Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzisz bo po etapie wysysającym kasę dochodzisz do etapu że kasa sama wypływa nawet nie wiadomo kiedy i gdzie 8)

Ale jest przyjemnie ją wydawać :)

Aga ale ty madrościami nam tu strzelasz :o :o :roll:

I chyba nawet masz rację :p Niestety :-?

Niestety że kasa oczywiście wypływa :wink: :wink:

Jakby ona przypływała równie szybko jak wypływa to było by fajnie, ale niestety tenedencja jest odwrotno i jeszcze wypływ jest o wiele wiele szybszy niż przypływ 8)

jakie tam mądrości tylko doświadczenia z budowy własnego domku :)

A co chcesz malować?

Okna czy tynki?

Generlnie to malarz jako ostatni wychodzi z wykończonego domu... Tak więc tynki już na pewno wyschną.

A takie przewiewne okna sa bardzo dobre, bo szybciej schną tynki. U mnie jest mały przewiew, więc one schną i schną.. Ponieważ mam mieć reku, więc zamierzam go zainsytalować i przyspieszyć schnęcie tynków i wylewek... :wink:

A co chcesz malować?

Okna czy tynki?

Generlnie to malarz jako ostatni wychodzi z wykończonego domu... Tak więc tynki już na pewno wyschną.

A takie przewiewne okna sa bardzo dobre, bo szybciej schną tynki. U mnie jest mały przewiew, więc one schną i schną.. Ponieważ mam mieć reku, więc zamierzam go zainsytalować i przyspieszyć schnęcie tynków i wylewek... :wink:

kze, mam nadzieję, że okien nie będę musiała malować :wink: A tynki faktycznie schną ... już mam wytynkowany pierwszy pokój i kolor już coraz jaśniejszy :wink: :D

U nas rekuperatora nie będzie, więc dobrze, że jeszcze nie zamontowałam docelowych okien 8)

Drzwi w marketach budowlanych rzadko mają opcję naświetli (u mnie naświetla boczne i górne). Wybór oklein i kolorów też jest dużo mniejszy jak w sklepach firmowych 8)

Pozdrawiam

Mnie się najbardziej podobają drzwi nr 1 (bez przeszklenia) :wink:

Wiesz, ostatnio szukałam czegoś ciekawego w temacie drzwi wewn w internecie i znalazłam :wink: :roll: Jedno nie ulega wątpliwości: drzwi wewn. to całkiem spory wydatek :-? Podobają mi się niektóre z tych:

http://www.klimek-klus.pl/

Pozdrawiam

Dziękuję dziewczyny za opinie. Widzę, że zdania są podzielone :wink: . Ale miło, że drzwi Wam się podobają :)

K74,

cena samych skrzydeł to : 1.090 PLN (wariant 1 - pełne) , a przeszklone 1. 020 PLN + koszt szyby. Całkowity koszt z ościeżnicą i klamką dla drzwi pełnych (wariant 1) wynosi 1.744 netto 8)

Aga

szybka w każdych drzwiach tego typu ma 4mm więc jest delikatna (jak to szyba :wink: ). Wybór rodzaju szyby jest dowolny, są także tzw. niebrudzące 8) .

Ja to się obawiam tylko jednego : przeciągów, które mogą mi stłuc szybkę :-? (ew. natłoku gości :wink: )

zuczek,

dzięki za link. Też mają ładne drzwi i jeśli dobrze widziałam to w podobnej cenie :wink: .

Pozdrówka !

Renatko, fajnie, że "jedynki" przeszklone podobają ci się, bo przyznam, że właśnie one przykuły moją uwagę :wink:

Kolor będę chciała dopasować do koloru stolarki okiennej , czyli myślę, że będzie to brąz sapelli 8)

Kasiu, dzięki za oddany głos !

Serdecznie pozdrawiam :D