ogo 07.07.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Adriano u nas też była poprawka, chociaz tak szybko się z nią uporaliśmy,że nie zdążyłam o niej napisać w dzienniku. Laliśmy dzisiaj wieniec, az się boję co z tego wyjdzie, bo upał był okrutny. Oczywiście znowu można liczyć na dziadka, o 21-ej pojedzie porządnie go zlać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.07.2006 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Aaaaaj ! A ja nie zauważyłam tej pięknej cyfry . Wszystko przepadło - gratulacji nie będzie Nawet nie zauważyłam kiedy minął ten 1000-czek No to teraz ELITA jestem Tak jest, w nieświadomości wkroczyłaś do śmietanki tego forum a raczej do wytrwałych andrzejko, to fakt, że trzeba być wytrwałym, by tyle postów napisać (a ile przy tym przeczytać ?! ). Ale gdzie mi tam do Ciebie - ja szara myszka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.07.2006 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 zuczek, Niby do stracenia nic nie mam, ale .... "starego" koloru już nie chcę Wobec tego ściskam kciuki żeby dało radę odkręcić zuczku, WIELKIE DZIĘKI !!! Jeszcze niestety nic nie wiem . Może w przyszłym tygodniu się coś wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.07.2006 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Widze, ze u Was robota idzie i idzie.., fanie sie buduje z silki, co? A to, ze bez poprawek sie nie odbedzie, to juz najnormalniejsza normalka pod sloncem...Ciekawe jakby tak zalorzyc watek "czy ktos zbudowal bez poprawek" ile bylo by odwiedzajacych.... Trzymam kciuki aby bylo tego jak najmniej.., bo bez tego to niestety nie da rady... Kontrolowac, kontrolowac i isc do przodu... Zelijko, z SILKI buduje się bardzo fajnie . Szkoda tylko, że ta "najnormalniejsza normalka" być musi i , że nie da się budować bez poprawek . To tak stresuje i "boli" ... Ale cóż , tak jak mówisz : kontrolować i budować dalej Widać z tego, że moja budowa mieści się w standardach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.07.2006 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Adriano u nas też była poprawka, chociaz tak szybko się z nią uporaliśmy,że nie zdążyłam o niej napisać w dzienniku. Laliśmy dzisiaj wieniec, az się boję co z tego wyjdzie, bo upał był okrutny. Oczywiście znowu można liczyć na dziadka, o 21-ej pojedzie porządnie go zlać wodą. ogo, moi fachowcy też w jeden dzień uporali się z poprawką, ale zrobiła ona na mnie tak duże wrażenie, że musiałam o tym napisać. Tak dokładnie wymierzone i zbite nadproże - a tu masz ci los - nieudane Gratuluję WIEŃCA ! . Takich dziadków to mogę Ci tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 07.07.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Adriano, dzisiaj ogladalam cegłę klinkierową na komin. Do naszego dachu wszyscy proponuja brązową, a mi się podoba sahara cieniowana (taka kremowa z brązowymi cieniami) co o tym myslisz. Doradź. (jakie to dziwne słowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.07.2006 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 ogo, wszystko zależy od tego, czy chcesz aby kominy były bardziej wyeksponowane (bardziej widoczne), czy też nie. Jeśli mają kontrastować z dachem, to myślę, że Twój pomysł jest jak najbardziej właściwy. Kolor dachu i cegły to kolory ciepłe i będą ze sobą ładnie współgrać. Jeśli natomiast chciałabyś kominów nie eksponować i sprawić, by "zlały" się z dachem wybierz cegłę pod kolor dachówki. Zresztą napisałam Ci też w Twoich komentarzach, co o tym myślę. A myślę, że Twój wybór jest O.K. Dobrze by było, gdybyś w tym przypadku "powtórzyła" cegłę (np.na cokole lub przy drzwiach wejściowych. Byłaby to taka kontynuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 07.07.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 adrianko jakt ty ze wszystkim lecisz, już okna dachowe zamówione, rynny, wow a dachówka ???, napisz jaki kolor znowu wybrałaś tych okien, że nie mają takiego odcienia ??? No mury lecą ci do góry aż miło no z tą wpadką z łukiem to rzeczywiście majstry się nie popisali, ale sprawne oczko adrianki pokazało, że kobitki na budowie są niezbędne No to teraz czekamy na strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.07.2006 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 i_ska, no muszą lecieć majstry z robotą , muszą. Po tym niefortunnym burzowym tygodniu mają opóźnienie . A strop już się robi (szczegóły w Dzienniku). Oczko będzie teraz jeszcze bardziej wyostrzone, a kobitki na budowie są niezastąpione Dachówkę zamówiłam też dużo wcześniej ( już zapłacona) i czeka sobie w składzie budowlanym na swój czas .Wybrałam Creton Harmonii w kolorze czerwonym, angobowanym (matowym), ale w rzeczywistości ma kolor zbliżony do ceglasto - kasztanowego. Cegła jest w różnych odcieniach ziemi. Na początku wybrałam okna w kolorze tekowym (lekko kasztanowe, wpadające w stłumiony pomarańcz). Ale po obejrzeniu okien w tym kolorze (a nie tylko na próbce, która ma wymiar 5x 10 cm) stwierdziłam, że są zbyt intensywne, za pomarańczowe . Obecnie wybrałam kolor ciepłego miodowego brązu. Okna mają być drewniane - dębowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Dobrze, że obroniłaś te sosenki. Będziesz sobie mieszkać jak w leśniczówce. Dookoła same lasy, świeże, zdrowe powietrze, no i te widoczki. Tylko pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.07.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Trzymam kciuki za strop i żeby już więcej błędów nie było... do wyłapywania. Morza zadraszczam i jak bym miała wybierać góry czy region gdzie jest woda wolę wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 08.07.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Morza zadraszczam i jak bym miała wybierać góry czy region gdzie jest woda wolę wodę Ja zdecydowanie też I gdyby nie to, że muszę pilnować budowy, to chyba odchorowałabym fakt, że w tym roku morza nie zobaczę. Muszę pocieszyć się zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.07.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja też morza nie zobaczę bo na wakacje jedziemy nad jeziora dobrze mieć koleżnaki nad morzem bo chociaż oko można nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.07.2006 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Dziewczyny, mieszkać nad morzem jest bardzo przyjemnie, to fakt, ale jak się je ma na codzień to tęskni się też za innymi krajobrazami tabaluga, sosenki sobie rosną i są bardzo wdzięczne, bo nie trzeba ich wcale pielęgnować i podlewać . Rosną praktycznie "same". W przyszłym roku zacznę je nieco "uszczykać", by zwiększały swoją gęstość i nie rosły zbyt wysoko Nie żałuj morza, nawet nie wiesz ile atrakcji przyniesie Ci budowa . Takie "budowlane"wakacje z pewnością się nie powtórzą, a nad morze możesz pojechać zawsze . Jak chcesz (tak na pocieszenie) mogę dosyłać jeszcze jakieś zdjęcia Aga, no widzisz, ja mimo, że morze mam blisko na wakacje również wybieram się nad jeziora Wielkie DZIĘKI za kciuki !!! P.S. Góry są niesamowite ... majestatyczne i tajemnicze ... są PIĘKNE ! Uwielbiam je tak samo jak morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 08.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Adriano cosik dzieje się z moim komputerkiem w te upały i zaprenumerowane dzienniki nie pojawiają się w mojej poczcie Domek ślicznie Ci urósł - te nadproża tak mi przykro było gdy o nich czytałam no ale cóż najważniejsze że poprawione i że oczka masz czujne.Choinki śliczności - może jakieś grzybki Ci się jesienią trafią? Trzymam kciuki za zmianę okien.Powodzenia i pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.07.2006 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Kasiu, miło, że mnie odnalazłaś DZIĘKI za kciuki ! Ja też trzymam za CIEBIE !!! A grzybki były . W zeszłym roku, jak na działeczce jeszcze pole było maślaczki sobie rosły . Wszystkie wyzbierałam i ususzyłam . Powiedziałam sobie, że jak parapetówę urządzę to zupkę grzybową podam na danie główne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 08.07.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 No to będzie smakowicie Jaka to frajda mieć u siebie takie dary natury I jaki urodzaj domek rosnie,grzybki rosną .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Adriano, z oknami też tak mieliśmy. Do końca nie mogliśmy zdecydować się na kolor. A gdy już w slkepie zdecydowaliśmy - treż nie byliśmy pewni swego wyboru. Spać nie mogłam, chciałam zmieniać. Ale jakoś tak zeszło, że nim się obejrzeliśmy, okna były gotowe. No i spodobały nam się. Problem zniknął.Ach, zazdroszczę Ci tego morza. A mniej więcej w którym miejscu mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.07.2006 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 No to będzie smakowicie Jaka to frajda mieć u siebie takie dary natury I jaki urodzaj domek rosnie,grzybki rosną .......... Tylko nie wiadomo, czy tej jesieni grzybki wyrosną . Pył wapna i cementu mógł grzybkom zaszkodzić . Na szczęście las mam niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 09.07.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Adriano w tym roku będziesz zbierać za płotem a w przyszłym roku u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts