Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Sylwia w moich skromnych progach.

To, co między innymi, podoba mi się w Melanii to właśnie elewacja. I myślę podobnie jak Ty : dodaje ona uroku i majstatu, ale takiego delikatnego, wyważonego ...

Tak naprawdę postanowiłam niewiele w tym projekcie zmieniać. A wizyta u Twoich sąsiadów potwierdziła, że to wspaniały domek i nawet zrezygnowałam z niektórych zmian jakie chciałam wprowadzić :wink:

Dziewczyny,

Aga i Tabaluga, kochane jesteście :p . Wasze kciuki są mi baaardzo potrzebne ! :D

Cieszę się, że domek (daszek ? :roll: ) przypadł Wam do gustu. A zieleni to jest tu teraz troszkę, ale jak pobudują się sąsiedzi, to więcej domów będzie niż drzew 8) . Póki co jest zielono :wink: . W zasadzie wolałabym aby tak pozostało ...

Pozdrowionka ! :D

No jasne, ze sie ciesz! W koncu to powstaje Twoj Dom (strasznie sie sentymantalna zrobilam ostatnio :wink: ). I trzeba wierzyc, ze brakujaca dachowka szybko dojedzi, i ze pogoda bedzie piekna i taka ja trzeba. Wiara to polowa sukcesu, wiec juz jest cos :wink:

Faktycznie ta zielen u ciebie robi wrazenie. To jest to czego w "miastowej budowie" nigdy nie bedzie pod dostatkiem :wink:

Iga,

gdyby nie ta wiara , to pewnie jeszcze bym nie zaczęła budowy .... 8) :wink: . Masz absolutną rację i zgadzam się z Tobą : wiara, to połowa sukcesu ! I właśnie jestem dobrej myśli, że wszystko będzie O.K. Nieraz nawet (trochę na wyrost, trochę na siłę) odganiam od siebie złe myśli 8) . Musi być dobrze !

Aga,

zielone tło, to w mojej okolicy na szczęście "bułka z masłem" :wink: 8)

Pozdrawiam :D

Adriano dach Wam wyrósł! :) Ostatnio widziałam w Twoim dzienniku same mury, fakt dawno mnie tutaj nie było. A teraz już jest dachówka. Ta czerwień rzeczywiście pięknie się prezentuje na tle zieleni, a zimą będzie ładnie kontrastowała z bielą, pieknie tam u Ciebie 8)

Pozdrawiam

Aga,

czyli mamy "coś" wspólnego :wink:. U Ciebie były kiedyś poligony, a u mnie linia frontu i walki II wojny św. 8) . Podczas wykopów znaleźliśmy nawet denka od min i lotki od pocisków :o :wink:

Sosenki w mojej okolicy wysiały się same, gdy rolnik (właściciel pola) postanowił już więcej nic nie uprawiać i nie siać, tylko podzielić na parcele i odsprzedać jako działki budowlane :wink:

A sąsiedni las to wtapia się w krajobraz już od blisko 80 - 100 lat 8)

Pozdrówka ! :D

Dach prezentuje się pięknie!

Śliczny widok z okna dachowego na tę zieleń. Mam nadzieje, że nic tu akurat w tym miejscu nie wybudują.

Tego wgniecenia faktycznie szkoda. Po pewnym czasie, kiedy będzie już na czym "oko zawiesić" zapomnisz. Będą ważniejsze rzeczy do oglądania: glazura, armatura, moze jakies mebelki, oświetlenie, lustra, a zwłaszcza odbicie w nim :wink:

Renatko, jesteś bardzo miła :D .

Wiesz, tak sobie właśnie pomyślałam, że za jakiś czas ... za jakiś czas .... będę zamieszkiwać swój domek ... i z tego się ogromnie już cieszę. Zapewne te małe "wady" i "usterki" (które teraz tak bardzo kłują w oczy i martwią) nie będą zauważalne. Masz rację ! Tylko, że z tym odbiciem w lustrze może być gorzej 8) :wink:

Wreszcie miałem dzisiaj chwilę, żeby zajrzeć do Twojego Dziennika!!! Cóż ja biedny mogę powiedzieć!!!

:o :o :o

Hmmm...

Po pierwsze:

Skopać tyłki tym Twoim cieślom i to tak, żeby na wiosnę im kwiatki urosły (za okno w łazience!!! - to chyba bolało, czyż nie?!)

Po drugie:

Daj szybciutko na mszę w intencji szybkiego dowozu brakującej dachówki ;) :oops: :D, a najlepiej, żeby jeszcze od razu załatwili tą nieszczęsną reklamację. A propos: jestem troszkę zdziwiony, bo do nas przyjechały dachówki w stanie idealnym i tylko przy rozładunku 2 szt. podstawowej pękły, bo paleta osunęła się na pochyłości terenu (ale nam z kolei została prawie połowa palety podstawowej)... A przecież też mamy Creatonka. Podejrzewam raczej o niezbyt delikatne obchodzenie się z dachówką podczas transportu tejże do Was, a nie sposobu jej zabezpieczania przez producenta :roll: :-?

Po trzecie:

Całościowo chciałbym pogratulować postępów na budowie i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy... Coś ostatnio, widzę po datach, mało piszesz :( :x :evil: Żądam stanowczej poprawy!!! :oops: :lol: :D

Pozdrówka i trzymaj się ciepło, bo idzie jesień...

:D :D :D