Adriano Komputero 30.05.2006 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 goyka, toż Ty przecież GOŚĆ HONOROWY będziesz ! Muszę się tylko zaopatrzyć w jakieś ładne lampeczki do winka, bo uboga w nie jestem, no i dla wszystkich gości nie starczy (a ze szklanek i kubków to winko nie smakuje ) Panowie budowlańcy już sami zarządzili gdzie co ma stać : tam pod ścianą antałki, tu leżaczki, a tutaj buteleczki . Pomysł z piwniczką na winko bardzo ich ożywił . Póki co ochoczo zabrali się do jej wykańczania. Reszta stoi i czeka Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mnie sprawa piwniczki nie daje spokoju do dziś. To znaczy, bardzo, bardzo chciałabym mieć choć taką maciupeńką- np. pod schodami. Niestety u mnie się nie da, bo pod schodami łazienka, a kopać głębiej nie mogę, bo glina okropnista. Tak więc Tobie tej piwniczki zazdroszczę jak nie wiem co. I masz ją prawie za darmo. A winka od razu zrób na kilka lat- a niech sobie leżakuje i dojrzewa. A jak dojrzeje, to daj cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.05.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja też zazdroszczę Ci tej Twojej piwniczki. My mieliśmy taką możliwość, ale przestraszyłem się kosztów, a zwłaszcza wilgoci, której na naszej działce nie brakuje. Przyłączę się zatem do Tabalugi i kombinuj szybciutko to winko, a jak dojrzeje, to nam też daj cynk Zobaczysz, jak szybko przyjedziemy, bo wino, to my uwielbiamy, zwłaszcza swojskie!!! A naszą kolekcję win jak będziemy naruszać, to też Was zaprosimy!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 30.05.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Adrianko o szkło się nie martwiaj, rzuć tylko hasło, a myślę , że przez następne lata wystarczy Ci zastawy do podejmowania gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.05.2006 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Tabaluga, ja właśnie chciałam też taką maciupeńką, ale wyszła ciut większa . Chyba lepszy ten mój piaseczek od Twojej glinki Nie obawiaj się, jak winko "wydorośleje" dam cynk ! (młode winko też dobre - może jednak dam cynk wcześniej ?) Gryfc, no to ja ZAPRASZAM ! A z jakich owoców winko najbardziej lubicie? adaman, a może by tak zrobić tzw. "wkupne" lub "dar dla piwniczki" - każdy z gości degustatorów zostawia po sobie COŚ na pamiątkę (tym czymś byłaby oczywiście lampka do wina ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 30.05.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Adriano, myślę, że każdy zaproszony zabierze ze sobą niezbędny "zestaw degustatora" z wielką przyjemnością Ty tylko informuj czego zabrakło W ten oto sposób wyposażenie piwniczki w niezbędne utensylia masz zapewnione w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.05.2006 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 adaman, masz świetny pomysł . Tak zrobię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.05.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Bardzo lubię wino z owoców dzikiej róży, ale ryżowym też nie pogardzę! Poza tym straszliwie przepadam za wszelkiej maści Cabernetami i Reńskim. ... tylko dzisiaj jakoś tak dziwnie się składa, nie mam za bardzo ochoty na wino, a nie wiem czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.05.2006 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Gryfpc, ... ale ja wiem . Było co świętować ! Gratulki !!! A do czasu, kiedy winko "się zrobi" najdzie Cię ochota i mam nadzieję, że i kac przejdzie . Specjalnie dla Ciebie zrobię z dzikiej róży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.05.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Gryfpc, ... ale ja wiem . Było co świętować ! Gratulki !!! A do czasu, kiedy winko "się zrobi" najdzie Cię ochota i mam nadzieję, że i kac przejdzie . Specjalnie dla Ciebie zrobię z dzikiej róży Czuję się ZASZCZYCONY i zaproszony!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.05.2006 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Gryfpc, już się szykuj ! ZAPRASZAM SERDECZNIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.05.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Adrianko tak myślałam że nie przeliczała kosztów chce Cię pocieszyć i myślę że piwniczka była lepszym pomysłem niż zasypanie tego bo na mój noc to jest tańsze wyjście Tym bardziej że Twoje fundamenciki solidnie zaizolowane a i gleba przyjazna Już zaczynam się rozglądać za komlpecikiem degustaycyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.05.2006 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Aga, a to bardzo mi miło ... jejkuś... niech już się zbuduje ten mój domek i piwniczka, niech winko zacznie dojrzewać, bo ochota na nie wielka no i przecież degustatorzy czekają A co do kosztów to jedna wywrotka pospółki ma kosztować 200 PLN Piwniczka wyjdzie więc nieco taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Widzisz czyli piwniczka sięopłaca i jeszcze jakie korzyści będą Bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.06.2006 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.06.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Adriano jestem pełna podziwu dla Ciebie i zdumiona postawą mamy sąsiada.Fajnie że wymieniłaś słupek.Jesteś OK. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 01.06.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ale z Ciebie aparatka tzn.super zdjęcia robisz . Może by tak zastosować metodę owej pani ? Nie zniżaj się do jej poziomu. Głupi babsztyl z niej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.06.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ło rany, co za baba Jak ona tyle wrzasku o jeden skaleczony słupek robi, to lepiej od niej z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.06.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Podziwiam spokój i opanowanie Szkoda że ja nie mam takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Adriano, nieciekawych masz sąsiadów . Nie zapowiada to dobrze Waszych przyszłych relacji, a z sąsiadami jakoś żyć trzeba, niestety. Tak się zastanawiam po cichutku po co tej sąsiadce pies? A może to psu potrzebna jest sąsiadka do obrony, oczywiście, skoro taka agresywna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts