Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ło matko, kogo Ci na tę działkę przysłali? Podziwiam Cię, ja bym nie wytrzymał (zwłaszcza dziś) i puścił wiązankę, po czym kazał iść w trzy diabły i zagroził, że wirtualnym psem poszczuję... a potem poszukał innego rzeczoznawcy.

Paniusia psia mać... ech, we łbach się im poprzewracało, za dobrze mają.

Oby CI to w miare przyzwoicie wyceniła. Niestety, to jest czysta formalność, z korzyścią dla banków - zwkle takie wyceny są solidnie zaniżone.

pozdrawiam

Gerion

Jak fajnie - ławy, listy, pienazki i cala rodzina! :D I fantastyczne budowanie z kierownikiem budowy! GRATULACJE!

oj jak ja wam zazdroszcze tego, ze byliscie przy zalwaniu :wink: Pieknie to wszystko mi wyglada - bedziecie mieli piekny dom! :D

Iga, DZIĘKI !!! :p

Na zalewaniu musieliśmy być ! Wszystko tak sobie zaplanowaliśmy, aby móc uczestniczyć w tej "ceremonii" :D . Oprócz nas pojawili się jeszcze moi rodzice wraz z 89-cio letnią babcią (jest w znakomitej kondycji) :D . Zalewanie było więc na całego :wink: :lol:

Szkoda tylko, że mój starszy syn jest daleko... :( . Ale będzie kronika zdjęciowa więc będzie miał okazję zobaczyć co tu się działo :D

Ło matko, kogo Ci na tę działkę przysłali? Podziwiam Cię, ja bym nie wytrzymał (zwłaszcza dziś) i puścił wiązankę, po czym kazał iść w trzy diabły i zagroził, że wirtualnym psem poszczuję... a potem poszukał innego rzeczoznawcy.

Paniusia psia mać... ech, we łbach się im poprzewracało, za dobrze mają.

Oby CI to w miare przyzwoicie wyceniła. Niestety, to jest czysta formalność, z korzyścią dla banków - zwkle takie wyceny są solidnie zaniżone.

pozdrawiam

Gerion

Witaj Gerion,

jak mój mąż zobaczył moją minę po powrocie z pracy i kiedy mu zdałam relację, to powiedział dokładnie to samo co Ty :wink: .

Ja jednak przyjęłam inną strategię: tiu-tiu-tiu , choć się we mnie gotowało :evil: Nie wiem co lepsze ? :roll:

Wszystko okaże się wkrótce. W zasadzie to kicham na Paniusię (tzw. dzidzia piernik), ważne by wycena dobra była 8)

Pozdrawiam

Co za babsztyl!!! :evil: Jak spaprze wycene to prosto do banku, ze Pani nie ma odpowiednich kompetencji do takiej pracy!

Pomijajac juz kwestie kultury i estetyczne :evil:

Ciekawe, czy myje głowe raz na tdzien, ze tak sie tym przejmuje :wink: A swoja droga - czy rzeczoznawca jeadc wyceniac dom w budowie nie spodziewa sie jak wyglada BUDOWA?! I przeszkadza mu piach?! :o

Normalnie w szoku jestem :o

Iga,

ja wciąż nie mogę dojść do siebie :-? . To było "pouczające" spotkanie... :o ... i na długo pozostanie w mojej pamięci :x :evil:

Może Pani robi wyceny jedynie apartamentowców ??? 8) Wtedy jak umyje głowę raz na tydzień - to wystarczy. Kurzu nie ma, piachu też nie i asfalcik pod same drzwi :wink:

:o :o :o NIESAMOWITE!.Co to za rzeczoznawca --"Głupia Wariatka", naprawdę z księżyca a może i nie, bo i tam duuuuużo pyłu i kurzu. Pomyliła się z zawodem.Ciekawi mnie ciąg dalszy efektów jej pracy.Jeżeli cię nie zadowolą to interweniuj w Banku.

Życzę stanowczości i powodzenia. Walcz z niekompetencją.

SERDECZNOSCI :D :D :D

K74, najgorsze jest w tej sprawie to, że Pani takie uprawnienia miała 8) :o . Nie omieszkała wręczyć mi swojej wizytówki, gdzie jak byk widnieje napis :

"RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY

mgr inż. .........................

Upr.Min.Gosp.Przestrz. iBud.nr.... "

Właśnie dlatego jest to takie załamujące. Kto dał tej pani papiery ? :o

Gdzie ci prawdziwi specjaliści ? :evil:

:o :o :o NIESAMOWITE!.Co to za rzeczoznawca --"Głupia Wariatka", naprawdę z księżyca a może i nie, bo i tam duuuuużo pyłu i kurzu. Pomyliła się z zawodem.Ciekawi mnie ciąg dalszy efektów jej pracy.Jeżeli cię nie zadowolą to interweniuj w Banku.

Życzę stanowczości i powodzenia. Walcz z niekompetencją.

SERDECZNOSCI :D :D :D

goyka,

masz rację, Pani chyba nawet z księżyca nie jest, bo tam kurz i pył :lol:

A ciąg dalszy tej sprawy z pewnością nastąpi, tylko nie wiadomo jaki :roll: . Sama jestem ciekawa :wink: .

Jak tylko będę coś wiedzieć, zaraz dam znać.

Pozdrowionka :p

Adriano rzeczoznawcy są różni. Ale z Twojej Pani :wink: to się z mężem uśmialiśmy (chociaż wiem, ze dla Ciebie to nie było śmieszne :D ).

Z kolei nasi rzeczoznawcy (mąż i żona) też byli nieźli. Na działkę przyjechał ON. A wycenę robiła ONA. I wiesz co wymodziła: że działka została wyceniona o prawie 40% mniej, niż myśmy ją kupowali w sierpniu 2005 :p Konferowałam z nią przez telefon na ten temat, ale BABSKO się uparło, że tak ma być :evil: . Na dodatek sama się buduje (zresztą przez zupełny przypadek widziałam jej DOMek - ogromny DOM :x ). Dlatego sama widzisz na nich nie mocnych. A może samemu trzeba by zrobić takie uprawnienia :lol:

Aga J.G, ja strasznie odważna i bojowa jestem, ale przed spotkaniem i rozmową lub już po . A w trakcie rozmów i pertraktacji jakoś mi tak mięknie serce :oops: :( :wink: :lol:

Aga-Żona Facia, Twój przypadek też potwierdza, że na nich nie ma mocnych :x .

A uprawnienia przydałyby się, oj przydały. I nie tylko te. W zasadzie człek chcąc wybudować dom musiałby jakimś omnibusem być. Wszystko by wtedy było po jego myśli i za mniejsze pieniążki :wink:

To masz fajnie bo ja nie potrafiępanować nad sobą ( jeszcze jak jest w pobliżu mój mąż , który zna moje rekacje i widzi co się dzieje dłuższą chwilę przed tym jak mam zamiar wybuchnąc - więc czasami sprowadza mnie na ziemię ) jak go nie ma to jest kiepsko.

Czasami źle na tym wychodzę ale cóż ten TYP tak ma :)

Zresztą ja najpierw działam a potem myślę :o :roll:

ADRIANO KOMPUTEROWA

Myśl pozytywnie. :p :p :p :p :p .Mogło być gorzej z tą wyceną.

Ważna Pani Rzeczoznawca jest trochę zakręcona , ale cóż, "to się lubi co się ma" .Skoro będzie Ci towarzyszyć do końca budowy trzeba będzie Ją polubić :-?

Z projektu twojego domu wnioskuję, że koszty budowy są duże.MELANIA jest piękna ale i kosztowna. Margines błędu wyceny budowy - zaniżenie o 25 tys.PLN chyba da się przeżyć :roll:

Oczywiście ,zmieniło to Twoje plany i kalkulacje które trzeba będzie na nowo dostosować do realiów.Ale na drodze budowy są niestety i przeszkody.Pokonasz je.Jestem pewna. :p

POWODZENIA

goyka,

nikt nie lubi gdy mu się krzyżują plany. Ale przecież trzeba iść dalej. Z pewnością nie będę sobie rwać włosów z głowy - mówi się trudno. Rzadko kiedy jest tak, że rzeczoznawca ma takie samo zdanie o kosztach budowy jak inwestor. ONI mają zaniżanie kosztów chyba "we krwi".

W następnych kontaktach z Panią trzeba będzie wypróbować inną strategię. Metodę tiu-tiu-tiu zastąpię jakąś inną :roll: 8) :wink:

POZDROWIONKA :p