Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

Adriano, to nie myśl o kolorach :D . Za to już teraz pomyśl o gniazdkach, kontaktach, odpływach, umiejscowieniu sanitariatów. Trzeba wszystko dobrze przemyśleć, by później nie przerabiać. Tym ciężej podjąć trafną decyzję im bardziej elektryk czy hydraulik pogania.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adriano, to nie myśl o kolorach :D . Za to już teraz pomyśl o gniazdkach, kontaktach, odpływach, umiejscowieniu sanitariatów. Trzeba wszystko dobrze przemyśleć, by później nie przerabiać. Tym ciężej podjąć trafną decyzję im bardziej elektryk czy hydraulik pogania.

Aniu,

masz całkowitą rację :D . O gniazdkach i kontaktach zaczynam powoli myśleć (za namową adaman :wink: :D ). Za Twoją - zacznę też myśleć o sanitariatach :D.

Tyle tego wszystkiego jest, że można się pogubić 8) :wink: :roll:

A co z Twoim Dziennikiem ? 8) :wink:

Wiem wiem :oops: :oops: obiecałam, że zacznę pisać więc nie mam wyboru :lol: muszę w końcu zacząć :wink:

Pozdrawiam

Trzymam za słowo ! :wink: :D . Czekam z niecierpliwością ! :D

Dotrzymałam :D :wink: Jak tam ekipa? Ładnie pracuje?

.... Zuczku, ... nareszcie ! :D . Sprężyłaś się i proszę ! DZIENNIK BUDOWY ŻUCZKA można już czytać ! :D . Cieszę się ! :D :p

Ponieważ jesteś młodą osóbką , to powiem Ci , że Ci zazdroszczę 8) :oops: :wink: . Ale może nie tego młodego wieku , ale czasów, w których przyszło Ci myśleć i marzyć o DOMKU. Kiedy my oboje z mężem byliśmy po ślubie nie było żadnych kredytów, nie mówiąc już o hipotecznych :-? . Mieliśmy marzenia, ale nie było szans by je zacząć realizować :( . Teraz dopiero, kiedy szmat życia za nami możemy je spełnić... szkoda nam tego czasu ... Dlatego zależy nam na w miarę szybkim wybudowaniu, by móc jak najszybciej czerpać radość z własnego domku i ogrodu. :D

Mimo mojego odpukiwania w niemalowane i plucia przez lewe ramię pogoda nie przyfarciła i przez ostatnie dwa dni ekipa niewiele zrobiła. :( . Burze, pioruny i błyskawice, oberwania chmur , grad i nawałnice skutecznie wystraszyły moich majstrów :-? . A miało być tak pięknie ...

WITAM!!!

Szanowna Pani to aby nie powinna nazywać się ExpressoBudowlana?! Normalnie SZOK!!! :o :o :o Czyżbym tyle przeoczył?! Wybacz proszę, bom zgrzeszył okrutnie!!! :D

Ale Ci to Budowanie spasowało!!! Oby tak dalej Pani Majster!

Tak na marginesie - śliczna ta biel Twoich ścian!!! :D

Pozdrawiam!!!

:D :D :D

Adrianko dobrze przemyśl rozmieszczenie wszytkiego co wiąże sie z rurami itp a co potem ciężko przerobić 8)

Fajnie u ciebie a co do czasu fakt - jak najszybciej cieszyc sie własnym domkiem to i moj cel, kązdy dzień mieskznia nie w domu to jakby taki nie do końca wykorzystany :roll: :-? :-?

Bredzę czy nie :roll: :roll:

Sama nie wiem :-?

Ale takie mam wrażenie, wszytko ok, tylko jeszcze położyć sie pod własnym dachem, który był na twoich oczach robiony. Dom zbudowany przez siebie jest inny niż kupiony gotowy 8)

Bo w naszych scianach są wmurowane nasze troski, smutki i radośc 8) :p :roll: :roll: :-? 8) :wink:

Hej, hej Witam!

Zaglądam tu do ciebie raz na czas, ale chyba wreszcie czas sie ujawnić :wink:

Od dawna twój projekt nalezy do moich ulubionych. Z zewnątrz jest rewelacyjny, wygląda ...jak z bajki - taki Czerwony Kapturek tam by mi się przydał :lol:

A teraz... mury pną sie do góry, nic tylko gratulowac!!!

Pozdrawiam,

Odnosnie pieska - ja tez mam plany (to bedzie moj pierwszy pies, bo tez jestem alergikiem i w malym mieszkanu w bloku nie dalabym rady). W domu pies musi byc i ja bardzo go chce :D

Z uwagi na wasza wygode (szczeniak wymaga aby poswiecac mu sporo czasu i uwagi) lepiej byloby poczekac na przeprowadzke. Jest jedno niebezpieczenstwo. Szczeniak przyuczany do zalatwiania sie na dworze jak ma dostem stale do wyjscia na ogor - uczy sie dluzej i pozniej najlatwiej zalatwia sie wlasnie w ogrodzie wlasciciela. I stale pokazuje, ze chce wyjsc. Po prostu nie uczy sie przetrzymywania i czekania np. na powrot wlasciciela przy jego dluzszej nieobecnosci w domu. W blko idzie ta nauka szybciej a pozniej pies chetniej bedzie sie zalatwial na sparzerze. O tym problemie wiem od chodowcow. O innych powaznych roznicach nie slyszalam. Wszytko zalezy od tego co planujesz i jak chcesz pieska wychowac, no i gdzie teraz mieszkacie :wink:

Ja na razie nie moge miec psa, bo u tesciow sa juz dwa. A nie jestem zwolennikim robiena "sralni" z ogrodu (co obserwuje u tesciow, gdzie niekt nie chodzi z psami na spacery). Dlatego wiem, ze bede musial pieska w domu sporo nauczyc :wink:

Iga pieska naprawdę można nauczyć. Ze szczeniakiem na początku łatwo nie jest, bo zanim się nauczy to trochę czasu minie. Ale wszystko jest do zrobienia. Trzeba tylko trochę cierpliwości i konsekwencji. Z naszym pieskiem wychodzimy codziennie wieczorem i na krótko rano. On się tak nauczył, że wie, kiedy się zbliża ta jego godzina na jedzonko i spacerek :wink: W ogrodzie zdarza mu się czasami, ale to raczej wtedy gdy ma jakiś problem żołądkowy. Największy problem to oznaczanie "swojego'' terenu urynką. Nie ma na to siły :-? Musieliśmy zabezpieczyć wszystkie mniejsze iglaki. Dlatego zastanów się czy nie wolałabyś suni :wink:

Ale suczka to od razu innego rodzaju przygody :wink: zawsze chciałam pieska :D Wiem, ze mozna nauczyc - tylko trzeba wlasnie na to zwroic uwage. To co widze terz u tescow yo prawdziwa masakra ogrodu - no ale to ich wybor bo nie chcieli pieska niczego nauczyc tylko poszli na latwizne. wyobrazcie sobie co 1 roczny bokres potrafi zrobic z ziemia, kwiatami i doniczkami - do tego urynka i kupka lub dwie dziennie :wink:

WITAM!!!

Szanowna Pani to aby nie powinna nazywać się ExpressoBudowlana?! Normalnie SZOK!!! :o :o :o Czyżbym tyle przeoczył?! Wybacz proszę, bom zgrzeszył okrutnie!!! :D

Ale Ci to Budowanie spasowało!!! Oby tak dalej Pani Majster!

Tak na marginesie - śliczna ta biel Twoich ścian!!! :D

Pozdrawiam!!!

:D :D :D

Gryfpc,

jeśli nadal będziesz robił sobie takie przerwy "od bywania" na Forum, to zapewne jeszcze więcej rzeczy Cię zdziwi :wink: :lol: .

A ostatni tydzień nie był już taki expresso :-? . Pogoda nie przyfarcała i majstry jedynie "dziudziali". :(

Biel ścian jest śliczna, ale gdy niebo błękitne i słonko przyświeca. Może zaklepiesz i dla mnie pogodę ? :wink:

Pozdrówka ! :D