kasia64 03.06.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Adriano u mnie otwierają się wszystkie zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 03.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 W takim razie moja przeglądarka szwankuje Mam nadzieję, że innym też się wszystko otwiera!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 03.06.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 03.06.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 ... miałem na myśli zdjęcia oczywiście. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.06.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Wszystkie zdjęcia się otwierają, ale nawet przy 1M łączu trochę to trwa. Proponuję zdjęcia z poszczególnych sesji grupować w mini-albumy. Np. tak: POMYSŁ GEDA NA PODDASZE - kliknij Zaoszczędzi to wiele czasu czytaczom. Takie albumy robi się automatycznie programem ACDSEE ogólnodostępnym w necie i na płytkach w czasopismach komputerowych. Dobry, tani, szybki, niezawodny serwer kupisz na http://www.win.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 03.06.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Wszystkie zdjęcia oczywiście Co do reszty mam synka który jest otwarty na kwestie komputerowe bo ja cosik nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No a te drzewka rosną w tych 6m, czy poza? adaman, drzewka rosną w tych 6m przeznaczonych na drogę ( dokładnie jest to 6m drogi minus 2,5 m "zabrane" przez drzewka). Tym sposobem droga ma teraz nie 6m, a 3,5 m szerokości. Gdyby drugi sąsiad (ten na przeciwko tego pierwszego) zrobił dokładnie to samo, czyli zasadził krzaczki wzdłuż swojej działki na drodze w 2,5 mertowym pasie - to droga nie byłaby drogą (miałaby 1,5 metra szerokości) tylko ścieżką pieszą i żaden samochód by nie przejechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Aga, i_ska, dziewczyny to opanowanie nie tak łatwo przychodzi, ale staram się kontrolować . Raczej swojej wściekłości nie ujawniam na zewnątrz tylko duszę w sobie, ale wszystko się we mnie gotuje i_ska , tak jak mówisz zacznę od podświadomej terapii , spokoju i opanowania i będę czekać na efekty. Jeśli ich nie będzie... dam upust mojemu "zagotowaniu" P.S. Z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie, ale sama wiesz (widzę, że też masz już pewne doświadczenie w tym względzie ), że to nie takie proste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ged, widzę, że Ty też ugodowy jesteś. Szkoda, że nie będziemy sąsiadami . Twój pomysł na mini albumy fajny. Już o tym myślałam . Dzięki ! POMYSŁ GEDA NA PODDASZE ciut mnie na początku przeraził . Po kliknięciu myszką ujrzałam TRUMNY , Ged, jeśli taki serwer zakupię to co dalej ? Oświeć mnie proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Adriano u mnie otwierają się wszystkie zdjątka Kasiu, oj! jak dobrze !!! . Bardzo się cieszę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Adrianko spieszę Ci niestety donieść (tak się umawialismy), że po wielu próbach otwierania, zamykania, odświeżania, czyszczenia pamięci podręcznej, etc. wciąż nie otwierają się te same okienka i to w liczbie 42!!! Gryfpc, nie może być !!! Aż tyle X ? Tak mi przykro ! P.S. Może zakupię ten serwer, o którym mówi Ged Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.06.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ja też - wpisy oddziaływują na rozum,a zdjątka to miodzio dla oczek i duszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ja też - wpisy oddziaływują na rozum,a zdjątka to miodzio dla oczek i duszy Właśnie tak jest, jak mówisz (piszesz) Kasiu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 04.06.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ged, widzę, że Ty też ugodowy jesteś. Szkoda, że nie będziemy sąsiadami . Twój pomysł na mini albumy fajny. Już o tym myślałam . Dzięki ! POMYSŁ GEDA NA PODDASZE ciut mnie na początku przeraził . Po kliknięciu myszką ujrzałam TRUMNY , Ged, jeśli taki serwer zakupię to co dalej ? Oświeć mnie proszę ! "W pasie przeznaczonym na drogę" napisałeś - kto jest włąścicielem tego pasa ? Ja z pasem 6 mam podobny problem, z tym, że to na mojej działce jest ten pas. To moja ziemia w planie przeznaczona na drogę. Obok tego pasa biegnie droga wiejska szutrowa (6 metrowa- własność gminy). Zamierzam te MOJE 6 metrów obsadzić drzewami i ogrodzić niskim płotkiem tak, aby nikt nie mógł na niego wjechać. Chcę namówić sąsiadów wzdłuż tej drogi abyśmy nasadzili drzew i zrobili piękną aleję. Serwer się kupuje i w najtańszej wersji możesz umieścić na nim jakieś 30 tysięcy zdjęć. Mniej się nie da kupić Programem Win Comander przypinasz go do twojego kompa i traktujesz jako nowy dysk - najprościej mówiąc. Umieszczasz na nim zdjęcia, skrypty w dowolnym inetowym języku, a w poście forumowym linka do tych zdjęć, skryptów itd. Ta firma sprzedająca serwery przyśle Ci emailem precyzyjną instrukcję obsługi - zresztą dają jakiś czas za darmo dla testów. Gdyby trzeba było to mogę online przeszkolić w obsłudze czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ged, pas przeznaczony na drogę jest współwłasnością wszystkich sąsiadów, których działki mają wjazd/wyjazd . Droga w Planie Zagospodarowania ma mieć 6 metrów szerokości. I tyle ma, a w zasadzie miałaby gdyby sąsiad nie obsadził jej krzakami. Jest to droga dojazdowa wewnętrzna do dziewięciu działek. Z drogi gminnej wjeżdża się w naszą wspólną , która jest drogą "ślepą". Kończy się wraz z końcem granicy ostatniej działki. Sąsiad, który poza swoim ogrodzeniem, czyli na drodze, zasadził drzewka - ma działkę na samym początku wspólnej drogi. Wszyscy sąsiedzi muszą najpierw przejechać przez zwężoną część . Trzeba bardzo uważać, by skręcając z drogi gminnej w naszą nie wjechać w zasadzoną na samym rogu lipę Moja sprawa wygląda więc nieco inaczej jak Twoja. U Ciebie "sprawa prosta" . Serdecznie dziękuję Ci za informację o Programie Win Comander Czy taki laik komputerowy jak ja poradzi sobie z nim ? Piszesz, że dają instrukcję, ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 U mnie też widać wszystkie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Aga !!! Ciężar z serca mi spada słysząc TO ! Och ! Jak fajnie, CIESZĘ SIĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 04.06.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Z niewielką pomocą - da sobie radę. Z sąsiadem ... z jednej strony kłopot, z innej chciałbym mieć sąsiada z inicjatywą sadzenia drzew. Trzeba by z nim pogadać - może w narożniku ukośnie, może bliżej płotu. 6m to sporo. Przy takiej ilości domów zrobiłbym drogę na jeden samochód - 3 m a resztę obsadził. Mijanki byłyby na wjazdach. U nas się tak robi - mało asfaltu sporo zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Aga !!! Ciężar z serca mi spada słysząc TO ! Och ! Jak fajnie, CIESZĘ SIĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Z niewielką pomocą - da sobie radę. Z sąsiadem ... z jednej strony kłopot, z innej chciałbym mieć sąsiada z inicjatywą sadzenia drzew. Trzeba by z nim pogadać - może w narożniku ukośnie, może bliżej płotu. 6m to sporo. Przy takiej ilości domów zrobiłbym drogę na jeden samochód - 3 m a resztę obsadził. Mijanki byłyby na wjazdach. U nas się tak robi - mało asfaltu sporo zieleni. Ged, ja też uwielbiam zieleń, drzewa ... w ogóle kocham przyrodę. Ale przecież nie o to tu chodzi, czy ktoś lubi drzewa, czy nie, tylko czy to nie będzie przeszkadzać innym użytkownikom. Takie rzeczy trzeba omówić, a nie sadzić bez porozumienia. Zgadzam się, że można byłoby zrobić nieco węższą drogę tak by wzdłuż każdego ogrodzenia na szerokości 1 metra rosły roślinki , ale nie aż 2,5 m. Wtedy do domu tylko piechotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts