iga9 23.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Powiem ci, ze ja bym sie tak latwo splawic w spr. rzeczoznawcy nie dala... Jak zrobila wadliwa wycene, z ktorej nawet bank jest niezadowolony, z ktora jeszcze ty musialas zaplacic - t niech ci zwoca koszty. A ty mozesz rzobic wycene (normalna cena rynkowa to 600 zł) u wybranego przez ciebie rzeczoznawcy. Generalnie w bankach gdzie bylismy po kredyt byla zasada, ze jak ty placisz za wycene to ty wybierasz rzeczoznawce. Nie daj sie i - z jakiej racji masz miec nizszy kredyt! Tak cie nabuntowalam, ale to oczywiscie z sympatii, wiec nie miej mi za zle Na szczescie domek pieknie rosnie - i to jest najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyka 23.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 ADRIANO. Popieram wypowiedź adaman "w całej rozciągłości". Dobrze radzi. Jest furtka. Po wypłaceniu przez bank ostatniej transzy swoje potrzeby finansowe będziesz mogła zatem pokryć sporządzając dla banku ponowny kosztorys uwzględniajcy dodatkowe wydatki. Wnioskowanie o zmianę rzeczoznawcy faktycznie mogłoby jeszcze przedłużyć i tak baaaardzo dłuuuugą procedurę przyznawania kredytu.A kasa potrzebna.CO? Będzie dobrze.Budowa wyrywa się do przodu , bloczki przepychają się jeden przez drugiego.Murek rośnie, słonko świeci ,kwiatki kwitną , majstry pracują ,jest miło. POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Wywróżyłam/em to z fusów kawy rozpuszczalnej Ale poważnie, skoro sprzyja Ci sam "kierownik oddziału", to kasiorka zaraz wpłynie na konto, zobaczysz!!! Gryfpc, Ty tak dobrze wróżysz, że żałuję bardzo, że tą Starą Cyganką jednak nie jesteś . Kierownik Oddziału bardzo się stara, ale przecież nie on przyznaje kredyty Martwię się, że ta cała procedura tak będzie długo trwała, że moi majstrowie przestaną mieć za co budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 zuczek, DZIĘKI za słowa wsparcia Mam takie samo zdanie jak Ty . Taka wycena powinna być co najmniej o połowę niższa . Najgorsze w tym wszystkim jest to, że człek zapłacił tyle kasy i nie jest zadowolony. Jest nie po jego myśli i wszystko mu się komplikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 ...Tak cie nabuntowalam, ale to oczywiscie z sympatii, wiec nie miej mi za zle Na szczescie domek pieknie rosnie - i to jest najwazniejsze Iga, wcale Ci nie mam za złe tego nabuntowania . Cieszę się , że to z sympatii . Cały czas jestem wewnętrznie wściekła, że na takiego rzeczoznawcę trafiłam, i że nie miałam możliwości wyboru innego. Niestety ten Bank nie daje listy z nazwiskami rzeczoznawców bym mogła wskazać na któregoś. Sam go przydziela . Ale szkoda, że mnie akurat przydzielił tę Panią . Oczywiście mogłabym się stawiać i walczyć, ale mnie baaardzo zależy na czasie ( na kasie) . Więc wybrałam pokorę Jak kaski zabraknie to domek przestanie rosnąć. A tego nie biorę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 goyka, KASKA potrzebna, oj! potrzebna i to od zaraz ! Zależałoby mi na jak najszybszym "porozumieniu" się z Bankiem i otrzymaniu pierwszej transzy jeszcze przed opróżnieniem własnej kieszeni. Pieniążki już nam się kończą, a ta procedura trwa i trwa. To jak najszybsze uzupełnienie konta bardzo by mnie uspokoiło, że nie będzie przestojów na budowie z powodu braku funduszy. A na domiar złego dzisiaj otrzymaliśmy telefon od Kierownika Oddziału, że wszystko może się przedłużyć, bo Centrala musi zaopiniować jeszcze jedną sprawę związaną z zatrudnieniem kontraktowym męża. Jak widać tylko w reklamach miło, łatwo i szybko dają kredyty Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 23.05.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Co do reklam- ja też się rozczarowałem...Reklamowa "Decyzja w 48 godzin" to 1,5 miesiąca w czasie rzeczywistym... Trzymam za Was kciuki - a może spróbujcie równolegle w innym banku ? Niektóre mają faktycznie darmowe wydanie decyzji- dokumenty macie przecież skompletowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 23.05.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Adriano czytam i czytam i nie rozumiem czemu banki ćwiczą naszą cierpliwość Przecież mają zagwarantowaną wypłacalność przez hipotekę. A tak z drugiej beczki - gdzie zdjątka aby oczka sobie nacieszyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Już są Kasiu, już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Co do reklam- ja też się rozczarowałem...Reklamowa "Decyzja w 48 godzin" to 1,5 miesiąca w czasie rzeczywistym... Trzymam za Was kciuki - a może spróbujcie równolegle w innym banku ? Niektóre mają faktycznie darmowe wydanie decyzji- dokumenty macie przecież skompletowane. Mikrusek, zaczynamy się poważnie zastanawiać, czy nie spróbować jeszcze w drugim banku. Szczerze Ci powiem, że jestem już tym zmęczona Ale nikt nie mówił, że lekko będzie, więc biorę uszy w górę Serdecznie dziękuję za kciukasy ! Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 23.05.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Adrianko, ciesz się swoimi pięknymi murami, a kaska i tak niedługo pewnie będzie. W każdym razie ja trzymam mocno kciuki.Murki śliczniutkie- tez chciałabym już takie mieć.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 23.05.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Jak miło ,mury pną się w chmury, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 tabaluga, widzisz jak to w życiu jest : Ty masz kaskę - brak Ci murków, ja mam murki - ale jestem bez kaski. I czemu tak się dzieje ? Nie można by tak tych obu rzeczy na raz ? Dla Ciebie komplet i dla mnie komplet ? A kciuki mocno trzymaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Jak miło ,mury pną się w chmury, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.05.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ano nic - twoja decyzja. Faktycznie zasze mozna pozniej zwiekszyc kwote kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Iga, głęboko zastanawiałam się co lepsze : walka i postawienie na swoim, by poprawiać lub robić kolejną wycenę, która zabierze mi czas i pieniądze, czy pogodzić się z obniżeniem wartości i kwoty kredytu , a zaoszczędzić czas. Wybrałam to drugie , bo mi się śpieszy i z natury spokojny człowiek jestem Ponieważ Kierownik Oddziału zapewniał mnie, że jeśli zajdzie taka potrzeba Bank powiększy mi kwotę kredytu na preferencyjnych warunkach - poszłam na ugodę Interesuje mnie jedno : KASA i to jak najszybciej ! Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 24.05.2006 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Gratuluję wewnętrznych ścian fundamentowych. Nawet nie wiedziałam, jakie w nich drzemie piękno, a Ty je sprytnie tu przemyciłaś na tych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 24.05.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Adriano No takiego "niebieskiego fundamentu" to moje oczka jeszcze nie oglądały W temacie nieszczęsnego kredytu: okreśłił się jakoś czasowo ten kierownik? Jak nie możesz usiedzieć na miejscu, a masz chwilę wolnego czasu - spróbuj przejść się do mojej Firmy i sprawdź warunki. Może się okazać, że różnica w racie jest do zaakceptowania , a czasowo NA BANK będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 24.05.2006 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Olu, nawet w najbrzydszych rzeczach można znaleźć piękno, trzeba tylko "umieć" patrzeć . We mnie odezwała się dusza artysty DZIĘKI za gratulki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 24.05.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 adaman, mnie też się podoba niebieski Kierownik czasowo się nie określił, bo sam nie wie ile to potrwa. Myślę, że nie dłużej jak tydzień . Ma dzwonić. Z czasem moim nie za tęgo, ale chcę właśnie uzyskać jeszcze informacji w innym Banku. PKO BP nie odwiedzałam, więc skoro chwalisz (jakby mogło być inaczej ), to pewnie ich odwiedzę. Dziękuję za podpowiedzi, są mi bardzo pomocne Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts