Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

andrzejko,

dzięki za miłe słowo i brawa :p .

Mam nadzieję, że postępy teraz będą jeszcze lepsze :wink: :D .

To już chyba tak jest , że ciągle z tempa i rezultatów nie jesteśmy do końca zadowoleni i czujemy niedosyt. Mnie się wciąż wydaje, że można byłoby szybciej i więcej :wink: 8)

Ale i tak cieszę się z tego co zastałam :wink: . W końcu zawsze też może być gorzej 8)

Zelijka,

miło, że fotki Ci się spodobały :D .

W zasadzie wszystko, nawet najmniejsze postępy sprawiają, że dusza się raduje , a dusza śpiewa. To wspaniale tak patrzeć jak powstaje własny domek :D :p

A domek z daszkiem będzie zapewne cieszył jeszcze bardziej. Już nie mogę się doczekać kiedy to nastąpi.

Pozdrówka ! :D :p

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adriano, przeczytałam cały Twój dziennik budowy napisany do tej pory - i na pewno będę śledzić postępy budowy.

Właśnie dzisiaj stałam sie dumną posiadaczką ziemską (no, może nie do końca, ale jest już po przetargu - tyle że trzeba formalności zalatwić) - i Melania właśnie jest jednym z moich 'ulubionych' projektów - bardzo bym chciała ją właśnie zbudować... oczywiscie po pewnych adaptacjach...

Mały,

Kasiu, DZIĘKI za gratulki :D . Dopiero jak wróciłam z urlopu i weszłam do wewnątrz domku zaświtało mi, że właśnie chodzę po swoim, wymarzonym domeczku. Wcześniej, jak stropu nie było , nie "widziało" się ani tej tej przestrzeni, ani wnętrza. Wszystko się jakoś tak rozmywało :roll: . Dopiero teraz, jak nie ma stempli tylko jest sufit nad głową, czuje się DOM 8) :D

tabaluga,

oj!, tak, tak, urlop był udany i bogaty we wrażenia :D . A do domku już tęskniłam 8) . Dobrze, że znów mogę patrzeć jak rośnie :D .

Gacusiowa,

WITAM Cię w moich skromnych progach ! :D

Cieszę się, że dołączasz do grupy sympatyków Melanii. To miłe, że ten dom podoba się także innym .

Gratuluję Ci wybrania swojego miejsca na ziemi. Od tego momentu będziesz myślała tylko o jednym - o WŁASNYM DOMKU, który na tym miejscu stanie.

Życzę powodzenia ! :D

P.S. Gdybyś chciała coś więcej wiedzieć odnośnie projektu - po prostu pytaj

POZDRAWIAM

Adriano, o domku swoim to ja już myślę, dłuuuugo :)

Wychowałam się w domku i fakt, że od czasów studiów ciągle tylko bloki i bloki (w dodatku jakiegoś pecha do balkonów, a raczej ich braku mam) i brak własnej zieleni za oknem - jakoś tak mnie cały czas motywował do szukania działki, projektu i w ogóle. Co prawda zawsze marzyła mi się działeczka w jakiejś dziczy, najlepiej pod lasem i w ogóle, to jednak będę się budować na nowopowstającym osiedlu domków - wiele rzeczy to ułatwia, nie powiem. Za to w celu rekompensaty i możliwości wyżywania się trawnikowo-ogrodowego (teraz w końcu mogę koncypować ogród ;)) nabyłam drogą kupna dwie działeczki - tani ten mój trawnik nie będzie, nie powiem :lol:

a co do pytań to będę miała ich pewnie mnóstwo :)

i do projektu i do formalności :)

o, pierwsze nawet mam - zanim się przetarg zaczął to rozdano nam takie 'rozporządzenie' w którym między innymi była mowa o tym, jakie domki można stawiać, jakie dachy, jaka wysokość domu, jakie odległości od linii jezdni, jakie kolory, płoty, możliwości podłączenia się do mediów (np jakie można mieć w domu odbiorniki gazu) i inne takie - czy to są już te słynne 'warunki zabudowy' czy w pierwszej kolejności mam się zacząć o owe starać?? zielona jestem jak pietrucha i na pewno czeka mnie jeszcze lektura wielu wątków na tym forum...

wiem jedno - najpierw akt notarialny i kasa za działki :lol:

A domek z daszkiem będzie zapewne cieszył jeszcze bardziej. Już nie mogę się doczekać kiedy to nastąpi.

Pozdrówka ! :D :p

Jak juz jest dach, to powiesz.., a to tak wyglada nasz dom! Bo dopiero wtedy widac. :p I jakos jakby dumny na Ciebie patrzal z gory mowiac, no to jestem, idziemy dalej... :wink:

Gacusiowa,

na różnych etapach swojego życia mamy inne potrzeby i oczekiwania. Dla młodych ludzi nowe osiedla domków blisko miasta są z pewnością wygodniejsze od miejsc bardziej ustronnych (dom, praca, dzieci, szkoła, dojazdy ... czas...).

Dwie działeczki to już coś, zawsze choć jednego sąsiada będziesz miała dalej od siebie :wink: 8) :lol:

O WZ wystąp już teraz. To jest niezbędny dokument - od niego zacznij (nawet bez Aktu Notarialnego). A informacje podane w rozporządzeniu przechowaj i trzymaj się ich przy wyborze projektu (razem z WZ).

WITAJ ADRIANO ! :p :p :p Gratuluje udanego urlopu i postępów w budowie.Dużo się dzieje;zaistniał strop, romantyczny balkonik / ...dla Julii.../scianki działowe które wyłoniły salon,jadalnię,kuchnię gdzie już lodówka ma swoje miejsce.Domek nabiera realnych kształtów.Nic tylko rozplanowywać ustawienie mebli.SUPER! Niech się dalej tak kręci i pnie do góry jak schody,łagodnym i bezkolizyjnym łukiem.Powodzenia! POZDROWKA . :lol: :lol: :lol:

Florek i Jadzia,

WITAJCIE ! :D Cieszę się , że i Wy zdecydowaliście się na Melanię. Jestem ciekawa na jakie zmiany się zdecydowaliście.

Trzymam kciuki za Wasz START ! Powodzenia ! :D

Goyka,

DZIĘKI ! DZIĘKI ! :D :p Ty to taki dobry duszek jesteś ! Szkoda tylko, że tak rzadko tutaj u mnie gościsz :wink: .

Meble faktycznie już rozplanowuję i w zasadzie jest już ogólny plan. No i zakupiłam pierwszą rzecz do wystroju nowego domku ... (w zasadzie dwie) .... wiesz co takiego ?

Gryfpc,

prawdziwy przyjaciel z Ciebie :D . Taki wnikliwy i opiekuńczy :D . Dzięki Ci za zainteresowanie - ale nic się nie martw - zbrojenie będzie :wink:

POZDRÓWKA ! :p