Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ged,

masz dobry pomysł. Powiem sąsiadowi, że mu pomogę :wink: :D

Renatko,

ja też się zastanawiam dlaczego nieraz widać wszystkie zdjęcia, a niekiedy nie :roll: . Chyba to sprawka serwera :wink:

Najważniejsze, że w końcu mogłaś zobaczyć moją okolicę i że Ci się spodobała :D .

A domek to chciałabym aby rósł jeeeeszcze szybciej :wink: :D :lol:

ADRIANO ,zachowanie matki sąsiada pozostawiam bez komentarza.Szkoda słów .Pokazałaś klasę.Nie zniżyłaś się do jej poziomu a wyrządzona SZKODA została naprawiona. Jesteś OK! :lol:

"PAZERNIAKOWI" sąsiadowi :evil: można przy okazji nadmienić , z troski o jego drzewka :wink: ,że ciężki sprzęt może je nieodwracalnie uszkodzić. Jeśli jest kumaty ,to powinien pojąć aluzję.

POZDRÓWKA :p

goyka - WITAJ ZNÓW ! :D :p

Masz niezaprzeczalną rację ! :D :D :D

Szkoda, że owego sąsiada teraz trudno na działeczce zastać. Przed wygrodzeniem drogi był tam niemal codziennie. Teraz, jak już dokładnie widać jak dużo miejsca "zagospodarował" - zniknął. Nie pokazuje się ... czyżby bał się konfrontacji ? :roll: :wink: :lol:

Pozdrowionka ! :p

Fundamenty śliczne :D

a co do sąsiadów (i ich matek :evil: ) - ja też o niektórych swoich mogę ksiażkę napisać ( :roll: choć tak naprawdę to jeszcze ich nie poznałam :roll:, a już pojedyncze osobniki nieźle dały się w kość ), ale daję sobie na wstrzymanie, bo w końcu, jeśli nic się nie zmieni, to będę z nimi współżyć całe życie, więc mam nadzieję, że jakoś się ułoży, czego i Tobie życzę :D

Kochani, bardzo Wam dziękuję ! :D :p

Nefer, oby tak było jak mówisz. Bardzo bym tego chciała ! :D

ogo,może być turbo, choć ja szybkiej jazdy się boję 8) :lol:

Kasiu, serdeczne dzięki ! Ten strumień będzie nieco węższy (dzięki Pani rzeczoznawcy), ale najważniejsze, że suszy nie będzie :wink: :lol:

Funia, jaki miły komplement :D

Stosunki międzysąsiedzkie powinny stać się tematem badań psychologicznych :wink: :lol: .

A z sąsiadami i tak trzeba żyć. Zawsze lepiej gdy jest miło niż jak się trzeba unikać :wink: 8)

Również życzę Ci dobrych sąsiadów :D

Aga - żona Facia, tak podobno mówią, że jaki poniedziałek taki cały tydzień :wink: . Sama jestem ciekawa co przyniesie jutrzejszy

dzień :roll:

Troche mnie nie bylo...Z wiadomych powodow...Ale do rzeczy...

GRATULACJE Z POWODU KREDYTU!!! :lol: :lol: :lol: Tylko zastanawiam się nad oplatą wpisu do hipoteki ( 200pln) W zeszlym roku, kredyt na budowę , był zwolniony z tejze, wiem że od marca cosik się pozmienialo z tymi oplatami...ale naiwna myślałam że na korzyść klienta...A tu jak zawsze..jednym coś podarują,aby innym cosik zabrać :cry: :cry: Muszą wyjść na swoje....Co do PANI (?)Ja tez mialam podobną sytuację..Zaczepil mnie sąsiad, ktory posiada dzialkę w sąsiectwie mojej tymczasowej skrzynki prądowej ( jakieś 250m)Mial pretensje, że mój wybitnie dtogi kabel prądowy idzie w granicy Jego działi-A nie idzie :o I że zniszczyli mu słupek graniczny( moi kopacze) A nie zniszczyli, tylko zostal tyćko przysypany..Po moich wyjaśnieniach, że to tylko tymczasowe rozwiązanie( wedlug obietnic do końca Sierpnia) a ewentualne zniszczenie słupka naprawimy- tzn. Wezwiemy geodetę i pokryjemy koszty z tym związane, doszedl do wniosku, że nie ma takiej potrzeby, bo on( ten słup) jest najprawdopodobniej tylko przysypany....Chyba chcial kasę wyciągnąć???

A postępy na budowie ..KAPITALNE!!!! I zdjątak rewelacyjne..Skąd Ty takie niebo wytrzasnęlaś???

Alfredziu, miło, że jesteś ! :p

Słuchaj , codziennie dmucham i przeganiam chmurzyska, by nie zbierały się nad moim dołkiem (no, dzisiaj już dołek zasypany :wink: ). Gdyby nie taka niewdzięczna pogoda murki mego domku byłoby już widać . A tak to dzisiaj wszystko zasypali i nie widać NIC :wink: :-? :(

Pisząc o słupku granicznym myślałam, że mój przypadek to jakiś ewenement, a tu proszę Ty też masz w tej sprawie pewne doświadczenie :wink: 8)

Wpis do hipoteki niestety nie jest już zwolniony z opłat :( . Na wszystkim chcą się dorobić, nawet na takim, który kasy nie ma i pożycza by mieć (i opłacać) :evil:

Serdeczne pozdrowionka :D :p

Fundamnety piekne - ekipa faktycznie swietnie sie sprawuje! GRATULACJE!

Co do nagrd alkoholowych i nie tylko. Ja akutrat nie stosuje :D Nie uwazam, zeby picie nawet jednego piwka bylo na budowie norma - ja tam w pracy nie pije i uwazam, ze innychtez to powinno dotyczyc :wink: :D Nie znam tez szefa, ktory za prawidlowa wykonana prace stawialby pracownikom po kolejce :wink: W koncu umawiasz sie z ekpa na wykonanie pracy za jakas kwote i to jest ich wynagrodzenie.

Wiem, wiem - budowlancy maja inne podejscie - moi akurat sie nie domagaja :D No ale trzeba wyczuc sytuacje - sama musisz podjac decyzje. Ale wtedy piwko czeka cie tez przy tropie nad parterem i przy koncu innych etapow :wink:

Budowe masz pierwsza klasa! :D :D :D

AdrianoBRAWO BRAWO BRAWO!!!! Jaki poniedziałek - taki cały tydzień!!! Kasa szerokim strumieniem popłynie, to teraz pójdzie z kopyta i ani się obejrzysz już będziesz planowała gdzie kanapa, gdzie .... :D :D A ze pogodę wreszcie Gryfpc na niebieskiej linii załatwił porządną, to i żyrandol będzie gdzie niedługo powiesić :wink:

A na razie proponuję potańcówkę urządzić - parkiet aż lśni :p :p Gorąco pozdrawiam i życzę dalej budowania w takiej atmosferze :D :D

P.S. Niby kierownik piwa w pracy nie stawia, bo rózne gusta ludzie mają, ale moja Pani Dyrektor w szczególnych sytuacjach umiała nam podziękować za dobrze wykonane zadania 8) Szarlotką np...

Adriano po robocie widać, że to porządna ekipa jest masz szczęście wszystko zrobione książkowo, aż miło oko zawiesić, a co do pifka to należy im się tylko daj im po pracy, adriano spoko ja moim też postawiłam na koniec roboty i byli baaardzo zadowoleni. :wink: :D

i_ska, DZIĘKI ! :D

Miałam ekipy nie chwalić (więc nie chwalę : tfu..., tfu...), ale widzę, że chłopaki naprwadę się starają :wink: . Sama widzisz jak wygląda ich praca. Wszystko pod sznyt. Aż żal tego nie docenić i piweczka nie postawić 8) .

Ale masz rację - po skończonej robocie wyjmę zza pazuchy co trzeba :wink: .

Iga, DZIĘKI za gratulacje ! :D

Masz rację, jeśli dzisiaj postawię, czeka mnie to samo przy następnych etapach :-? Sama nie wiem :roll:

Majstry sympatyczne są, grzeczne, pracowite... , a w zasadzie to ja się z nimi osobiście nie rozliczam tylko przez kierownika budowy. Ode mnie grosza jeszcze nie dostali więc tak się zastanawiam co by ich dowartościować :wink: , aby dalej robota im wychodziła jak do tej pory 8).

:roll: :roll: :roll: chyba jednak po tym piweczku im postawię, ale jak mówi i_ska : po pracy :wink: