Adriano Komputero 10.06.2006 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Aga- Żona Facia, nie martw się, już niedługo i Ty będziesz miała takie lotnisko . W hurtowni w której się zaopatruję cena SILKI E24 wynosi 4,55 PLN brutto (3,73 netto) natomiast BK24 - 5,86 PLN brutto (4,80 netto). Silka jest więc tańsza . Jednak wymaga ocieplenia. Jej parametry cieplne są nieco gorsze od BK. Dlatego nie można z niej budować ścian jednowarstwowych. Przy dociepleniu parametry znacznie się poprawiają i wówczas dom z silki jest zarówno ciepły , cichy jak i zdrowy. Silka to najzdrowszy materiał . P.S. Moja hurtownia udzieliła mi jeszcze rabatu od cen jakie Ci podałam. Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.06.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Gratuluje i niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.06.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Ok, dziękuję za odpowiedź. To dlaczego u nas mówią, ze wychodzi drogo, bo transport jest b. drogi. Napisz jak to wygląda z tym dowozem, rozładunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Adriano, widzę, że Wasz domek dołącza do silikatowych. Też mamy chałupkę z silki. Jesteśmy bardzo zadowoleni (mąż był mniej, gdy murował ściany - strasznie ciężkie bloczki), tylko szkoda, że silka taka zimna. Dom w środku nagrzewa się dopiero po kilku dniach i dopiero po kilku się wychładza. Gdy na dworze upał w domu chłodno, gdy zmienia się temperatura, w domu ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Piekne macie okolice swojego przyszlego domku. Projekt tez ladny, a teraz jak juz mury ida w gore to juz szybko beda zmiany...Tak do pokrycia dachu...Potem bedziecie cieszyc sie domkiem juz z czapeczka .... Zobaczysz jak to szybko pojdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.06.2006 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Gratuluje i niech się mury pną do góry Aga, DZIĘKUJĘ !!! Już , jak to mówiła adaman - koniec z "krecią robotą". Teraz domek zacznie widzieć świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.06.2006 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 ... To dlaczego u nas mówią, ze wychodzi drogo, bo transport jest b. drogi. Napisz jak to wygląda z tym dowozem, rozładunkiem. Aga - Żono Facia, wychodzi zapewne drożej gdy liczy się materiał + ocieplenie. Ponieważ SILKA musi być ocieplona. Nie można pozostawić jej samej (bez docieplenia). Inne materiały np. BK może być nieocieplony. Dlatego wychodzi w ogólnym rozrachunku taniej . U mnie sprawa transportu wygląda tak, że dowożą mi na budowę gratis. Za rozładunek też nic nie płacę (jednak pod warunkiem, że jest pełen załadunek). Moja budowa jest oddalona od hurtowni 2 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.06.2006 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Adriano, widzę, że Wasz domek dołącza do silikatowych. Też mamy chałupkę z silki. Jesteśmy bardzo zadowoleni (mąż był mniej, gdy murował ściany - strasznie ciężkie bloczki), tylko szkoda, że silka taka zimna. Dom w środku nagrzewa się dopiero po kilku dniach i dopiero po kilku się wychładza. Gdy na dworze upał w domu chłodno, gdy zmienia się temperatura, w domu ciepło. Aniu, bardzo się cieszę, że mój domek dołącza do Waszego grona tzn. silikatowych domków . Moja ekipa nie skarży się na ciężar SILKI. Mają wprawę po betonowych bloczkach fundamentowych . Te to dopiero są ciężkie. Jeden waży ok. 35 - 40 kg . Właściwości silki znam. Uważam, że to zalety. Zimą dobrze trzyma ciepło, a latem chłodzi. Jak się ją dobrze ociepli jest idealnym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.06.2006 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Piekne macie okolice swojego przyszlego domku. Projekt tez ladny, a teraz jak juz mury ida w gore to juz szybko beda zmiany...Tak do pokrycia dachu...Potem bedziecie cieszyc sie domkiem juz z czapeczka .... Zobaczysz jak to szybko pojdzie... Witaj Zelijko, bardzo miło mi Cię gościć . Cieszę się, że moje okolice spodobały Ci się. Nie jest tak pięknie jak w Plitwicach, ale ... ze swoim miejscem jestem bardzo związana. Myślę, że będzie mi się tutaj dobrze mieszkać . Jak patrzę na budowy innych ludków z tego Forum, to czasami aż oczom nie wierzę, jak szybko im to idzie. I mam cichą nadzieję, że i u mnie tak będzie Pozdrówka ! P.S. Moje chłopaki miały ogromną frajdę w "poławianiu skarbów" i przyglądaniu się podwodnemu życiu Oceanu w czasie zeszłorocznego pobytu w Twojej Chorwacji. To jedno z podwodnych zdjęć : http://foto.onet.pl/upload/40/64/_596984_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.06.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 To ja czekam na piekne białe ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.06.2006 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Aga, ja też ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.06.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 No super, ze kaska z kredytu juz jest Ech - gdyby nie budowa tez w tym roku bylabym w Chorwacji i ponurkowala troche. Zakrecila mi sie lezka w oku na to zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.06.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Adriano gratulacyjki Kasiorki niech płynie do Was wartkim strumieniem a ściany niech się wznoszą ku górze. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 12.06.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Adriano jakie piękne fundamenty i stan zero i pierwsza tura silki, czy ja się powtarzam, wiesz co twoja ekpia powinna wziąść udział w jakimś konkursie, tak podręcznikowo masz to zrobione aż mucha nie siada. A co do kredytów to te reklamy typu - "kredyt w 7 dni" to bujda ja na podwyższenie kwoty kredytu czekam już 3 miesiąc co za paradoks. Adriano pieniążki fajnie się wydaje ale potem przychodzi ten czas spłacania - fatalne uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.06.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Jak jest kasiorka, to domek będzie teraz rósł jak sie patrzy. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.06.2006 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Iga, Chorwacja jest piękna i z pewnością warto tam pojechać. A jaka woda słona !!! A jaka czysta !!! Widać dno z kilkunastu metrów !!! Kasiu, DZIĘKI za gratulacyjki ! Teraz to można budować !!! i_ska, moje fundamenciki też mi się podobają . A to, że wygląda to podręcznikowo to też i moja zasługa . Czytam i dokształcam się, mówię co chcę i jak - a moje majstry tak robią . Ale to oczywiście i tak nie ma znaczenia . Gdyby byli "łapudraki" to nawet moje uwagi by nie pomogły i pilnowanie, i patrzenie na ręce . No po prostu udało mi się !!! (Brałam z polecenia . Jeden z majstrów np. pracował kiedyś przy zabytkach ). O czasie spłacania rat kredytu na razie nie myślę . Zdecydowanie wolę wydawać . A jak już to nastąpi to chociaż będzie widać za co mam tak się męczyć - może będę już mieszkać w swoim domku i jakoś z ratami się pogodzę ? A kredyt w 7 dni już nie wierzę . Banki tak "prześwietlają" , że to trwa i trwa. I do tego jest chytry - nie daje tyle ile się chce . Później jak chcemy dołożyć - jak Ty - czeka się miesiącami na podwyższenie kwoty kredytu. Przecież to inaczej powinno wyglądać ... tabaluga, dzięki za gratulacje ! Domek będzie rósł i kaski będzie ubywać. Mam nadzieję, że nam wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyka 12.06.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 ADRIANKO ,trochę mnie tu nie było a tyle się wydarzyło Tempo prac zaiste sprinterskie i wzorcowa jakość. Jest pięknie! Pojawiła się piwniczka - niespodzianka ,STAN ZERO! o solidnych i mocnych jak opoka fundamentach , na których nie straszno stawiać bielutkie silkowe bloczki aż do błękitnego nieba , na którym i słoneczko mocniej zaświeciło ,no i oczekiwane pieniążki z bankowej -kredytowej kasy dotarły na czas . GRATULACJE i życzenia by dalsze etapy budowy przebiegały równie pomyślnie jak dotychczas. POZDRÓWKA PS. Rozbite bloczki SILKI to tak jak rozbite kieliszki od szampana - na szczęscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.06.2006 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 goyka, ale każesz na siebie długo czekać . Miło, że znów jesteś ! DZIĘKI za gratulacje ! A z tymi rozbitymi bloczkami i kieliszkami na SZCZĘŚCIE, to nawet nie pomyślałam . Chyba masz rację ! . Niech to będzie na szczęście POZDROWIONKA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.06.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Przeczytałem dzis od 'deski do deski', mozna smialo zaryzykowac stwierdzenie ze budowa bedzie prowadzona w doskonalej organizacji, no i skoro juz jest kredyt to napewno juz niedlugo bedzie stał domek.gratuluje i pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.06.2006 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 maksiu, ogromnie mi miło, że zaszczyciłeś mnie (a w zasadzie mój Dziennik i Komentarze) swoją obecnością . Nie spodziewałam się , że dostąpię takiego zaszczytu. Witaj ! Dziękuję Ci bardzo za gratulacje i słowa, które wypowiedziałeś (napisałeś ). Brzmią one jak wyrocznia. Bardzo bym chciała aby się spełniły ... Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts