goyka 05.09.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 NO...NO...NO...! Ale piękna więźba a wiecha dumnie oznajmia,że już pora na "decydujące starcie ". Miło patrzeć. ADRIANO, nabierz sił do wbicia TEGO gwoździa by gładko wszedł a budowa równie gładko szła do przodu. Dachóweczka będzie niebawem otulać krok po kroku więźbę i cieszyć swym widokiem. Mam nadzieję,że pogoda się poprawi i będzie sprzyjać dekarzom. POZDROWIENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.09.2006 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A to dlatego się nie odzywałaś, że leniuchowałaś sobie Pewnie, jeśli możecie to trzeba korzystać póki jest ciepło (chociaż zimowy odpoczynek też jest sympatyczny). Postępy na budowie super, dom z więźbą wygląda już jak... dom Trzymam kciuki za ostatni gwóźdź Pozdrawiam zuczku, ano leniuchowałam ... a jak dobrze mi było ... Więźba faktycznie zmienia dom - w dom. Już nie mogę się doczekać dachówki. Jestem bardzo ciekawa jak będzie wtedy daszek wyglądał. Ostatni gwóźdź jeszcze nie wbity ze w/g na niesprzyjającą pogodę - wiało tak, że drzewa się łamały. Ale moja więźba stawiła czoła wichurze - przetrwała bez uszczerbku Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.09.2006 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Adrianko, Wkurzało mnie - i tyle mojego :) Wywiało (od zakończenia) w kilka tygodni - nawet śladu nie zostało - a było tego od metra... Nie martw się - wszyscy wiedzą, że to Towoja sprawka, ale kiedyś też domy stawiali to przecież wiedzą, że się inaczej nie da... Nefer, serdeczne DZIĘKI za "podbudowanie" i uspokojenie. Czyli "samo się oczyści" - i dobrze ! Przynajmniej zaoszczędzę na zatrudnieniu Kopciuszka Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.09.2006 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 NO...NO...NO...! Ale piękna więźba a wiecha dumnie oznajmia,że już pora na "decydujące starcie ". Miło patrzeć. ADRIANO, nabierz sił do wbicia TEGO gwoździa by gładko wszedł a budowa równie gładko szła do przodu. Dachóweczka będzie niebawem otulać krok po kroku więźbę i cieszyć swym widokiem. Mam nadzieję,że pogoda się poprawi i będzie sprzyjać dekarzom. POZDROWIENIA. goyka, Twoje słowa bardzo mnie cieszą ! DZIĘKI ! . Nabieram sił i zaczynam trenować wbijanie aby gładko poszło . Pogoda jest już lepsza więc myślę, że gwóźdź do krokwi niebawem zostanie wbity (może w sobotę ? ). Dachóweczka niedługo zostanie zwieziona , dokładnie wtedy, gdy cieśle skończą naciągać folię (membranę dachową) i nabiją łaty. Być może przyszły tydzień będzie pod znakiem dachówki . Bardzo bym już chciała przykryć domek, bo ściany i strop mogą nie przetrwać następnej ulewy ... Trzymaj kciuki za pogodę ! Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.09.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Bardzo mi sie podoba twoj komin - co to za klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.09.2006 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Iga, klinkier jest firmy Wienerberger . To cegła Terca. Jest delikatnie cieniowana w kolorach ziemi (które bardzo lubię). Nie błyszczy się - jest matowa i gładka (bez ryflowania). Cieszy mnie to, że komin Ci się podoba . Mam nadzieję, że ładnie spasuje się z dachówką. To dobieranie jednego do drugiego zajęło mi sporo czasu i zachodu. Teraz oczekuję efektów . Myślę, że będą satysfakcjonujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.09.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Na pewno Muszisz byc zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.09.2006 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Mam taką nadzieję, ale jak będzie - wkrótce się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.09.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 jak się mają styropianowe kuleczki ? :) Bo reszta cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.09.2006 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Nefer, styropianowe kuleczki mają się super . Nic ich "nie wzięło" - ani wichura, ani burze, ani dym z grila . Sądzę jednak, że jak porządnie wyschną uniosą się i .... pofruną . Póki co zalega mi to białe paskudstwo i ruszyć się nie chce . A co u Ciebie ? Jakaś taka cisza nastała ? Zrób coś z tym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.09.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Nefer, styropianowe kuleczki mają się super . Nic ich "nie wzięło" - ani wichura, ani burze, ani dym z grila . Sądzę jednak, że jak porządnie wyschną uniosą się i .... pofruną . Póki co zalega mi to białe paskudstwo i ruszyć się nie chce . A co u Ciebie ? Jakaś taka cisza nastała ? Zrób coś z tym ! Właśnie kończę pracę :( ledwo na oczy patrzę. ZUD się robi i robi i robi i robi ... pani architekt na urlopie - marazm i stagnacja... już wiem, że nie ruszę w tym roku - pora przestać się oszukiwać. Przynajmniej będę miała czas spokojnie kredyt wybrać... trzeba znaleźć dobre stron.. A u Ciebie ? U Ciebi po prostu ........serce rośnie. Pięknie Twój dom wygląda. jak mi źle to sobie do Ciebie zaglądam...i mi lepiej od razu Kuleczki pofruną - łaski nie robią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.09.2006 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Nefer, głowa do góry (razem z uszami) !!! Jak nie dziś to jutro ! Może tak ma być ? Dobre strony zawsze się znajdą. A kredyt to już teraz wybieraj i ... załatwiaj. Bo to też trwa i trwa, i trwa ... Miło, że spoglądasz czasem na mój domek . To takie przyjemne. Patrz do woli ! Mnie też będzie wtedy dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.09.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A co to za śliczna dachóweczka ? bardzo ładny kolor - taki klasyczny, stonowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.09.2006 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Dachówka Creaton - czerwona angoba. Podoba Ci się ? To bardzo się cieszę . Wybrałam taką, bo lubię wszystko co klasyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.09.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Dachówka Creaton - czerwona angoba. Podoba Ci się ? To bardzo się cieszę . Wybrałam taką, bo lubię wszystko co klasyczne Bardzo, bardzo jest ładna - myślę o czymś takim właśnie klasycznym. Albo polece na drugą stronę skali i na maxa - kolor czerwonego wina :)Muszę zobaczyć na żywca :) Podjadę chyba do jakiejść dachowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 13.09.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Adriano śliczny ten Wasz domek - komin rzeczywiście "wypasiony" GRATULUJĘ PIĘKNEGO DOMKU I CZEKAM NA DACHÓWKĘ NA DACHU CZYLI CZAPECZKĘ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.09.2006 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Dachówka Creaton - czerwona angoba. Podoba Ci się ? To bardzo się cieszę . Wybrałam taką, bo lubię wszystko co klasyczne Bardzo, bardzo jest ładna - myślę o czymś takim właśnie klasycznym. Albo polece na drugą stronę skali i na maxa - kolor czerwonego wina :)Muszę zobaczyć na żywca :) Podjadę chyba do jakiejść dachowni Koniecznie ! Tam dopiero możesz przyjrzeć się wszystkim dachówkom z bliska. Zarówno palecie kolorów jak i mnogości firm. A różnice są bardzo wyraźne ... (ja właśnie tak zrobiłam) P.S. Uważaj z tym "winem" . Trudno jest do takiego koloru dopasować pozostałe elementy (kolor okien, cokołów, okładzin elewacyjnych i samej elewacji). Niby kolor dachówki taki prosty ... a jednak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.09.2006 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Adriano śliczny ten Wasz domek - komin rzeczywiście "wypasiony" GRATULUJĘ PIĘKNEGO DOMKU I CZEKAM NA DACHÓWKĘ NA DACHU CZYLI CZAPECZKĘ Pozdrawiam Kasiu, DZIĘKI ! . Na dachówkę też czekam i przebieram nogami . Może przyszły tydzień będzie taki "owocny" ? (w dachóweczki oczywiście ) Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.09.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Adriano, co za piekny dom sie zrobil! Na prawde podziwiam. Niecierpliwie czekam na dachowke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.09.2006 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Dziękuję Zelijko ! Powiem Ci, że jak przyszła folia na dachu, to widać już DOM. Bardzo mnie ten widok podekscytował . Cieszę się przeogromnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts