Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adriano - Ty to umiesz człowieka do łez ze śmiechu doprowadzić! :lol: Poważnie taszczyłaś ze sobą takie specjały dla majstrów??? I chcesz po raz drugi??? :o :lol: Jestem w szoku! Ciekawe jak zareagują? Moim to by chyba kopary opadły do kostek i tak by już pozostały jakby mnie zobaczyli w takiej akcji! :lol:

P.S. Ale tak poważnie to życzę Ci jak najszybszego zalania tego stropu. Dobra duszyczka z Ciebie :)

zuczek,

najlepsza jest metoda "kija" i "marchewki". Jak się starają - pochwalić, powiedzieć dobre słowo; jak nawalą - ... zauważyć ich błąd i wyjaśnić dlaczego zrobili tak , a nie inaczej. Sami, będą wtedy bardziej uważni, by taki błąd im się więcej nie powtórzył :wink: .

Ty jak dotąd nie miałaś okazji ich zganić, bo dopiero zaczynają budować. I obyś nie musiała ! 8) . U mnie niestety, mimo, że to dobrzy i pracowici fachowcy zdarzyło im się popełnić błędy :-?

Słusznie, słusznie - jak z dziećmi - tylko lać trzeba częściej :)

:lol: :lol: :lol:

Nefer,

a może jednak stosować "szwedzkie "wychowanie ???

Żaba,

moi majstrowie, są bardzo sympatyczni i szalenie pracowici. Chciałam w ten sposób jakoś im się odwdzięczyć. Za serce, które wkładają w budowę mojego domku 8) . Oni się starają - to ja też mogę :wink: :D

zuczek,

ano musiałam taszczyć , bo zostawić tam tego wszystkiego nie mogłam. Jak tylko na chwilę odstawiłam blachę z ciastem natychmiast oblazły ją mrówki :o . Pewnie nic z ciasta by nie zostało, bo i myszki tu są i zajączki ... :wink: 8) . A pyfkiem chciałam się nie zdradzać 8) ( jeszcze przyszłoby do głowy majstrom zajrzeć do torby i wypiliby wcześniej ? :roll: :lol:

Kasiu,

DZIĘKI !!! :D :p :D

Iga,

miło mi bardzo słyszeć te słowa :D :p . Ale nie wierzę, że z Ciebie budowlana heksa 8) . Gdybyś widziała jak moje majstry pracują i jak się starają też byś dla nich placek piekła :wink: :D

tabaluga,

DZIĘKI za gratki ! :D

Drugą podłogę już mam i ... następne metry do sprzątania też :wink: . Na parterze 117 m2, na poddaszu - 76 m2 :o

Ale i tak się cieszę :wink: :lol:

Iga,

miło mi bardzo słyszeć te słowa :D :p . Ale nie wierzę, że z Ciebie budowlana heksa 8) . Gdybyś widziała jak moje majstry pracują i jak się starają też byś dla nich placek piekła :wink: :D

Nie pieklabym bo nie mam kuchni a tym bardziej piekarnika :D Moge im upiec jak juz sie do domu wprowadze :D :wink:

To w sumie Adrianko masz już praktycznie "dach nad głową"!!! GRATULACJE!!! Teraz ostro to polewaj, tylko nie lej na rozgrzaną płytę!!! Bo popęka!!! Jak są takie upały, to zamontuj zraszacz i niech polewa cały dzień (tak ze 3 - 4 dni), albo skombinuj jakieś maty, które rano solidnie namocz, w południe również i jeszcze na wieczór. Powinno wystarczyć. Polewaj zdrowo i nie żałuj!!!

:D :D :D

Tylko przed słoneczkiem się znieczul ;) bo teraz na płycie to ostro będzie przypiekać!

Pozdrówka!!!

Adriano narobiłaś mi apetytu tym ciastem z truskawkami i przez Ciebie o 22 zjadłam porcję ciastek z galaretką oczywiście truskawkową. :D pewnie mi w boczki pójdzie ech.....

Adrianko piękny balkonik w tak szybkim tempie wyszedł a strop przepiękny, równiutki teraz życzę miłego polewania i podlania tego stropu :wink:

Nie pieklabym bo nie mam kuchni a tym bardziej piekarnika :D Moge im upiec jak juz sie do domu wprowadze :D :wink:

Możesz upiec jak kuchnię z prawdziwego zdarzenia we własnym domku sobie urządzisz, ale można też w piekarni lub cukierni jakieś drożdżóweczki lub rogale zamówić :wink: :lol:

Ale to wszystko zależy, czy się tego chce, czy też nie. Czy ludzie, których zatrudniłaś zasługują na Twoje "względy"(na to np. byś specjalnie dla nich placek z truskawkami piekła ) 8) :wink:

Aga,

DZIĘKI za gratki ! :D . Niespodzianki dla majstrów też sprawiają mi przyjemność 8) :wink: . W zasadzie jestem dobra dla ludzi 8) :D (a jeśli na to zasługują to tym bardziej 8) )

Gryfpc,

można powiedzieć, że "dach" nad głową już jest, ale baaardzo mało miejsca w środku domku :wink: . Same stemple... 8) :lol:

Serdecznie dziękuję za gratulacje ! :D . Miło je dostawać 8) :D :p

Moim stropem opiekują się majstry . Są ostatnio od samego rana do wieczora - szykują już zbrojenie na wieniec 8) . Beton polewają co jakiś czas, by płyta była stale mokra. Płacht nie kładą, bo niebo z chmurkami i strop się tak bardzo się nie nagrzewa :wink: .

Dziękuję za troskę jaką okazałeś mojemu stropowi - jesteś SUPER !!! :D

Nefer,

miło mi bardzo :oops: , ale nie opowiadaj bajek (choć ja w bajki lubię wierzyć 8) ) :wink: :lol:

Wszyscy jesteśmy WIELCY, wszyscy realizujemy swoje marzenia :p .

Tobie życzę jak najszybszego wbicia "pierwszej łopaty". :D

i_ska,

przy Twojej figurze ciasteczka z galaretką z pewnością Ci nie zaszkodzą. Nawet zjedzone po 22.00 :wink: . Od czasu, do czasu można sobie pozwolić 8) .

Cieszę się, że balkonik przypadł Ci do gustu. Dzisiaj już go widziałam "zastygłego" i też mi się spodobał :wink:

Dzięki za życzonka ! :D

Cieszymy się ze stropu, świętujemy :D . Wczoraj było piwko, cola, czereśnie i lody. Dzisiaj ciasteczka maślane i babka cytrynowa :wink:

POZDRÓWKA !!! :D :p

Iga,

trza świętować, trza oblewać, coby się strop nie zawalił :wink: 8) :lol:

Ja całe życie na diecie :wink: , ale teraz przymykam oko na to kaloryczne świętowanie 8) . Raz się buduje, więc się świętuje :lol:

Skoro się z majstrami nie widujesz to komu zgłaszasz swoje uwagi i ewentualne poprawki ? :roll:

Aniu,

strop już jest więc można się schronić nie tylko przed deszczem :wink:

To już drugi sufit - po stropie piwniczki 8) . Mam więc już jakby dwa piętra :wink: :lol:

Pozdrawiam ! :D :p

Adriano, piwnica dobra rzecz zwłaszcza w takie upały. Ostatnio przyszła kuchnia w piwnicy stała się moim ulubionym pomieszczeniem. Nie wyobrażam sobie gotować w kuchni na parterze w takim ukropie, a w piwnicy - klimatyzacja :wink: - 17 stopni.