Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystkie zdjęcia się otwierają, ale nawet przy 1M łączu trochę to trwa. Proponuję zdjęcia z poszczególnych sesji grupować w mini-albumy.

Np. tak:

POMYSŁ GEDA NA PODDASZE - kliknij :D

Zaoszczędzi to wiele czasu czytaczom.

Takie albumy robi się automatycznie programem ACDSEE ogólnodostępnym w necie i na płytkach w czasopismach komputerowych.

Dobry, tani, szybki, niezawodny serwer kupisz na http://www.win.pl/

No a te drzewka rosną w tych 6m, czy poza?

adaman,

drzewka rosną w tych 6m przeznaczonych na drogę ( dokładnie jest to 6m drogi minus 2,5 m "zabrane" przez drzewka). Tym sposobem droga ma teraz nie 6m, a 3,5 m szerokości.

Gdyby drugi sąsiad (ten na przeciwko tego pierwszego) zrobił dokładnie to samo, czyli zasadził krzaczki wzdłuż swojej działki na drodze w 2,5 mertowym pasie - to droga nie byłaby drogą (miałaby 1,5 metra szerokości) tylko ścieżką pieszą i żaden samochód by nie przejechał :-?

Aga,

i_ska,

dziewczyny to opanowanie nie tak łatwo przychodzi, ale staram się kontrolować . Raczej swojej wściekłości :evil: nie ujawniam na zewnątrz tylko duszę w sobie, ale wszystko się we mnie gotuje 8) :x :-?

i_ska , tak jak mówisz zacznę od podświadomej terapii , spokoju i opanowania i będę czekać na efekty. Jeśli ich nie będzie... dam upust mojemu "zagotowaniu" :wink:

P.S. Z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie, ale sama wiesz (widzę, że też masz już pewne doświadczenie w tym względzie :wink: ), że to nie takie proste 8) .

Ged,

widzę, że Ty też ugodowy jesteś. Szkoda, że nie będziemy sąsiadami :wink: .

Twój pomysł na mini albumy fajny. Już o tym myślałam . Dzięki ! :D

POMYSŁ GEDA NA PODDASZE ciut mnie na początku przeraził :o . Po kliknięciu myszką ujrzałam TRUMNY :o :o :o , :lol: :lol: :lol:

Ged, jeśli taki serwer zakupię to co dalej ? Oświeć mnie proszę ! :D

Adrianko ;) spieszę Ci niestety donieść (tak się umawialismy), że po wielu próbach otwierania, zamykania, odświeżania, czyszczenia pamięci podręcznej, etc. wciąż nie otwierają się te same okienka i to w liczbie 42!!! :( :cry:

Gryfpc, nie może być !!! :evil: Aż tyle X ? :o :( Tak mi przykro ! :(

P.S. Może zakupię ten serwer, o którym mówi Ged :roll:

Ged,

widzę, że Ty też ugodowy jesteś. Szkoda, że nie będziemy sąsiadami :wink: .

Twój pomysł na mini albumy fajny. Już o tym myślałam . Dzięki ! :D

POMYSŁ GEDA NA PODDASZE ciut mnie na początku przeraził :o . Po kliknięciu myszką ujrzałam TRUMNY :o :o :o , :lol: :lol: :lol:

Ged, jeśli taki serwer zakupię to co dalej ? Oświeć mnie proszę ! :D

"W pasie przeznaczonym na drogę" napisałeś - kto jest włąścicielem tego pasa ?

Ja z pasem 6 mam podobny problem, z tym, że to na mojej działce jest ten pas. To moja ziemia w planie przeznaczona na drogę. Obok tego pasa biegnie droga wiejska szutrowa (6 metrowa- własność gminy). Zamierzam te MOJE 6 metrów obsadzić drzewami i ogrodzić niskim płotkiem tak, aby nikt nie mógł na niego wjechać. Chcę namówić sąsiadów wzdłuż tej drogi abyśmy nasadzili drzew i zrobili piękną aleję.

Serwer się kupuje i w najtańszej wersji możesz umieścić na nim jakieś 30 tysięcy zdjęć. Mniej się nie da kupić :D Programem Win Comander przypinasz go do twojego kompa i traktujesz jako nowy dysk - najprościej mówiąc. Umieszczasz na nim zdjęcia, skrypty w dowolnym inetowym języku, a w poście forumowym linka do tych zdjęć, skryptów itd. Ta firma sprzedająca serwery przyśle Ci emailem precyzyjną instrukcję obsługi - zresztą dają jakiś czas za darmo dla testów. Gdyby trzeba było to mogę online przeszkolić w obsłudze czegoś takiego.

Ged,

pas przeznaczony na drogę jest współwłasnością wszystkich sąsiadów, których działki mają wjazd/wyjazd . Droga w Planie Zagospodarowania ma mieć 6 metrów szerokości. I tyle ma, a w zasadzie miałaby gdyby sąsiad nie obsadził jej krzakami. Jest to droga dojazdowa wewnętrzna do dziewięciu działek. Z drogi gminnej wjeżdża się w naszą wspólną , która jest drogą "ślepą". Kończy się wraz z końcem granicy ostatniej działki.

Sąsiad, który poza swoim ogrodzeniem, czyli na drodze, zasadził drzewka - ma działkę na samym początku wspólnej drogi. Wszyscy sąsiedzi muszą najpierw przejechać przez zwężoną część . Trzeba bardzo uważać, by skręcając z drogi gminnej w naszą nie wjechać w zasadzoną na samym rogu lipę 8)

Moja sprawa wygląda więc nieco inaczej jak Twoja. U Ciebie "sprawa prosta" :wink: .

Serdecznie dziękuję Ci za informację o Programie Win Comander :D

Czy taki laik komputerowy jak ja poradzi sobie z nim ? Piszesz, że dają instrukcję, ale .... :roll: 8)

Z niewielką pomocą - da sobie radę. Z sąsiadem ... z jednej strony kłopot, z innej chciałbym mieć sąsiada z inicjatywą sadzenia drzew. Trzeba by z nim pogadać - może w narożniku ukośnie, może bliżej płotu. 6m to sporo. Przy takiej ilości domów zrobiłbym drogę na jeden samochód - 3 m a resztę obsadził. Mijanki byłyby na wjazdach. U nas się tak robi - mało asfaltu sporo zieleni. :D

Z niewielką pomocą - da sobie radę. Z sąsiadem ... z jednej strony kłopot, z innej chciałbym mieć sąsiada z inicjatywą sadzenia drzew. Trzeba by z nim pogadać - może w narożniku ukośnie, może bliżej płotu. 6m to sporo. Przy takiej ilości domów zrobiłbym drogę na jeden samochód - 3 m a resztę obsadził. Mijanki byłyby na wjazdach. U nas się tak robi - mało asfaltu sporo zieleni. :D

Ged, ja też uwielbiam zieleń, drzewa ... w ogóle kocham przyrodę. Ale przecież nie o to tu chodzi, czy ktoś lubi drzewa, czy nie, tylko czy to nie będzie przeszkadzać innym użytkownikom. Takie rzeczy trzeba omówić, a nie sadzić bez porozumienia.

Zgadzam się, że można byłoby zrobić nieco węższą drogę tak by wzdłuż każdego ogrodzenia na szerokości 1 metra rosły roślinki , ale nie aż 2,5 m. Wtedy do domu tylko piechotą :wink: :-?