ged 04.06.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Oooo właśnie - zaproponuj, że razem przesadzicie o te 1.5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 04.06.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Adriano, dzisiaj otworzyły się wszystkie zdjęcia. Nie wiem co jest powodem, że czasem są krzyżyki. Ależ urocza okolica! A sam dom rośnie jak na drożdżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ged, masz dobry pomysł. Powiem sąsiadowi, że mu pomogę Renatko, ja też się zastanawiam dlaczego nieraz widać wszystkie zdjęcia, a niekiedy nie . Chyba to sprawka serwera Najważniejsze, że w końcu mogłaś zobaczyć moją okolicę i że Ci się spodobała . A domek to chciałabym aby rósł jeeeeszcze szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyka 04.06.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 ADRIANO ,zachowanie matki sąsiada pozostawiam bez komentarza.Szkoda słów .Pokazałaś klasę.Nie zniżyłaś się do jej poziomu a wyrządzona SZKODA została naprawiona. Jesteś OK! "PAZERNIAKOWI" sąsiadowi można przy okazji nadmienić , z troski o jego drzewka ,że ciężki sprzęt może je nieodwracalnie uszkodzić. Jeśli jest kumaty ,to powinien pojąć aluzję. POZDRÓWKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 goyka - WITAJ ZNÓW ! Masz niezaprzeczalną rację ! Szkoda, że owego sąsiada teraz trudno na działeczce zastać. Przed wygrodzeniem drogi był tam niemal codziennie. Teraz, jak już dokładnie widać jak dużo miejsca "zagospodarował" - zniknął. Nie pokazuje się ... czyżby bał się konfrontacji ? Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyka 04.06.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Sąsiad być może i boi się konfrontacji......a może , ze wstydu / a feeeee ! powinien się wstydzić / z dala od posadzonej przez siebie szkółki leśnej na drodze w skupieniu obmyśla nową strategię działania ? Oj,oj! przeholował w tym nasadzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 goyka, że też o tym nie pomyślałam Faktycznie, może chce nas jeszcze czymś zaskoczyć . Trzeba również przygotować strategię i być czujnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.06.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Gratuluję umowy kredytowej Teraz to juz z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 05.06.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Adriano, to juz niedługo włączycie turbo budowanie???Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 05.06.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Adriano To fantastycznie!! Brawo!! Niech Kasa Płynie Do Was Szerokim Strumieniem !!!http://img523.imageshack.us/img523/3817/2569335kg.pnghttp://img523.imageshack.us/img523/3817/2569335kg.pnghttp://img523.imageshack.us/img523/3817/2569335kg.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.06.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Fundamenty śliczne a co do sąsiadów (i ich matek ) - ja też o niektórych swoich mogę ksiażkę napisać ( choć tak naprawdę to jeszcze ich nie poznałam , a już pojedyncze osobniki nieźle dały się w kość ), ale daję sobie na wstrzymanie, bo w końcu, jeśli nic się nie zmieni, to będę z nimi współżyć całe życie, więc mam nadzieję, że jakoś się ułoży, czego i Tobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.06.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Adriano - teraz to już mi szczęka opadła. Wszystko w jednym dniu. Ale tempo macie. Jaki poniedziałek taki cały tydzień. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.06.2006 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Kochani, bardzo Wam dziękuję ! Nefer, oby tak było jak mówisz. Bardzo bym tego chciała ! ogo,może być turbo, choć ja szybkiej jazdy się boję Kasiu, serdeczne dzięki ! Ten strumień będzie nieco węższy (dzięki Pani rzeczoznawcy), ale najważniejsze, że suszy nie będzie Funia, jaki miły komplement Stosunki międzysąsiedzkie powinny stać się tematem badań psychologicznych . A z sąsiadami i tak trzeba żyć. Zawsze lepiej gdy jest miło niż jak się trzeba unikać Również życzę Ci dobrych sąsiadów Aga - żona Facia, tak podobno mówią, że jaki poniedziałek taki cały tydzień . Sama jestem ciekawa co przyniesie jutrzejszy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 05.06.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Troche mnie nie bylo...Z wiadomych powodow...Ale do rzeczy... GRATULACJE Z POWODU KREDYTU!!! Tylko zastanawiam się nad oplatą wpisu do hipoteki ( 200pln) W zeszlym roku, kredyt na budowę , był zwolniony z tejze, wiem że od marca cosik się pozmienialo z tymi oplatami...ale naiwna myślałam że na korzyść klienta...A tu jak zawsze..jednym coś podarują,aby innym cosik zabrać Muszą wyjść na swoje....Co do PANI (?)Ja tez mialam podobną sytuację..Zaczepil mnie sąsiad, ktory posiada dzialkę w sąsiectwie mojej tymczasowej skrzynki prądowej ( jakieś 250m)Mial pretensje, że mój wybitnie dtogi kabel prądowy idzie w granicy Jego działi-A nie idzie I że zniszczyli mu słupek graniczny( moi kopacze) A nie zniszczyli, tylko zostal tyćko przysypany..Po moich wyjaśnieniach, że to tylko tymczasowe rozwiązanie( wedlug obietnic do końca Sierpnia) a ewentualne zniszczenie słupka naprawimy- tzn. Wezwiemy geodetę i pokryjemy koszty z tym związane, doszedl do wniosku, że nie ma takiej potrzeby, bo on( ten słup) jest najprawdopodobniej tylko przysypany....Chyba chcial kasę wyciągnąć??? A postępy na budowie ..KAPITALNE!!!! I zdjątak rewelacyjne..Skąd Ty takie niebo wytrzasnęlaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.06.2006 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Alfredziu, miło, że jesteś ! Słuchaj , codziennie dmucham i przeganiam chmurzyska, by nie zbierały się nad moim dołkiem (no, dzisiaj już dołek zasypany ). Gdyby nie taka niewdzięczna pogoda murki mego domku byłoby już widać . A tak to dzisiaj wszystko zasypali i nie widać NIC Pisząc o słupku granicznym myślałam, że mój przypadek to jakiś ewenement, a tu proszę Ty też masz w tej sprawie pewne doświadczenie Wpis do hipoteki niestety nie jest już zwolniony z opłat . Na wszystkim chcą się dorobić, nawet na takim, który kasy nie ma i pożycza by mieć (i opłacać) Serdeczne pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 06.06.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Adriano po robocie widać, że to porządna ekipa jest masz szczęście wszystko zrobione książkowo, aż miło oko zawiesić, a co do pifka to należy im się tylko daj im po pracy, adriano spoko ja moim też postawiłam na koniec roboty i byli baaardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.06.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Fundamnety piekne - ekipa faktycznie swietnie sie sprawuje! GRATULACJE! Co do nagrd alkoholowych i nie tylko. Ja akutrat nie stosuje Nie uwazam, zeby picie nawet jednego piwka bylo na budowie norma - ja tam w pracy nie pije i uwazam, ze innychtez to powinno dotyczyc Nie znam tez szefa, ktory za prawidlowa wykonana prace stawialby pracownikom po kolejce W koncu umawiasz sie z ekpa na wykonanie pracy za jakas kwote i to jest ich wynagrodzenie. Wiem, wiem - budowlancy maja inne podejscie - moi akurat sie nie domagaja No ale trzeba wyczuc sytuacje - sama musisz podjac decyzje. Ale wtedy piwko czeka cie tez przy tropie nad parterem i przy koncu innych etapow Budowe masz pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 06.06.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 AdrianoBRAWO BRAWO BRAWO!!!! Jaki poniedziałek - taki cały tydzień!!! Kasa szerokim strumieniem popłynie, to teraz pójdzie z kopyta i ani się obejrzysz już będziesz planowała gdzie kanapa, gdzie .... A ze pogodę wreszcie Gryfpc na niebieskiej linii załatwił porządną, to i żyrandol będzie gdzie niedługo powiesić A na razie proponuję potańcówkę urządzić - parkiet aż lśni Gorąco pozdrawiam i życzę dalej budowania w takiej atmosferze P.S. Niby kierownik piwa w pracy nie stawia, bo rózne gusta ludzie mają, ale moja Pani Dyrektor w szczególnych sytuacjach umiała nam podziękować za dobrze wykonane zadania Szarlotką np... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.06.2006 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Adriano po robocie widać, że to porządna ekipa jest masz szczęście wszystko zrobione książkowo, aż miło oko zawiesić, a co do pifka to należy im się tylko daj im po pracy, adriano spoko ja moim też postawiłam na koniec roboty i byli baaardzo zadowoleni. i_ska, DZIĘKI ! Miałam ekipy nie chwalić (więc nie chwalę : tfu..., tfu...), ale widzę, że chłopaki naprwadę się starają . Sama widzisz jak wygląda ich praca. Wszystko pod sznyt. Aż żal tego nie docenić i piweczka nie postawić . Ale masz rację - po skończonej robocie wyjmę zza pazuchy co trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.06.2006 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Iga, DZIĘKI za gratulacje ! Masz rację, jeśli dzisiaj postawię, czeka mnie to samo przy następnych etapach Sama nie wiem Majstry sympatyczne są, grzeczne, pracowite... , a w zasadzie to ja się z nimi osobiście nie rozliczam tylko przez kierownika budowy. Ode mnie grosza jeszcze nie dostali więc tak się zastanawiam co by ich dowartościować , aby dalej robota im wychodziła jak do tej pory . chyba jednak po tym piweczku im postawię, ale jak mówi i_ska : po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts