Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

Powiem ci, ze ja bym sie tak latwo splawic w spr. rzeczoznawcy nie dala... Jak zrobila wadliwa wycene, z ktorej nawet bank jest niezadowolony, z ktora jeszcze ty musialas zaplacic - t niech ci zwoca koszty. A ty mozesz rzobic wycene (normalna cena rynkowa to 600 zł) u wybranego przez ciebie rzeczoznawcy. Generalnie w bankach gdzie bylismy po kredyt byla zasada, ze jak ty placisz za wycene to ty wybierasz rzeczoznawce. Nie daj sie i - z jakiej racji masz miec nizszy kredyt! :evil:

Tak cie nabuntowalam, ale to oczywiscie z sympatii, wiec nie miej mi za zle :wink: :D

Na szczescie domek pieknie rosnie - i to jest najwazniejsze :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ADRIANO. Popieram wypowiedź adaman :p "w całej rozciągłości". Dobrze radzi. Jest furtka.

Po wypłaceniu przez bank ostatniej transzy swoje potrzeby finansowe będziesz mogła zatem pokryć sporządzając dla banku ponowny kosztorys uwzględniajcy dodatkowe wydatki.

Wnioskowanie o zmianę rzeczoznawcy faktycznie mogłoby jeszcze przedłużyć i tak baaaardzo dłuuuugą procedurę przyznawania

kredytu.A kasa potrzebna.CO? :wink:

Będzie dobrze.Budowa wyrywa się do przodu , bloczki przepychają się jeden przez drugiego.Murek rośnie, słonko świeci ,kwiatki kwitną , majstry pracują ,jest miło. :p :p :p :p :p

POZDROWIONKA :p

Wywróżyłam/em ;) to z fusów kawy rozpuszczalnej :D

Ale poważnie, skoro sprzyja Ci sam "kierownik oddziału", to kasiorka zaraz wpłynie na konto, zobaczysz!!!

Gryfpc, Ty tak dobrze wróżysz, że żałuję bardzo, że tą Starą Cyganką jednak nie jesteś :wink: .

Kierownik Oddziału bardzo się stara, ale przecież nie on przyznaje kredyty 8) :-? Martwię się, że ta cała procedura tak będzie długo trwała, że moi majstrowie przestaną mieć za co budować :-?

...Tak cie nabuntowalam, ale to oczywiscie z sympatii, wiec nie miej mi za zle :wink: :D

Na szczescie domek pieknie rosnie - i to jest najwazniejsze :D

Iga, wcale Ci nie mam za złe tego nabuntowania :wink: . Cieszę się , że to z sympatii :D .

Cały czas jestem wewnętrznie wściekła, że na takiego rzeczoznawcę trafiłam, i że nie miałam możliwości wyboru innego.

Niestety ten Bank nie daje listy z nazwiskami rzeczoznawców bym mogła wskazać na któregoś. Sam go przydziela :-? . Ale szkoda, że mnie akurat przydzielił tę Panią :-? .

Oczywiście mogłabym się stawiać i walczyć, ale mnie baaardzo zależy na czasie ( na kasie) :wink: . Więc wybrałam pokorę 8)

Jak kaski zabraknie to domek przestanie rosnąć. A tego nie biorę pod uwagę 8)

goyka, KASKA potrzebna, oj! potrzebna i to od zaraz ! :wink:

Zależałoby mi na jak najszybszym "porozumieniu" się z Bankiem i otrzymaniu pierwszej transzy jeszcze przed opróżnieniem własnej kieszeni. Pieniążki już nam się kończą, a ta procedura trwa i trwa. To jak najszybsze uzupełnienie konta bardzo by mnie uspokoiło, że nie będzie przestojów na budowie z powodu braku funduszy.

A na domiar złego dzisiaj otrzymaliśmy telefon od Kierownika Oddziału, że wszystko może się przedłużyć, bo Centrala musi zaopiniować jeszcze jedną sprawę związaną z zatrudnieniem kontraktowym męża.

Jak widać tylko w reklamach miło, łatwo i szybko dają kredyty :-?

Pozdrowionka :p

Co do reklam- ja też się rozczarowałem...Reklamowa "Decyzja w 48 godzin" to 1,5 miesiąca w czasie rzeczywistym...

Trzymam za Was kciuki :) - a może spróbujcie równolegle w innym banku ? Niektóre mają faktycznie darmowe wydanie decyzji- dokumenty macie przecież skompletowane.

Mikrusek, zaczynamy się poważnie zastanawiać, czy nie spróbować jeszcze w drugim banku. Szczerze Ci powiem, że jestem już tym zmęczona 8)

Ale nikt nie mówił, że lekko będzie, więc biorę uszy w górę :wink:

Serdecznie dziękuję za kciukasy ! :D

Pozdrówka !

Iga, głęboko zastanawiałam się co lepsze : walka i postawienie na swoim, by poprawiać lub robić kolejną wycenę, która zabierze mi czas i pieniądze, czy pogodzić się z obniżeniem wartości i kwoty kredytu , a zaoszczędzić czas.

Wybrałam to drugie , bo mi się śpieszy i z natury spokojny człowiek jestem :wink:

Ponieważ Kierownik Oddziału zapewniał mnie, że jeśli zajdzie taka potrzeba Bank powiększy mi kwotę kredytu na preferencyjnych warunkach - poszłam na ugodę 8) :wink:

Interesuje mnie jedno : KASA i to jak najszybciej ! :D

Pozdrówka ! :p

Adriano :D :D No takiego "niebieskiego fundamentu" to moje oczka jeszcze nie oglądały :p

W temacie nieszczęsnego kredytu: okreśłił się jakoś czasowo ten kierownik?

Jak nie możesz usiedzieć na miejscu, a masz chwilę wolnego czasu - spróbuj przejść się do mojej Firmy i sprawdź warunki. Może się okazać, że różnica w racie jest do zaakceptowania , a czasowo NA BANK będzie lepiej :roll:

adaman, mnie też się podoba niebieski :wink: :D

Kierownik czasowo się nie określił, bo sam nie wie ile to potrwa. Myślę, że nie dłużej jak tydzień :roll: . Ma dzwonić.

Z czasem moim nie za tęgo, ale chcę właśnie uzyskać jeszcze informacji w innym Banku. PKO BP nie odwiedzałam, więc skoro chwalisz (jakby mogło być inaczej :wink: ), to pewnie ich odwiedzę.

Dziękuję za podpowiedzi, są mi bardzo pomocne :D

Pozdrówka :p