Adriano Komputero 23.06.2006 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Adrianko dobrze przemyśl rozmieszczenie wszytkiego co wiąże sie z rurami itp a co potem ciężko przerobić Fajnie u ciebie a co do czasu fakt - jak najszybciej cieszyc sie własnym domkiem to i moj cel, kązdy dzień mieskznia nie w domu to jakby taki nie do końca wykorzystany Bredzę czy nie Sama nie wiem Ale takie mam wrażenie, wszytko ok, tylko jeszcze położyć sie pod własnym dachem, który był na twoich oczach robiony. Dom zbudowany przez siebie jest inny niż kupiony gotowy Bo w naszych scianach są wmurowane nasze troski, smutki i radośc andrzejko, zgadzam się z Tobą. Mimo, że mój domek dopiero się buduje, to mam podobne odczucia co Ty . Gdy budujemy dom własnymi rękami, to nasz stosunek emocjonalny jest zupełnie inny. Wydaje mi się, że jest głębszy, i nie można porównać do domu "bez takiej przeszłości". To dwa zupełnie inne domy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.06.2006 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 andrzejko masz absolutna racje! ja u siebie juz kocham kady kawalem muru - teraz zakochuje sie w dachu iga, a więc jest nas więcej. Podejrzewam, że każdy z budujących czuje to samo ... Odnosnie pieska - ja tez mam plany (to bedzie moj pierwszy pies, bo tez jestem alergikiem i w malym mieszkanu w bloku nie dalabym rady). W domu pies musi byc i ja bardzo go chce ... Dlatego wiem, ze bede musial pieska w domu sporo nauczyc iga, wszystko więc przed nami. A zastanawiałaś się już nad rasą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.06.2006 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Gratuluję nadproży, zawsze coś do przodu Ścianę od garażu masz pewnie 3 metry od granicy, że dajesz luksfery? zuczek, ścianę boczną garażu mam 4,5 m od granicy z sąsiadem. Luksfery robię dlatego, by doświetlić garaż nieco tańszą wersją niż drewniane okna . Mam nadzieję, że spełnią swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.06.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Hej, hej Witam! Zaglądam tu do ciebie raz na czas, ale chyba wreszcie czas sie ujawnić Od dawna twój projekt nalezy do moich ulubionych. Z zewnątrz jest rewelacyjny, wygląda ...jak z bajki - taki Czerwony Kapturek tam by mi się przydał A teraz... mury pną sie do góry, nic tylko gratulowac!!! Pozdrawiam, Witaj Paulka, miło, że wreszcie się ujawniłaś Przyznam się, że ja też poczytuję Twój Dziennik, a nawet kiedyś gościłam w komentarzach . Cieszę się, że mój projekt zaliczasz do "ulubionych" (z bajką też mi się kojarzy ). Udanego urlopu u siostry ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.06.2006 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 I przez tą Adrainkę znowu wracam do Silki - pięknie to wygląda :) A będzie wełna czy styro ? Nefer, będzie 15 cm wełny. Dokładnie będzie tak : silka 24 + wełna 15 + cegła klinkierowa 12. Cicho, ciepło i zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.06.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 I przez tą Adrainkę znowu wracam do Silki - pięknie to wygląda :) A będzie wełna czy styro ? Nefer, będzie 15 cm wełny. Dokładnie będzie tak : silka 24 + wełna 15 + cegła klinkierowa 12. Cicho, ciepło i zdrowo Twój domek na zdjęciach wygląda ślicznie. Ja mam w projekcie też Silkę, ale mnie wykonawca namawia na Termopor. Tylko mój przyjaciel mi pogratulował wiercenia otworów w tym czerwonym gooow...e. NIe wiem ile w tym prawdy, ale on ma termophor i klnie ..Twój domek jest piękny już teraz - co to będzie potem ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.06.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ... nie wiem Nefer, nie wiem ... ... Chciałabym, aby taki pozostał ... P.S. Jeśli możesz wybierać - polecam SILKĘ. Będziesz zadowolona. Tylko musisz ją dobrze ocieplić . A tnie się super. Aż się "dymi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.06.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Ha ha! A my właśnie mamy thermopor Mam nadzieję, że nie będę przeklinać Z silikatu może zrobimy ściany działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.06.2006 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Silikaty dobrze tłumią dźwięki, więc dobrze sprawdzą się w ścianach działowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.06.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Silikaty dobrze tłumią dźwięki, więc dobrze sprawdzą się w ścianach działowych . A to jest bardzo ważne! Zwłaszcza w sypialni Dlatego nas kuszą te silikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.06.2006 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Silikaty dobrze tłumią dźwięki, więc dobrze sprawdzą się w ścianach działowych . A to jest bardzo ważne! Zwłaszcza w sypialni Dlatego nas kuszą te silikaty Szczególnie w sypialni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 24.06.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Silikaty dobrze tłumią dźwięki, więc dobrze sprawdzą się w ścianach działowych . A to jest bardzo ważne! Zwłaszcza w sypialni Dlatego nas kuszą te silikaty Szczególnie w sypialni ! Fajnie, że się rozumiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.06.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 A co to jest przewiązanie ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Przewiązanie to naprzemienne nachodzenie na siebie bloczków w następujących po sobie warstw. To tzw. ułożenie w cegiełkę . Pierwszy rządek np. zaczyna się całym bloczkiem, a drugi zaczyna się połową, tak by końce bloczków (boki) naprzemiennie stykały się z warstwą niższą . ... Trochę zagmatwałam ... ale coś zrozumiałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.06.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Przewiązanie to naprzemienne nachodzenie na siebie bloczków w następujących po sobie warstw. To tzw. ułożenie w cegiełkę . Pierwszy rządek np. zaczyna się całym bloczkiem, a drugi zaczyna się połową, tak by końce bloczków (boki) naprzemiennie stykały się z warstwą niższą . ... Trochę zagmatwałam ... ale coś zrozumiałaś ? Wszystko Dzięki serdeczne - dobrze się dowiedziec czegoś od fachowca :) Teraz u mnie burza ot mam nadzieję, że u Ciebie robota wre :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Wszystko Dzięki serdeczne - dobrze się dowiedziec czegoś od fachowca :) Teraz u mnie burza ot mam nadzieję, że u Ciebie robota wre :) Przestań Nefer ! Daj spokój z tym fachowcem . Żarty sobie robisz ! Naczytałam się kolorowych pism, naoglądałam zdjęć reklamowych i teraz widzę, że teoria sobie i życie sobie ( jak zawsze ). Pięknie wygląda tylko na filmach instruktażowych A robota stoi, chłopaki do domu się rozjechali, a pogoda ? ... przetarło się i wygląda słoneczko . Czy to nie PECH ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.06.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Nie martw sie - robota w koncu ruszy. A jak widze po twojej ekipie to ruszy z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Oby Iga, oby ... Zaczynam się niecierpliwić i niepokoić . A i złość mną targa . Chciałoby się aby wszystko szło jak po maśle, a tu niestety ... samo życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.06.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Cały czas się człowiek czegoś uczy. Przewiązanie na 1/3 długości, powiadasz? Będę musiała tego pilnować. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dobrze uczyć się na błędach, tylko niekoniecznie na swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts