Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

Jesli wiosna czy jesień to ja już bym czekała na wiosnę, wiosną jakoś łatwiej i nauczyć dobrych manier i powietrze dobrze im robi 8) 8)

Tak andrzejko, zgadzam się z Tobą - wiosną łatwiej (po wiośnie przychodzi ciepłe lato :wink: ).

Jesienią trzeba bardziej uważać by szczeniaczek nie nabawił się jakiegoś choróbska. Więc może jednak zaczekam do następnej wiosny ? :roll:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My naszego wzielismy na stare mieszkanie i chociaż to rasa która raczej nie psoci ma kilka wybryków na sumieniu i jestem szczęsliwa że zrobił to w starym mieszkniu :)

Po przerowadzce był trochę zdezorientowany ale szybko się przyzwyczaił :)

Aga, szybko tzn. ile to trwało ? :roll:

Najgorsza była 1 noc piszczał potem jeszcze koło tygodnia dziwnie się zachowywał a potem było już oki :)

Najgorsze jest dla niego spanie na swoim posłaniu daleko od nas 8) ale ta rasa tak ma więc nic nowego :wink: :)

My bralismy naszego w lecie, uważam że najlepsza pora to włąsnie wiosna i lato zimą ciężej nauczyć małego psiaka czystości bo trudno zabierać szczeniaczka na długie i częste spacery jak jest mróż 8)

Adrianko Bardzo porządnie ten domek budujecie :lol: I bardzo dobrze! Zazdroszczę Ci takiego kierownika budowy, w każdym ważnym momencie jest i przynajmniej jesteś spokojna, że wszystko odbywa się tak, jak trzeba :p I w ogóle - dobrzy ludzie zawsze trafiają na dobrych ludzi :D :D

Cieszę się, że pieniądze już Was nie zatrzymają :D

Gończy Polski to b.fajna rasa, ale kupuj tylko ze sprawdzonej hodowli - mogą mieć odchyłki charakterologiczne 8) Moja szwagierka ma już drugiego psa tej rasy : sunia Centa była bardzo mądra i dobrze ułożona - niestety miała raka... Drugi pies to totalny wybryk natury : bardzo sympatyczny, ale niestety przeraźliwie bojaźliwy...Boi się ludzi, boi samochodów... Wyprowadzić go na spacer , to jest sztuka: na widok nadchodzącego przechodnia brzuchem szoruje po ziemi, problematyczne jest przejście przez ulicę... Na początku mieli nadzieję, że z wiekiem mu przejdzie, ale ma dwa lata i ciągle to samo...

Jestem też za wiosną- do tego czasu można się też doszkolić o wybranej rasie- jakie witaminki i dieta dla młodego psiaka,bo to ważne na całe przyszłe psie życie. :lol: :lol: :lol:

My bralismy naszego w lecie, uważam że najlepsza pora to włąsnie wiosna i lato zimą ciężej nauczyć małego psiaka czystości bo trudno zabierać szczeniaczka na długie i częste spacery jak jest mróż 8)

Kasiu,

Aga,

widzę, że jesteście za cieplejszą porą roku. Wasze argumenty przekonują mnie coraz bardziej :D . Zaczynam więc poważnie myśleć o następnej wiośnie. Tylko, czy mój synek tyle wytrzyma ? :roll:. On chce już :-?

Będę chyba musiała mu przetłumaczyć , że tak będzie lepiej zarówno dla pieska, jak i dla nas :wink: .

DZIĘKI dziewczyny ! :D

Adrianko Bardzo porządnie ten domek budujecie :lol: I bardzo dobrze! Zazdroszczę Ci takiego kierownika budowy, w każdym ważnym momencie jest i przynajmniej jesteś spokojna, że wszystko odbywa się tak, jak trzeba :p I w ogóle - dobrzy ludzie zawsze trafiają na dobrych ludzi :D :D

Cieszę się, że pieniądze już Was nie zatrzymają :D

Gończy Polski to b.fajna rasa, ale kupuj tylko ze sprawdzonej hodowli - mogą mieć odchyłki charakterologiczne 8) Moja szwagierka ma już drugiego psa tej rasy : sunia Centa była bardzo mądra i dobrze ułożona - niestety miała raka... Drugi pies to totalny wybryk natury : bardzo sympatyczny, ale niestety przeraźliwie bojaźliwy...Boi się ludzi, boi samochodów... Wyprowadzić go na spacer , to jest sztuka: na widok nadchodzącego przechodnia brzuchem szoruje po ziemi, problematyczne jest przejście przez ulicę... Na początku mieli nadzieję, że z wiekiem mu przejdzie, ale ma dwa lata i ciągle to samo...

adaman,

jestem ogromnie szczęśliwa i dziękuję opatrzności, że takiego człowieka, jak mój kierownik los mi "podesłał". Zdaję sobie sprawę, że to moje ogromne szczęście. No i jest tak jak piszesz : jestem spokojna, że wszystko odbywa się jak trzeba :D .

W wyborze psa rasowego hodowla jest bardzo ważna. Przekonałam się o tym. Moja znajoma np. kupuje już czwartego psa z niesprawdzonych hodowli po tzw. "okazyjnej" cenie i w przeciągu dwóch lat nie doczekała się jeszcze jak szczeniaczek stał się dorosłym psem. Coś ciągle się staje :( . Psy chorują albo ich zachowanie sprawia, że znajoma decyduje się na oddanie. Może znajoma ma pecha, że trafia na "wybrakowane", chorowite i ze spaczonym charakterem pieski, albo po prostu nie nadaje się na właściciela ? :wink:

Ja myślę o sprawdzonej hodowli, tej z polecenia pani, którą spotkałam na spacerze z Gończym. Mam nadzieję, że problemów takich jak Twoja szwagierka nie będę miała. Co mi przyjdzie z psa, który na widok człowieka zbliżającego się do furtki będzie uciekać zamiast ostrzegać ? :roll: :-? :lol:

Pozdrówka ! :D

Adrianno zacznij się już rozglądac za hodowlami i psiakami sparwdzaj w necie, ważne żeby psika był zdrowy i po zdrowych rodzicach, dopóki nie miałam takiej bestii :wink: :) w domu nie wiedziałam że to takie ważne :-?

Poprostu myslałma pies to pies atu już nie jest tak prosto bopies a pies to różnica :)

Adrianko przekonałam się na swoim :cry: przykładzie, że czasem oszczędności bywają pozorne :evil: :evil: Gdybym dziś zaczynała budowę zupełnie inaczej patrzyłabym na wiele spraw... Przede wszystkim na pewno ten Kierbud , który wbija pieczątki w moim dzienniku , nie zostałby ani adaptatorem, ani kierownikiem budowy :evil: :evil: Koszty, które pojawiły się w związku z jego figuranctwem znacznie przerosły to, co zapłabym za usługi np. Pana Józefa. Straconych nerwów, czasu, w konsekwencji także wypadku :cry: nie da się przełożyć na żadną walutę...

Ps. Z czystej babskiej ciekawości : ile kosztują usługi Twojego Kierownika? Jeżeli nie na forum, to daj znać na priva :roll:

[/b]

adaman,

to przykre, że osoba kierownika budowy tyle niedobrego wniosła w Twoje życie :( . Czy ten człowiek zdaje sobie sprawę z tego jakie konsekwencje miało jego zachowanie i postawa ? :evil: . Powinien mu to ktoś głośno o tym powiedzieć. Może inaczej będzie postępował i lepiej wywiązywał się ze swoich obowiązków.

Niby w ludziach COŚ się zmienia na lepsze, ale ciągle jest wielu niesumiennych, nieuczciwych i nierzetelnych :( . A my (w tym przypadku inwestorzy) oczekujemy jedynie dobrze wykonanej pracy 8) .

Mam nadzieję, że swój limit na takich ludzi już wyczerpałaś i od tej pory będą przy Tobie jedynie Ci właściwi :D

Pozdrówka ! :D

Adrianko ten Pan właściwie nie będzie nam do niczego potrzebny aż do momentu zgłoszenia odbioru domu... Przykre jest tylko, że nie było go wtedy, kiedy jego fachowe oko mogło wychwycić błędy , kiedy mogły zostać jeszcze naprawione :evil: :evil: Zamierzam dokładnie powiedzieć mu, co myślę o jego pracy w momencie końcowego rozliczenia, stąd moje pytanie o wynagrodzenie człowieka, który do swoich obowiązków podchodzi sumiennie ....

adaman,

to dobrze, że zamierzasz powiedzieć temu Panu, co sądzisz o jego pracy . Jak dokona już ostatniego wpisu najpierw MU wszystko "wygarnij" i nie skrywaj swojego oburzenia. W zasadzie nie powinnaś mu zapłacić , a przynajmniej nie tyle na ile byliście umówieni. W końcu skoro nie wykonywał należycie swoich obowiązków (nie kierował, nie sprawdzał, nie kontrolował, nie przyjeżdżał, nie wychwytywał błędów, nie egzekwował dobrego wykonania prac, nie ... (możesz jeszcze coś dodać) to Ty również nie musisz wypłacać pełnego wynagrodzenia. Za dobrą pracę - dobra płaca, za złą - .... taka sama ? :o

To nie tak do końca. Wielu inwestorów najpierw umawia się na pieczątkę, a potem gdy widzą, że to nie miało sensu, drą koty z kierownikiem, nie wywiązują się z umowy i nie chcą płacić. Wszystko zależy jaka była umowa. Ja jestem pracodawcą i z własnego doświadczenia wiem, że uwagi na temat pracy trzeba wnosić natychmiast gdy się je zauważy. Potrącanie wynagrodzenia w dniu wypłaty jest nieuczciwe i niehonorowe. Czy ten kierownik był informowany o swoich błędach? Czy zmienił sposób swojej pracy? Dlaczego nie został zmieniony gdy popełnił błąd kolejny raz?

To nie tak do końca. Wielu inwestorów najpierw umawia się na pieczątkę, a potem gdy widzą, że to nie miało sensu, drą koty z kierownikiem, nie wywiązują się z umowy i nie chcą płacić. Wszystko zależy jaka była umowa. Ja jestem pracodawcą i z własnego doświadczenia wiem, że uwagi na temat pracy trzeba wnosić natychmiast gdy się je zauważy. Potrącanie wynagrodzenia w dniu wypłaty jest nieuczciwe i niehonorowe. Czy ten kierownik był informowany o swoich błędach? Czy zmienił sposób swojej pracy? Dlaczego nie został zmieniony gdy popełnił błąd kolejny raz?

Zgadzam się z Gedem - zdecydowanie trzeba rozmawiać o błędach zaraz po ich wykryciu a nie na koniec akcji. To niezbyt fair, niestety :roll: