Adriano Komputero 06.05.2006 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Z pewnością Kasiu, ale już miałam wizję w swojej głowie. Nawet projekt zrobiłam. I nic z tego . Trzeba będzie zweryfikować plany i jeszcze porysować. Gdy działka jest duża nie ma problemu z ukształtowaniem terenu w sposób "naturalny", nawet gdy ta "natura" jest sztuczna. U mnie po postawieniu domu będzie tylko 17m ogrodu. Ciężko na tej długości "naturalnie" pofałdować teren . Co tu dużo kryć, inaczej to sobie wyobrażałam Ale cóż będę zmuszona to polubić, bo innej rady nie ma . A jak się nie ma czego się lubi, to się lubi co się ma Dzięki za słowa otuchy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.05.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Nie martw się Adriano. Ja myślę, że pomysł Kasi ze schodkami i skalniaczkiem jest bardzo sympatyczny. Zmiana nastawienia trochę boli i trzeba czasu, aby przerobić to w sobie. Ta Twoja działeczka i okolica są tak piękne, że wszystko razem się pięknie skomponuje, zobaczysz.A widoki z okna będziesz miała cudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 06.05.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Adriano u nas też był mało zauważalny spadek terenu, po wytyczeniu wyszło 0,5 metra różnicy. Jeszcze podniesiemy dom o 1 lub 2 bloczki fundamentowe by nie być za nisko w stosunku do sąsiadów. pozdrawiam facio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyka 07.05.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 ADRIANO !Nie przejmuj się spadkiem terenu.To nowe wyzwanie,twoja wyobraźnia i zmysł artystyczno-architektoniczny stworzą napewno interesujące rozwiązania. Główka do góry! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.05.2006 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 JESTEŚCIE WSZYSCY KOCHANI !!! Bardzo jestem Wam wdzięczna za ciepłe słowa i pocieszenie. Renatko, zmiana nastawienia potrzebuje niestety czasu. Musi się wszystko w głowie poukładać, by zacząć myśleć inaczej. Póki co adoptuję się do nowej sytuacji i "trawię" temat Miło, że działeczka Ci się podoba . Jak domek tak wysoko mi się uniesie, to moje widoki będą jeszcze lepsze Pozdrowionka ! facio, ja buduję jako pierwsza w rzędzie . Trudno mi się odnieść do sąsiadów, choć już wiem, że sąsiedzi będą wyżej ode mnie, bo ja jestem w dolince. Aby zrównać się z nimi musiałabym podnieść teren o ok. 2 metry. I tak więc im nie dorównam goyka, pomału zaczynam widzieć nie same minusy Nawet powiedziałabym więcej - dostrzegłam mały plusik Wymyśliłam sobie małą a'la piwniczkę w miejscu gdzie trzeba będzie zalać wyżej fundamenty. Porozmawiam o tym pomyśle z kierownikiem budowy. Może da się to zrobić nanosząc jedynie zmiany do projektu czerwonym pisaczkiem Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.05.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Wymyśliłam sobie małą a'la piwniczkę w miejscu gdzie trzeba będzie zalać wyżej fundamenty. Porozmawiam o tym pomyśle z kierownikiem budowy. Może da się to zrobić nanosząc jedynie zmiany do projektu czerwonym pisaczkiem Da sie - co ma sie nie dac Trzeba kombinowac i kierwnika tez do tego zachec - bo oni o te zmiany strachliwi strasznie Fajne macie miejsce, ze tak blisko do miasta. Mi takie dzilki na lonie przyrody tez sie bardzo podobja I skalniaja do spokojniejszego zycia i rozmarzenia Ja niestety ze wzl. na planowany rozwoj rodziny i cigla nieobecnosc meza wybralam dzialke w samym srodku miasta. Nia dlabym rady z tym podwozenie - przedszkole, szkola, a poznej nastolatkow na imprezy. A u nas wszystkie szkoly pare min. spacerkiem. Juz nie wspominajc, ze pod lasem umarlabym ze strachu spedzjac wiekszosc czasu bez meza - a ja bardzo strachliwa jestem No ale cos za cos - nie bedzie u mnie tak pieknie jak u ciebie I ogrodu ok. 4m z kazdej strony! Takze swoje 17m mozesz na tym spadku na prawde pieknie uksztaltowac i zagodpodarowac! I piwniczka! ZObacz - teraz juz sa same plusy tej sytuacji Trzeba tylko znalezc dobry punkt odniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.05.2006 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Iga, Szkoda, że lata lecą tak szybko ... jeśli miałabym dopiero w planie dzieci, to z pewnością tak jak Ty wybrałabym działkę jak najbliżej miasta. Bo to przecież straszna wygoda ! Mniej się czasu traci na dojazdy do pracy, można szybciej odebrać dziecko z przedszkola itp. Ja niestety ten etap mam już za sobą. Nie muszę też codziennie dojeżdżać do pracy (mam wolny zawód), więc jestem w zupełnie innej sytuacji jak Ty. Wszystko zależy od potrzeb jakie w danej chwili mamy. A ponieważ są różne etapy życia, to i są rózne potrzeby . Jeśli chodzi o kształtowanie mojego kawałka ogródka, to właśnie zaczęły mi przychodzić fajne pomysły do głowy . Ten mój punkt odniesienia (1,35 m) chyba nie będzie taki zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 07.05.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Adriano wierzyłam w Ciebie i wcale się nie pomyliłam.Nie minął jeden dzień a Ty już masz koncepcje na nowe rozwiązania.Będzie OK.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.05.2006 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Kasiu, jak mi miło ! Twoja wiara we mnie dopinguje i mobilizuje mnie jeszcze bardziej. Dzięki za pokrzepiające słowa !!! Musi być O.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 08.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Zuczek, mamy zamiar już niedługo - w najbliższy wtorek wchodzi geodeta, w czwartek ogradzają teren , a od nowego tygodnia po długim weekendzie robota ma ruszyć na całego To i tak zaczniecie prędzej, bo my w połowie czerwca. Ale i tak się bardzo cieszę, bo pierwotnie miała być dopiero połowa lipca Będę śledzić postępy na Twojej budowie. I życzę jak najwięcej radości w tej przygodzie zwanej budową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 08.05.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Adrianko Czyste niebo,słonko świeci będzie coraz lepiej.Polecam się do usług.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.05.2006 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Zuczek, mamy zamiar już niedługo - w najbliższy wtorek wchodzi geodeta, w czwartek ogradzają teren , a od nowego tygodnia po długim weekendzie robota ma ruszyć na całego To i tak zaczniecie prędzej, bo my w połowie czerwca. Ale i tak się bardzo cieszę, bo pierwotnie miała być dopiero połowa lipca Będę śledzić postępy na Twojej budowie. I życzę jak najwięcej radości w tej przygodzie zwanej budową Pozdrawiam Zuczek, ja właśnie dzisiaj ZACZĘŁAM WYKOPY ! Jak dotąd prace idą zgodnie z planem . Bardzo bym chciała aby tak było do końca ! Zuczek, czerwiec to świetny moment na rozpoczęcie. Dobrze, że Ci się termin przyśpieszył, bo w czerwcu ma być ładna pogoda. A to bardzo ważne przy fundamentach. Dziękuję Ci za życzenia ! Gdybyś i Ty założył dziennik budowy mogłabym kibicować Twoim poczynaniom budowlanym . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.05.2006 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Adrianko Czyste niebo,słonko świeci będzie coraz lepiej.Polecam się do usług.Pozdrowionka. Kasiu, DZIĘKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 08.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 To ekipa spisała się na medal. Oby tylko tego zapału im na dłużej starczyło. I tak na pewno będzie. Gratuluję pierwszych wykopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.05.2006 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Właśnie Tabaluga, oby tego zapału im na długo starczyło! Dzięki za gratulki, Tobie też świetnie idzie ! Szczególnie ta cena za koparkę mi się spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 09.05.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Zuczek, ja właśnie dzisiaj ZACZĘŁAM WYKOPY ! Jak dotąd prace idą zgodnie z planem . Bardzo bym chciała aby tak było do końca ! Tak tak, obejrzałam w dzienniku gratuluję bardzo! A dziennik żuczka będzie, a jakże! Tylko niech ta budowa na dobre się zacznie, bo na razie motywacji brak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.05.2006 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Zuczek, serdecznie dziękuję za gratulki ! Musisz zacząć jak najszybciej, by zobaczyć jak adrenalinka skacze i emocje sięgają zenitu gdy widzisz, jak zaczyna się budowa twojego domku. To jest niesamowite przeżycie - właśnie ten początek, gdy człek jeszcze nie przywykł do "budowlanej braci" i wszystko jest nowe, nieznane. Zacznij pisanie już teraz ! Kiedy są przygotowania, kiedy wszystko się organizuje, przemyśla, decyduje , kiedy cieszy najmniejszy kroczek do upragnionego celu..... To są piękne chwile, o których szybko zapomnisz jeśli ich nie zapiszesz. To tak jak pisanie pamiętnika Zachęcam Cię więc gorąco - pisz , wtedy i motywacja będzie większa . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 09.05.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!GRATULACJE ROZPOCZĘCIA INWESTYCJI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.05.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 ja tez GRATULUJE SERDECZNIE I SCISKAM KCIUKI!!!! Ekipa pierwsza klasa! Tylko ich trzymac! Czekamy na dlasze relacje z postepowo budowlanych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts