Adriano Komputero 03.08.2006 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 andrzejko, dzięki za miłe słowo i brawa . Mam nadzieję, że postępy teraz będą jeszcze lepsze . To już chyba tak jest , że ciągle z tempa i rezultatów nie jesteśmy do końca zadowoleni i czujemy niedosyt. Mnie się wciąż wydaje, że można byłoby szybciej i więcej Ale i tak cieszę się z tego co zastałam . W końcu zawsze też może być gorzej Zelijka, miło, że fotki Ci się spodobały . W zasadzie wszystko, nawet najmniejsze postępy sprawiają, że dusza się raduje , a dusza śpiewa. To wspaniale tak patrzeć jak powstaje własny domek A domek z daszkiem będzie zapewne cieszył jeszcze bardziej. Już nie mogę się doczekać kiedy to nastąpi. Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.08.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Nonono ! Pięknie idzie w górę. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.08.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Adriano dolączam do gratulacji pięknego domu. Robi imponujące wrażenie i ta przestrzeń To musi być wspaniałe uczucie chodzić po swoim domku Trzymam kciuki za dalsze prace i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.08.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 juz same fotki pokazują, że urlop cudowny. A jak miło po takim urlopie wracać do DOMU? Tym bardziej, że się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 04.08.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Adriano, przeczytałam cały Twój dziennik budowy napisany do tej pory - i na pewno będę śledzić postępy budowy.Właśnie dzisiaj stałam sie dumną posiadaczką ziemską (no, może nie do końca, ale jest już po przetargu - tyle że trzeba formalności zalatwić) - i Melania właśnie jest jednym z moich 'ulubionych' projektów - bardzo bym chciała ją właśnie zbudować... oczywiscie po pewnych adaptacjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.08.2006 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Mały, Kasiu, DZIĘKI za gratulki . Dopiero jak wróciłam z urlopu i weszłam do wewnątrz domku zaświtało mi, że właśnie chodzę po swoim, wymarzonym domeczku. Wcześniej, jak stropu nie było , nie "widziało" się ani tej tej przestrzeni, ani wnętrza. Wszystko się jakoś tak rozmywało . Dopiero teraz, jak nie ma stempli tylko jest sufit nad głową, czuje się DOM tabaluga, oj!, tak, tak, urlop był udany i bogaty we wrażenia . A do domku już tęskniłam . Dobrze, że znów mogę patrzeć jak rośnie . Gacusiowa, WITAM Cię w moich skromnych progach ! Cieszę się, że dołączasz do grupy sympatyków Melanii. To miłe, że ten dom podoba się także innym . Gratuluję Ci wybrania swojego miejsca na ziemi. Od tego momentu będziesz myślała tylko o jednym - o WŁASNYM DOMKU, który na tym miejscu stanie. Życzę powodzenia ! P.S. Gdybyś chciała coś więcej wiedzieć odnośnie projektu - po prostu pytaj POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 04.08.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Adriano, o domku swoim to ja już myślę, dłuuuugo Wychowałam się w domku i fakt, że od czasów studiów ciągle tylko bloki i bloki (w dodatku jakiegoś pecha do balkonów, a raczej ich braku mam) i brak własnej zieleni za oknem - jakoś tak mnie cały czas motywował do szukania działki, projektu i w ogóle. Co prawda zawsze marzyła mi się działeczka w jakiejś dziczy, najlepiej pod lasem i w ogóle, to jednak będę się budować na nowopowstającym osiedlu domków - wiele rzeczy to ułatwia, nie powiem. Za to w celu rekompensaty i możliwości wyżywania się trawnikowo-ogrodowego (teraz w końcu mogę koncypować ogród ) nabyłam drogą kupna dwie działeczki - tani ten mój trawnik nie będzie, nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 04.08.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 a co do pytań to będę miała ich pewnie mnóstwo i do projektu i do formalności o, pierwsze nawet mam - zanim się przetarg zaczął to rozdano nam takie 'rozporządzenie' w którym między innymi była mowa o tym, jakie domki można stawiać, jakie dachy, jaka wysokość domu, jakie odległości od linii jezdni, jakie kolory, płoty, możliwości podłączenia się do mediów (np jakie można mieć w domu odbiorniki gazu) i inne takie - czy to są już te słynne 'warunki zabudowy' czy w pierwszej kolejności mam się zacząć o owe starać?? zielona jestem jak pietrucha i na pewno czeka mnie jeszcze lektura wielu wątków na tym forum... wiem jedno - najpierw akt notarialny i kasa za działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.08.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A domek z daszkiem będzie zapewne cieszył jeszcze bardziej. Już nie mogę się doczekać kiedy to nastąpi. Pozdrówka ! Jak juz jest dach, to powiesz.., a to tak wyglada nasz dom! Bo dopiero wtedy widac. I jakos jakby dumny na Ciebie patrzal z gory mowiac, no to jestem, idziemy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.08.2006 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Zelijko, właśnie dlatego nie mogę się doczekać już tego daszku. Już chcę, by na mnie popatrzył i powiedział "no to jestem".Och ! Kiedy TO nastąpi ??? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.08.2006 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Gacusiowa, na różnych etapach swojego życia mamy inne potrzeby i oczekiwania. Dla młodych ludzi nowe osiedla domków blisko miasta są z pewnością wygodniejsze od miejsc bardziej ustronnych (dom, praca, dzieci, szkoła, dojazdy ... czas...). Dwie działeczki to już coś, zawsze choć jednego sąsiada będziesz miała dalej od siebie O WZ wystąp już teraz. To jest niezbędny dokument - od niego zacznij (nawet bez Aktu Notarialnego). A informacje podane w rozporządzeniu przechowaj i trzymaj się ich przy wyborze projektu (razem z WZ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Bardzo ładne fotki i miejsca znajome Trzymam kciuki za dach I pamiętaj Apety rosnie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.08.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Aga, DZIĘKI ! Z tym apetytem to masz niewątpliwą rację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.08.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Tylko chwilę mnie nie było a Adrianka już po schodach biega !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.08.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Nefer, jeszcze nie, jeszcze nie ... Mam nadzieję, że już jutro będą betonowane, więc wbieganie i zbieganie będę ćwiczyć dopiero od przyszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Aga, DZIĘKI ! Z tym apetytem to masz niewątpliwą rację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 05.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witam Adriano od pewnego czasu uwaznie sledzimy postepy super domek, a mozna wiedziec gdzie stoii oczywiscie czy jest sznsa zobaczyc go na zywo my nasza Mele stawiamy w okolicach Szczecina w poniedzialek koparka. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyka 05.08.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 WITAJ ADRIANO ! Gratuluje udanego urlopu i postępów w budowie.Dużo się dzieje;zaistniał strop, romantyczny balkonik / ...dla Julii.../scianki działowe które wyłoniły salon,jadalnię,kuchnię gdzie już lodówka ma swoje miejsce.Domek nabiera realnych kształtów.Nic tylko rozplanowywać ustawienie mebli.SUPER! Niech się dalej tak kręci i pnie do góry jak schody,łagodnym i bezkolizyjnym łukiem.Powodzenia! POZDROWKA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 05.08.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Adriano - super te schody, ale czy mogę zadać niedyskretne pytanko?! Czy aby Wasz Maestro nie zapomniał o zbrojeniu?! :o Pozdrówka!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.08.2006 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Florek i Jadzia, WITAJCIE ! Cieszę się , że i Wy zdecydowaliście się na Melanię. Jestem ciekawa na jakie zmiany się zdecydowaliście. Trzymam kciuki za Wasz START ! Powodzenia ! Goyka, DZIĘKI ! DZIĘKI ! Ty to taki dobry duszek jesteś ! Szkoda tylko, że tak rzadko tutaj u mnie gościsz . Meble faktycznie już rozplanowuję i w zasadzie jest już ogólny plan. No i zakupiłam pierwszą rzecz do wystroju nowego domku ... (w zasadzie dwie) .... wiesz co takiego ? Gryfpc, prawdziwy przyjaciel z Ciebie . Taki wnikliwy i opiekuńczy . Dzięki Ci za zainteresowanie - ale nic się nie martw - zbrojenie będzie POZDRÓWKA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts