do Krynicy Morskiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.07.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ivo tak zawsze mawiała moja bacia ( z kresów wschodnich ) tak mi zostało Chodzi o to żeby się mocno nie gotowało tylko takie pojedyńcze bąbelki Nefer co do bulionu to u mnie i bulion i smietana a co będziemy sobie żałować Polędwiczka bardzo mi się podoba bo mało pracy wymaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Kurka- moj malzonek nic nie potrafi ugotowac Ale sie zobowiazal, ze w nowej kuchni sprobuje szkolenia Wiec wam dziewczyny zazdroszcze Czytam, i glodna sie zrobila strasznie! Tez uwielbiam te serie przypraw Kamisa- szczegolnie suszone pomidory z czosnkiem i bazylia- super do pieczonych czastek ziemniakow- polewamy oliwa i solimy. Pycha! A do nalesnikow ja najbardziej lubie nadzienie ala wegierskie leczo. Ostre na bazie zmazonej cebuli z papryka, cukninia i pomidorami z dodatkiem ostrej kielbaski (choć z parowkami tez nie jest zle). Mozna posypac tartym serem przed zawiniaciem i dac kleks smietany na talerz. Ale ostrosc radze doprawiac taka wegierska pasta z ostrej czerwonej papryki (dostepna w tubie lub w sloikach). I do tego jeszcze sporo lagodnej czerwonej papryki w proszku. Aga wrocila na forum i zasypala nas przepisami Niegdy nie robilam takiego sosu czosnkowego jak twoj. A brzmi super- na pewno sprobuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.07.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ivo tak zawsze mawiała moja bacia ( z kresów wschodnich ) tak mi zostało Chodzi o to żeby się mocno nie gotowało tylko takie pojedyńcze bąbelki i to bardzo dobre określenie chyba je sobie zapożyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.07.2007 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Nic tylko imprezować . Z takimi pysznościami goście tak szybko sobie nie pojdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.07.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Iga przepis jest mężusia ja tylko robię naleśniki i przygotowuję pieczarki ( obieram, kroję, smażę ) resztę już robi Sławek Można jeszcze naleśniki polewać sosem czosnkowym na zimno ( jogurt naturalny, śmietana w proporcjach pół na pół do tego 2-3 ząbki czosnku doprawione do smaku solą ja jeszcze dodaję ziół do sałatek kamisa ) tylko moje dziewczyny wolą sos na ciepło Do tych pieczarek można jeszcze dodać np. szynki, trochę kapusty kiszonej ale u mnie to nie przechodzi bo nasze pannice tolwerują tylko pieczarki I Wy tu mnie tak nie chwalcie bo jeszcze wyjdzie że jestem kucharka a ja taka noga kulinarna - przepisy mam od koleżanek albo mój mąz je tworzy ja tylko piszę Choć czasami uda mi się coś przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.07.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ivo tak zawsze mawiała moja bacia ( z kresów wschodnich ) tak mi zostało Chodzi o to żeby się mocno nie gotowało tylko takie pojedyńcze bąbelki i to bardzo dobre określenie chyba je sobie zapożyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 13.07.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Adrianko takie oczy zrobiłam no piękna kuchnia, wiesz z tymi zamówieniami to nie zawsze jest tak jak trzeba ile ja mam takich niedociągnięć ech szkoda gadać, dlatego nie martw się kuchnia napewno spełni swoje przeznaczenie , a ta łazieneczka to wygląda jak w jakimś pałacu !!!!! szok jak pięknie zrobiona. Adrianko pędzisz jak szalona kiedy się wprowadzasz wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Gratuluję skończenia przede wszystkim łazienki. Wiem jak to miło wejść do własnej, gotowej łazienki.. Bardzo ładnie te kolory wyszły. Bardzo podoba mi się to wykończenie wokół kibelka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Aaach Adrianko, ale masz królewską łazienkę super! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.