Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adriano ,słoneczko zapowiadali na najbliższy czas, nawet w ilościach dużych :p :p A jak Twojej ekipie tak się chce w deszczu pracować, pomyśl , co zdziałają w słońcu 8) 8) Tak, że niedługo moja droga inwestorko, takie kwiatki jak wklejałaś, zobaczysz zatknięte na fundamencie.... I zgadnij , co wtedy robi dobry inwestor???

Widze ze i u Was domek sstro pnie sie do góry...gratuluje:)

Wkleiłas tez zdjęcie kwiatków....czy one rosna na waszej działce? jak sie nazywają?????? Śliczne!!!!

Pozdrawiam i zycze powodzenia na placu boju

metea, domek by się piął jeszcze ostrzej w górę gdyby pogoda była bardziej łaskawa. A tak , to pnie się na zmianę : ostro - przerwa - ostro - przerwa :wink:

Kwiatki nie rosną niestety na mojej działce :( . U mnie tylko młode sosenki samosiejki, maleńkie brzózki, modrzewie i jarzębinki .

Kwiatki rosną na drodze do działki. Jak idę drogą to je mijam. Pierwsze z nich (te czerwone) rosną dziko przy lesie . To krzak obsypany takim pięknym kwieciem. niestety nie wiem jak się nazywa. Może trzeba będzie sprawdzić w Encyklopedii Botanicznej. A drugie zdjęcie przedstawia jabłonkę z bliska. Również na drodze do mojej działeczki. Jest to jabłonka ze starego, opuszczonego gospodarstwa.

Postaram się zrobić jeszcze kilka zdjęć i pokazać jaka ta droga na działkę jest ( a jest czym oko nacieszyć) :wink: Las, sad, stawik...

Adriano, nie bój sie banku, to bank powinien się obawiać,że go nie zechcesz!!!

ogo, tylko, że mnie zależy, aby właśnie w tym banku mi kredyt przyznali, a nie w innym :-? . Jednak, jak będą przesadzać to faktycznie obrócę się na pięcie i pójdę do drugiego :wink:

Jak Ty już będziesz po wypłaceniu pierwszej transzy - daj znać :D

Co tam słychać na budowie, bo teraz z kolei to Ty zostajesz w tyle z Dziennikiem!!! Czekamy na jeszcze!!!

Pozdrawiam!!!

:D :D :D

Gryfpc, oj! Chyba nie doczytałeś mojego Dziennika do końca 8) .

Ostatni wpis miałam w sobotę (20.05) :lol: A w niedzielę się odpoczywa :wink: :D

Dbam o to, by nic nie zostawało nie zapisane. Pamięć niestety jest zawodna, emocje przemijają i to nie to samo pisać na bieżąco z całą tą otoczką emocjonalną, czy też z pewnym dystansem, "bo to już było, już się wydarzyło" :wink:

W poniedziałek następny wpis :wink:

Pozdrowionka ! :D

Adriano ,słoneczko zapowiadali na najbliższy czas, nawet w ilościach dużych :p :p A jak Twojej ekipie tak się chce w deszczu pracować, pomyśl , co zdziałają w słońcu 8) 8) Tak, że niedługo moja droga inwestorko, takie kwiatki jak wklejałaś, zobaczysz zatknięte na fundamencie.... I zgadnij , co wtedy robi dobry inwestor???

TAK, TAK adaman, dzisiaj pięęęękne słoneczko świeci, niebo błękitne, cudnie, cudnie ! :D :D :D Zaraz pędzę by sprawdzić jak budują :D .... Jak ja lubię patrzeć na postępy !!! 8) :p

A z tymi kwiatkami zatkniętymi na fundamencie, to mnie zagięłaś :roll: :o :-? . Nic nie wiem ... Wicha na więźbie - to tak , ale kwiatki na fundamencie ??? Co robi dobry inwestor ?

Tylko nie mów, że siusia 8) :wink:

Adriano pierwszy krzak to PIGWOWIEC , na jesień ma małe twarde owoce podobne do pomidorków pełne witaminy C, nadają się do herbatki i pachną cytrynowo, można też owocki pokroić i zasypać cukrem a następnie zalać spirytusem i w zimie raczyć się pigwóweczką.

Na bank nic nie poradzę poza tym że chyba nie zgodziłabym się z opinią rzeczoznawcy i za radą adamanki przedstawiłabym jej faktury za materiały i akt notarialny związany z drogą i kazała zmienić wycenę :evil:

Poza tym Cieszę się że mury idą w chmury i trzymam kciuki za pogodę i brygadę.Pozdrowienia dla rodzinki Inwestorki. :p :p :p

Adriano, nie bój sie banku, to bank powinien się obawiać,że go nie zechcesz!!!

ogo, tylko, że mnie zależy, aby właśnie w tym banku mi kredyt przyznali, a nie w innym :-? . Jednak, jak będą przesadzać to faktycznie obrócę się na pięcie i pójdę do drugiego :wink:

Jak Ty już będziesz po wypłaceniu pierwszej transzy - daj znać :D

Czekamy na kontrolera z banku, do piątku powinno się wszystko wyjaśnić.

Na pewno się odezwę.

Chwilę (czytaj:parę dni) mnie tu nie było, no i proszę. Następna mnie wyprzedziła. A ja póki co stoję. Ale bardzo się cieszę z Twoich postępów.

Co do rzeczoznawcy- to widzę, że oni chyba mają to wpisane w swój zawód- unieszczęśliwiać ludzi. Mnie wyliczył aż 40 000 zł mniej niż chciałam, choć jeszcze na wizji całkowicie popierał moją kwotę kredytu. Ale cóż, w każdej chwili mogę podwyższyć kwotę kredytu- tylko też jestem skazana na tego samego człowieka. No i dzisiaj wreszcie podpisaliśmy umowę kredytową.

Powodzenia

Adriano :

1/najpierw odnośnie banku - jeśli jesteś zdecydowana na ten akurat ( nie jest to moja Firma, bo u nas wycena kosztuje 1/4 tego co zapłaciłaś stąd wiem 8) ), to znaczy , że dali Ci korzystniejsze warunki jeśłi chodzi o oprocentowanie - a to w skali wielu rat do zapłacenia może okazać się korzystniejsze. Wysokością się nie przejmuj, po prostu po wypłaceniu ostatniej transzy zrobisz nowy kosztorys uwzgledniający wyższy standard wykończenia np., jakieś architektury ogrodowe itp. wymyślne rzeczy i podniesiesz kwotę :lol: :lol: Jak nie będziesz z nich zadowolona, to po prostu pójdziesz do jakiegokolwiek innego banku i z otwartymi ramionami przejmą kredyt i jeszcze coś dołożą , spoko :wink: Jakby co, stuknij w rynnę, coś się wymyśli :wink: :wink:

2/ odnośnie kwiatków - to nie miałam na myśli siusiania na fundamenty , choć takie rzeczy jak i rozsypywanie skorupek pod podłogą przeciwko duchom nieczystym na forum widziałam :p :p , ale nasi murarze tak właśnie akcentowali koniec każdego etapu :D Wiadomo było, że flaszkę trza było i wypłatę dla nich :p Nie żałowaliśmy , bo byli tego warci!

Kasiu, masz całkowitą rację, ten krzaczek nazywa się pigowiec, pot. pigwa. Zupełnie zapomniałam jak on się nazywa - Ty mi przypomniałaś. Te owoce są wielkości śliwki w żółtym kolorze. Nie wiedziałam jednak, że można z nich zrobić "pigóweczkę" :wink: .

Pani rzeczoznawca widziała akt notarialny zarówno działki, jak i drogi. Oprócz faktur nawet odpisy z KW Sądu Rejonowego jej dałam. I tak miała inne zdanie niż ja i mój kierownik Oddziału Banku :-?

Dzięki za kciuki , a rodzinka dziękuje za pozdrowienia i przesyła serdeczności również dla Was ! :D :p

adaman, serdecznie Ci dziękuję za tak cenne uwagi :D :p .

Faktem jest, że otrzymaliśmy dobre warunki kredytowe. Ten Bank jako jedyny dał nam tak niskie oprocentowanie z niewielką marżą. Od wielu już lat jesteśmy jego stałymi klientami i woleliśmy w nim pozostać. Nawet prowadzić drugiego rachunku nie będziemy musieli i nie będzie związanych z jego obsługą dodatkowych opłat. A to też się liczy w perspektywie tych ... nastu lat.

Jak będę przy ostatniej transzy i mi zabraknie kaski, to pukam w rynnę :wink: :D .

adaman , jak dotąd i moi budowlańcy byliby warci tej flaszki, ale kwiatków w mury nie wtykają :wink: . Więc flaszki nie dostają 8) :lol:

Jednak dobrze, że mi o tym powiedziałaś, bo jak zobaczę, że kwiatki wetknięte - zaraz po flaszeczkę pobiegnę :lol:

Jak byłem mały, nie cierpiałem zapachu pigwy, ale herbatka z nią była świetna, a już od jakiegoś czasu chodzi za mną posadzenie pigwowca. Herbatka jest ok, a pigwówka na spyrytusie jest wręcz jak ambrozja (byle w małych ilościach ;) ), a i zapach ostatnio nawet przypadł mi do gustu. Patrzcie no, jak ludzie się zmieniają! :o :D

W sprawie kredytu - GŁOWA DO GÓRY!!! Już niedługo kasiorka popłynie do Ciebie szeroką strugą, ja, Stara Cyganaka Ci to mówię! ;)

Gryfpc, a jak ja byłam mała to szpinaku nie znosiłam. A teraz codziennie bym jadła :wink: :lol:

Pigóweczki nie piłam więc zdania nie mam 8) .

....W sprawie kredytu - GŁOWA DO GÓRY!!! Już niedługo kasiorka popłynie do Ciebie szeroką strugą, ja, Stara Cyganaka Ci to mówię! ;)

Ty Stara Cyganko - Gryfpc , skoro Ty tak mówisz wierzę, że tak będzie :wink: ( z ręki czy z oczu to wywróżyłeś/aś) :lol:

Gryfpc, a jak ja byłam mała to szpinaku nie znosiłam. A teraz codziennie bym jadła :wink: :lol:

Pigóweczki nie piłam więc zdania nie mam 8) .

....W sprawie kredytu - GŁOWA DO GÓRY!!! Już niedługo kasiorka popłynie do Ciebie szeroką strugą, ja, Stara Cyganaka Ci to mówię! ;)

Ty Stara Cyganko - Gryfpc , skoro Ty tak mówisz wierzę, że tak będzie :wink: ( z ręki czy z oczu to wywróżyłeś/aś) :lol:

Wywróżyłam/em ;) to z fusów kawy rozpuszczalnej :D

Ale poważnie, skoro sprzyja Ci sam "kierownik oddziału", to kasiorka zaraz wpłynie na konto, zobaczysz!!!

Nic się matrw Adrianko będzie dobrze :) W końcu to Ty jesteś klientem banku.

A tak swoją drogą 9 stówek za wycenę? W dodatku przez kogoś tak zmierzłego? :roll: hmm zaczynam żałować, że nie jestem rzeczoznawcą :lol: :wink: No ale tak to już jest, kiedy bank zarzuca swojego rzeczoznawcę, wtedy cenią się baardzo :evil: bo doskonale wiedzą, że klient nie ma wyboru. Przecież to robota warta najwyżej z 400 zł :-? A z taką babską kreaturą to jeszscze tak podzielone przez 2.