Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

Ja w początkowej fazie też nie stawiałam ani kropli, dopier jak mąz przejął budowe to zaczeło sie oblewnie etapów ale ja tam jestem przeciwnikiem tego :-? :-? :-?

Chyba, ze juz po całkowitym zakończeniu :-?

Szybko Adriano wam poszło , gratki zamknięcia następnego etapu budowy 8)

Bo juz ich kilka macie za sobą, papierki, wykopy, przygotowania itp 8)

Pozdrówka

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko, widzisz, mnie samej też trudno takie "oblewanie" i "stawianie" robić 8) . Ja bez męża w zasadzie buduję i z majstrami sama rozmawiam . Zawsze lepiej jest jak chłop z chłopem gada i piwo stawia :wink: 8) . A tak to takie dylematy mam : postawić - nie postawić :roll: .

Oj ! Ciężkie to nasze, (babskie) życie (z tymi chłopami) :wink: :lol: :lol: :lol:

DZIĘKI za GRATKI ! :D Pozdrówka !!! :p

AdrianoBRAWO BRAWO BRAWO!!!! Jaki poniedziałek - taki cały tydzień!!! Kasa szerokim strumieniem popłynie, to teraz pójdzie z kopyta i ani się obejrzysz już będziesz planowała gdzie kanapa, gdzie .... :D :D A ze pogodę wreszcie Gryfpc na niebieskiej linii załatwił porządną, to i żyrandol będzie gdzie niedługo powiesić :wink:

A na razie proponuję potańcówkę urządzić - parkiet aż lśni :p :p Gorąco pozdrawiam i życzę dalej budowania w takiej atmosferze :D :D

P.S. Niby kierownik piwa w pracy nie stawia, bo rózne gusta ludzie mają, ale moja Pani Dyrektor w szczególnych sytuacjach umiała nam podziękować za dobrze wykonane zadania 8) Szarlotką np...

adaman, to może ja w ślad za Twoją Panią Dyrektor pójdę ? :roll:

DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI ! :D

adaman, wiesz, faktycznie - wczoraj w drodze powrotnej z działeczki tak właśnie pomyślałam, że czas zacząć planować co i jak :roll: . Teraz (a w zasadzie jak kaska pojawi się na koncie) mogę dać upust wyobraźni, zacząć się poważnie zastanawiać nad wyglądem wnętrza. Mam oczywiście w głowie ogólny styl , ale czas chyba na konkrety (między innym jaki żyrandol i gdzie :lol: ). Męczy mnie np. kominek: jaki wkład, jakie wykończenie. Trzeba zacząć szperać, pytać, oglądać. Zawsze takie rzeczy sprawiały mi ogromną frajdę, lubię to. Dobrze się czuję w rozplanowywaniu, ustawianiu, projektowaniu i wybieraniu. Sądzę, że wreszcie będę w swoim żywiole :wink: . No, a potem przyjdzie czas na OGRÓD :D :D :D

Pozdrówka ! :D :p

Adriano ja zupełnie poważnie o tych planach :D :D Zacznij już teraz - no może nie wybierać konkretny model żyrandola, chociaż... - Ale planować gdzie stół, gdzie kanapa, jaki nastrój chcesz uzyskać. Koncepcje mogą się zmieniać 1000 razy, ale wtedy wystarczy przesunąć 1 kontakt 8) Projekty najczęściej nie zawierają takich informacji szczegółowych, a z resztą i tak najczęściej dokonujemy w nich wielu zmian. Jak elektryk zapyta - Adriana paluszkiem pokaże: tu! proszę pana! I nie licz, że temat elektryki załątwią faceci :wink: No może samo zainstalowanie kabelków... Adasiowi pozwoliłam na samowolkę tylko w garażu :wink: 8) I tak na czasie: jaki planujecie komin? Jeśli z cegły bez wkładu, daj znać - przekopałam forum w tym temacie i mam dozgonny dług wobec Januszs za tysiąc informacji..

adaman, szczerze mówiąc o kontaktach i gniazdkach jeszcze nie myślałam 8) . Skoro mówisz, że przyszedł na to odpowiedni czas - zajmę się tym już teraz. Mam jednak ciągły dylemat : gdzie w salonie postawić TV i sprzęt hi-fi wraz z kolumnami :roll: .Mój salon jest mało ustawny :-? , a od tej decyzji zależy rozprowadzenie kabli i innych elektryczności . Mam dylemat i chyba dopiero po postawieniu ścian kiedy zobaczę na własne oczy jak salon wygląda w rzeczywistości podejmę ostateczną decyzję :roll: . Jednak projekt w dwóch wariantach (do wyboru) może być już teraz robiony :wink:

Komin w projekcie jest z wkładem. I taki chcę. Chyba będzie z nim mniej problemów, ponadto będziemy mieli aż dwa kominki - zewnętrzny na tarasie i wewnętrzny w salonie. One się ze sobą łączą, ale mają dwa oddzielne kominy (z wkładami) :wink:

P.S.

Miałam okazję być i widzieć mój domek już wybudowany, ale wtedy byłam tak przejęta, że nie zwróciłam uwagi na wiele rzeczy ( np. gdzie TV?) :wink: :D

adaman, w zasadzie chyba byłoby to możliwe, bo właściciele bardzo gościnni, mili, serdeczni i pomocni, z tym, że mamy do nich trochę daleko ( 400 km) :-? .

Oni zupełnie inaczej rozwiązali sprawę TV. Urządzili sobie oddzielny pokój filmowo - odsłuchowy. Takie rozwiązanie baaardzo mi się spodobało, ale niestety u nas będzie w tym miejscu gabinet męża. Musimy więc TV wstawić do salonu 8) .

Dzięki tej wizycie pozmieniałam zaadoptowany już projekt 8) . Wcześniejsze zmiany, których dokonałam przed obejrzeniem domku nie byłyby dobre 8) . Tej wizycie BARDZO DUŻO zawdzięczam :D

P.S. Budujemy oczywiście jak to się nazywa - razem (ja i mąż), ale wszystkim co dotyczy naszego wspólnego, przyszłego domku zajmuję się sama. Nawet te kabelki to ja będę na projekcie rozrysowywać i ustalać z elektrykiem gdzie mają być, nawet te w garażu :wink: .

Adrianko takie "wspólne budowanie" jak wasze jest o niebo lepsze od sytuacji, w której dwoje ludzi ma odmienne koncepcje i każde chce postawić na swoim :wink: W końcu od początku było wiadomo, że Wasza budowa była po to, żebyś się nie nudziła :wink:

Hmm, dla mnie to był właśnie najgorszy zgryz: jak postawić w jednym pomieszczeniu kominek i telewizor....

W waszym salonie zostają właściwie dwa miejsca: ścianka spiżarni albo kąt pomiędzy oknem tarasowym i oknem...Chyba,że pokombinujesz coś z niekonwencjonalnym ustawieniem mebli. Zaglądasz czasem do wątku Zeljki? Był jeszcze taki wątek z wnętrzami Mimi-inspiracje.Może coś Ci wpadnie w oko?

adaman, dziękuję Ci bardzo za podpowiedź o wątku Zelijki i Mimi. Przyznam, że jeszcze do nich nie zaglądałam 8) .

Miło, że przyjrzałaś się mojemu projektowi :D .

Ja mam dwie wersje :

1) TV w lewym rogu przy małym oknie

2) na ścianie , gdzie w projekcie kanapa stoi (ale wtedy kanapa musiałaby stać tyłem do okna tarasowego)

Obecnie skłaniam się raczej do 1-szej wersji.

Gdybym dała TV w kąt między oknem tarasowym a małym oknem ciężko byłoby rozstawić kolumny, a ścianka spiżarni zostanie nieco zmieniona (w zasadzie jej nie będzie) 8) :-?

Pozdrówka ! :D :p

Przynieść jutro na budowę dla majstrów piwo ? Doradźcie proszę !

odwieczny dylemat budujących :-?

Ja tam nie jestem zwolennikiem stawiania alkoholu za pracę za która i tak zapłace no chyba że jest to pomoc znajomych czy coś w tym stylu 8)

Choć wiem, ze czasami po prostu trzeba bo sie nei odczepia tylko by to nawyk nie weszło :wink:

A efekty widac prac ogromne, no no naprawdę piknie u cibie 8) 8) 8)

Pozdrówka i powodzenia 8)

Ja tam nie jestem zwolennikiem stawiania alkoholu za pracę za która i tak zapłace no chyba że jest to pomoc znajomych czy coś w tym stylu 8)

Choć wiem, ze czasami po prostu trzeba bo sie nei odczepia tylko by to nawyk nie weszło :wink:

Zgadzam się w 100% z andrzejką. To samo chciałam napisać.

A domek ROŚNIE!!!! Super cieszę się razem z Tobą.

Zgadzam się w 100% z andrzejką. To samo chciałam napisać.

A domek ROŚNIE!!!! Super cieszę się razem z Tobą.

andrzejko,

Aga - Żono Facia,

DZIĘKI dziewczyny !!! :D :p