alfreda 22.10.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Mi osobiście WZÓR NR 1 Podoba się najbardziej.....Ale przeważnie jest tak że nie stać na to co nam się podoba, a to na co nas stać nie podoba nam się wcale!!! U mnie było tak z kafelkami...... Ale DOMEK masz prześliczny, te łuki, murowany komin, no normalnie cudo!!! Myślę że posiadając takie poczucie estetyki, wysublimowany gust, znajdziesz najklepsze rozwiązanie. I mam nadzieją , trzymam kciuki, za opcję -NIE DROGO, ALE DOKŁADNIE TAK JAK CHCĘ..ŻADNYCH PROWIZOREK, SKRUTÓW I INNYCH WYGIBASÓW!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.10.2006 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Wiesz ja myslę że gdyby mozna mieć wszytsko to trochę ten dom by się zagracił W końcu ile mozna mieć rodzaju kafelek w jednej łazience Może dobrze że jest limit kasowy kciuki oczywiście trzymam Aga, właśnie dokonywanie przemyślanych i trafnych wyborów będzie kluczem do tego, by z domu nie zrobić graciarni . Ja osobiście kieruję się zasadą : mniej , ale lepiej . Limit kasowy powoduje, że nasze "urządzanie" przedłuża się w czasie. Ale przynajmniej radość trwa dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.10.2006 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Mały, skoro nie jest to rurka kuchenna, to może być ? Przy wejściu do redukcji 110*50 zastosowałbym 2* 45st, a nie od razu 90. A w kuchni same 45 st lub więcej łagodniejszych. Zresztą hydraulik przecież o tym chyba wie? ... to daje do myślenia. Zapytam o te rurki. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.10.2006 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Adriano, nie, nie, ja kupilam wlasnie takie drzwi jak pierwsze czyli z dwoma frezowanymi kasetami, tylko ten gorny frez jest prosty. Ale ten wzor z Porty bardzo mi sie podoba... tylko ja chcialam koniecznie drewniane lakierowane na bialo, a w tym wzorze niestety surowych nie bylo ps. a zagladam do Ciebie dosyc czesto tylko jak nie mam nic do napisania to poprostu nie pisze Mohag, właśnie tak Cię zrozumiałam . Tylko być może z opisem u mnie gorzej . Miło, że zaglądasz. Mam nadzieję, że jak już zrobiłaś u mnie ten pierwszy wpis to z następnymi będzie łatwiej . W końcu "najtrudniejszy pierwszy krok ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.10.2006 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Mi osobiście WZÓR NR 1 Podoba się najbardziej.....Ale przeważnie jest tak że nie stać na to co nam się podoba, a to na co nas stać nie podoba nam się wcale!!! U mnie było tak z kafelkami...... Ale DOMEK masz prześliczny, te łuki, murowany komin, no normalnie cudo!!! Myślę że posiadając takie poczucie estetyki, wysublimowany gust, znajdziesz najklepsze rozwiązanie. I mam nadzieją , trzymam kciuki, za opcję -NIE DROGO, ALE DOKŁADNIE TAK JAK CHCĘ..ŻADNYCH PROWIZOREK, SKRUTÓW I INNYCH WYGIBASÓW!! Alfredko, dzięki za opinię . Miło mi, że mamy podobne zdanie . Bardzo chciałabym zastosować opcję, którą napisałaś drukowanymi literami. Ja pomalowałabym je jeszcze na czerwono i powiesiła nad łóżkiem . ... Tylko, że zdarzają się wyjątki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.10.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 A gdzież Wy w końcu budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.10.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Wiesz ja myslę że gdyby mozna mieć wszytsko to trochę ten dom by się zagracił W końcu ile mozna mieć rodzaju kafelek w jednej łazience Może dobrze że jest limit kasowy kciuki oczywiście trzymam Aga, właśnie dokonywanie przemyślanych i trafnych wyborów będzie kluczem do tego, by z domu nie zrobić graciarni . Ja osobiście kieruję się zasadą : mniej , ale lepiej . Limit kasowy powoduje, że nasze "urządzanie" przedłuża się w czasie. Ale przynajmniej radość trwa dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.10.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Adriano - widziałem , że ciśniecie po białym na biegówkach? Może mały wypadzik jak się śnieg pojawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.10.2006 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Mały, zimy generalnie nie lubię, bo ze mnie niesamowity zmarźluch i jedyna rzecz, dzięki której udaje mi się tą zimę przetrwać to narty . A Ty - spostrzegawczy jesteś . Śniegu było wówczas po pas i frajda niesamowita. Podobno tej zimy śniegu ma być jak na lekarstwo , ale jeśli się pojawi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.10.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Mały, zimy generalnie nie lubię, bo ze mnie niesamowity zmarźluch i jedyna rzecz, dzięki której udaje mi się tą zimę przetrwać to narty . A Ty - spostrzegawczy jesteś . Śniegu było wówczas po pas i frajda niesamowita. Podobno tej zimy śniegu ma być jak na lekarstwo , ale jeśli się pojawi ... No co? To rowerki! PS - patrz podpis "pode mną"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.10.2006 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 ... może . Ale na Rowerowe Forum już czasu chyba nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Marmur cudny aż ciepło mi sie zrobiło na duszyczce. Gratuluję uznania reklamacji na dachóweczki i czekam na dokonczenie czapeczki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.10.2006 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Dzięki Kasieńko ! Bardzo się cieszę, że wreszcie czapeczka zostanie dokończona. Strasznie nie lubię rozgrzebanej roboty i przyznam się, że nie chciałam nawet patrzeć na ten niedokończony fragment daszku . Miło, że marmur Ci się spodobał . We mnie budzi podobne doznania Niedługo zobaczymy już Twój daszek ... . Trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.10.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Powolutku aż do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.10.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Super, że udało sie zareklamować dachówkę. U mnie też tynki długo schną... Ale tynki mają to do siebie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.10.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ale u Was idzie praca! Juz tynki sie robia. Malo tego, juz drzwi wiesz jakie chcesz i kominek. A ja pojecia nie mam jeszcze. Musze sie poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.10.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Bardzo się ciesze że dachóweczka już jest i że reklamacja została uznana Mówiłam że to będą bardzo ciekawe wnętrza Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.10.2006 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Powolutku aż do skutku Kasiu, ... może być i powolutku byleby do przodu Super, że udało sie zareklamować dachówkę. U mnie też tynki długo schną... Ale tynki mają to do siebie..kze, cieszę się, że okna mam jedynie z folii , bo wiatr przenika przez szpary i wysusza ściany. Jednak najdłużej schną sufity . Wciąż są jeszcze mokre . Dokładnie widać jak ciemno szary kolor tynku przechodzi na coraz jaśniejszy . Nie sądziłam, że kolor zaprawy może przybierać aż tyle odcieni Ale u Was idzie praca! Juz tynki sie robia. Malo tego, juz drzwi wiesz jakie chcesz i kominek. A ja pojecia nie mam jeszcze. Musze sie poprawic. Zelijko, bardzo chcieliśmy zrobić stan surowy zamknięty do zimy, więc śpieszymy się. A tynki robię dlatego teraz, bo będę miała drewniane okna, które powinno się montować już po tynkach. Stąd ten pośpiech . Do drzwi musiałam się "przymierzyć" by określić wymiary otworów. Dzięki temu mam je już przygotowane na konkretne ościeżnice . Jeśli zaś chodzi o kominek, to też "mus" - prawdę mówiąc nie ma u mnie na niego zbyt dużo miejsca i trzeba było coś wymyślić . I bardzo się cieszę, że mam już pomysł, bo wiąże się to z przebudową , a w zasadzie zburzeniem części komina . Jak ja bym to burzenie przeżyła przy świeżutkich i bialutkich tynkach ? Bardzo się ciesze że dachóweczka już jest i że reklamacja została uznana Mówiłam że to będą bardzo ciekawe wnętrza Trzymam kciukasy Aga, Twoje kciukasy bardzo pomagają . Dzięki ! Ja też ogromnie się cieszę, że dachóweczka już jest i, że uznali moją reklamację. To miło z ich strony A wnętrza są póki co w mojej głowie . Zobaczymy co z tego myślenia wyniknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 28.10.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Adrianko ile już zrobione Długo mnie nie było w Domku Czerwonego Kapturka.... Jeśli chodzi o drzwi - popytaj jeszcze stolarzy, za ile zrobiliby Ci taki wymarzony wzór..I myślę,że nawet jeśli kasa wycieka, trzeba kompromisy wyważyć - może czasem warto poczekać na wymarzone cacko? JUż nie mogę się doczekać urządzania przez Ciebie wnętrz.Myślę, że będzie na co popatrzeć ... Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Adriano, strasznie długo mnie tu nie było . U Ciebie robota poszła kawał do przodu, super, już robią się tynki. Kiedy planujecie się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts